Elektrikli Oto Battaniyeleri Hakkında Bilgisi Olanlar Var mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kyaz75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 127
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 93,118
Ynt: Elektrikli Oto Battaniyeleri Hakkında Bilgisi Olanlar Var mı?

Alfonse' Alıntı:
1-kaya75
2-toffy
3-mayıstosböce-2 ad
4-tango -2 ad
5- alfonse - 3adet düşünüyorum

Sorularıma cevap verirseniz sevineceğim?

1)
220V battaniyeler kaç watt?

500W invertörüme 220V battaniyelerden bağlarsam araç akümden saatte kaç amper çekerim?

(Buna göre belki ev tipi battaniye satın alıp, evde de kullanıp, invertörle araçtada kullanmayı tercih edebilirim)

Bunu bilmiyorum ama 12 volt varken neden 220 kullanasın, tak çakmağa çalıştır.

2)
O konunun içinide de, internette de aradım, bulamadım resimlerini... Link verebilecek olan var mı?

O konu çok hızlı ilerliyor, arada kaybolmuştur o resimler, bulmak için yüzlerce sayfa geriye gitmek gerekir.

3)
Araçtan çadıra kablo çekmek istemiyorum...

Bende 12V çakmak çıkışıda olan, 10A akülü bi akü takviye cihazı var...

Bu takviye cihazını çadıra alsam, battaniyeyi bu cihazla (10A/2.67) 3.5 saat çalıştırırım, hesabım doğru mu?

Hesp kısmını bilmiyorum ama ben 90A akü ile iki gece peşpeşe 12V çakmak girişinden kullandım, ertesi gün arabam sorunsuz çalıştı

4)
Araç çakmağından çadıra kablo çektiğimizde, çakmaktan çektiğimiz amper uzun kablo boyu yüzünden düşer...

Kaç mt, hangi kalınlıkta kabloda, ne kadar amper kaybımız olur?

Bu düşmüş amper battaniyeyi veya uyku tulumunu çalıştırırmı?

ben yanlış hatırlamıyorsam 4 m kablo çekmiştim, evet amper düşüyor fakat battaniye çalışıyor. Sen aracına göre ihtiyacın olacak minimum kablo mesafesini belirle öyle çek.

5)
"Kolon kablosu" derken?

4 lük anfi kablosu diyorlar buna

6)
Üzerine yatarsak, yerdeki sert cisim, cebimizdeki sert bişey veya ağırlığımız (115 kg :smiley:) zarar vermez mi altımızdaki örtüye?

Sanmıyorum vereceğini, battaniyenin üzeri keçe gibi bir malzemeden yapılmış

7)
Çadır içi veya araç içi nemlendiğinde bu elektrikli örtüler kısa devre yapmaz mı?

bunun da olacağını sanmıyorum, çünkü nem çadırın çatı kısmında oluyor, ayrıca kabloların üzerinde plastik korumaları var.

8)
"Ankara eskişehir yolu 35. km de arslanlar petrol ofisi sahasında taşarslan aksesuar ve giyim markette bulabilirsiniz tel:0535 453 33 48" denmiş...

Burası tam nerede, Eskişehir istikametine giderken di mi? Eğer öyleyse Eskişehire doğru mesa koru kavşağını geçince mi?

Burası eşkişehir istikametine giderken sağda, mesa koruyu çok geçiyorsun, hatta toki turkuaz ve botaş tesislerinide geçiyorsun.

9)
Ankarada satın alabileceğimiz başka neresi var?

Kızılcahamamda bir yer daha varmış ama ben tam yerini bilmiyorum

10)
Konu açıldığındaki fiyatları 40 ve 150, şu anda ne kadar? Umarım zamlanmamıştır...

Biz aldığımızda 35 liraydı, 150 lira olan başka bir marka olabilir. Kamyoncu esnafı kullandığından fiyatın 35 den 150 ye çıkacağını düşünmüyorum.

Şimdiden Teşekkürler...
Selamlar...

Alp cevapları kırmızı ile soruların altına yazdım, umarım yardımcı olabilmişimdir.

Selamlar
Sedat

Etiketler

Benim kullandığım 220v elektrikli battaniye;
kademe I de, 42 watt, 0.23 amp
kademe II de 96 watt, 0.41 amp, enerji tüketiyo, tüketim kendi elimdeki enerji tüketim aletiyle ölçülmüştür...

Büro tipi 220v veya 12v bir buzdolabının 450 watt, olduğu düşünülüp akülerden direkt veya inverter varacılığı ile çalıştırıldığına göre , elektrikli battaniyede rahatlıkla çalıştırılabilir...
Elektrikli battaniyelerin 220v ve 12v ile çalışanları var(metro gros market), 220v olanını ben 32TL'ye aldım, 12v olanları internette 50-60 TL civarında satılıyor(moda car)...

hsbasar' Alıntı:
Alp cevapları kırmızı ile soruların altına yazdım, umarım yardımcı olabilmişimdir.

Selamlar
Sedat

Sedat abi...
Önce Toyota sohbet konusunda sana cevap yazdım, sonra burayı gördüm ;D...

;D ;D Oradaki mesajımı salla gitsin... ;D ;D

Teşekkür ederim abi, üreticiye ulaşıp üç adet alacağım galiba...

Piyasada en iş gürürü bu gözüküyor.....

Teşekkür ederim,

Saygılar,

Selamlar..

Alp diğerlerini hiç bilmiyorum, biz sadece bunu kullandık ve memnun kaldık.

atiladi' Alıntı:
Benim kullandığım 220v elektrikli battaniye;
kademe I de, 42 watt, 0.23 amp
kademe II de 96 watt, 0.41 amp, enerji tüketiyo, tüketim kendi elimdeki enerji tüketim aletiyle ölçülmüştür...

Büro tipi 220v veya 12v bir buzdolabının 450 watt, olduğu düşünülüp akülerden direkt veya inverter varacılığı ile çalıştırıldığına göre , elektrikli battaniyede rahatlıkla çalıştırılabilir...
Elektrikli battaniyelerin 220v ve 12v ile çalışanları var(metro gros market), 220v olanını ben 32TL'ye aldım, 12v olanları internette 50-60 TL civarında satılıyor(moda car)...

W/V:A formülünden gidersek...

42w ve 96w / 220V sizin verdiğiniz değerlere yaklaşıyor... kağıt üstünde olarak farklı olsada reel de sizin verdiğiniz değerler doğrudur...
Cihazla ölçmüşsünüz çünki...

Fakat bu formüldeki değeler 220 için....
ben battaniyeyi 12V tan 220ye çeviren bi invertörle kullandığımda 12v aküden çektiği amper ne olacaktır acaba...

Battaniyeler 12v olsa: 42/12: 3.5 amper saatte olyor......

ama 220 den 12v ye dönüştüğünden aküden çekilen amper nasıl hesaplanır acaba...
elektronik/elektrik bilgim az...

Öğrenmeye çalışıyorum...

Bu battaniye konusunda
battaniyenin uygunluğu dışında ;D
sorduğum bu detaylar sayesinde başka bişilerde öğrenmeye çalışıyorum yani ;)

eğer 220v evde kullanılan battaniye, 12v yi 220ye çeviren invertörle kullanıldıpında aküden 3 4 amper çekse gene iyi...
12v ler 2 küsür çekiyormuş... alacağımız battaniyeyi hem evde hem araç/kampta kullanabileceğiz.....

Metro ya bakacağım teşekkür ederim....
Markaları ve kaliteleri ne acaba?

Moda Car çok büyüdü, gelişti ama maalesef markaya bi türlü ısınamadım.....
Bi marka akla gelecek her şeyi satınca şüpheye düşüyor insan...
Bi tek akvaryum balığı ithal edip / çinde ürettirip satmıyolar ;D...
Moda car, bende, bütün çin mallarının orta kalitesinin Türkiye distirbitörü gibi bi izlenim bıraktı maalesf....
After Market hizmetleri, garanti hizmetleri iyi oalbilir....
Ama "kırılınca koşulsuz değiştirilen testiden" daha önemlisi " Kırılmayan Testi" olmalı............ diye düşünüyorum... (en azından doğa şartlarında)

Saygılar...
Selamlar...
Sevgiyle...

yavuz-çelikel' Alıntı:
Alp aldığında banada iki tane alırmısın 12 voltluk?

Abi bugün peşine düşecektim battaniyenin, akşam bi kampa gitmeyi düşünüyordum....

Şu "keçi gribi" bırakmadı peşimi.... (Allah "azgın teke hastalığı" ndan korusun, keçi gribine razıyz ;D )

Hafta içi ilgileneceğim....

Alırım sanada üç beş.... Ararım...

Sağlıcakla...

hsbasar' Alıntı:
Alp diğerlerini hiç bilmiyorum, biz sadece bunu kullandık ve memnun kaldık.

Anladım abi,

Çok teşekkür ederim....

Selamlar....

Araçta veya çadırma ısınmaya en ilkel ve akü bitirme riski olmayan çözüm..kamp ateşi veya piknik ocağında ısıtıllmış su soldurulan termofor..Bunu uyku tulumuna yerleştirme ve sabaha kadar sıcak uyku..

aygaz.jpg

tencere.jpg

images.jpg

Arkadaşlar Ankara Işık dağı kampımızda elektrikli battaniyeyi (220 volt) invertörle çalıştırdım. 1. kademede çalışmasına rağmen gece yarısı kapattık. Bunda yanıımıza
aldığımız sıcak su torbalarının da katkısı var tabiki. Yani invetor varsa aracınızda 12 volt battaniye aramaya gerek yok.
Not:Uyku tulumunda değildik.

centilmen' Alıntı:
Arkadaşlar Ankara Işık dağı kampımızda elektrikli battaniyeyi (220 volt) invertörle çalıştırdım. 1. kademede çalışmasına rağmen gece yarısı kapattık. Bunda yanıımıza
aldığımız sıcak su torbalarının da katkısı var tabiki. Yani invetor varsa aracınızda 12 volt battaniye aramaya gerek yok.
Not:Uyku tulumunda değildik.

ıslandığında falan sorun olmazmı 220 ile?:smiley::smiley:

220 volt elektrikli battaniyeler tehlikelidir. Zaten bazılarının kullanma kılavuzunda yazar. Yatmadan 1 saat önce çalıştırın. Yatarken fişini çekin diye. 12 voltta çarpma tehlikesi olmaz ama onda da aşırı ısınmadan kablo yanması olabilir. Yangına sebebiyet verebilir. Ama zaten üretici firmalar gerekli kablo kalınlığını uyguluyorlar. Sorun 12 volt uzatma kablosu kullanıyorsanız çıkabilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,787
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

SON KONULAR

Geri