Discovery TD5 Modifiye

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tempus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 474
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 83,625

Etiketler
Ynt: Discovery TD5 Modifiye

ilkakdeniz' Alıntı:
kürşad merhaba,

ve benim arka körükler bayrak çekmeye hazırlanıyor. Önceleri arada bir arka lastiklerinin üstüne oturup kalırken,
son bir kaç haftadır hareket halindeyken sert kasislere girdiğimde özellikle sol taraf çöküyor ve kompresör tekrar toparlayamıyor, hatta arefe gecesi kompresör hiç çalışmadı ve o şeklde eve getirdim şükür ki yakın mesafedeydim
tamam kompresör gitti hayırlı olsun dedim. ancak sabah çalıştırdığımda tekrar aktif olmuştu ve aracı yükseltti, çok sık başıma gelmeye başladı, körük sistemden kurtulmak istiyorum. tabii körük mü patladı yoksa kompresörde mi kaçak var o kısmını hiç araştırmadım.

helezona dönmek istiyorum ancak lastik olayına hemen girmek istemiyorum. kafamda iki şık var,
ya yükseltip standart lastiklerle bir süre kullanacağım,
ya da standart helezon kit kullanıp daha sonra yükseltmeyi yapacağım ancak bu iki ayrı masraf demek oluyor.
bir sonraki hafta LPG için istanbula geldiğimde bu işi de halletmem gerekiyor karar vermeliyim.
tecrübene istinaden fikrini almak isterim.

selamler

İbrahim merhaba,

Bu iş discovery 2 lerde kaçınılmaz son, lastik olayına hemen para harcamak istemiyorsan 2 inclik yükseltme kiti ile yükselt, standart lastiklerle bir süre idare edersin sonrada 31 inc bişeyler takarsın sorunsuzca. Sadece bir süre adaba gözüne çirkin görünür :smiley: Standart helezon kullanmanı tavsiye etmem çünkü iki kere masraf ediceksin ama sen bilirsin.

evet haklısın iki defa masraf saçma olacak
sanırım 2" dört amortisör ve helezondan oluşuyor
tabii gönül isterdi seninki gibi 4" girip lastikleri abanmak ama lastik olayı biraz daha zaman sonraya kalacağı için şimdilik mantıklı görünen 2" haklısın.

Acaba 4" çakıp bir süre leylek gibi mi gezsem ;D

ilkakdeniz' Alıntı:
evet haklısın iki defa masraf saçma olacak
sanırım 2" dört amortisör ve helezondan oluşuyor
tabii gönül isterdi seninki gibi 4" girip lastikleri abanmak ama lastik olayı biraz daha zaman sonraya kalacağı için şimdilik mantıklı görünen 2" haklısın.

Acaba 4" çakıp bir süre leylek gibi mi gezsem ;D

4 takmakla bitmiyor mesele o, 4 takınca kesin tamponları değiştiriceksin, çünkü 32-33 lastik takman lazım en az. tamponlar değişmişken vinç alıcaksın vs vs iş büyüyor

2" yükseltmede sanırım 265/70-75/16 kurtarıyor sorun olmuyor.
lastik ebadı konusunda bunu düşünüyorum.

ilkakdeniz' Alıntı:
2" yükseltmede sanırım 265/70-75/16 kurtarıyor sorun olmuyor.
lastik ebadı konusunda bunu düşünüyorum.

265 - 75 - 16 takılabilir sanırım, ve çok makul bir ölçüdür

Henüz bugün üye oldum ama sayfa sayfa takip ettim başlattığınız konuyu. Gerçekten çok güzel bir paylaşım olmuş.
Saygılar,
TT

Kürşad bey, merhaba

Disco II V8 aracıma yayıcı ve delici takmak istiyorum.
Hatta 4 adet delici hella comet 500 2 adet yayıcı hella 500 comet aldım
bunlar için gerekli röleleride aldım
ancak montajı konusunda biraz şüphelerim var.
Sitede bu konuda çok bilgi bulamadım,
Esas merak ettiğim şey şu.
Aracımın standart aküsü ve alternatörü bu güce (55watt x 6 adet, yaklaşık çekeceği 27,5 amper) yetecekmi.
Sizin aracınızın ön tamponuna iki adet takmışsınız
Montaj ve kullanım durumuyla ilgili bilgi verirseniz sevinirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,635
Kaydolan Son Üyemiz
maslow1988

SON KONULAR

Geri