İran Gezi Yazısı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kardelensena1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 124
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 56,636
Ynt: İran Gezi Yazısı

yemekten sonra milat kulesi için yola düşüyoruz ama maalesef sadece dışardan bakmakla yetineceğimizi bilmeden... saat 4 te kapanıyormuş 12. kata çıkmak nasip olmadı, milat kulesi de treni kaçırma riskinden dolayı iptal... zira trafik çok yoğunlaşmaya başladı...bu gece de trendeyiz...

DSCN0395.JPG

DSCN0397.JPG

DSCN0402.JPG

Etiketler

Bu çekik gözlüler bizimle fotoğraf çektirmeyi çok seviyorlar. Ben de Çin'de ve Hong Kong'da bol bol fotoğraf çektirmek zorunda kalmıştım. Afrika da çok daha ilginç onlar da fotoğraf çektirmek istiyorlar ama adamların elinde fotoğraf makinası yok. Sizin makinanıza poz veriyorlar. Fotoğrafı isteyen felan da yok. Sanırım sadece çektirmeyi seviyorlar. :smiley:

ŞİRAZ
Sabah trenden inmekle beraber şiraz maceramız başlıyor. önce uygun bir otel bulmakla işe başlıyoruz tabii. bu otel tüm iran seyahatimiz boyunca kaldığımız en güzel otel, tachar otel. tertemiz, otel görevlileri çok misafirperver ve yardımcı, ingilizce konuşuyorlar, odada balkanlarda gördüğümüz gibi mutfakta vardı, isterseniz yemek yapabiliyorsunuz ama bizim için söz konusu bile değildi bu. ücreti de gayet uygun 120 bin. resimde şiraz tren garı ve öğle yemeği için öneri üzerine gidip çok beğendiğimiz sharzem restoran, hem uygun hem çok lezizdi , gittiğimizde canlı müzikte devam ediyordu, iran da restorantlar genelde yer altında , bu restoranda yöresel lezzetler tadabilirsiniz..şiraz ın üzümü bir harika bu arada...

DSCN0408.JPG

selam hocam yazınızı baştan sona okudum çok hoş gezmeyi görmeyi yaşamayı seviyorsa insan engel tanımaz tezinin mihenk taşı olmuşsunuz tebrikler

Tebrik ediyorum sizi gerçekten çok güzel bir gezi ve büyük cesaret,iran hakikaten çok farklı,mutlaka görülmesi gereken bir ülke,verdiğiniz bilgilerin hepsi çok değerli devamını bekliyoruz..

ya ben alıntı yapıp altına yazı yazamıyorum, nasıl olduğunu tarif ederseniz sevinirim , takip edip not yazanlara teşekkür edecektim beceremedim ,herkese teşekkürler şiraz dan devam ediyorum sırada tabii bazar var ve kerim han kalesi , giriş 2 bin tümen içinde büyük ve kare şeklinde bir portakal bahçesi var ,kale ve çevresini gece gezdik ,kalenin bir parçası kitapta anlatıldığı gibi gerçekten yamuktu, kaleden sonra herkesin önünde uzun kuyruklar oluşturduğu garip isimli dondurmacıya gidip tadına bakalım dedik ,bizim maraş dondurmasına kurban olsun... övüldüğü kadar yoktu ama kuyruk hala vardı...:smiley:

DSCN0432.JPG

DSCN0433.JPG

DSCN0435.JPG

DSCN0439.JPG

DSCN0444.JPG

Kerim Han Kalesi
Şehir merkezinde bulunan bu kale, tamamı tuğladan yapılma ilginç bir mimariye sahiptir. Savunma amacıyla yapılmış olması gereken bu kale, yuvarlak hatlarıyla sanki sadece estetik kaygılar taşıyor gibidir. Kale duvarlarının yüksekliği yaklaşık 14 metredir ve oldukça iyi korunmuş durumdadır. Bu kale, Kerim Han tarafından, saray bahçesinin bir parçası olarak, İsfehan’daki büyük eserlerle rekabet için yaptırılmıştır.

Cevap vermek istediğiniz mesajın sağ üst köşesindeki "alıntı" yazısına tıklarsanız masajın kopyası ile karşılaşırsınız. Birkaç satır altına cevabınızı yazıp gönderebilirsiniz.

Gezi boyunca bebişler ne yaptı, sıkıntı verdi mi,eğlendiler mi hiç bahsetmiyorsunuz.Onların fotoğraflarını da bekliyorum.Niye merak ettin derseniz, etrafımdaki herkes üçüncü çocuk diye tutturuyor. Ben sırf gezmeyi çok sevdiğim için direniyorum.Ama bir yandan da aklımın bir yerinde kalıyor acaba ilerde pişman olur muyum diye. Aslında çocuklarla da geziyorum ama bir iki yıldır sınırlı da olsa özgürlüğün, başıboş gezmenin tadını aldıktan sonra tekrar eskiye dönmeye cesaret de edemiyorum.Yeni bir çocuk hamilelikle birlikte en az dört sene kucağında çocuk taşımak demek. Bu ikilemde sizin üç çocukla geziniz çok ilgimi çekti. :smiley:

sayın edebiyatçı, sıkıntı oldu elbet, ama beklediğimiz kadar olmadı, biz daha zor bekliyorduk, bebek sadece acıkmaktan dolayı ağlıyordu ,biz de uygun bir dükkan bulup doyuruyorduk, aynı şeyi zaten burda da yapmıyor muyuz? büyükler de kavga dolayısıyla zorladılar bizi, ben sadece bebekle gitmek isterdim ama çok sevdiğim ve güvendiğim çocuk pedagogu ilk 4 yıl bırakmanın yanlış olduğunu ısrarla savunduğu için içime sinmezdi daha 3 yaşında ortanca, 5,5 yaşındakini bıraksaydık , ailenin diğer fertleri gitti ben kaldım diye etkilenirdi ,seneye yaz iki büyüğü bırakıp tek bebekle bari gezsek diyorum, geçen yaz balkanlarda da 2 çocuktu ama çok güzeldi. bu da güzeldi ,onlarla gezmek zevkli. geçen gün bir doktora gittim , bana kalabalık ailelerin daha mutlu aileler olduğunu söyledi ben de katılıyorum...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,778
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.