Elektrikli Oto Battaniyeleri Hakkında Bilgisi Olanlar Var mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kyaz75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 127
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 93,154
Ynt: Elektrikli Oto Battaniyeleri Hakkında Bilgisi Olanlar Var mı?

Buradan kendinize en yakın bayiyi bulabilirsiniz webasto için tabi.T2000 modelinin fiyatı, ayrıca depoyu deldirmek istemiyorsanız 10 lt torba var,depo niyetine onuda hesaba dahil ettirdim ,sizde çıtayı daha yükseklere çıkarmaya çalışın.Ben anadolu yakasında bir bayiyi aradım imkar daha önce bizim Haldun(Taiga) arayıp alt yapı yapmıştı eğer sizde oraya yaptırmayı düşünürseniz gezenbilirden arkadaşlar sizi aramıştı dersiniz,en azından yüksek atlama yapmasın.Bayi biraz salaş ama daha önce de eberspacher sattığı için konusunda bilgili.
Şu an kampanya var taksitte yapıyorlar,benim aradığım bayi 1100 +kdv dedi ama nedense evrak almayı pek sevmiyoruz Türk halkı olarak ;)
http://www.webasto.com.tr/am/tr/am_service.html

Etiketler

mayıstosböce' Alıntı:
Köklü çözüm webasto yada eberspacher dir.Bunları da 1000-1300 tl ye taktırabilirsiniz motordan bağımsızdır.ben webastoyu taktırmayı düşünüyorum ama battaniyeleride olurda yüksek rakımda (1500-2000 mt) sorun çıkarsa diye almayı düşünüyorum.
webasto sistemleri motordan bağımsız olsada yinede fan sistemleri aküyü kullanıyor.. ve sabaha kadar olan bir kullanımda akünüz zayıf ise sabah aracınız çalışmayabilir.ayrıca araç dışında bir çadırda geceliyecekseniz ( borularla sıcak hava aktarmak konusu çok eziyetli ve kullanışlı değildir..) size bir yararı olmayacaktır.

webastoya 1000 tl veren sağlam akü kullanmayı da akıl etsin artık.Dünya bunları kullanıyor.

arkadaşlar ben webasto taktırmayı düşünüyordum fakar aracımda kesme delme işlemleri istemediğim için ,pratik çözüm olarak bu battaniyeyi buldum , ve aldım bir kış sezonunda 5-6 defa kamplarda kullandım gayet rahat ve fiyatıda 35 lira ekonomik, saatte 2,56 amper tüketimi vardı yanlış hatırlamıyor isem ,araçüstü çadırda çarşafın altına serip kullanıyorum ,eğer akünüz iyi durumda değilse veya araçta 2 .akünüz bulunmuyorda tavsiye etmem dağbaşında kalırsınız ,webasto güzel çözüm ama çok pahalı , daha ziyade kampta illa konfordan vazgeçmeyeyim aracımıda deldirmeyeyim diyorsanız ,ikinci el bir webasto alıp onu taşınabilir hale getirebilirsiniz ,istediğiniz yerdede kullanabilirsiniz ,klübe içi ,çadır içi, araçüstü çadır vs vs ,bir arkadaşımız yaptı ve çok başarılı yanına termostatı alıp yatıyor , içeriye bir boru vasıtası ile devamlı sıcak hava basıyordu

Takipte yarar var.

Liste yapıyorduk battaniye için sonuç nedir bilgisi olan varmı.

Bende elektrikli olmasina rahmen sizin için bakinmiştim iç erenkoyde gumrugun karşisindaki aksesuarcilarda izini buldum. Fiyat 25 tl malin kendisi yok ama gelecekmiş .Adamin kartini almiştim kargo yaparim demişti.
Bİr tiyo daha bunu yapan adamlarin bir cogu topu dikmiş içanadoluda bir yer var o yapiyormuş tek.

BEnde webasto aldim.

Mücahit oysaki 50 tane battaniye alabilirdin webastoya verdiğin parayla.

yavuz-çelikel' Alıntı:
Mücahit oysaki 50 tane battaniye alabilirdin webastoya verdiğin parayla.

evet fazlasınıda eşe dosta dağıtırdın ;D

Battanıyem var zaten cadırada sıcak hava vermek ıstıyorum ben t borular var ayarlı arka camdan uste cadıra benım elaman az buyusun kamp atacam onla hazırlık yapıyorum.

T boruyla kaçak çoğaltıp bizim çadırada çekicez o zaman mecbur

1-kaya75
2-toffy
3-mayıstosböce-2 ad
4-tango -2 ad
5- alfonse - 3adet düşünüyorum

Sorularıma cevap verirseniz sevineceğim?

1)
220V battaniyeler kaç watt?

500W invertörüme 220V battaniyelerden bağlarsam araç akümden saatte kaç amper çekerim?

(Buna göre belki ev tipi battaniye satın alıp, evde de kullanıp, invertörle araçtada kullanmayı tercih edebilirim)

2)
cihanülker' Alıntı:
erkan toyota muhabbet bölümünde ,içinde var resmi ölçüleri filan , oradan bakabilirsin ;)

O konunun içinide de, internette de aradım, bulamadım resimlerini... Link verebilecek olan var mı?

3)
Araçtan çadıra kablo çekmek istemiyorum...

Bende 12V çakmak çıkışıda olan, 10A akülü bi akü takviye cihazı var...

Bu takviye cihazını çadıra alsam, battaniyeyi bu cihazla (10A/2.67) 3.5 saat çalıştırırım, hesabım doğru mu?

4)
Araç çakmağından çadıra kablo çektiğimizde, çakmaktan çektiğimiz amper uzun kablo boyu yüzünden düşer...

Kaç mt, hangi kalınlıkta kabloda, ne kadar amper kaybımız olur?

Bu düşmüş amper battaniyeyi veya uyku tulumunu çalıştırırmı?

5)
tugsan75' Alıntı:
Toyota buluşmasında,saolasın Cihan getirmişti ve kullandım.İster inanın ister inanmayın,akşam kapatmak zorunda kaldım çünkü bayaaa sıcak olmuştu altım.Kolon kablosuyla uzatılmıştı,açma kapama düğmeside vardı.Almak isteyenlere benden OK. ;D

"Kolon kablosu" derken?

6)
Üzerine yatarsak, yerdeki sert cisim, cebimizdeki sert bişey veya ağırlığımız (115 kg :smiley:) zarar vermez mi altımızdaki örtüye?

7)
Çadır içi veya araç içi nemlendiğinde bu elektrikli örtüler kısa devre yapmaz mı?

8)
"Ankara eskişehir yolu 35. km de arslanlar petrol ofisi sahasında taşarslan aksesuar ve giyim markette bulabilirsiniz tel:0535 453 33 48" denmiş...

Burası tam nerede, Eskişehir istikametine giderken di mi? Eğer öyleyse Eskişehire doğru mesa koru kavşağını geçince mi?

9)
Ankarada satın alabileceğimiz başka neresi var?

10)
Konu açıldığındaki fiyatları 40 ve 150, şu anda ne kadar? Umarım zamlanmamıştır...

Şimdiden Teşekkürler...
Selamlar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
doggukann

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR