İran Gezi Yazısı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kardelensena1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 124
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 56,636
Ynt: İran Gezi Yazısı

Merhabalar. Gezi yazınızı büyük bir zevkle takip ediyorum. Biz de iki küçük çocukla gezen bir aile olarak sizi daha bir merakla izliyoruz. İzniniz olursa ben de Debent'in geçen ay eşim tarafından çekilmiş bir kaç gece görüntüsünü eklemek istiyorum.
Herkese iyi bayramlar diliyorum.

DSC02293 (Large).JPG

DSC02292 (Large).JPG

DSC02305 (Large).JPG

DSC02304 (Large).JPG

DSC02309 (Large).JPG

Etiketler

Arkadaşlar iranda abartısız benzin sudan ucuz. LPG den para bile almıyorlar bazen çünkü lpg yi fulleseniz bile ancan 2-3 TL bişey tutuyor. Taksi şöförleriyle iyi pazarlık edin. 3 te 1 fiyatına gidersiniz. Vanda yaşıyorum akılma estikçe gittiğim bi yerdir :smiley:. Kadınları inanılmaz güzeldir. Ama 40 lı yaşlarda perişan bi hale gelir yüzleri. Gittiğiniz her yerde pazarlık edin zira sizin yabancı olduğunuzu anladıklarında fiatkı 2-3 katı artırıyorlar. Bu tarafa gelecek arkadaşlar bana mesaj atıp bilgi alabilirler.

sayın edebiyatçı çok teşekkür ederim beğenileriniz için, aynı kafada olmak güzel ,çocuklar kaç yaşındaydı ? fotolarınız bir harika ayrıca...

bu taşlara alınlarını koyarak namaz kılıyorlar ,taş yada toprağa secde etmek gerektiği düşüncesi ile...her camide mescidde bol miktarda mevcuttur...

DSCN0315.JPG

DSCN0318.JPG

tahran da 2. gün; gülistan sarayı ile başlıyor, gülistan sarayına imam meydanından giderken hediyelik eşyaların satıldığı reyonlar var çok güzel,

DSCN0327.JPG

gülistan sarayı; büyük bir bahçenin içinde bulunan saraylardan oluşuyor, biz sadece 3 tanesine bilet aldık kişi başı 15 bin , ikimiz 20 tl. her yer genelde aynı fiyattı. iran da aynalarla süsleme çok yaygın saraylarda, ilk gezdiğimiz sarayda foto yasaktı o yüzden diğer iki saraydan kareler geliyor...

DSCN0333.JPG

DSCN0335.JPG

DSCN0336.JPG

DSCN0342.JPG

kardelensena1' Alıntı:
sayın edebiyatçı çok teşekkür ederim beğenileriniz için, aynı kafada olmak güzel ,çocuklar kaç yaşındaydı ? fotolarınız bir harika ayrıca...

Merhabalar. Biri 8 diğeri 3,5 yaşında iki kızımız var.Sizinkilerden biraz büyükler ama onların bebekliklerinde de geziyorduk.Büyük kızım 50 günlükken kara deniz turu ile başladı gezmeye.El kadar bebekle yaylalara tırmanırken herkes deli gözü ile bakıyordu. :smiley: Küçük kızım 2 yaşını doldurmadan altı ülke görmüştü bile. Ailece gezmeyi çok seviyoruz. Gittiğimiz ülkenin özelliğine göre bazen çocuklu bazen çocuksuz geziyoruz. Annem sağ olsun uzak ülkelere giderken çocuklarımla ilgileniyor. Zaten ben çalışırken onlara baktığı için de çocuklar alışkınlar. Götürebileceğimiz yerleri çocuklarla birlikte gezmeyi tercih ediyorum. Onların hayat tecrübeleri için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Hoş yalnız gezmek kadar kolay olmuyor ama o da ayrı bir zevk. Fotoğraf çekmeyi de çok seviyorum.
Bizim gibi ailesiyle gezen birilerini izlemek ayrı bir keyif gerçekten.Merakla takipteyiz.

İzninizle birkaç foto daha yükleyeyim.Ayrı bir başlık açmayı düşünmediğim için sizin sayenizde fotolar başkalarının da işine yarasın.

DSC02126 (Large).JPG

DSC02127 (Large).JPG

DSC02138 (Large).JPG

DSC02149 (Large).JPG

DSC02150 (Large).JPG

saraydan ekleyeceğim kareler vardı ,siz zaten eklemişsiniz sayın edebiyatçı çok teşekkürler ,b u arada meslektaşız bende kimyacıyım, bu da japon hayranım

DSCN0358.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,778
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR