ismailb
Ana Kamp
Ynt: Discovery TD5 Modifiye
Konu güzell..öğrenmekte fayda olabilir not düşeyim..
Konu güzell..öğrenmekte fayda olabilir not düşeyim..
ilkakdeniz' Alıntı:kürşad merhaba,
ve benim arka körükler bayrak çekmeye hazırlanıyor. Önceleri arada bir arka lastiklerinin üstüne oturup kalırken,
son bir kaç haftadır hareket halindeyken sert kasislere girdiğimde özellikle sol taraf çöküyor ve kompresör tekrar toparlayamıyor, hatta arefe gecesi kompresör hiç çalışmadı ve o şeklde eve getirdim şükür ki yakın mesafedeydim
tamam kompresör gitti hayırlı olsun dedim. ancak sabah çalıştırdığımda tekrar aktif olmuştu ve aracı yükseltti, çok sık başıma gelmeye başladı, körük sistemden kurtulmak istiyorum. tabii körük mü patladı yoksa kompresörde mi kaçak var o kısmını hiç araştırmadım.
helezona dönmek istiyorum ancak lastik olayına hemen girmek istemiyorum. kafamda iki şık var,
ya yükseltip standart lastiklerle bir süre kullanacağım,
ya da standart helezon kit kullanıp daha sonra yükseltmeyi yapacağım ancak bu iki ayrı masraf demek oluyor.
bir sonraki hafta LPG için istanbula geldiğimde bu işi de halletmem gerekiyor karar vermeliyim.
tecrübene istinaden fikrini almak isterim.
selamler
ilkakdeniz' Alıntı:evet haklısın iki defa masraf saçma olacak
sanırım 2" dört amortisör ve helezondan oluşuyor
tabii gönül isterdi seninki gibi 4" girip lastikleri abanmak ama lastik olayı biraz daha zaman sonraya kalacağı için şimdilik mantıklı görünen 2" haklısın.
Acaba 4" çakıp bir süre leylek gibi mi gezsem ;D
erkingedik' Alıntı:Kürşad bey,
Aracın orjinalinde 255x55x18 lastik var.
Önce 2" yükseltme yaparsam lastik ve jantlarıda aynı anda değiştirmem gerekirmi.
Bir müddet mevcut lastiklerle idare edebilirmiyim.?
sızın avatar resmınızdekı arac dıscovery 3 mu ? onun buyuk resmı varmı
ilkakdeniz' Alıntı:2" yükseltmede sanırım 265/70-75/16 kurtarıyor sorun olmuyor.
lastik ebadı konusunda bunu düşünüyorum.
Tempus' Alıntı:265 - 75 - 16 takılabilir sanırım, ve çok makul bir ölçüdür