İran Gezi Yazısı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kardelensena1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 124
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 56,638
Ynt: İran Gezi Yazısı

İmam meydanı ; 1612 de I. Şah Abbas tarafından yaptırılmış, dünyanın en büyük meydanı olma özelliğine sahip. uzunluk 512 m. eni 163 m. Moskova daki ünlü kızıl meydanın 2 katı.1979 yılında UNESCO dünya kültür mirası listesine alınmış.. çarşıda el sanatları çok fazla olmak üzere yok yok...

Etiketler

gecesi...

DSCN0652.JPG

geldik sie se pol köprüsüne , eskiden altından su akarmış ama şimdi maalesef kurumuş halini gördük... gece çok tercih edilen bir köprüydü.. tıklım tıklım insan seli...

DSCN0628.JPG

köprü 1602 de Şah Abbas tarafından yaptırılmış, köprüye sütun sayısına göre sio se pol:33 ayaklı köprü denmiş.uzunluğu 300 m. genişliği 14 m. ESKİ DÖNEMLERDE köprünün iki ucunda Müslüman ve hıristiyan toplumları kendi dini törenlerini yaparken dini hoşgörünün örnekleri yaşanırdı.

akşam köprüden sonra tekrar imam meydanına dönüyoruz , akşamki halini görmek için, az önce resmini koymuştum, akşam yemeğini imam meydanındaki kapılardan birine açılan bir restoranda yemeye karar veriyoruz öneri üzerine... iyi ki öyle yapmışız hayatımda yemek yediğim en güzel restorandı... bayıldım...

DSCN0667.JPG

otele dönüş ve dinlenme..ertesi gün isfehan ı akşama kadar gezip akşam uçakla tebrize geçeceğiz, iranda binmediğimiz araç kalmadı , gemi olsa ona da binecektik ama yoktu...

evet sabah kahvaltı sonrası 40 sütun a yola çıktık fakat tam bitişiğinde doğa müzesi olduğunu gördük bahçesi çocuklara çok ilginç geldi ,zira bahçede çeşitli dinazorlar vardı, iyi ki girmişiz içerisi çok daha güzeldi, bir öğretmen olarak böyle müzelerin ülkemizde büyük eksiklik olduğunu farketmeme sebep oldu.eğiticiliği ve görselliği ile çoook faydalı bir doğa müzesiydi, biz girdiğimizde ilkokul öğrencileri içerideydi, öğretmenleriyle müzeyi geziyorlardı.ben şahsen ülkemizde böyle bişey olduğunu sanmıyorum

DSCN0685.JPG

DSCN0688.JPG

DSCN0690.JPG

içeriden pek foto çekmemişim ama video çektim eğer yayınlayabilirsem deneyeceğim şimdi , çok fazla kuş ve böcek çeşidi mevcuttu, gelecek olan foto da çift başlı buzağı

DSCN0691.JPG

bu müzede aynı zamanda deniz canlıları madenler ve bitkiler de mevcut.. kısa video dahi olmadı kaldı ki uzun olan hiç olmaz demek ki...

sırada kırk sütun adlı saray var. ikinci şah Abbas tarafından yaptırılmış 1650 de , aslında 18 tane sütun var ama önündeki havuza yansımaları da hesaba katılmış ve farsça da çok anlamına gelen Chehel sutun ismi kullanılmış, içerde duvarlarda çeşitli olayları anlatan 6 büyük tablo mevcut , onlar güzeldi, ama saray biraz küçüktü , ben daha şatafatlı beklerdim ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR