'egeli' 2013

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan egeli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 441
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 156,771
Ynt: 'egeli' 2013

"Mart içeri, Egeli dışarı" diyen dostlarımız evlerinde Şubat'ı zor getirmişler :D
Ben de Mart gelse de yeni paylaşımlarını izlesem diye bekliyordum. ;D
Gezinizi paylaştığınız yöre Ege'miz için fazla bilinmeyen gizli bir cennet. Bozdağ kayak ve dağcılık için, Birgi tarih ve inanç turizmi için, Gölcük de doğal güzelliği için çok özel yöreler. Yöre insanının misafirperverliği, kazanmayı umdukları 3-5 kuruşun hayalinin çok ötesine geçiyor. Bazı başka yerlerde satıcıların ısrarlı satış istekleri ziyaretçileri bıktırırken, bu yörelerde adeta insan "daha başka ne alırım da yöre ekonomisine katkım olur" havasına kapılıyor :smiley:
Kesinlikle farklı rota arayan gezginlerin planlarına eklemesi gereken bir rotayı bizlere tanıttınız/hatırlattınız. Teşekkürler :smiley:

Etiketler

Havalar günlük güneşlik geçmeye başlayınca Yavuz abi ve Ülker abla ufak ufak hazırlıklara başlamışlardır yakında çıkar haberi diye düşünüyordum. Bu gün beklediğim haberi aldım. Sağlıkla ve sıhatle nice gezilere, paylaşım için çok teşekkür ederiz.

Yine harika görseller, harika anlatım ve mutlaka görülecek yerler sıralamasında ilk 5'e girecek yerler.
Teşekkürler, İyiki varsınız ve bu güzel yerleri bizimle paylaşıyorsunuz.

drares' Alıntı:
"Mart içeri, Egeli dışarı" diyen dostlarımız evlerinde Şubat'ı zor getirmişler :D
Ben de Mart gelse de yeni paylaşımlarını izlesem diye bekliyordum. ;D

Havaların güzel gitmesi karşısında, martı daha fazla bekleyemedik, Haşmet Bey.. Böyle giderse sloganımızı 'Şubat içeri, egeli dışarı' olarak değiştirmemiz gerekecek.. ;D ;D

Sözettiğiniz gibi, Birgi-Gölcük-Bozdağ yöresi özelliğini ve doğallığını çok fazla yitirmemiş, farklı yerler.. Buralardaki yakınlığı, kişilerin sıcaklığını ne Çeşme'de, Alaçatı'da, ne Foça'da bulabilirsiniz..

Selam ve sevgiler...

Teşekkürler, Ahmet Kardeşim...
Sizin de yakın zamanda sağlıkla yollarda, gezilerde olmanızı ümit ve temenni ediyoruz..
Güzel günler dileğiyle selam ve sevgiler..

abdullah tepe' Alıntı:
Teşekkürler, İyiki varsınız ve bu güzel yerleri bizimle paylaşıyorsunuz.

Abdullah Bey,
Sizin Kızılcahamam, Abant gezinizi yaptığınız tarihlerde (17-26 Ocak 2013 tarihlerinde) biz de Ankara'daydık.. Gezinizden haberimiz olsaydı, bir kaç saatliğine de olsa bir çay içimi gelirdik, yanınıza.. Bir başka sefere, inşallah..

İlginize teşekkürler.. Selamlar...

2013 yine güzel gezilerle başlamış. Görseller mükemmel. 2013 de yapacağınız diğer gezilerinin görsel ve anekdotlarını şimdiden sabırsızlıkla bekler oldum.

Teşekkürler, Hakan Bey...

Umarım, hepimizin gezileri, anıları, izlenimleri güzelliklerle dolu geçer...
Selamlar...

egeli' Alıntı:
Abdullah Bey,
Sizin Kızılcahamam, Abant gezinizi yaptığınız tarihlerde (17-26 Ocak 2013 tarihlerinde) biz de Ankara'daydık.. Gezinizden haberimiz olsaydı, bir kaç saatliğine de olsa bir çay içimi gelirdik, yanınıza.. Bir başka sefere, inşallah..

İlginize teşekkürler.. Selamlar...
İnşallah Yavuz bey.
Gezi anında notları paylaşmak ve internete girmek mümkün olmadı.
İnşallah başka sefere güzel bir gezide karşılaşır, sizlerin tercübelerinden bizde faydalanırız.
Keyifli gezileriniz daim olsun.

Maşallah bu yıl dükkanı erken açmışsınız.
Mutlu ve keyifli geziler diliyoruz.

Yediğiniz içtiğiniz sizin olsun, biz gördüklerinize razıyız.

Yolunuz açık olsun
Bahtınız şen olsun
Uğurlar olsun...

Teşekkürler Levent Bey....
Teşekkürler Eralp Bey.....

Küresel ısınma nedeniyle, bahar erken geldi... Biz de dayanamadık, güzel havaları görünce.. Yaşlar ilerledikçe, her anı değerlendirmek istiyor insan... ;D ;D

Bizim de iyi dileklerimiz sizler için.....
Selamlar....

Gene bahar müjdecisi cemrelerin düştüğü günlerden birinde, biz de Kemalpaşa'nın ünlü bir köyüne düşürdük, yolumuzu... Eski adıyla Kurudere, yeni adıyla Nazarköy...

DSC07819.JPG

DSC07821.JPG

DSC07808.JPG

DSC07790.JPG

Ekli dosyalar

• DSC07830.JPG
    DSC07830.JPG
    76.1 KB · Görüntüleme: 318

Nazarköy boncuklarının geçmişi 1940 yıllarına kadar uzanmaktaymış.. Bu el emeği boncukların üzerinde gördüğünüz her renk, her nokta tek tek işlenmekte.. 1 TL. büyüklüğündeki bir boncuk, hemen hemen 5-6 dakikalık bir zaman sürecinde ortaya çıkıyor.

DSC07825.JPG

DSC07794.JPG

DSC07789.JPG

680_473671909368579_421714877_n.jpg

Ekli dosyalar

• DSC07815.JPG
    DSC07815.JPG
    127 KB · Görüntüleme: 295

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR