Ynt: Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi
uzun bir cevap yazmak farz oldu şimdi.
birinci nokta şu , Güven beyin yaptığı ya da yapamadığı test , geri vermediği bir cihaz sizin önünüze gelen böyle bir fırsata engel teşkil etmemeliydi.
ikincisi , başka bir arkadaşımızın aracında test edildi % 25 tasarruf gerçekleşti diyorsunuz , arkasından da ekliyorsunuz "...testi gerçekleştiren arkadaş aracına takılmış sistemi adresimize kadar gelip teslim etti..." Pardon işe yaradı madem niye iade etti ki , tasarruf istemiyor mu ???
Üçüncü ve en önemli nokta , benim maddi durumum hakkındaki yorumunuz. Siz belki ticaretten , belki girişimcilikten anlamıyorsunuz diye bakıyorum bu talihsiz yaklaşımınıza. Ben üç arabanın vergisi ağır gelir demedim. Şu anda zaten 63 hardtop Impala , 2010 Suberu Legacy ve 1998 5.9 G.Cherokee ödüyorum , dördüncü bir tane de vergi ilave gelirse ağır gelir dedim. Neden ? Ödeyecek param olmadığından mı , çok şükür değil ama size ticareti hatırlatayım , 30.000 TL ye Kandıra/KOCAELİ tarafında arsa almak için bir arabamı satmıştım , arsadan 4 ay sonra 8.000 TL para kazandım , hemen gidip araba almadım , 35.000 TL ye başka bir arsa aldım , ondan sadece 3.000 TLdaha kazandım ama 1 ayda. Sonuçta 30.000 TL ye sattığım bir araba ile 41.000 TL ye ulaşabildim , bazen önünüze çıkan fırsatları değerlendirmek için başka birşeyden o an için vazgeçersiniz. Ben 4.bir araç ve onun masrafı yerine eşimin işlettiği bebek mağazamız için mal almayı tercih ederim çünkü şimdi okullar kapanıyor , bayram alışverişi olacak vs vs. Kısacası o parayı değerlendirme şansı var.
Peki 4.arabaya atıyorum 30.000 TL ayırmıyorum da size neden 200 belki de 300.000 TL ayırmayı düşünüyorum ? Çünkü o araba bana extra bir gelir sağlamayacak ama sizin cihazınız gerçekten çalışıyorsa o sermayeyi 1 senede rahat rahat çıkartır ve kara geçer. Anlatabildim mi ticaretin farkını ?
Burada mal mülk sergilemesi yapacak tarzda bir konuşmayı uygun bulmuyorum o yüzden de detaya girmeyeceğim , sayın betelguz arzu ederse gayrımenkul tapularımı kendisine faxlayabilirim.
Cebinde trilyonlar olan insanlar da bazen bir buzdolabına 3.500 TL yerine 5.000 TL vermeyi tercih etmez , parası olmadığı için mi ? hayır aradaki farka değecek bir özellik görmediği için... Ben de yatırım yapacağım yerde o parayla gidip 4.bir araba almayı getirisi olmayan extra bir yük görüyorum şu anda. Girişimci olarak sermayemi sizin sisteminizde değerlendirip ticaret yapmayı düşünmüştüm , o yüzden de ben test edicem çalışırsa beş tane alıcam o kadar demedim , üniversitede test bütçeniz hazır , reklam sermayeniz hazır dedim. ODTÜ onaylı bir test , Türkiye çapında servis , montaj olunca sanırım bu işten karşılıklı ekmek yerdik. Fakat siz günlerdir cevap bile vermediniz şimdi ortaya çıktığınız mesaj da , kyenipazar bu işe para koyabilecek biri değil tarzında.
Neyse sayın betelgüz umarım birgün Kocaeli'ye gelirsiniz ben de sizi misafir ederim , ya da Bodrum'a gelirseniz haber verin otelimde konaklarsınız .