Tempus' Alıntı:otomatik olmayaydı iyiydi
Tempus' Alıntı:otomatik olmayaydı iyiydi
İatros' Alıntı:Derginizdeki bir makalenizde otomatik vitesten korkulmaması gerektiğini yazmıştınız. Bu şanzıman yeni nesil olmadığı için mi yoksa başka bir nedenden mi otomatik olmasa iyiydi dediniz Kürşad bey?
Tempus' Alıntı:Otomatik şanzımanların hepsi off road kullanımında çabuk ömürlerini yiyor, özellikle lastik çapları büyüyüp motor güçleride arttıkça , büyük lastik çapı ve motor gücü arasında tüm baskıyı o şanzıman taşıyor. Çelik olsa bir yere kadar dayanır Ha ama akıllı uslu düşük devirlerle kullanılırsa fazla zorlamadan sıkıntı çıkartmaz.
Birde otomatik şanzımanlarda eski nesil olanlarda power seçeneği yada spor seçeneği yok, ayrıca esas önemlisi araçda 2-3 seçeneği manuel olarak var görünsede siz 2 ye aldığınızda araba 1-2 yapıp 2 de kalıyor. Oysa off roadda low 1 kalkışda hiç kullanılmaz sadece çok dik inişlerde kullanılır genelde. Otomatik de manuel 2 seçeneği yoksa mecburen araba sürekli 1-2-3 yapıyor ve bazen yürüyebileceği yerde kendisini gömüyor.
Sayın arkadaşım eğer karar verir motor değiştirirseniz araçtan çıkan motora ben talibim aynı araçtan bir arkadaşımda var şu an motor arızalı yatıyor motorunuzun durumunuda bildirini.h.d' Alıntı:emeyınıze saglık ben de 1991 toyota land cruser vx 80 e dızel motor takmayı dusunuyom ... hangı motor ıyı olur benım skı motor 4000cc 3f motor dızele nasıl cevrılır nasıl ruhsata ıslenır bılemıyom ..sımdıden yardımlarınız ıcın tesekkurler
kardeş o işler bitti artıkın haa motor değişir ama ruhsata işletemezsin bilgin olsun diğer arkadaşlar daha fazla yardımcı olacaktır ama benim kanaatim eğer oranlar tutarsa hj 61 motor süper olur diye düşünüyorum tabi onuda bulabilirsen (bj 60 ların 4000 cc olan motorları)i.h.d' Alıntı:emeyınıze saglık ben de 1991 toyota land cruser vx 80 e dızel motor takmayı dusunuyom ... hangı motor ıyı olur benım skı motor 4000cc 3f motor dızele nasıl cevrılır nasıl ruhsata ıslenır bılemıyom ..sımdıden yardımlarınız ıcın tesekkurler
Birinci gözden kol çıkarttı blok patlak kol kırık bu arada motoru 4 ay önce yapmışlardı ama randuman vermedi ve patladı araç temiz tek ten çıkma dolayısı ile ya 2F yada 3F motorla yeniden yürüteceğiz saygılarımlai.h.d' Alıntı:huseyın bey arkadasın motorunun neyı var belkı yardımcı olurum ... bu motordan sıfır revızyon edılmısı var onun yerıne daha once transıt motoru takmıstı yamnılmıyorsam motor arkadasta duruyor ve sahıplık belgelı ... kırankmı kesmıs blokmu patlatmıs yanı motor dan dolayı arac beklemez bu motorların parcası cok ..da bırde sahıbınden satlık sıtesınde komle 3f motor vardı satlık 5 000 ıstıyordu tabı ucuk bır fıyat