Ynt: Elektrikli Oto Battaniyeleri Hakkında Bilgisi Olanlar Var mı?
Alp cevapları kırmızı ile soruların altına yazdım, umarım yardımcı olabilmişimdir.
Selamlar
Sedat
Alfonse' Alıntı:1-kaya75
2-toffy
3-mayıstosböce-2 ad
4-tango -2 ad
5- alfonse - 3adet düşünüyorum
500W invertörüme 220V battaniyelerden bağlarsam araç akümden saatte kaç amper çekerim?
(Buna göre belki ev tipi battaniye satın alıp, evde de kullanıp, invertörle araçtada kullanmayı tercih edebilirim)
Bunu bilmiyorum ama 12 volt varken neden 220 kullanasın, tak çakmağa çalıştır.
2)
O konunun içinide de, internette de aradım, bulamadım resimlerini... Link verebilecek olan var mı?
O konu çok hızlı ilerliyor, arada kaybolmuştur o resimler, bulmak için yüzlerce sayfa geriye gitmek gerekir.
3)
Araçtan çadıra kablo çekmek istemiyorum...
Bende 12V çakmak çıkışıda olan, 10A akülü bi akü takviye cihazı var...
Bu takviye cihazını çadıra alsam, battaniyeyi bu cihazla (10A/2.67) 3.5 saat çalıştırırım, hesabım doğru mu?
Hesp kısmını bilmiyorum ama ben 90A akü ile iki gece peşpeşe 12V çakmak girişinden kullandım, ertesi gün arabam sorunsuz çalıştı
4)
Araç çakmağından çadıra kablo çektiğimizde, çakmaktan çektiğimiz amper uzun kablo boyu yüzünden düşer...
Kaç mt, hangi kalınlıkta kabloda, ne kadar amper kaybımız olur?
Bu düşmüş amper battaniyeyi veya uyku tulumunu çalıştırırmı?
ben yanlış hatırlamıyorsam 4 m kablo çekmiştim, evet amper düşüyor fakat battaniye çalışıyor. Sen aracına göre ihtiyacın olacak minimum kablo mesafesini belirle öyle çek.
5)
"Kolon kablosu" derken?
4 lük anfi kablosu diyorlar buna
6)
Üzerine yatarsak, yerdeki sert cisim, cebimizdeki sert bişey veya ağırlığımız (115 kg ) zarar vermez mi altımızdaki örtüye?
Sanmıyorum vereceğini, battaniyenin üzeri keçe gibi bir malzemeden yapılmış
7)
Çadır içi veya araç içi nemlendiğinde bu elektrikli örtüler kısa devre yapmaz mı?
bunun da olacağını sanmıyorum, çünkü nem çadırın çatı kısmında oluyor, ayrıca kabloların üzerinde plastik korumaları var.
8)
"Ankara eskişehir yolu 35. km de arslanlar petrol ofisi sahasında taşarslan aksesuar ve giyim markette bulabilirsiniz tel:0535 453 33 48" denmiş...
Burası tam nerede, Eskişehir istikametine giderken di mi? Eğer öyleyse Eskişehire doğru mesa koru kavşağını geçince mi?
Burası eşkişehir istikametine giderken sağda, mesa koruyu çok geçiyorsun, hatta toki turkuaz ve botaş tesislerinide geçiyorsun.
9)
Ankarada satın alabileceğimiz başka neresi var?
Kızılcahamamda bir yer daha varmış ama ben tam yerini bilmiyorum
10)
Konu açıldığındaki fiyatları 40 ve 150, şu anda ne kadar? Umarım zamlanmamıştır...
Biz aldığımızda 35 liraydı, 150 lira olan başka bir marka olabilir. Kamyoncu esnafı kullandığından fiyatın 35 den 150 ye çıkacağını düşünmüyorum.
Şimdiden Teşekkürler...
Selamlar...
Alp cevapları kırmızı ile soruların altına yazdım, umarım yardımcı olabilmişimdir.
Selamlar
Sedat