Elektrikli Oto Battaniyeleri Hakkında Bilgisi Olanlar Var mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kyaz75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 127
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 93,120
Ynt: Elektrikli Oto Battaniyeleri Hakkında Bilgisi Olanlar Var mı?

hasan bey hayırlı olsun sevindim ,bende bu battaniyeyi alıp,test ettim,sonrada , en az 10-15 arkadaşımızı soğuktan kurtardık, battaniye sayesinde fakat akülerin veya akünün sağlam olması şart ;)

Etiketler

cihan bey ikazınız için teşekkür ederim ...akü konusunda...sizlerin yazdıklarını okuduktan sonra edirnede kullandığım sırada arada bir aracı çalıştırıp durumunu kontrol ettim....herhangi bir sıkıntı olmadı ben akşam saat 10:00 gibi taktım sabah 07:00 ye kadar da takılıydı .... ben genede yanıma takviye kablosu aldım.. ne olur ne olmaz ....ben uzun zamandan beri bu siteyi takip ediyorum ama yakın zamanda üye oldum.....gerçekten çok faydalı ilgimizin olduğu konuda öğrenmek isteyipte öğrenemiyeceğimiz pek bir şey yok...

hasan uyg' Alıntı:
cihan bey ikazınız için teşekkür ederim ...akü konusunda...sizlerin yazdıklarını okuduktan sonra edirnede kullandığım sırada arada bir aracı çalıştırıp durumunu kontrol ettim....herhangi bir sıkıntı olmadı ben akşam saat 10:00 gibi taktım sabah 07:00 ye kadar da takılıydı .... ben genede yanıma takviye kablosu aldım.. ne olur ne olmaz ....ben uzun zamandan beri bu siteyi takip ediyorum ama yakın zamanda üye oldum.....gerçekten çok faydalı ilgimizin olduğu konuda öğrenmek isteyipte öğrenemiyeceğimiz pek bir şey yok...

aynen milli kütüphanemiz gezenbilir arşivi,inanılmaz bilgiler ve tecrübeler var ;),

arkadaşlar battaniyenin ölçüleri nedir acaba

Battaniyenin ebatı 60 cm x 170 cm. Aslında tam anlamıyla battanye olarak düşünmeyin,daha çok altınıza sereceğiniz kalın bir keçe gibi.

battaniyemi kaybettim yenisini alacam kışa girerken bi toplu alış mı yapsak?

Webasto'nun uzerinde de 40w yaziyor. Yani bi taraftan yakit bi taraftan da elektrikli battaniyeden fazla elektrik tuketiyor. Tabi webasto'yu karavana koydunmu 4-5 kisiyi isitiyor ayri tabi ama tek kisi isen ve arabada isen elektrikli battaniye çok güzel bi çözüm. Bir de iyi bi uyku tulumu olursa elektrikli battaniyeye de gerek yok esasinda.

Ne kadar farkedecek merak ettim.

Benide toplu alımlara dahil edebilirsiniz.

Bu arada şahika termo 2010 da olmamıza rağmen,web sitesi hala yapım aşamasında.Güven zedeleyici bir durum, umarım yetkililer hala bu bölümü okuyordur.

1-kaya75
2-toffy
3-mayıstosböce-2 ad
4-tango -2 ad

arkadaşların pek çoğunun yazdığı gibi .. kış sezonunda, araçlarıyla off road ve genel kamp amaçlı gecelemelerde ısınma sorununa mutlaka bazı tedbirler gerekli..
bunların en ekonomik olanı forum konusu olan çakmaktan beslemeli 12 V elektrikli ıstıcılar olsada ek maliyetleri gözönüne alabilecek arkadaşlar için daha güzel alternatiflerde var.
Bunu sağlamak için gerekli şartların başında,çadırınızda elektrik kaynaklı pratik bir ısınma sistemi kullanmaya karar verdi iseniz Cihan beyin vurguladığı gibi akü sisteminizin tercihen yedekli,olamıyorsada mutlaka sağlam ve yeni akünüz olması gerekiyor.
yedek akü sisteminiz varsa ( ..ki tercih edeceğiniz akünün cinsine göre deep cycle akü tercihtir,akü ve yedekleme elektriki sisteminin maliyeti 300-600 TL gibidir ) 500-600 W lık 220 V sabit bir invertörü aracınıza monte ettirdiğinizde,
fiyatları 30-50 TL olan 220 V ,istediğiniz yere bağlantısını uzatabileceğiniz birden fazla güç kademesi olan elektrikli battaniyelerde kullanabilirsiniz.
Bu ısıtıcılar uzun ömürlü,kısa sürede ayarladığınız oranda yüksek güç verebilirler..
ben araç üstü çadırı almadan önce araç yakınına kurduğum normal çadırımda da kullanıyordum.. büyük konfor ve rahatlık :smiley:

uyku tulumumun ölçülerini bilen varmı ?
yada kullanıp tecrubesi olan öneren yada önermeyen?
gerek kalmadı
firma sorumlusu seyit bey ellerinde uyku tulumu şu an için olmadığını
seri üretimde olduklarını ve uzun sürede uyku tulumu yapamayacaklarını belirtti
yanlız uyku tulumlarının üretimindeki ölçülerin kendi ellerinde olduğunu söyledi tabi uzun süre beklmeyi göze alanlar için..
sayfalarını ihmal ettiklerini ve en kısa zamanda düzelteceklerini de ekledi...

Köklü çözüm webasto yada eberspacher dir.Bunları da 1000-1300 tl ye taktırabilirsiniz motordan bağımsızdır.ben webastoyu taktırmayı düşünüyorum ama battaniyeleride olurda yüksek rakımda (1500-2000 mt) sorun çıkarsa diye almayı düşünüyorum.

1000-1300 TL'ye taktirabilecegim yer tavsiye edebilirmisiniz?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR