Elektrikli Oto Battaniyeleri Hakkında Bilgisi Olanlar Var mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kyaz75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 127
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 93,118

Etiketler
Ynt: Elektrikli Oto Battaniyeleri Hakkında Bilgisi Olanlar Var mı?

http://www.ucuzotoaksesuar.com/index.php?route=product/product&product_id=214
aldım denedim gayet iyi[attachment=1]

Foto?raf0022-500x500.jpg

Moulder81 bu gönderdiğiniz siteden memnunmusunuz,kaç günde geldi,paylaşım için teşekkürler.

Dün arkadaştan öğrendiğim kadar,Çorumda bir firma elektirikli battaniye istenilen boyutta yapıyormuş.
Bimsaş elektrikli battaniye 0364 2240330

Arkadaşlar, TIR'cılık yaptığım yıllarda 12-24 volt olanlarını,evimdeki yatağımdada 220 volt olanı yıllardır ve halen kullanmaktayım. Bu güne kadar hiç yanmadım ve çarpılmadım. Hatta kullanan tanıdıklarımdanda hiç şikayet duymadım. Soğuk kış gecelerinde girdiğiniz buz gibi bir yatağı ısıtmak için uğraşacağınıza,bir saat önceden fişe takılmış bir aletin ısıttığı bir yatağa girmek çok keyif verici. Hatta sabahları kalktığında kasların soğuktan sertleşmesi nedeni ile bel ve sırt ağrısı ile uyananlara çok faydalı oluyor. Elektrikli battaniye kullandığım gecelerin sabahında bel ve sırt ağrılarım olmuyor.
Eğer yangın çıkartacak ve insanları yakacak mahsuru olsa ve bunları yaşayanların şikayetleri olsa zaten üretimine ve satışına yaptırımlar gelir.Hadi diyelim ki burası Türkiye zararlı neler satılıyor,hiçbir yasaklama yok. Fakat Avrupa ülkelerindeki sıkı denetim ve cezalara rağmende satılması - kullanılması bence sakıncası olmadığı yönünde en iyi göstergedir. Avrupadakilerin ve türkiyedeki bazılarının kullanım kılavuzlarında sadece '' altını ıslatan çocukların altına sermeyin '' uyarısı vardır. Nedenide su iletken olduğundan çarpma ve kısa devre arızası verebilir deniliyor.
Velhasıl yıllardır 12 ve 220 olanlarını devamlı kullanan birisi olarak deneyimi mi ve gözlemlerimi aktarmak istedim sadece. Bilgilerinize..........

mayıstosböce' Alıntı:
Moulder81 bu gönderdiğiniz siteden memnunmusunuz,kaç günde geldi,paylaşım için teşekkürler.
3 günde geldi kardeşim 2 kere alış veriş yaptım sıkıntı olmadı

Ynt: Elektrikli Oto Battaniyeleri Hakkında Bilgisi Olanlar Var Mı?

Konuyu hortlatmış olucam ama bu battaniye için yedek akü tavsiyelerine ihtiyacım olucak üstadlar...

buna ilaveten bir ilave soruda benden...

elektrik işlerinden çok anlamadığım zaten sorumdan belli olacaktır.

şimdi bu 12V elektrikli battaniyeler anahtarlı olduğu için (aç/kapa) aç ısın kapat soğusun. Onun yerine hani bu evlerde kullandığımız çevirmeli duylardan kullansak ve çok sıcak olduğunda ya da istediğimiz ayarda ısıtma şansımız olur mu?

teşekkürler.

Akümü 120amper ile değiştireceğim. an itibari ile 85amper ve farlarla beraber çorum u çalıştırınca akü lamba ikazı yanıyor hem de araba çalışırken...

Araba calisirken gaza bas..devri artir. Isik sonmesi lazım. Sonmuyorsa sarj yok akuden yiyorsun demektir.
Evde kullanılan 220V dimeri 12V icin olmaz tabii ki. Potansiyometre (reosta) alman lazim. Ama guclu olmasi lazim. Battaniye kac wat ise o kadar olsun en az. İstanbul'da Perpa da bulursun 8.kat ana girişinde. Yine de imalatçısindan istemek en güveniliri bence.

bartek' Alıntı:
Araba calisirken gaza bas..devri artir. Isik sonmesi lazım. Sonmuyorsa sarj yok akuden yiyorsun demektir.
Evde kullanılan 220V dimeri 12V icin olmaz tabii ki. Potansiyometre (reosta) alman lazim. Ama guclu olmasi lazim. Battaniye kac wat ise o kadar olsun en az. İstanbul'da Perpa da bulursun 8.kat ana girişinde. Yine de imalatçısindan istemek en güveniliri bence.

1 soru 3 cevap :smiley: çok teşekkürler. demek ki şarj dinamosu da değişecek çünkü araç hareket ediyorken dahi sönmüyor. Potansiyometre yi artık antalya da bulmaya çalışayım. Cevap için çok teşekkürler.

Sarj dinamosunun tamiri mümkündür. Belki diyot tabkasi yanmıştır. Bence once sanayide marj-sarj tamircisine gidiniz. Potansiyometre yi de en iyisi battaniye imalatcisina sormanız. Ne de olsa elektrik...yanlis seçerseniz tehlikeli.

mrdnmz' Alıntı:
1 soru 3 cevap :smiley: çok teşekkürler. demek ki şarj dinamosu da değişecek çünkü araç hareket ediyorken dahi sönmüyor. Potansiyometre yi artık antalya da bulmaya çalışayım. Cevap için çok teşekkürler.
Şarj lambası sönmüyorsa fazla dayanmaz zaten, yarına bile çıkmayabilir akü. Hemen bir elektrikçide söktürün.

bartek' Alıntı:
Sarj dinamosunun tamiri mümkündür. Belki diyot tabkasi yanmıştır. Bence once sanayide marj-sarj tamircisine gidiniz. Potansiyometre yi de en iyisi battaniye imalatcisina sormanız. Ne de olsa elektrik...yanlis seçerseniz tehlikeli.

YavuzÇ.' Alıntı:
Şarj lambası sönmüyorsa fazla dayanmaz zaten, yarına bile çıkmayabilir akü. Hemen bir elektrikçide söktürün.

mesaj temiz ve net :smiley: baktırıyorum hemen. Tek sorun arabanın 1800 rakımda Uludağ da olması hehe :smiley::smiley:

Evet 220V için olan dimmerleri kullanamazsınız. Reosta kullanılabilir ama Reosta kullanılırsa çok fazla enerji kaybı oluşur. Onun yerine PWM olarak enerjiyi kısan bir cihaz daha iyi olur. Bizim yaptığımız bir kart vardı işinize yarayabilir.
http://www.nefer.biz/tr/nf5510a-dc-motor-hiz-kontrol-karti--u

Arkadaşlar, reosta yada dimmr ile sadece gücü ayarlayabilirsiniz. Sıcaklığı kontrol edemezsiniz. Yani aç kapa dengele yaptıramazsınız. O konu ile ilgili elektrikçilerden termostat almanız ve uygulamanız lazım. Ancak battaniyede nasıl bir uygulama yapılabilir bilemedim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,787
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR