Gaziantep'te Mercedes G Operasyonu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 215
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,300
Ynt: Gaziantep'te Mercedes G Operasyonu

Göktuğ bey kolay gelsin.
yanlış biliyor olabilirim ama mercedes araca aynı marka haricinde motor taktırmıyorlar diye biliyorum trafikte.
Hatta aracınız 88 model ise daha yaşlı motora müsade etmeyip yüksel model taktırıyorlar diye biliyorum.
Genede yanlış biliyor olabilirim yanıltmayayım sizi.

Etiketler

kolay gelsın sonucu merakla beklıyoruz guzel bır makıne ortaya cıkcaği kesin

nboya' Alıntı:
Göktuğ Bey kolay gelsin
bizde bir sanzuman var mercedes taksimizie takdırmak icin yurtdısından getırttık ama mercedes servısınde bıze bu sanzumanın arazılı mercedese aıt oldugunu soylaedıler.
1.vitesi camur vitesi oldugunu kalan 4 ileri seri,dusunurseniz size faydası olsun saygılar.

ana şanzıman olarak T19A kulanacağız 6,32 den 1 e kadar olan geniş devir aralığında motorun devir tutturma şansımız diğerlerine göre fazla..
Çarşamba günü elimizde olacak. Hem ağır iş sınıfı olması hemde 2 çeker araçlardan çıkması G nin de ana arazi şaft ile birleşmiş olması işimizi kolaylaştıracak sanıyorum.

Arazi şanzımanı olarak orjinal şanzımanını kullanacağız. gerek şaft açıları ile gerekse boylarıyla oynamadan dengeyi bozmadan yürür aksamı devam ettireceğiz.

mogzilla' Alıntı:
Göktuğ bey bence patlayana kadar o motoru kullan.Gerçi kolay kolay da patlamaz ya.Çünkü karbürarörlü oluşu LPG uygulaması için bir şans.O zaman günlük araç olarak bile kullanılır.

Nadir abi motor olarak orjinali mi kastettiniz ? 318 i diorsanız bugün patlattık zaten. Videosunu yüklerim az sonra ;D

yavuz-çelikel' Alıntı:
Orjinal makinayı güçsüz diye istemiyorsunuz sanırım, mercedes'in kendi v8 aluminyum makinasını neden tercih etmiyorsunuz.?

Suriye de yüzlerce var o motorlardan. ama amerikanla doğduk kafamız buna çalışıyor.. deneyelim olmazsa mercedese döner, bu birleştirdiklerimi de M38 kupası bulur içine koyar 44 lastik atarız ;D

COMODOREE' Alıntı:
Göktuğ bey kolay gelsin.
yanlış biliyor olabilirim ama mercedes araca aynı marka haricinde motor taktırmıyorlar diye biliyorum trafikte.
Hatta aracınız 88 model ise daha yaşlı motora müsade etmeyip yüksel model taktırıyorlar diye biliyorum.
Genede yanlış biliyor olabilirim yanıltmayayım sizi.

projesi var bunun, üniversite raporu var, Türkiye de olmayacak iş yok. Avrupa da filan motor numarasına bile bakan yokmuş.. yakında kanunlar çıkacak.. 1 sene muayene var zaten..

yeni Diferansiyeller kumlamadan geldi.. Motoru çalıştırdık ;D

23052011800.jpg
23052011799.jpg
23052011797.jpg

th_23052011107.jpg

Goktug bey:
ilan zamanlarinda uzun uzadiya almayi dusunmustum. Hatta bir hafta sonu niyeti bozup pazarlik icin hafta basi ariyacaktim. Sonradan vazgectim.Sizin aracla ilgili dusuncelerinizi bildigim icin aldiginiza sevindim.Yerini bulmus arac. Bu aralar bende ciddi olarak g aramaktayim. Benim aklimdan gecende size danisarak araca 200 beygirlik 3.5 transit motoru takmak. Hatta sivasta usta konusunda sikinti olacagindan sizin orada bile yaptirabilirim.Burdan anliyacaginiz basinizi daha cok agritacam. Bu konu o yuzden benim icin bir klavuz niteligindede olacak. Simdiden kolay gelsin diyorum.

jetkan' Alıntı:
Goktug bey:
ilan zamanlarinda uzun uzadiya almayi dusunmustum. Hatta bir hafta sonu niyeti bozup pazarlik icin hafta basi ariyacaktim. Sonradan vazgectim.Sizin aracla ilgili dusuncelerinizi bildigim icin aldiginiza sevindim.Yerini bulmus arac. Bu aralar bende ciddi olarak g aramaktayim. Benim aklimdan gecende size danisarak araca 200 beygirlik 3.5 transit motoru takmak. Hatta sivasta usta konusunda sikinti olacagindan sizin orada bile yaptirabilirim.Burdan anliyacaginiz basinizi daha cok agritacam. Bu konu o yuzden benim icin bir klavuz niteligindede olacak. Simdiden kolay gelsin diyorum.

Şu anda yaptıklarım herkese örnek olsun doğrusu budur şeklinde DEĞİLDİR.. Mercedese yabancıyım. Ben yapayım olursa buradan yazarım. olmazsa da yazarım. Bizim ki mekanik merak. Doğru parçaları birleştirdiğimi zanneder, sonunda elimde yürümeyen bir çuval civata da kalabilir. Otomobil mühendisi de değilim. Belki bu işi bilen bunları okuyan çoğu uzman abiler.. Bu da yapılır mı diye hayıflanıyorlardır. Ben yapayım çok güzel olursa tavsiye ederim ;D

hayırlı olsun goktug bey

benımde dıfrnasıyelın uzerınde 37/7 yazıyor yani oranı 5,28 ancak meraktan icini sokunce 48/9 cıktı oda 5,33 tekabul edıyor neden bole bır seyler yapmışlar anlamadım tam cevap verebılende olmadı ama cok farketmıyor dıfransıyelle cok oynamayın bence ama aracınız cok ıyı gercektende saglam bır arac aldınız.Kolay gelsın

alper

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR