Gaziantep'te Mercedes G Operasyonu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 215
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,485

Etiketler

Ynt: Gaziantep'te Mercedes G Operasyonu

Tempus' Alıntı:
otomatik olmayaydı iyiydi :smiley:

Derginizdeki bir makalenizde otomatik vitesten korkulmaması gerektiğini yazmıştınız. Bu şanzıman yeni nesil olmadığı için mi yoksa başka bir nedenden mi otomatik olmasa iyiydi dediniz Kürşad bey?

mercedes v8'e eskiden baska bisey dayanmazdi derdim , o yuzden oto kalmasi daha mantikliydi. benim sattigim G500 yasadigim tek bir kucuk sorun vardi. aslinda araci oyle almisdim uk'den :( sanzimanin beyni bozukmus . ilk zaman vites gecisleri sert olurdu, hatta bazen fazla kalirdi ayni vitesde, sonra tak diye atardi ! en son bir gun vitesler hic girmedi !! her vites bos.... ha dedim, yedik icdik simdi....

kucuk bir arastirma bizi beyin almaya yonlendirdi.

sanzimanin cani yag ve filtre. bence daha saglam sanziman yok.

simdiki dusuncelerim ve arastirmalarim beni iki tip sanzimana yonlendirir.... ;)

2010 model sprinter veya e270 cdi 6 ileri vites sanziman ;D

İatros' Alıntı:
Derginizdeki bir makalenizde otomatik vitesten korkulmaması gerektiğini yazmıştınız. Bu şanzıman yeni nesil olmadığı için mi yoksa başka bir nedenden mi otomatik olmasa iyiydi dediniz Kürşad bey?

Otomatik şanzımanların hepsi off road kullanımında çabuk ömürlerini yiyor, özellikle lastik çapları büyüyüp motor güçleride arttıkça , büyük lastik çapı ve motor gücü arasında tüm baskıyı o şanzıman taşıyor. Çelik olsa bir yere kadar dayanır :smiley: Ha ama akıllı uslu düşük devirlerle kullanılırsa fazla zorlamadan sıkıntı çıkartmaz.

Birde otomatik şanzımanlarda eski nesil olanlarda power seçeneği yada spor seçeneği yok, ayrıca esas önemlisi araçda 2-3 seçeneği manuel olarak var görünsede siz 2 ye aldığınızda araba 1-2 yapıp 2 de kalıyor. Oysa off roadda low 1 kalkışda hiç kullanılmaz sadece çok dik inişlerde kullanılır genelde. Otomatik de manuel 2 seçeneği yoksa mecburen araba sürekli 1-2-3 yapıyor ve bazen yürüyebileceği yerde kendisini gömüyor.

Tempus' Alıntı:
Otomatik şanzımanların hepsi off road kullanımında çabuk ömürlerini yiyor, özellikle lastik çapları büyüyüp motor güçleride arttıkça , büyük lastik çapı ve motor gücü arasında tüm baskıyı o şanzıman taşıyor. Çelik olsa bir yere kadar dayanır :smiley: Ha ama akıllı uslu düşük devirlerle kullanılırsa fazla zorlamadan sıkıntı çıkartmaz.

Birde otomatik şanzımanlarda eski nesil olanlarda power seçeneği yada spor seçeneği yok, ayrıca esas önemlisi araçda 2-3 seçeneği manuel olarak var görünsede siz 2 ye aldığınızda araba 1-2 yapıp 2 de kalıyor. Oysa off roadda low 1 kalkışda hiç kullanılmaz sadece çok dik inişlerde kullanılır genelde. Otomatik de manuel 2 seçeneği yoksa mecburen araba sürekli 1-2-3 yapıyor ve bazen yürüyebileceği yerde kendisini gömüyor.

İkinci yazdıklarınıza makalenizde dikkat etmiştim. Açıklamalarınız için teşekkürler.

emeyınıze saglık ben de 1991 toyota land cruser vx 80 e dızel motor takmayı dusunuyom ... hangı motor ıyı olur benım skı motor 4000cc 3f motor dızele nasıl cevrılır nasıl ruhsata ıslenır bılemıyom ..sımdıden yardımlarınız ıcın tesekkurler

yeni klasör 089.JPG

yeni klasör 090.JPG

yeni klasör 091.JPG

i.h.d' Alıntı:
emeyınıze saglık ben de 1991 toyota land cruser vx 80 e dızel motor takmayı dusunuyom ... hangı motor ıyı olur benım skı motor 4000cc 3f motor dızele nasıl cevrılır nasıl ruhsata ıslenır bılemıyom ..sımdıden yardımlarınız ıcın tesekkurler
Sayın arkadaşım eğer karar verir motor değiştirirseniz araçtan çıkan motora ben talibim aynı araçtan bir arkadaşımda var şu an motor arızalı yatıyor motorunuzun durumunuda bildirin

i.h.d' Alıntı:
kardeş o işler bitti artıkın haa motor değişir ama ruhsata işletemezsin bilgin olsun diğer arkadaşlar daha fazla yardımcı olacaktır ama benim kanaatim eğer oranlar tutarsa hj 61 motor süper olur diye düşünüyorum tabi onuda bulabilirsen (bj 60 ların 4000 cc olan motorları)

huseyın bey arkadasın motorunun neyı var belkı yardımcı olurum ... bu motordan sıfır revızyon edılmısı var onun yerıne daha once transıt motoru takmıstı yamnılmıyorsam motor arkadasta duruyor ve sahıplık belgelı ... kırankmı kesmıs blokmu patlatmıs yanı motor dan dolayı arac beklemez bu motorların parcası cok ..da bırde sahıbınden satlık sıtesınde komle 3f motor vardı satlık 5 000 ıstıyordu tabı ucuk bır fıyat

i.h.d' Alıntı:
huseyın bey arkadasın motorunun neyı var belkı yardımcı olurum ... bu motordan sıfır revızyon edılmısı var onun yerıne daha once transıt motoru takmıstı yamnılmıyorsam motor arkadasta duruyor ve sahıplık belgelı ... kırankmı kesmıs blokmu patlatmıs yanı motor dan dolayı arac beklemez bu motorların parcası cok ..da bırde sahıbınden satlık sıtesınde komle 3f motor vardı satlık 5 000 ıstıyordu tabı ucuk bır fıyat
Birinci gözden kol çıkarttı blok patlak kol kırık bu arada motoru 4 ay önce yapmışlardı ama randuman vermedi ve patladı araç temiz tek ten çıkma dolayısı ile ya 2F yada 3F motorla yeniden yürüteceğiz saygılarımla

yürütmüşler bugün. 37 leri söküp 33 atalım dedim. ilave yükseltme işinden kurtulup diferansiyel oranları ile de oynamayız dedim.. dur bakalım ne yapacaklar..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

SON KONULAR

Geri