Discovery TD5 Modifiye

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tempus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 474
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 83,632
Ynt: Discovery TD5 Modifiye

Daha sonra Maslak oto sanayide Onuş Otomotive gidilerek arka yay tekrar değiştirildi.

Oktay Usta (güleryüzlü adam) ve kalfası Mustafanın ellerine sağlık ve çok teşekkürler :smiley:
[attachment=1]
[attachment=2]

arka yükseltmede güzelce ayarlandıkdan sonra araç son haline geldi :smiley:

IMG_8114.jpg

Etiketler

ve en son olarak Anıl otoya götürülüp bilgisayara bağladı, arka körük sistemi uyarı veriyordu söküldüğü için, o manuel ayara ayarlandı, ve ace sistemide yeni duruma uygun hale getirildi, hiçbir uyarı göstergesi yanmıyor artık ve tüm elektronik sistemler sorunsuz çalışıyor.
[attachment=1]

IMG_8121.jpg

Çamurluklarda tam turda sürtme var az miktarda, ama spacer olmadığından takamadık o takılınca tam turu biraz daha rahatlayacak ve gerekirse biraz tıraşlama yapılıcak. Artikülasyon denemelerinde sürten yerler varsa bakılıp onlara da traşlama yapılıcak. ama sürtme konusunda şu an vahim bir durum yok şehir içinde hiçbir problem yok. Arazide sorun olabilecekleri düşünüyoruz.

Kullandığımız malzemeler lastikler hariç:

Bearmarch Markalı ürünler Hüma oto dan.

Ön Yay: BA 2104
Arka Yay: BA 2102

Ön Amortisör: BA 2500
Arka Amortisör: BA 2501

şimdilik bu kadar spacerlar geldiğinde takılıcak yaklaşık 3 cm lastikler dışa alınıcak ve şnorkel takılıcak. İlerleyen aşamalarıda sizlerle zevkle paylaşıcam :smiley:

altuncu57' Alıntı:
Kürşat Bey ... yane cicileriniz hayırlı uğurlu olsun .fotoğrafları da bekliyoruz. bu arada 4'' yükseltme kitini nereden tedarik ettiniz?fiyat bilgisi alabilirsem sevinirim.benim arracımda 2'' mevcut ve 265 75 16 lastikler ile bakımdan çıkartıp aracı daha yürütmeden sağa sola menevra yapıp alayım derken ön çamurluk alt marşbiyele yakın yerini ezdirdim .şimdi yeniden iş çıktı başımıza o yüzden soruyorum .teşekkürler...

Azmi Abi ben demiştim ama 265 geniş gelir diye, hele INSA.

Kürşat Bey güle güle kullanın şimdiden. Ön tamponu kırmadan çelik olan yenisi takılacak gibi gözüküyor mantıken.
Arka tamponda da beraber araziye girdiğimiz iki Disco 2 kullanıcısı arkadaş 6 ayın sonunda arka tamponlarını da çelik tampona çevirdi. Çünkü iki aracın da arka tamponları parçalandı. Henüz tanışmadık ama ben de meslek olarak fotoğrafçıyım. Dost söyler acı söyler olayı. :smiley:
Böylece elinizde en azından sağlam tamponlar olur.
Aracınızın en güzel yanı otomatik olmasına rağmen 4 L'de dik inişlerde oranlar sayesinde çok iyi bir kompresyonla güvenli bir şekilde frensiz veya az frenle inebilmesi ve ek olarak eğim iniş sistemi.

kürşatçım hayırlı olsun ,çok güzel olmuş ,ön tamponu hallet bencede, birde arka lastikler artikülasyonda kesinlikle sürtecek ,önlemini acil al bence ,önlede sorun olacağını zannetmiyorum ,ön tampon sis farları çok pahalı ,bir an evvel hallet kardeş ;) ;)

orsa' Alıntı:
Azmi Abi ben demiştim ama 265 geniş gelir diye, hele INSA.

Kürşat Bey güle güle kullanın şimdiden. Ön tamponu kırmadan çelik olan yenisi takılacak gibi gözüküyor mantıken.
Arka tamponda da beraber araziye girdiğimiz iki Disco 2 kullanıcısı arkadaş 6 ayın sonunda arka tamponlarını da çelik tampona çevirdi. Çünkü iki aracın da arka tamponları parçalandı. Henüz tanışmadık ama ben de meslek olarak fotoğrafçıyım. Dost söyler acı söyler olayı. :smiley:
Böylece elinizde en azından sağlam tamponlar olur.
Aracınızın en güzel yanı otomatik olmasına rağmen 4 L'de dik inişlerde oranlar sayesinde çok iyi bir kompresyonla güvenli bir şekilde frensiz veya az frenle inebilmesi ve ek olarak eğim iniş sistemi.

çok teşekkürler, fptpgrafçı olmanızada sevindim umarım yüzyüzede görüşürüz
:smiley:

söylediklerinizin hepsinde haklısınız, ön ve arkayı çelik tampon yapma fikrim herzaman vardı ama laf olsun diyede bir tampon takmak istemiyorum. Gerçekden içime sinen ve arabaya yakışır bir tampon yaptırabildiğimde taktırıcam. Bunun içinde araştırmalarım sürüyor. Güvenilir işçiliği iyi, ve eli çabuk bir usta buldugumda sanırım o işde hallolucak :smiley: Zaten kafamda şekli şemali belli elimde fotograf örnekleride var. İstediğim gibi bir tampon hazır olsa zaten bugun takardım ;D artık çelik tampon takana kadar sınırlarımı bilerek kullanıcam.

altuncu57' Alıntı:
Kürşat Bey ... yane cicileriniz hayırlı uğurlu olsun .fotoğrafları da bekliyoruz. bu arada 4'' yükseltme kitini nereden tedarik ettiniz?fiyat bilgisi alabilirsem sevinirim.benim arracımda 2'' mevcut ve 265 75 16 lastikler ile bakımdan çıkartıp aracı daha yürütmeden sağa sola menevra yapıp alayım derken ön çamurluk alt marşbiyele yakın yerini ezdirdim .şimdi yeniden iş çıktı başımıza o yüzden soruyorum .teşekkürler...

Azmi bey detayları yazdım , Hüma otodan aldım parçaları tam fiyatlarını şu an hatırlamıyorum ama liste fiyatı üstünden %15 gezenbilir indirimi yaptılar sizede aynı indirimi yaparlar.

cihanülker' Alıntı:
kürşatçım hayırlı olsun ,çok güzel olmuş ,ön tamponu hallet bencede, birde arka lastikler artikülasyonda kesinlikle sürtecek ,önlemini acil al bence ,önlede sorun olacağını zannetmiyorum ,ön tampon sis farları çok pahalı ,bir an evvel hallet kardeş ;) ;)

Cihan haklısın ama işte şekli şemali güzel, işçiliği iyi bir tampon istiyorum o yüzden de hemen ilk bulduklarımı takmadım önümüzdkei hafta onun araştırmasına girişicem heralde 1 ay içinde o işlerde hallolur :smiley: Yapılana kadar akıllı uslu gidicez mecburen, çok teşekkürler.

Tempus' Alıntı:
Cihan haklısın ama işte şekli şemali güzel, işçiliği iyi bir tampon istiyorum o yüzden de hemen ilk bulduklarımı takmadım önümüzdkei hafta onun araştırmasına girişicem heralde 1 ay içinde o işlerde hallolur :smiley: Yapılana kadar akıllı uslu gidicez mecburen, çok teşekkürler.

valla ben tam 4 kere yeni tampon aldım ,en sonunda kaskodan ne oluyor dediler , antalyada ahmet usta ile konuşabilirsin model varsa elinde, veya altuğ emrah kardeşlerde daha yeni tampon yaptılar 1 hafta önce ,onlarlada görüşebilirsin

Kürşad kolay gelsin dostum,
çok güzel olacak,

çok selamlar.

Tempus' Alıntı:
çok teşekkürler, fptpgrafçı olmanızada sevindim umarım yüzyüzede görüşürüz

söylediklerinizin hepsinde haklısınız, ön ve arkayı çelik tampon yapma fikrim herzaman vardı ama laf olsun diyede bir tampon takmak istemiyorum. Gerçekden içime sinen ve arabaya yakışır bir tampon yaptırabildiğimde taktırıcam. Bunun içinde araştırmalarım sürüyor. Güvenilir işçiliği iyi, ve eli çabuk bir usta buldugumda sanırım o işde hallolucak :smiley: Zaten kafamda şekli şemali belli elimde fotograf örnekleride var. İstediğim gibi bir tampon hazır olsa zaten bugun takardım ;D artık çelik tampon takana kadar sınırlarımı bilerek kullanıcam.

Ön tamponda Bearmach seçeneği biraz bence tipsiz olsa da indirimle 1000 TL gibi bir rakam fena değil. Arka tamponu 300 TL'den yaptırıyordu Disco II'ci arkadaşlar. Ben de tanışmaktan memnun olurum.
İstanbul'da usta tavsiyesi olursa yardımcı olmaya çalışırım. Bir Maslak, bir Sefaköy, bir de Ümraniye seneği var.:smiley:
Bir gezide denk gelirse yapılmış örnekleri canlı canlı görürsünüz.
Tekrar güle güle kullanın. İlk seferde 33'' lastik takma cesaretinizden dolayı tebrik ederim.

cihanülker' Alıntı:
valla ben tam 4 kere yeni tampon aldım ,en sonunda kaskodan ne oluyor dediler , antalyada ahmet usta ile konuşabilirsin model varsa elinde, veya altuğ emrah kardeşlerde daha yeni tampon yaptılar 1 hafta önce ,onlarlada görüşebilirsin

Antalyadan ahmet ustanın işlerini gördüm çok güzel istanbulda olsa şimdiye çoktan gitmiştim yanınada antalyada olunca sıkıntı. aracın üstünde denemeden yapıp yollarsa kesin uyumsuzluk sorunu vs ile uğraşırım. Diğer tavsiyeni değerlendiricem çok saol.

Demek Toyota ların tamponları sağlam diil he bu bir itiraf ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,637
Kaydolan Son Üyemiz
Hnzlkskn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR