Afyon'dan vişneli ekmek kadayıfımızı, mercimekli ve patatesli böreklerimizi ve ağzıaçık dedikleri çöreğimizi tedarikledikten sonra, Şuhut yönünde yola koyulduk..
Eğirdir, Lidya hükümdarı Kroisos tarafından kurulmuş. ( M.Ö. 560- 547) O zamanki adı Krozos'muş. Bizans egemenliğine geçtiğinde Akroterion olmuş, adı.. Selçuklular döneminde sayfiye yeri olarak kullanılmış ve doğal güzelliklerinden dolayı 'Cennetabad' ismi verilmiş... Kısaca tarihi çok eskilere dayanıyor, Eğirdir'in..
Dağ Komando Okulu, Türkiye'nin sayılı hastanelerinden Kemik Hastalıkları Hastanesi, gölü ile hareket ve önem kazanmış bir ilçe...
Meydandaki Atatürk Anıtı.. Gördüğümüz ilk ve tek beyaz anıt.. Aydınlıkve seçilebilir.. Genellikle siyah, simsiyah olur ya anıtlar..
Teşekkürler.
Derler ya gezmiş kadar olduk diye. Ben demiyeçeğim. Bir an önce oraları kendi gözümle de görmek istiyorum.
Rehberlerimiz sizler olduktan sonra da kaybolmak yada daha fazla yol yapmak yok. Her yeri elimizle koymuş, buralara daha önce gelmiş, zaten buraları tanıyormuş gibi bulacağız.
TEKRAR TEŞEKKÜRLER
Bizi izlediğiniz ve güzel yorumlarınızla yüreklendirdiğiniz için biz teşekkür ederiz, Abdullah Bey...
Herkesin görüşü farklı olur.. Biz de sizin izlenimlerinizi bekliyoruz...
Selamlar...
Eğirdir denince ilk akla gelen, Türkiye'nin dördüncü büyük gölü olan Eğirdir Gölü'dür.. Deniz seviyesinden 917 metre yükseklikte ve en derin yeri 16 metre civarındaymış. Gölün kuzey tarafında Hoyran Boğazı'yla ayrılan bölümüne Hoyran Gölü deniyor..
Eğirdir'den, Gelendost'a doğru yol gene göl manzaralı.. Özellikle Göktaş Köyü'nde bir başka güzel.. Bu güzelliği görünce kısa bir mola vermemek olmazdı...
selam resimler için çok teşekkürler ben de buralaradan sizinle gezmiş kadar oldum allah nasip edersen ağustos başında izine geliyorum, ozaman bizde biraz gezmeye calışacağız