Gezen Ferozacılar Sohbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tayfunsozer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 335
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,503
Ynt: Gezen Ferozacılar Sohbet Köşesi

huntercemal' Alıntı:
Sevgili Ceyhun Feridun la turna balığı avına başlamadan önce benimde senin gibi tatlı su balığına karşı ön yargılarım vardı fakat onunda yapılışının detaylarını görüp öğrendikten sonra aldığım lezzet özelliklede balığın tutulduğu yerde yenmesindeki lezzet unutulmayacak lezzetlerimin arasında yerini aldı,resimlerde aşağı yukarı aldığımız tadı anlatıyordur,yoksa o kadar zahmetlere girilmez :smiley::smiley:

Cemal abi görüntüler çok güzel. Balıktan daha çok tutması ve yaşananlar daha güzel gibi. İnşallah bi organizasyon yaparız da aynı duyguları tekrar paylaşırız.

Etiketler

Arkadaşlar.Hangi motor yağını kullanıyoruz?.
Altı ay önce serviste yağ değiştirdim, karta İkinci değişim 5000 km. yazmışlar.El kitabında 5000 kontrol,10.000 değişim yazıyor.Önerisi olan var mı ?

Sevgiler,
Tayfun Sözer

tayfunsozer' Alıntı:
Arkadaşlar.Hangi motor yağını kullanıyoruz?.
Altı ay önce serviste yağ değiştirdim, karta İkinci değişim 5000 km. yazmışlar.El kitabında 5000 kontrol,10.000 değişim yazıyor.Önerisi olan var mı ?

Sevgiler,
Tayfun Sözer
Merhabalar tayfun hocam:
Ben aldığımda 20-50 yağ varmış içinde..
Buradaki arkadaşlar'da 20-50 ile değiştirdiler;artı 3000 km'de değişim var diye yazmış usta gazdan mütevellit 5000 gitmez diye ikaz etmiş zafer arkadaşı.
Ama benimkinde karbüratöre 5 saniyede bir damla 10 numara yağ ilave eden bir düzenek var henüz 2000 km yol yapmışım sonuçda bir yararı olup olmadığını henüz km dolmadığı için bilemiyorum..:smiley:

Tayfun Bey,

Ben 10W-40 Castrol Magnatec kullanıyorum, 10.000 km de değiştirilmesi tavsiye ediliyor ama ben 8.000 km değiştiriyorum, arazide düşük devirde ve şehirde sıkışık trafikte beklediğim süreler için 2.000 km erken değiştiriyorum.

Saygılar

Ersan

forester' Alıntı:
Tayfun Bey,

Ben 10W-40 Castrol Magnatec kullanıyorum, 10.000 km de değiştirilmesi tavsiye ediliyor ama ben 8.000 km değiştiriyorum, arazide düşük devirde ve şehirde sıkışık trafikte beklediğim süreler için 2.000 km erken değiştiriyorum.

Saygılar

Ersan
Hocam 10-40 ile 20-50 arasında incelik farkı var bildiğim kadarı ile.
Birde bizim araçlar lpg lması ve yaşlı olmaları sebebi ile BENCE 20-50 daha uygun olması lazım diye düşünüyorum..

Cevdet Bey,

Haklı olabilirsiniz, yanlız Feroza servis kılavuzunda motor yağ ve filitresinin değişimini 10.000 km veya 6 ay olarak belirtmiş. Çok eski araçlarda son 30 yıldaki üretim teknolojisi olmadığı için birbiriyle çalışan metal yüzeyler arasında daha büyük boşluk vardı ve bu boşlukta oluştrulmak istenen yağ flim tabakası daha kalın yağlarla sağlanıyordu ama 15-20 yaşındaki Feroza'lardaki birbiriyle çalışan metaller arasında günümüz talaşlı imalat teknolojisiyle elde edilebilen daha dar toleranslar kullanmış olduklarını düşünüyorum. Zaten aşağıda sayfasını göreceğiniz servis kılavuzunda 10.000 km ve 10W-30 yağ tavsiye edilmiş.
LPG'li araçlarda neden yağ ile ilgili bir kaygı var bilemiyorum, ben çoğunlukla aracımı benzinle kullanıyorum.
Saygılar

Ersan

[attachment=1]

yaglama copy.jpg

Teşekkürler.
Ersan hocam belkide bilinçsiz bir kaygı olabilir bizimkisi :D
Birde lpg li araçlar yağ eksiltme olayı olarak belleklerimizde kalmış olduğundan, belki yağ inceliğinden dolayı eksilme olayı artacağı kaygısı var..
selamlar,iyi geceler..

Tayfun bey,

Harika bir calisma cikarmisiniz ;D ;D ;D

Tayfun Bey,

Sanki birisi birden çok deklanşöre basılarak çekilen panoramik fotografta, her bir deklanşöre basmadan önce Feroza'nın yeri değiştirmiş gibi. Yada sizin komşular aynı renk ve model Feroza almışlar.

Saygılar

Ersan

forester' Alıntı:
Tayfun Bey,

Sanki birisi birden çok deklanşöre basılarak çekilen panoramik fotografta, (a) her bir deklanşöre basmadan önce Feroza'nın yeri değiştirmiş gibi. Yada (b)sizin komşular aynı renk ve model Feroza almışlar.

Saygılar

Ersan

Haklısınız cevap (a) şıkkı ;D

Sevgiler,
Tayfun Sözer

Arkadaşlar yarından itibaren pazara kadar (18-22 Mayıs) Şile'de olucam.Bu nedenle '''Köşe Yazılarıma ''' ;D ara vericem. ;)(Mesajlara bakamıycam demek oluyor)

Bir arkadaşım bulunacağım yerin koordinatlarını şöyle düzeltti ;D : (N41.09 26 72- E29 33 58 25) Şile,Meşrutiyet Köyü,Seyisoğlu Sitesi.(Şile'ye gelmeden Dedeman-Meşrutiyet kavşağını 500 m geçince sağda ilk gözlemecinin yanından giriliyor ,yamaçta tam karşıda.) Yolu düşen veya yolunu düşüren olursa Tlf.çağrı atınız sizi karşılarım.

Sevgi ve saygılarımla,
Tayfun Sözer

İSTANBUL ŞİLE YOLU VE SİTEYE DÖNEN YAN YOL

[attachment=1]

SİTE GİRİŞİ

[attachment=2]

DSCF0274.jpg

DSCF0317 (2).jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR