Gaziantep'te Mercedes G Operasyonu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 215
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,869

jeep

Zirve
Mesajlar
5,250
Tepkime Puanı
36
Yaş
49
Yer
Gaziantep
Web
www.gandoff.org
Sevgili arkadaşlar 2009 yılında yine içinde olduğum bir Ankara yolculuğu sonucu Gaziantep e gelen 1986 model mercedes G class aracımız, sahibi olan Ökkeş arkadaşımızın İstanbul a gidip aracı bana satmasıyla yeniden sanayi günlerini başlatacağız inşallah. Aracın bütün yapım aşamasıyla kendim ilgilenip bittiğinde sevgili amcamın oğlu Oğuz a hediye edeceğim. Benim garajda zaten 2 tane aslan yatıyor. Bütün mekanik geçmişim cj ve amerikan üzerine olduğu için yardımlarınız benim için çok önemli..
Saygılar..
 

Etiketler
Ynt: Gaziantep'te Mercedes G Operasyonu

Araçla ilgili bir iki fotoğraf vereyim. Detayları uzun uzadıya tartışırız..

1986 model G bildiğim kadarıyla 82 den sonra bütün G ler enjektörlü ama Botaştan çıkanlarda ne kilit var ne enjektör. Yanlışım varsa düzeltiniz..

2009 da Gaziantep e ilk geldiği halleri..

03092009697
 













Ynt: Gaziantep'te Mercedes G Operasyonu

kilitli diferansiyeller hollanda da revizyona girmiş GD280 den çıkma. Hidrolik direksiyon sistemi de aynısı.. Yeni gelen diferansiyellerin oranı 44/9 pazartesi eskisi nedir anlayacağız.. Eğer daha seri çıkarsa belki eski ayna mahrutiyi kullanabiliriz. Sonuçta bu araca 31 den büyük lastik takmayacağız.

Motor konusunda 2300 karbüratörlü çok zayıf bir motorumuz var. 102 hp.. Bu motoru atıp yerine 318 V8 moparı atmayı düşünüyoruz. Şanzımanı nasıldır bu araçların bilemiyorum. ama aksları gördükten sonra güvenim tam ;D

20052011787

20052011788

318 motor

20052011794



genelde çoğu araçlara mercedes motoru atarlar.. eski willyslere filan. mercedese amerikan motorunu ilk biz atacağız sanırım ;D
 

Ynt: Gaziantep'te Mercedes G Operasyonu

İlk bakışta 4 tane offsetli janta ihtiyacım olacak. Çamurluk fiberleri yani dodiklere de ihtiyaç var..
ön tampon arka tampon port bagaj ve stepne taşıyıcısını burada yaptırabileceğim..
 


Ynt: Gaziantep'te Mercedes G Operasyonu

Kolay gelsin, nasıl bir canavar çıkacak ortaya merak ettim doğrusu...
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,499
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

SON KONULAR



Geri
Üst