Ynt: Elektrikli Oto Battaniyeleri Hakkında Bilgisi Olanlar Var mı?
Arkadaşlar, TIR'cılık yaptığım yıllarda 12-24 volt olanlarını,evimdeki yatağımdada 220 volt olanı yıllardır ve halen kullanmaktayım. Bu güne kadar hiç yanmadım ve çarpılmadım. Hatta kullanan tanıdıklarımdanda hiç şikayet duymadım. Soğuk kış gecelerinde girdiğiniz buz gibi bir yatağı ısıtmak için uğraşacağınıza,bir saat önceden fişe takılmış bir aletin ısıttığı bir yatağa girmek çok keyif verici. Hatta sabahları kalktığında kasların soğuktan sertleşmesi nedeni ile bel ve sırt ağrısı ile uyananlara çok faydalı oluyor. Elektrikli battaniye kullandığım gecelerin sabahında bel ve sırt ağrılarım olmuyor.
Eğer yangın çıkartacak ve insanları yakacak mahsuru olsa ve bunları yaşayanların şikayetleri olsa zaten üretimine ve satışına yaptırımlar gelir.Hadi diyelim ki burası Türkiye zararlı neler satılıyor,hiçbir yasaklama yok. Fakat Avrupa ülkelerindeki sıkı denetim ve cezalara rağmende satılması - kullanılması bence sakıncası olmadığı yönünde en iyi göstergedir. Avrupadakilerin ve türkiyedeki bazılarının kullanım kılavuzlarında sadece '' altını ıslatan çocukların altına sermeyin '' uyarısı vardır. Nedenide su iletken olduğundan çarpma ve kısa devre arızası verebilir deniliyor.
Velhasıl yıllardır 12 ve 220 olanlarını devamlı kullanan birisi olarak deneyimi mi ve gözlemlerimi aktarmak istedim sadece. Bilgilerinize..........