Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alsedo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,225
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 255,068
Ynt: Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

kyenipazar' Alıntı:
ben zaten her araçta % 40 sağlıyormuşsunuz demedim. her araçta farklı olduğunu baştan beri biliyor ve kabul ediyorum.

mesajınızda % 60 'a varabilen tasarruf ? süpermiş.

% 7 sağlayan sungur beyefendi siz demek ki hatalı montaj yaptırmışsınız. 25 -30 arasına çıkabilir sizin tasarrufunuz.

Peki sayın betelguz size hayırlı işler dilerim , ben de canı gönülden bu sistemin çalışıyor olmasını dilerim. Sonuçta evimin bahçesinde petrol kuyusu yok.

Fakat nakit alıcam yeter ki monte edin dedim ona bile razı olmadınız ya söyleyecek birşey kalmadı , halbuki elemanım yok bütçe yok sorunu hallolacaktı böylece. neyse benim desteğim yerine devletinkini bekleyeceğiz demek ki.

sattığınız üründe tüketiciyi montajda bile yalnız bırakıp , sistemin sağlıklı çalışıp çalışmadığını bile görmüyorsunuz.

benim bu forumda yazacaklarım bitmiştir.

Takipçilere sabırlarından dolayı hem tebrikler hem teşekkürler.

aynı kanaate sahibim.%10 bile tasarruf sağlasa sistem kendini kısa zamanda amorti eder.Forumda olumlu yorumlar ve sistem sahibi olumlu cevaplar verse ben alırdım.Şirketimin araçları ayda 5000 liralık yakıt tüketmekte.

Bir tanesinden örnek;
0.4 kuruş x100 km günde=40 tl x 30 gün=1200 tlx %10=120 lira tasarruf. demekki 650/120= 5 ayda amorti edecek kendini.

Etiketler

tubitak, kosgeb ttgv gibi kurumların yeterli döküman vs. sunumuyla yapacakları inceleme sonrasında verdiği hibe kredi yada buna benzer kredileri var. Ar-ge özellikle destekleniyor.Ancak zor iş.Sanırım böyle birşey.

kyenipazar' Alıntı:
ben zaten her araçta % 40 sağlıyormuşsunuz demedim. her araçta farklı olduğunu baştan beri biliyor ve kabul ediyorum.

mesajınızda % 60 'a varabilen tasarruf ? süpermiş.

% 7 sağlayan sungur beyefendi siz demek ki hatalı montaj yaptırmışsınız. 25 -30 arasına çıkabilir sizin tasarrufunuz.

Peki sayın betelguz size hayırlı işler dilerim , ben de canı gönülden bu sistemin çalışıyor olmasını dilerim. Sonuçta evimin bahçesinde petrol kuyusu yok.

Fakat nakit alıcam yeter ki monte edin dedim ona bile razı olmadınız ya söyleyecek birşey kalmadı , halbuki elemanım yok bütçe yok sorunu hallolacaktı böylece. neyse benim desteğim yerine devletinkini bekleyeceğiz demek ki.

sattığınız üründe tüketiciyi montajda bile yalnız bırakıp , sistemin sağlıklı çalışıp çalışmadığını bile görmüyorsunuz.

benim bu forumda yazacaklarım bitmiştir.

Takipçilere sabırlarından dolayı hem tebrikler hem teşekkürler.
PEKİ KARDEŞ MONTAJI YAPAN PROFOSYONEL SERVİSLER YOKKİ ÜRÜNÜ ALIYORSUN VE KENDİ İMKANLARINLA TAKTIRIP KULANIYORSUN, TAKAN TAMİRCİNİN NE TAKTIGINDAN BİLE HABERİ YOK Kİ.... MONTAJ ESNASINDA SANAYİDE MASKOT OLDUK GELEN GÜLER, GİDEN GÜLER, SİSTEMİN MONTAJI İÇİN TEKNİK BİLGİ LAMIYORSUN Kİ....

ŞU BİR GERÇEK Kİ SİSTEM ÇALIŞTIĞINDA SU SİRKÜLASYON YAPIYOR VE GAZ BUHARI ÇIKARTIYOR, GAZ BUHARI YANICI TECRÜBESİ VAR ATEŞLE YAKLAŞMAYIN RİZA BİZ TEST AŞAMASINDA DENEDİK, REVERZUAR TANKINI PATLATDIK, BEN MONTAJI CYBER ENERJİNİN DEDİĞİNDEN FARKLI YAPTIRDIM, DAHA DOĞRUSU USTA BÖYLE OLMASI DAHA MANTIKLI DEDİ. MANİFOLT GİRİŞİNİN HEMEN 15 CM. ALTINA MONTE ETTİK, ACABA ÜRETİLEN GAZ YETERİ KADAR MOTORA ULAŞMIYOR MU, ACABA TURBOYLA HAVA BASINÇ SENSÖRÜNÜN ARASINA BİR YERE Mİ MONTE ETMEK LAZIM, YOKSA DİREK HAVA FİLTRESİNİN YAKININDAN BİR YERE VERMEK Mİ GEREK, BEN REVERZUAR TANKINDAKİ GAZIN MOTOR TARAFINDAN EMİLMEDİĞİ KANAATİNDEYİM YOKSA NEDEN TASARRUF SAĞLAMASIN,,,,
BÜNYAMİN YELMENOĞLU
0546 207 4270
FİAT ALBEA 1,3 MULTİJET TEST ARACIM.

diyorsunuz ki montajla ilgili kimse teknik bilgi vermiyor ki...
yanlışınız var betelguz bey hertürlü teknik bilgiyi veriyor.

kyenipazar' Alıntı:
diyorsunuz ki montajla ilgili kimse teknik bilgi vermiyor ki...
yanlışınız var betelguz bey hertürlü teknik bilgiyi veriyor.
VERİYOR AMA ANLATMAKLA UYGULAMAK BİR MİDİR... SAĞ OLSUN YETERLİ BİLGİ VERDİ...

Bünyamin bey sistemi komple bizden almadığı için yazılı döküman göndermedim.Komple alan kişilere tüm montaj detaylarını içeren yazılı döküman ve resimler gönderilmekte yanlış bir montaj yapılmaması sağlanmaktadır.Bünyamin beyin kullandığı elektroliz hücresi hakkında detaylı bilgi olmadığından genel bilgiler vermiştim.Sistemde kullanılan en önemli parça elektroliz hücresidir.Bu cihazın çektiği akım ve ürettiği gaz miktarı çok önemlidir.Birçok kişiyle görüştüm bugüne kadar adam diyorki benim cihaz 10 amperde 10 litre gaz üretiyor ama tasarruf sağlayamadım nedendir? Gidiyorum birlikte ölçüm yapıyoruz cihazın ürettiği gaz miktarı aslında sadece 350 mililitre :smiley: Soruyorum sen hiç ölçmedinmi bu gazı ne kadar diye 10 litre gaz üretiyor diyordun. Diyorki hortumu dudağima tutuyorum üflüyor ordan tahmin ettim :smiley: ee tahminle olmuyor bu işler.Ölçümlemek şart.Ayrıca her zaman gerek mail ile gerek telefon ile her türlü sorunda yardımcı olunmaktayız.Araç özelliklerine göre de hidrojen sistemi dışında ek cihazlarda kullanılması gerekebilmektedir (yakıt ayar cihazı, obd-2 çipi, oksijen sensör aparatları gibi):Tek başına hidrojen verilmesi günümüz araçlarında yakıt tüketimini azalmak yerine dahada artırabilmektedir.(Hava emiş ve egzos gaz değerleri değiştiğinden)

Bünyamin bey aracınızdaki sensörün hava basınç sensörü (map) olduğuna eminmisiniz.Eğer map sensörü ise yakıt ayar cihazı kullanmanız gerekiyor.Eğer hava akış sensörü (maf) ise hidrojeni bu sensörden sonra vermeniz yeterli bir tasarruf sağlayacaktır size (eğer gaz miktarınız yeterli ise). Birde şehir içinde yapılan ölçüm pekte sağlıklı olmamaktadır.Şehirlerarası yolda löçüm yapmanız daha net sonuç verecektir.

verdigi bilgiler için cyber enerjiye teşekkür ederim. tamirci arkadaş sensör yok arabanda diyor ama benim gözlemlediğim kadarıyla hava filtresinden sonra bosh air valf yazan ve elektronik bir devre takılı cihaz var ama başka sönsör varmı bilmiyorum. Ayrıca şehir içinde ölçüm belli olmaz diyorsunuz ama ben araçımı yoğun olarak şehir içinde kullanıyorum, şehir içi tasarruf sağlamıyacaksa bir işime yaramıyacak demektir. AYRICA GAZ ÖLÇÜMÜ YAPMADIM, BU GAZ ÖLÇÜMÜNÜN NASIL YAPILACAĞINI BİLENİNİZ VARMI.....

Arkadaşlar İlerleyemediniz! benim size bazı konular da bilgi vermeye çalıştım. Ama anlatamadım Türkçem zayıf biliyorsunuz (Hikaye satıyor arkadaş) sonrada eleştirildim.!
Evet hala hikaye anlatıyor Bu HHO-Cell yani Elektroliz hücresi YETERLİ değil! kurulum sistemi Yanlış, Ama şu gerçek(ÇOK KISA BİR ZAMANDA 2 KARIŞIK YAKIT KULANILIMINA GEÇİLECEK) bu gerçek ama böyle bir sistemle değil.
Bu konu herkezi ilgilendiriyor Yanlız Türkleri değil Tüm Dünyayı!
Bu geçiş sürecinde gerçek olmayan yarım yamalak sistemi satmaya çalışanlar tabiki bunun montajını falan yapamaz Çünkü sistem çalışmıyor.
Ne yollarsak kar diyorlar.
Yakında gerçek ürün çıktığı zaman zaten Ürün kimseye kendini ispatlamaya çalışmıyacak, Herkez sıraya girip taktıracak YETKİLİ SERVİSİNDE YANİ LPG Sistemi gibi.
Kafanızı fazla yormayın.

HFuel-systems' Alıntı:
Arkadaşlar İlerleyemediniz! benim size bazı konular da bilgi vermeye çalıştım. Ama anlatamadım Türkçem zayıf biliyorsunuz (Hikaye satıyor arkadaş) sonrada eleştirildim.!
Evet hala hikaye anlatıyor Bu HHO-Cell yani Elektroliz hücresi YETERLİ değil! kurulum sistemi Yanlış, Ama şu gerçek(ÇOK KISA BİR ZAMANDA 2 KARIŞIK YAKIT KULANILIMINA GEÇİLECEK) bu gerçek ama böyle bir sistemle değil.
Bu geçiş sürecinde gerçek olmayan yarım yamalak sistemi satmaya çalışanlar tabiki bunun montajını falan yapamaz Çünkü sistem çalışmıyor.
Yakında gerçek ürün çıktığı zaman zaten Ürün kimseye kendini ispatlamaya çalışmıyacak, Herkez sıraya girip taktıracak YETKİLİ SERVİSİNDE YANİ LPG Sistemi gibi.
Kafanızı fazla yormayın.

Sayın HFuel-systems,

Sizin bizleri bilgilendirmeniz üzerine bahsini ettiğiniz sistemin mantığı da konuştuğumuz sistemler aynı mı?
Yani suyu eş zamanlı olarak oksijen ve hidrojene ayırarak içten yanmalı motorda yakıtla beraber yanma tekniğinemi dayanıyor? Ve de ayrıyetten bir kontrolör içeriyor mu?
Konu hakkında bilgilerinizi rica eder iyi çalışmalar dilerim. Saygılarımla.

SİZLERE MÜJDELER OLSUN... MECLİSTE BİZİM FORUMU TAKİP EDİYOR OLMALI Kİ ONLAR SON NOKTAYI KOYMUŞ 7 HAZİRAN 2011 DE MÜKERRER RESMİ GAZETEDE HİDROJEN İLE ÇALIŞAN MOTORLU ARAÇLARIN TİP ONAYINA İLİŞKİN YÖNETMELİK ÇIKARTARAK YEŞİL IŞIK YAKILMIŞ, İŞTE MERAKLILARINA LİNKİ http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/06/20110607-4.htm TABİKİ YÖNETMELİK BİZDEKİ GİBİ SADECE HÜCREDEN İBARET DEĞİL, KAPSAMLI BİR PROJE AYNEN LPG SİSTEMLERİ GİBİ PROJESİ, SIZDIRMAZ TANKI, ÇEKVALF VE FLASBACK GİBİ BİR SÜRÜ TEFERRUATI KAPSIYOR, İLGİLİLERE DUYURULUR.... http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/06/20110607-4.htm
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/06/20110607-4.htm
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/06/20110607-4.htm

akustika' Alıntı:
Sayın HFuel-systems,

Sizin bizleri bilgilendirmeniz üzerine bahsini ettiğiniz sistemin mantığı da konuştuğumuz sistemler aynı mı?
Yani suyu eş zamanlı olarak oksijen ve hidrojene ayırarak içten yanmalı motorda yakıtla beraber yanma tekniğinemi dayanıyor? Ve de ayrıyetten bir kontrolör içeriyor mu?
Konu hakkında bilgilerinizi rica eder iyi çalışmalar dilerim. Saygılarımla.
SAYIN akusttika;
BAHSEDİLEN MOTORLU ARAÇLARDA YAKIT SİSTEMİNDE HİDROJEN KULLANIMI DEVLET KONTROLÜNDE OLACAKMIŞ RESMİ GAZEDETE OKUDUĞUMA GÖRE DEVLET HİDROJENİ AYNI YAKIT İSTASYONLARINDAKİ GİBİ SATIŞINI YAPTIRACAK, ARACA MONTE EDİLEN SİSTEMDE HİDROJEN TAKNI OLACAK VE DEPOYU İSTASYONLARDAN DOLDURABİLECEKSİN, FORUMDAKİ GİBİ ELEKTROLİZ CİHAZIYLA KENDİN ÜRET KULLAN DEĞİL, DAHA BİR SÜRÜ TEFERRUAT BELİRTMİŞLER. http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/06/20110607-4.htm RESMİ GAZETEYİ İNCELEYİN YORUMLARINIZI BEKLERİM....

HFuel-systems' Alıntı:
Kafanızı fazla yormayın.

kardeş, sizin sistem nedir? nasıldır? kaçadır? ne yapar? resimleri varmıdır? bir bunlardan bahset önce... İnternette de web siteni vb bulamadım. internet sitesi yapmaya vaktin-naktin yoktur anlarım. ama en azından bir blog aç. Betelguz de bunlar var.
ürünü, resmini, çalışma şeklini bir de kendin anlat. bırak kıyası biz yapalım. aklımıza takılan noktaları soralım. kendi adıma bu tip sistemleri getiren arkadaşlara hiç ön yargım yok. elimden geldiğince destekliyorum da.

rumelian' Alıntı:
kardeş, sizin sistem nedir? nasıldır? kaçadır? ne yapar? resimleri varmıdır? bir bunlardan bahset önce... İnternette de web siteni vb bulamadım. internet sitesi yapmaya vaktin-naktin yoktur anlarım. ama en azından bir blog aç. Betelguz de bunlar var.
ürünü, resmini, çalışma şeklini bir de kendin anlat. bırak kıyası biz yapalım. aklımıza takılan noktaları soralım. kendi adıma bu tip sistemleri getiren arkadaşlara hiç ön yargım yok. elimden geldiğince destekliyorum da.
BEN SATMAYA GELMEDİM ZATEN, BENDE MERAKLI KULLANICILARDANIM ÜRÜNÜ YURT DIŞINDAN ALDIM EKSİK OLAN PARÇALARI BETULGAZ'DAN ALDIM, SİSTEMİ YÜRÜTMEYE ÇALIŞTIM... ÜRÜN SATIŞI GİBİ BİR ÇABAM YOK ZATEN HATTA İSTEYEN OLURSA ELEKTROLİZ HÜCRESİNİN KENDİM ÇİZDİGİM BİR ŞEMASINIDA GÖNDEREBİLİRİM....

sungurbey19' Alıntı:
BEN SATMAYA GELMEDİM ZATEN, BENDE MERAKLI KULLANICILARDANIM ÜRÜNÜ YURT DIŞINDAN ALDIM EKSİK OLAN PARÇALARI BETULGAZ'DAN ALDIM, SİSTEMİ YÜRÜTMEYE ÇALIŞTIM... ÜRÜN SATIŞI GİBİ BİR ÇABAM YOK ZATEN HATTA İSTEYEN OLURSA ELEKTROLİZ HÜCRESİNİN KENDİM ÇİZDİGİM BİR ŞEMASINIDA GÖNDEREBİLİRİM....

sungurbey19 kardeş sana demedim ki H Fuel Systems e dedim. bak o mesajda ondan alıntı yapmışım. yanlış anladın. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.