Kampçılık ve Karavancılıkta Önerilerinizle Yeniden Yapılanma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 286
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,879
Ynt: Kampçılık ve Karavancılıkta Önerilerinizle Yeniden Yapılanma

bazen boyle oluyor ıste. safıyetıne ınanıp cok ıyı bır gırısım ve gaye gordugumde ıcımden hemen katılıp yapabıllecegım bır seyler olabılecegını dusunuyorum. olumlu olacagınada ınandıgımdandır kı hemen heyecana kapılıp destegımı belırtıp tasınacak yuke omuz verme ıhtıyacı hıssedıyorum. ustelık kendımıde gaza getırdıgımın farkına varamadım bıle. daha bır karavanım bıle yok. Ne yaparsınız ıste bız panelvanımızla karpuz kabugunu suda goruncede hemen kanımız kaynar duserız yollara .bır yere kapatılıpta kalkın bakalım kahvaltıya, sonrada şu havuzda serınleyın derler . bız pek eglenmeyı bılmedıgımızden olsa gerek kı turlu anımasyon yutturmacası ıle bır de bızı maymun ederler. Ama bız ıllede ozgurluk dıyenler bu kalıba pek sıgmayız vururuz kendımızı yollara anlayısımızda yenı yerler gormek vardır üçbınküsür kılemetre yapmadan uslanmaz kı bu delıgonul (bu arada focada bır yazlıgı olanlarda vardır ıcımızde). ıllede ozgurluk der durur.
boylede olunca elde degıl ınsanın canı bır de karavanı olsun ıstıyor. HEM O ZAMAN HERSEYI DAHA UCUZA HALLEDEBILIYORSUNUZ ne gerekvar anımasyona belkı benım gıbı her seyı yıyebılme sansınıda kaybetmıs olabılırsınız benım bıldıgım panelvanları da kabul eden epey kampyerlerı var akdenızsahıllerı boyunca
daha bır karavanım bıle yok dıye hayıflanmayın sızı ortalık yerde bırakmazlar hemde COK UCUZ.
hosca kalın ozgurlugune duskun olupta oyle yasayan dostlarım.

Etiketler

Sevgili MEBUS'un dediklerine katılmamak elde değil.Örneklemek gerekirse,matematik,fizik ve benzeri dallarda bazı kurallar ve formüller bulan kişilerin adları ile anılırlar.Daha sonralarında onların yanında yetişmiş kişilerce bu kurallar yıkılmış,yeni adlarla ve yeni şekillerle anılmaya başlanmıştır.Hani bizdeki deyimiyle,boynuz kulağı geçer derler.Fakat öncelikle kulak oluşur sonra boynuz büyümeye başlar ve onu geçer.Bu nedenle karavancılığa yıllarını vermiş,deneyim ve tecrübe kazanmış kişileri UNUNU ELEMİŞ misali dışarda tutmaktansa bu duayenleri aramıza çekebilecek saygı ve sevgiyi göstererek aramıza katılımlarını sağlamak bize ayni yolları tekrar geçmektense,onların deneyimlerinden faydalanarak daha kestirme yollar bulmamızı sağlar.Bu arada şimdilerin gençlerin bakış ve bilgilerinede sonsuz inancım olduğunuda belirteyim.TÜRK gençliğine olan inancım sonsuzdur.Çünki gençlerimiz artık bizler gibi ders çalış zorlamaları ile okumuyorlar.Aksine okumak için onlar aileleri zorluyorlar.ATATÜRK bile ülkeyi gençlere emanet etmiştir.Bu yüzden gençlerin BAŞARABİLECEK TECRÜBEM OLSA ihtiyarlarında YAPABİLECEK GÜCÜM OLSA deyişindeki fikirden yola çıkılarak,tecrübe sahibi olan federasyondaki ve forumdaki deneyimli kişilerinde aramızda olmasını sağlayarak,gençlerin heyacanı ve ataklıklarının biraraya getirilmesini sağlamak çok daha sağlıklı ve en kısa yoldan neticeye ulaşmamızı sağlar.Hani çok yerde karşılaştığımız bir yazı vardır.Çocuk benim babam herşeyi bilir der,sonra bende babam kadar bilirim,daha sonra ben babamdan daha çok bilirim,50 yaşına gelincede babam sağ olsaydı ona danışsaydım der.Bizde sonunda aramızda olsaydılar onlara danışsaydık demiyelim.Sevgi ve saygılarımla.

İnsan oğlunun içinde biraz ben merkeziyetçiliği vardır. Bu doğaldır ve bizim insanımızda biraz fazlaca vardır bu :smiley: En iyisini ben bilirim, benim dediğim olsun, ben olmasam .......vs vs . 2 seneye yakın bir süredir kamp karavan forumlarını, internet sitelerini, etkinlikleri vs. takip etmeye çalışıyorum. Gercekten bu konuda çok uzman kişiler var (yaşlıda gencde ) . Ama yukarıda İnsel'in dediği birşey "bölünüp bölünüp yalnız kalmak" Ben bunu gözlemledim biraz. Dernekler bölünmüş ve bir kısmı birkısmını dışlamış (nedenini defalarca başka bir forumda sormama ragmen hep üstü kapalı cevaplarla geciştirildi ) sonra başka dernekler kurulmuş, derneklere kızanlar club kurmaya kalkmışlar bilemiyorum belkide kurmuşlar. Çeşitli olmak çok hoş bir şeydir ve rekabet doğurur, ama bakıyorsunuz ortada bunca kurum ve gurup var olmasına ragmen rekabetten doğan bir başarıda yok. 3-5 kişi bir tarafda , 8-10 kişi bir başka tarafda kümelenmiş ve hayatlarını sürdürüyıorlar. Ahmet bey bu bölümü ilk açtığı zaman gercekten cok hoşuma gitti. Burdaki insanlar belki camiada birleştirici bir misyon üstlenebilirler diye. İnselin dediği gibi tabiki derneklerin bir kısmı, federasyon bu işi ile ilgili ciddi girişimler içindeler ancak bu girişimleri ve gelişmeleri guruplarla çok iyi paylaşabildiklerini sanmıyorum. Federasyon bundan 1 ay evvel çok güzel bir çalışma yaparak Bakırköyde hoş bir fotoğraf sergisi açtı. Bu formdan kaç kişi bu sergiyi bildi ve geldi acaba. Burda aklıma 2 soru gerliyor. Acaba bu kurumların halkla ilişkiler yönümü zayıf , yoksa biraz kapalı devre kalıp cok fazla genişlemek niyetindemi değiller. İnşallah birinci tahminim doğrudur.
Neyse aksama asma yaprağına sarılmı sardalya var mangalda :smiley:)))) malzemlerini alayım yavaş yavaş :smiley:)))
Sevgiler, saygılar
Ömer Sak

Son yazışmalardan şunu anlıyorum. Zaten dernek ve federasyon var, ne gerek var böyle bir yapılanmaya. Bölünmeyelim, güçlerimizi birleştirelim.
iyi güzel de katılımcı olan hiçbir arkadaşım derneklere üye olmayalım, duayenlererimizden katılım olmasın, fikirlerini almayalım demedi ki bu güne kadar.
Ben de ilk katılım aşamasında belirttiğim gibi dernekleşmeden , organize olmaktan yana tavır koydum ve bu görüşümü hala da savunuyorum.
Ancak yadsınamayacak bir gerçek var. Çok fazla karavancı ne yazık ki çeşitli nedenlerle dernek üyesi değil . Bu grubu dışlayacak mıyız ?
Neden bir aklı selimde buluşmuyoruz. Serbestçe tartışalım ,çözüm yolları bulalım, yeni önerileri dinleyelim, belki de arkadaşlarımızı ikna edebilirsek dernek çatısı altında birleşmek
bu işin bir yan ürünü olsun,olabilirse. İnsanlar ikna olursa neden olmasın diyorum. Bunu 2004 ten bu yana dernek üyesi olan ama son yapılanmada kendini beklemeye çekmiş eski bir dernek üyesi olarak söylüyorum.
Federasyon sadece fotoğraf sergisi açmadı, aynı zamanda yeni TSE yönetmeliğindeki karavancıları zorlayıcı konuları da bir dosya haline getirip TSE'ye sundu. Sonucunu ben de merakla bekliyorum.
Umarım herkes ile paylaşılır. Bir diğer çalışmanın da ÖTV alanında yapıldığını biliyor, duyuyorum. Muhtemelen başka çalışmalar da var. Bunlar olumlu gelişmeler. Dernek/Federasyon konularının burada değil, hala kullanılan
http://www.kampkaravan.org/forum/default.asp adresinde yapılmasının taraftarıyım. Orada yazışan ama buraya üye olmayan arkadaşlar, büyüklerimiz de var.
Beyin fırtınasına devam diyor, Ahmet arkadaşımı bu gayretleri için kutluyorum.
Oğuz Sevim

Oğuz bey,

Mevcut bir dernek çatısı altında birleşme konusunda size katılıyorum. Aksi zaman ve kaynak israfı olurdu. Bunun da bir sakıncası var ki zaten bölünmemize de sebep oluyor.

Daima bir Bilen, bir Duayen, Ağabeylerimiz veya Büyüklerimiz var. Bunlar nelerin, nasıl yapılacağını her zaman eniyi şekilde biliyor ve söylüyorlar. Onlar bizler adına düşünüyorlar. Olası bir öneri ya da düşüncemiz varsa törpülenerek uygun hale getiriliyor. Bu durumda şu soru akla geliyor;

Görüşlerimin dikkate alınmadığı, katılımcı olmayan, ortak akılla hareket etmeyen bir örgütlenme içinde neden olayım ?

Acaba bu sebeple mi üye sayısı artmıyor?

Bilinçli bir şekilde “Küçük Olsun Benim Olsun” anlayışı mı geçerli ?

Bu kişileri tanımıyorum suçlamak istemem ama Türkiye'nin geneline bakıldığında bu sorunla karşılaşılıyoruz. Tüm esnaf odaları, birlikleri, sendikalar, ticaret odaları ve partilerde hep böyle. Adam 35 senedir başkan. El insaf. Sorduğun zaman sayın başkanlar gençler yetişmiyor,isteksiz diyor ve anlatıyor. Biz şu zor şartlarda böyle çalışmıştık diye. Hepimiz mi tembeliz yahu? Birkaç çalışkan iş bilen insan hiç mi çıkmadı ? Bütün suç bizde mi yani? Neden birleşemiyoruz ?

Siz ve başka arkadaşlarım burada ve diğer topiklerde bu konu hakkında fikirlerini yazması için teklif götürdüğünüz dostlarımız maalesef olumlu ya da olumsuz bir fikir beyanında bulunmuyorlar. Alttan gelen bu tür fikirler - belki ben yanlış değerlendiriyorum - farklı algılanıyor. Benim/Bizim/Sizin isteğimiz anlattığımız şekilde bir şeylerin olması. Bizler böyle düşünüyoruz. Amacımız sorun çıkarmak değil, katılımcı çözümler bulmak. Bölünüp küçülerek "Küçük Olsun, Benim Olsun" mantığı yerine hepimizi kapsayan "Büyük Olsun, Bizim Olsun " diyoruz.

Bizleri çatısı altına almak isteyen “Neden toplanacak başka yerler arıyorsunuz. Gelin derneğimizde toplanalım. Sizin sorununuz bizim sorunumuzdur. Birlikte çözümler bulalım” diyen oldu da biz mi gitmedik ?

Ahmet Oral

Sorunların içinde boğulmaktansa , aşağıdaki gibi yaşayabilmek dileği ile.....
2006 FICC rally Gümüldür- Denizatı kamping Alman grubundan bir karavancı :smiley:

IMG_6516small.jpg

Benim düşünceme göre dernek klüp bunlar hoş şeyler ama bu iş gönül işi bakın ahmet bey bir konu attı ilgi duyan gönlü olan hemen bir yapılanmaya girdi daha tam dostluklar kurulmadan hemen kamp yapalım denmeye başlandı işte gönül olayı bu,biliyorsunuz ve bildiğiniz yukarıdaki yazılardan çok net belli oluyor birilerini harekete geçirmek için kendinizi parçalasanızda gelmeyen gelmez bakın izmirdeki beyefendiye nasıl gelmek için emek veriyor.Bazılarımız ucuz tatil olarak bakabilir yapacak birşey yok kendine göre haklı sebepleri de vardır fakat diğer bakış açısı bir felsefedir bir hayat görüşüdür,kapital bunun aracıdır amaç hür olmak hürlüğün içinde aynı düşünceye sahip insanlarla kişilerin istediği oranda paylaşım sağlayarak keyif almak yani hayatımızın her anını değerli kılmak-nitelikli yaşam-,herkes bu şiiri bilir borges in'' eğer tekrar başlayabilseydim yaşamaya yanlız mutlu anlarım olurdu''bu hayat görüşüne sahip bir insan olarak bırakın özünde özgürlük olan bu yaşam biçimini anlaşmalar la boğmayalım zaten herkesin yaptığı bu sonra da kör topal ilerlemeler. halil cibranın dediği gibi ''sevginin üzerine bağlayıcı anlaşmalar yapmayın'',Ahmet beyin konu başlıklarını uygulayabildiğimiz kadarını uygulamaya çalışalım an ları daha keyifli ve verimli kılmak içi ama okadar.Ben hiçbir klübe derneğe üye olmuyorum bu aranıza giremeyeceğim anlamına gelmemeli gerekli bütün şartlar uygulanmalı kaç yaşında insanlarız.Bu düzensiz plansız olacağımız anlamına gelmez yerler tutulsun organizasyonlar yapılsın dediğim gibi Ahmet beyin önerilerini daha da açıp diğer dernekleren kluplerden farklı bir yapıda olabiliriz.şahsi fikrimdir kimseyi yermek kırmak gibi bir düşüncemde yoktur.

Mayis Bocegi haklisiniz. Ortak paydalarda bulusmak en dogrusu tabii. Tesekkurler. Bulusma konusunda bir gelisme var mi?

Arkadaşlar,

Konuyu devamlı takip eden sizler gelişmeler hakkında bilgi sahibisiniz. Diğer tüm arkadaşlarıma özel mesaj atarak fikirlerini sordum.Cevap vermediklerine göre kendilerince haklı sebepleri vardır.

Toplantıyı yinede mümkün olan ençok katılımın sağlanabileceği ileriki bir tarihe atalım.

Bizler İstanbul gurubu olarak ve isterlerse diğer arkadaşlarımız haftaiçi akşam bir cafede buluşup tanışarak bir başlangıç yapalım. Katılamayan arkadaşlarımız sakın üzülmesinler.Tüm kararlarımızı herzaman birlikte alacağız. Bu sadece tanışma toplantısı olacak.

Sanıyorum sadece ben Avrupa yakasında oturuyorum. Bu bakımdan bu taraftan bir yer önermedim. Çoğunluk olarak sizler bir yer tespit edin.
Önümüzdeki hafta içi bu işi gerçekleştirelim. Kadıköyde olursa hem benim hemde sizler için ulaşımı kolay olur diye düşünüyorum.

Son olarak kimler katılacaksa mesaj atarak bildirsinler. Fazla uzamadan bu işi çözelim.

En önemli şeyi unuttum yahu !!! Eşli mi, yalnız mı ? :smiley:

Selamlar

Ahmet

En güzeli istanbul grubu toplanın.
Aranızda kararlaştırırsanız Bizde ankara grubu olarak bir organizasyon yapar sizi misafir ederiz

-Kadir Yaz kyaz75 Ankara
Gencay ..... gencay Ankara
Kenan Tüzün acemikaravancı Ankara
Semih ....... impesa Ankara
varmı başka ankaralı?

Kadıköy bana uyar. Cumartesi pazar olabilir. hafta içi 19:00 dan sonra da olabilir. bence isteyen eşli , isteyen eşsiz katılsın. bir sınırlama olmasın. Bu işe çiftelerden ikiside gönül vermişse ikiside kendi adına katılabilir.

Ben Kadikoy natilius desem cok mu absurd olur. Haftaici bombos oluyor. Haftasonu olmaz ama. Bunun disinda aklima hic bir yer gelmiyor. Hic kafe bilmem maalesef. Benim icin zaman belli olmuyor. Uydurmaya calisacagim. Siz yer ve zamani belirtin yeter.

Ben hafta içi de hafta sonu da sakin güzel bir yer biliyorum. Via Port ta Kahve dünyası. Hem kahvesi güzel, hem fiyatları uygun hemde sakin. Ferah geniş bir salonu var. Başka yerlerde de var kahve dünyası ama kalabalık oluyor genelde.

SEVGİLİ ARKADAŞLAR

HEPİNİZE AYRI AYRI CEVAP VERMEĞİ ARZULADIM. 3 GÜNDÜR DE DÜŞÜNDÜNÜYORUM.AMA POLEMİKLERE SEBEP OLMASIN DİYE

CEVAP YAZMADIM. çOK YANLIŞ YORUMLAR VE BİLGİLENMELER VAR. BUNLARI AYDINLIĞA KAVUŞTURMAK ADINA TOPLANTINIZA

KATILMAYI ARZU ETTİM.ÇOK KİŞİ OLMAYACAĞINI BİLİYORUM. BİZ HADİ ARKANDAYIZ YÜRÜ DEYİPTE GERİYE DÖNDÜĞÜMÜZDE

YALNIZ KALDIĞIMIZI ÇOK GÖRDÜK. SİZE TEK HEDEFİNİZDE BİR ÖNERİ SUNMAK İSTERİM. KAFE + ATÖLYE HEDEFİNİZ VAR YA,

HERŞEYDEN ÖNCE BU FİNANS MESELESİDİR. ŞU ANDA YANILMIYORSAM 35 KİŞİ BU OLUŞUMUN ARKASINDA.BU DÜŞÜNCENİN MALİ

PORTRESİ YILLIK SADECE KİRA BAZINDA 12 MİLYARIN ALTINDA OLAMAZ .BUNU GARANTİ EDECEK MİKTARI BÖLÜN TALEP EDİN.

TOPLAYABİLİRSENİZ BU İŞİ YAPABİLME IŞIĞI GÖRÜLÜR.GERİSİ LAF -I GÜZAFTIR.

SİZLERLE TANIŞMAK MESELELERİMİZİ KONUŞMAK,TARTIŞMAK,SORULARINIZA CEVAP VERMEK İÇİN ,TOPLANTINIZA KATILMAYI

SİZLER KADAR ARZU EDİYORUM.KARAVANCILIĞA KATKI SAĞLAYACAK BİR KİŞİ BİLE KAZANMAK ,BİZİM İÇİN MUTLULUKTUR.

BİZ DUAYEN DEĞİLİZ,BİZ BÜYÜK DEĞİLİZ.BİZE BAĞLI DERNEKLERİN 21 YAŞINDA BAŞKANLARI VARDIR.DİĞER BAŞKANLARIMIZDA

GENÇ DİNAMİK KARDEŞLERİMİZDİR.LÜTFEN BİZLERİ TANIYIN,SONRA YORUM YAPIN.TANIMIYORUM HAKSIZLIK YAPMAYAYIM AMA

DEYİP GENELLEMELERLERLE SUÇLAMALARA GİTMEYİN.BİZLER SUSUYORSAK GEYİK MUHABBETLERİNİN FAYDA GETİRMEDİĞİNİ

BİLDİĞİMİZDENDİR.

AKTİVİTELERİMİZ HER ZAMAN VARDIR.GURUP GEZİLERİMİZ 10 -15 KARAVAN HER ZAMAN YAPILIYOR.

YURT İÇİ RALLİ LERİMİZ 30-40 KARAVAN YAPILIYOR.

BU FORUMDA KENDİĞİMİZDEN BAHSETTİĞİM İÇİN SAYIN MODERATÖRDEN ÖZÜR DİLİYORUM.KENDİMİ MECBUR HİSSETTİM.

FEDERASYON SİTESİNDE OLSAYDI DİREK CEVAP TA YAZARDIM.BURADA YAZMADIM ZİRA ETİK BULMADIM.

HEPİNİZE SELAM VE SAYGILAR SUNARIM.

ULUSAL KAMP VE KARAVAN FEDERASYONU BAŞKANI

HAYATİ KAPLAN =0532 236 55 19 kaplan0005@hotmail.com

saygıdeger arkadaslarım.

sayın baskanımızın bu gunku yazdıgı yazıyı okudum.bızlerı muhatap alıp sorunlarımızla ılgılenmıs olmasından da son derece memnuyetımı belırtır kendısıne mutesekkırlıgımı sunarım.
sevgıyle baglandıgım bu sıte ıcınde zıyedesı ıle bılgılendım. dahada fazlasına ıhtıyacım oldugundandır kı her gun yazılanları hemen vakıt gecırmeksızın okuyorum.ayrıca arkadaslarımızın yaptıkları gezı ve seyehat notlarını okumak cektıklerı foto lara bakmaktan son derece keyf alıyorum zaman zamanda işe yarayabıllır umudu ıle yazıyorum. yazarkende adabı muaseret kurallarına dıkkat edıp hıc kımsenın alınmasına sebeb vermemeye gayret edıyorum. bunun yanında form baslıgı adı altında bahsetmek ıstedıgım dılek ve ısteklerım var .ne varkı kendımı bıraz paylanmıs gıbı hıssetıgımdenmıdır nedır bılmıyorum bır ezıklık yasıyorum.

karavanı olmayan ,bunun ıcın caba gosteren eksıklıgınıde bır H100 le gıdermeye calısan bırı olarak haddımı bılmem gerekıyorsa edebımle bır kenardan ızleyıp pek etlıye sutluyede karısmam yonlendırılmeyı beklıyorum

emeklı telsız muhaberecısı 60 yasında mehmet ızmır
sevgım ve saygılarım hepınız ıcındır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR