Gönüllü Sadelik; Sade Yaşam ve Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 191
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 107,063
Ynt: Gönüllü Sadelik; Sade Yaşam ve Karavan

Abdi beyin yazısı gerçekten güzelmiş. Hayatta bazen başka şeylere, işe güce hobilere dalsak ta en önemlisi aslında eşlerimiz ve ailemiz bence de. Onlar olmadan hayatın tadı yok.

Etiketler

Seylerin Hikayesi / Story of Stuff

SOS_BUTTON-738481.jpg

Üretiminden satışına, kullanımına ve atılışına kadar geçen süre içinde hayatımızdaki her "şey" yakın çevremizi hatta uzaklardaki toplumları bile etkilemektedir, ama çoğu zaman bunu farketmeyiz. "Şey"lerin Hikayesi 20 dakika boyunca bize üretim ve tüketim ekseninde hızlı ama gercekçi bir tur attırıyor. Ekolojik ve sosyal sorunlar arasındaki ilişkiyi gözler önüne sererken bizleri daha adil ve sürdürülebilir bir dünya yaratmaya çağırıyor.

Şeylerin Hikayesi, size yalnızca birşeyler öğretmekle kalmayacak, aynı zamanda güldürecek ve çevrenizdeki her "şey"e başka bir gözle, değişik bir açıdan bakmanızı sağlayacak.

Yapım: Free Range Film Stüdyoları ve Annie Leonard

İyi seyirler.

http://rs446.**.com/files/170957242/Seylerin_Hikayesi__Story_of_Stuff_.rar

Değerli bir 21 dk,insanların çocuklarına seyrettirmesi lazım,biz nasılsa biliyoruz ama uygulayamıyoruz.

afro' Alıntı:
Seylerin Hikayesi / Story of Stuff

SOS_BUTTON-738481.jpg

Üretiminden satışına, kullanımına ve atılışına kadar geçen süre içinde hayatımızdaki her "şey" yakın çevremizi hatta uzaklardaki toplumları bile etkilemektedir, ama çoğu zaman bunu farketmeyiz. "Şey"lerin Hikayesi 20 dakika boyunca bize üretim ve tüketim ekseninde hızlı ama gercekçi bir tur attırıyor. Ekolojik ve sosyal sorunlar arasındaki ilişkiyi gözler önüne sererken bizleri daha adil ve sürdürülebilir bir dünya yaratmaya çağırıyor.

Şeylerin Hikayesi, size yalnızca birşeyler öğretmekle kalmayacak, aynı zamanda güldürecek ve çevrenizdeki her "şey"e başka bir gözle, değişik bir açıdan bakmanızı sağlayacak.

Yapım: Free Range Film Stüdyoları ve Annie Leonard

İyi seyirler.

http://rs446.**.com/files/170957242/Seylerin_Hikayesi__Story_of_Stuff_.rar

Kendi mail grubuma gönderdim bu adresi.. İzlemek ve izlettirmek gerek..

Cavid Sezen

5 kere denedim, hepsinde %99 da kaldı...
Rapid de bu sorunu hep yaşıyorum, her şeyi denedim çözemedim problemi, 30-40 mb üstü dosyalarda hep aynı dert...
Zamanı uygun olan bir arkadaş rapid dışında bir siteye yükleyebilirse minnettar kalırım...

NOT: Sorun çözüldü arkadaşlar... Oğuz hocam sitesinde yüklemiş... Çok teşekkürler Oğuz abi...

http://www.karavanturk.org/videos/Story_of_Stuff.avi

Gönüllü sadelik ve Karavan

[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

_03022009.jpg

caravan2-600x398.jpg

caravan6-600x450.jpg

Fotoğraflarda söylenecek çok şey olabilir negatif olarak,adamın yeri var da koymuş karavanını,hatta bu karavan aynı zamanda kamping olarakta kiralanıyor denilebilinir ama küçücük bir toprak üzerinde de bu ortam yaratılabilinir,mülkiyetçi yaklaşıyormuşum gibi bir izlenim edinebilirsiniz ama bugün imarı olmayan tarla vasfından dolayı çok ucuza satılan araziler var,yani evinizi en azından emekli olduğunuzda kondurabileceğiniz bir alan bulmak çok kolay.Biraz büyük alırsınız arkadaşlarınızada yer açarsınız,herkese 100 m2 yer veririsiniz ekerler biçerler,hadi canım derseniz en azından baharda gidip kışın dönerseniz,3 mevsim 'gönüllü sadelik' olur en azından.

[attachment=1]

roulottedetente__044946900_1722_14012009.jpg

mayıstosböce' Alıntı:
Fotoğraflarda söylenecek çok şey olabilir negatif olarak,adamın yeri var da koymuş karavanını,hatta bu karavan aynı zamanda kamping olarakta kiralanıyor denilebilinir ama küçücük bir toprak üzerinde de bu ortam yaratılabilinir,mülkiyetçi yaklaşıyormuşum gibi bir izlenim edinebilirsiniz ama bugün imarı olmayan tarla vasfından dolayı çok ucuza satılan araziler var,yani evinizi en azından emekli olduğunuzda kondurabileceğiniz bir alan bulmak çok kolay.Biraz büyük alırsınız arkadaşlarınızada yer açarsınız,herkese 100 m2 yer veririsiniz ekerler biçerler,hadi canım derseniz en azından baharda gidip kışın dönerseniz,3 mevsim 'gönüllü sadelik' olur en azından.

[attachment=1]
Bülent bey çok haklısınız, özellikle büyük şehirlerde yaşayan insanlar çocuklarının eline bir avuç toprak deysin diye binbir zahmete katlanıyorlar. Böyle bir yerleşim kalıcı ya da geçici olsun her insanı mutlu eder...

Dün okusaydım keşke çünkü filmi sonuna yakın yakaladım hiç bilgim yoktu ,hem de Kim ki-Duk un muş, nasıl farketmedim .Şimdi divx ini bulmam gerekecek.Ne şans

B u yazıyı şimdi okudum bizden farklı birşey söylemiyor ama yinede ortak noktalarımızdan birine denk gelmesi güzel.

Sadelik=Huzur=Mutluluk

Huzurlu yaşamanın en önemli unsurunun, hayatı sade yaşamak olduğuna inanıyorum.
Sadelikten de, hayatımızdaki ikinci derece önemli herşeyden kurtulmayı anlıyorum.
Orneğin, hemen her konuda yüzlerce dergim vardı yeni gibi, çok zengin kütüphanem vardı.
Ve hayatımı kolaylaştırdığını düşündüğüm bir sürü ıvır, zıvır eşya.
Benim bunlardan kurtulmam pek isteyerek olmamıştı aslında, zorunlu bir kurtuluştu, gitmem gerekiyordu, ne satacak vaktim, ne de saklayacak yerim vardı.
Ama bir süre sonra anladım ki, yıllardır para verip aldığım şeylerin pek çoğu gereksiz ayrıntılarmış, yanımda olmamaları rahatlıkmış. Cok sık yolculuk yapıyorum, çok sık taşınıyorum, taşındığım evler zaten mobilyalı, dolayısıyla hemen hiç yüküm yok.

Bol bol kendime ve diğer insanlara ayıracak zamanım var, sabah erken kalkıyorum, şu anda sahip olduğum yegane maddi varlığımdan biri olan motorumla ki, diğeri laptop’tur, bulunduğum şehrin en doğal ortamlarını keşfe çıkıyor, orada burada tanıştığım insanların dertlerine kendimce derman bulmaya çalışıyorum.
Dolayısıyla, hayatın böyle güzel oldugunu ben de yeni keşfetmiş sayılırım, eskiden Istanbulluydum, binmiştim bir alamete gidiyordum kıyamete.
Istemeyerekte olsa kaderin çizdiği yolda ilerlerken 2o’li hatta sonraki yaşlarımdan bile daha mutlu oldugumu zira mutlu olmanın huzurla bağlantılı olduğunu ve huzurun da sadelikle mümkün olduğunu anlamış bulunuyorum.

Hem bizim kültürümze uygun hemde sade yaşama,istediğin zaman kaldır götür,istersen hiç kaldırma

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]
[attachment=4]

[attachment=5]

yurt-living-pacific.jpg

yurt-living-pacific-2.jpg

yurt-living-pacific-3.jpg

yurt-living-pacific-4.jpg

yurt-living-pacific-5.jpg

[attachment=1][attachment=2]

Elimde birsürü yurt yapımı ile ilgili detaylı fotoğraflar var bir ara onlarıda koyarım..

yurt-living-pacific-6.jpg

yurt-living-pacific-7.jpg

özellikle son fotograflar harika
sadelik = sadelik
dünyamızın belli bölgeleri doga zenginliği acısından biraz kayırılmış galiba diye düşünmeden edemiyor insan
tabi bu bölgeler her insana görede farklılık gösterecektir muhakkak

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR