Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alsedo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,225
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 255,064
Ynt: Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

H-fuel sistem (adını daha hiçbir forumda yazmadı kimdir nedir belli değil) sözde benim sattığım sistemin daha gelişmişinmi yapıp satacakmışlar :smiley: Sözde haziran ayında piyasaya çıkacaktı.Nedense hala çıkamadı, Daha ne ismi belli ne cismi.Arkadaş her kimse sırf ürünümüzü kötülemek için yazdığım forumlara üye olup bu sistem hikaye işe yaramaz bizimki çıkacak falan yazıp satışlarımızı baltalamaya çalışıyor.Hidrojen konusunda çok kötü bilgisi.Kendisini söylediklerini ispatlamaya davet ediyorum.Varsa daha iyi sisteminiz getirin deneyelim :smiley:

Bünyamin bey aracınızdaki sensör Maf (HAVA AKIŞ SENSÖRÜ) dür.Ve hidrojen hazını görmemesi gerekir.

Resmi gazetedeki hidrojenle çalışan araç bizim sistemden çok farklı birşey.Tamamen hinrojen ile çalışan motorları kapsıyor.Bizim sistem sadece motora katkı olarak bir miktar gaz veriyor.

Etiketler

Tamam gayri devlet,de bu işe girdi,ki çöz bu denklemi çözebilirsen vatandaş üç kuruş nereden tasarruf yaparım peşinde maliyeciler,de biz bu işi nasıl vergiye bağlarız diye düşünüyorlardır ucuz yakıt bize hayal.

anlaşılan o kadar kolay ve umutlamdırıcılığı kalmayacak.tabana kuwet.yola devam hekese selam.

sayın rumelian , naaptınız sistemi alıp tasarruf yapmaya başladınız mı ? :smiley::smiley::smiley:

e o zaman şöyle net verileri söyleyinde öğrenelim
ne nedir tam muamma oldu

İlhan bey haklısınız, benim demeye çalıştığım,
konu en başından ümitsizdi

burada savunucular vardı , onlara ne oldu alıp takıp denediler mi ?

bay rumelian mesela ?

Kim demiş sistem çalışmıyor diye monteleyen birdaha bırakmıyor kim aldıysa geri versin şunu sıradaki monteletsin kimse inanmayacak
denemeden

Mayıs ayında Ekomax markalı hidrojen sistemi taktırmıştım hatırlarsanız. Yaklaşık 6000 km. yol yaptım bu süre zarfında beni çok tatmin eden bir tasarrufla karşılaşmadım. İki kez chip tuning yapıldı ama sonuç değişmedi. Tekrar yapılacak (yurt dışından yazılım gelecek). benim kullandığım sistem 200ml gaz üretiyor, oksijen sensöründen geride, hava filtresinin bulunduğu muhafazaya 4mm çapında bir delik açılarak monte edildi. Belki oksijen sensöründen sonra bağlansaydı daha iyi olabilirdi zira Betelguz'ün dediği gibi sensör yanlış okuma yaptığından tasarruf sağlanmamış olabilir, hatta bazen şehir içinde daha fazla bile yaktığım oldu. Hala test aşamasında kabul ediyorum sistemi o yüzden umudumu kesmedim. Zaten sıvı deposundaki ilk doldurulan sıvı bittiğinde Ekomax'da kontrole bekliyor.

Şu ana kadar iki faydasını gördüm sistemin;
1. Motor hiç hararet yapmıyor, geçenlerde bir hafta son şileye gitme gafletinde bulundum, 15KM dur-kalk trafiğinde hararet göstergesi hiç kıpırdamadı.
2. Motor daha sessiz çalışıyor.

Muayene vakti geldi muayene öncesi egzoz muayenesine girdiğimde bakalım sonuçlar nasıl olacak.

Yanlış bilinenler. Oksijen sensöründen sonra gazı vermek mümkün değil zira oksijen sensörü egzos manifoldu üzerinde bulunur ve motordan çıkan yanmış yakıttaki oksijen miktarını ölçer.Şuan siz aracınıza hidrojenle birlikte ekstra oksijende verdiğinizden oksijen sensörü atık gazda fazladan oksijen olduğunu ölçüyor.Aracın ecusuda haliyle fakir karışım olduğunu zannederek motora daha fazla benzin veriyor.Bu nedenle yakıt tasarrufu sağlayamıyorsunuz.hatta dahada çok yaktığıda olur.Verdiğiniz gaz miktaı az olduğundan bu etki fazla yüksek olmayacaktır.Yazılımla oynayarak çözmeye çalışılması pek sağlıklı olmayacaktır.Sistemi aracınızdan çıkardığınızda tekrar yazılımın düzeltilmesi gerekir vs. Araçta hararet yükselmemesi, sessiz çalışma normaldir.Bunlar hidrojenden kaynaklı etkiler.Yanlız dikkat etmeniz gereken bir konu var.Ekomaxda gördüğüm kadarıyla çıkan gazı temizleyen bir sistem yok.Buda zamanla motorunuza su, kimyasal madde gitmesine neden olabilir buda motor için zararlı olur.Sistemden çıkan gaz borusuna bir benzin filtresi takmanızı tavsiye ederim.su ve kimyasalın motora gitmesini önleyecektir.

Şuan getirdiğimiz bir elektronik kontrol cihazıyla oksijen sensörlü araçlardaki sorunuda kökten çözmüş durumdayız.Ancak tek sorun cihazı takabilecek yetenekte elektrik ve elektronikten anlayan teknik servisler bulmak.Malesef Türkiyede yeterli kalifiye eleman bulmak çok zor.

betelguz' Alıntı:
Yanlış bilinenler. Oksijen sensöründen sonra gazı vermek mümkün değil zira oksijen sensörü egzos manifoldu üzerinde bulunur ve motordan çıkan yanmış yakıttaki oksijen miktarını ölçer.Şuan siz aracınıza hidrojenle birlikte ekstra oksijende verdiğinizden oksijen sensörü atık gazda fazladan oksijen olduğunu ölçüyor.Aracın ecusuda haliyle fakir karışım olduğunu zannederek motora daha fazla benzin veriyor.Bu nedenle yakıt tasarrufu sağlayamıyorsunuz.hatta dahada çok yaktığıda olur.Verdiğiniz gaz miktaı az olduğundan bu etki fazla yüksek olmayacaktır.Yazılımla oynayarak çözmeye çalışılması pek sağlıklı olmayacaktır.Sistemi aracınızdan çıkardığınızda tekrar yazılımın düzeltilmesi gerekir vs. Araçta hararet yükselmemesi, sessiz çalışma normaldir.Bunlar hidrojenden kaynaklı etkiler.Yanlız dikkat etmeniz gereken bir konu var.Ekomaxda gördüğüm kadarıyla çıkan gazı temizleyen bir sistem yok.Buda zamanla motorunuza su, kimyasal madde gitmesine neden olabilir buda motor için zararlı olur.Sistemden çıkan gaz borusuna bir benzin filtresi takmanızı tavsiye ederim.su ve kimyasalın motora gitmesini önleyecektir.

Şuan getirdiğimiz bir elektronik kontrol cihazıyla oksijen sensörlü araçlardaki sorunuda kökten çözmüş durumdayız.Ancak tek sorun cihazı takabilecek yetenekte elektrik ve elektronikten anlayan teknik servisler bulmak.Malesef Türkiyede yeterli kalifiye eleman bulmak çok zor.

Cihazla birlikte teknik doküman da geliyor olmalı, bana mail atın inceleyeyim zira endüstriyel elektronik sektöründeyiz. Ayrıca bu konuda (araç elektroniğinde) bilgili tanıdığım bir arkadaş ta var. murat@guvenlibolge.com

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

SON KONULAR

Geri