defender ses izolasyonu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dturan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 111
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,820
Ynt: Defender Ses İzolasyonu

ibrahim_ipek' Alıntı:
Buradayim abi beni unutma . ;-) ama bu rakamlar cok cok fazla geldi baska malzemler bakmak gerek

ibrahim IPEK

Unutmuyorum kardeşim aklımdasın merak etme :smiley:

oguzhan3434' Alıntı:
bencede cok pahali yahu,motor kaputunun icine yapistirabilicegimiz kendinden yapiskanli ucuz bi malzeme yokmu ya isciliginide kendimiz yapsak :smiley:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Aynen katılıyorum. Aslında merak ettiğim konu fiyat/performans oranı. Sizin bahsettiğiniz ürün ile benim yukarıda bahsettiğim ithal ürünlerin teknik değerlerinin karşılaştırması.

Yani şunu demek istiyorum.
110 luk defender'ı sizin önerdiğiniz malzeme ile 300 TL ye izole edip %50 ses izolasyonu sağlamak.
110 luk defender'ı benim alternatif olarak önerdiğim ithal malzeme ile 900 TL ye izole edip %60 ses izolasyonu sağlamak.

Aslında bunu öğrenmek o kadar zor olmasa gerek. Benim ki gibi 2.5 dizel izolasyonsuz bir aracı ölçüp varsayılan ses ve motor gürültüsü değerini tespit etmek.

Sonra bu yukarıda bahsedilen iki veya üç farklı malzeme ile izolasyon yapılmış araçların gürültü değerlerini ölçmek.
Günü birlik bir buluşma ile ve temin edilecek bir ses ölçüm aleti ile en doğru bilgiye ulaşabiliriz. Böylece fiyat performans değerlerini belirleyip en doğru projeye başlayabiliriz. :smiley:

Etiketler

http://www.ebay.de/itm/Land-Rover-Serie-3-109-Safari-komplett-restauriert-/291153494574?pt=Automobile&hash=item43ca19c22e

Defender değil, 109 bu ama yine de alttaki fotolarda herifin işçiliğe bakın... Deliriyordum dün gece gece:smiley:))))))

Bu arada bence Defenderda kapı içlerinde tavanda tabanda zırıltıyı kessin, Cenk'in dediği gibi sesi %40-%50 kessin yeter de artar bile. Zaten araba kadar sessiz olması için Defenderın karakterine uymayacak cam elyafı, taban halısı gibi malzemelerle tamamlamak lazım ki su ve çamur sevmeyen şeyler bunlar. Ankarada Ostimde döşeme malzemesi satan Nadir Ticaret var, hurdaseverlerin hepsi bili ;D ;D ;D ;D Ben kaput altı, bagaj zemin ve yanlar için oradan temin ettim malzemeyi. Gayet de mantıklı rakamlar. Öyle bir yapışıyor ki sökerken paramparça oluyor o derece. İmzamdaki blogda kabaca yazmıştım. Farklı ısı dayanımlarında farklı kalınlık ve yumuşaklıkta tonla malzeme var.

Şahsi fikrim ;
Ses ve ısı yalıtımı için büyük paralar harcamaya değmez. neden? derseniz, çoğumuzun aracı ekonomik ömrünü doldurmuş araç yani 25 yaşın üzerinde ve arıza yapmaya müsait. :smiley: şimdi tonlarca para vererek yaptırdığımız yalıtım bir süre sonra başka bir arızayı tamir yada tespit etmek için mecburen sökülüyor.
ben bu konuyu açtığım zaman soner e 450 tl vererek yaptırmıştım. çokta memnun kaldım. ön göğüs sökülerek şöför koltuğu altına kadar bitüself ile kaplamıştı. ama sonrasında debriyaj pedalı değişti, arazi kollarının burcu değişmesi için şanzuman tüneli söküldü, baskı balata değişimi için tekrar söküldü vs.vs. derken o kaplama parçalandı gitti.
aracın arkası da tamamen bitüself ile kaplı olmasına rağmen alttan gelen sesleri kesmek bir türlü kısmet olmadı. düşünün defender sayesinde oğlum bağırarak konuşmayı öğrendi. ;D ;D
İnanın artık dizel in gürültüsü benim hiç mi hiç rahatsız etmiyor. aksine binek araca binemez oldum çalışan aracı tekrar çalıştırmak için marşa bastığım oldu kaç kez :D
Bence çok fazla paralar harcamayın. debriyaj merkezinin üstünde ve yanında kapaklar var, ses en çok oradan içeri girer. birde ön güğüsün arkasındaki havalanldırma kanallarından. oraları iyi kapatıp birde standart bir izolasyon iş gürür diye düşünüyorum.

dturan' Alıntı:
Şahsi fikrim ;
Ses ve ısı yalıtımı için büyük paralar harcamaya değmez. neden? derseniz, çoğumuzun aracı ekonomik ömrünü doldurmuş araç yani 25 yaşın üzerinde ve arıza yapmaya müsait. :smiley: şimdi tonlarca para vererek yaptırdığımız yalıtım bir süre sonra başka bir arızayı tamir yada tespit etmek için mecburen sökülüyor.
ben bu konuyu açtığım zaman soner e 450 tl vererek yaptırmıştım. çokta memnun kaldım. ön göğüs sökülerek şöför koltuğu altına kadar bitüself ile kaplamıştı. ama sonrasında debriyaj pedalı değişti, arazi kollarının burcu değişmesi için şanzuman tüneli söküldü, baskı balata değişimi için tekrar söküldü vs.vs. derken o kaplama parçalandı gitti.
aracın arkası da tamamen bitüself ile kaplı olmasına rağmen alttan gelen sesleri kesmek bir türlü kısmet olmadı. düşünün defender sayesinde oğlum bağırarak konuşmayı öğrendi. ;D ;D
İnanın artık dizel in gürültüsü benim hiç mi hiç rahatsız etmiyor. aksine binek araca binemez oldum çalışan aracı tekrar çalıştırmak için marşa bastığım oldu kaç kez :D
Bence çok fazla paralar harcamayın. debriyaj merkezinin üstünde ve yanında kapaklar var, ses en çok oradan içeri girer. birde ön güğüsün arkasındaki havalanldırma kanallarından. oraları iyi kapatıp birde standart bir izolasyon iş gürür diye düşünüyorum.

Buda çok zayıf değil mi ? Hiç elyaf yok bu üründe ;

son3_original_1.jpg

Üretici firmanın sitesinden ürünü incelediğimde su yalıtım amaçlı üretilmiş kendinden yapışkanlı bantlar kategorisinde satışa sunuluyor.

Bitüself Star

Elastomerik bitüm esaslı; kendinden yapışkanlı, polyester laminasyonlu Aluminyum Folyo ile lamine edilmiş su yalıtım bandı.

http://www.btm.co/tr/urun/bituself-star

Valla Derya Beye katılıyorum. Gürültünün büyük kısmı zırıltı ve vibrasyon kaynaklı. Bu malzeme onu keser. Ses için binek arabalarda kullanılan camyünü vs kullanmak gerekli, o da rezil olur defenderda... Ben de izolasyon yaparken ve yaptırırken esas olarak tünel ve taban saclarının ileride sökülebilmesine olanak sağladım, bu çok önemli. Lap lap 3 kat elyafı döşersiniz ses azalır ancak ilk şanzıman arızasında dumur olursunuz:smiley:))))

bitüself ile dynamat karşılaştırıldığında hemen hemen aynı özelliklere sahip.

bu tarz ürünler yapıştığı yüzeye bir tokluk veriyor. bitüm esaslı olduğundan dolayı sesi ve titreşimi birazda olsa absorbe ediyor. yüzey iyi temizlenip tam bir yapışma sağlandığı zaman arasına su girişide olmuyor ;)

araç tabanı sökülüp tüm parçalar dışarıda kaplanıp sonra birleşim yerleri kaliteli bir silikon ile desteklenip birleştirildiğinde izalasyonun büyük kısmı sağlanıyor. önemli olan bunun üzerine kullanacağınız malzeme....

abi çerçevenin yerini buldurdum :smiley: damat gelebilirse kargo yapar :D

IMG_2190.JPG

IMG_2197.JPG

IMG_2201.JPG

IMG_2339.JPG

Ekli dosyalar

• 2013-11-13 20.51.48.jpg
    2013-11-13 20.51.48.jpg
    175.8 KB · Görüntüleme: 395

iyi bir temizlik sonrası
1. kat bitüself
2. kat 9 mm bir tarafı yapışkanlı k-lex
3. kat epey kalın bir muşamba ( inşaat sektöründe kullanılan membran) (ön taraf tek parça, arka taraf tek parça)
4. kat orjinal tünel ve taban kauçukları

temizlik sonrası pütür atmaya üşenip direk bitüself ile başlamıştım.

sadece bitüself işe yaramaz mı acaba? yani çok da fazla gürültüden şikayetçi değilim ben. Fakat 3 yönlü faydası olacak bu işlemin...

1 ses yalıtımı
2 su yalıtımı
3 aracın direnci

doğru mu?

altug onaran' Alıntı:
iyi bir temizlik sonrası
1. kat bitüself
2. kat 9 mm bir tarafı yapışkanlı k-lex
3. kat epey kalın bir muşamba ( inşaat sektöründe kullanılan membran) (ön taraf tek parça, arka taraf tek parça)
4. kat orjinal tünel ve taban kauçukları

temizlik sonrası pütür atmaya üşenip direk bitüself ile başlamıştım.

İlk fırsatta aracın altından bir yalıtım düşünüyorum. İçine çok fazla girip orjinalliğini bozmak istemiyorum. Bu izolasyon işi benim çok gözümde büyüdü. Şimdilik detaylı bir temizlik yapıp orjinal halılarıyla kullanacağım sanırım. Cevap için teşekkürler.

Ynt: defender ses izolasyonu

agirabi' Alıntı:
Buda çok zayıf değil mi ? Hiç elyaf yok bu üründe ;

son3_original_1.jpg

Üretici firmanın sitesinden ürünü incelediğimde su yalıtım amaçlı üretilmiş kendinden yapışkanlı bantlar kategorisinde satışa sunuluyor.

Bitüself Star

Elastomerik bitüm esaslı; kendinden yapışkanlı, polyester laminasyonlu Aluminyum Folyo ile lamine edilmiş su yalıtım bandı.

http://www.btm.co/tr/urun/bituself-star

Cenk bundan sa parkelerin altına kullanılan buna benzer sonderece ucuz malzeme var. Onu tavsiye ederim.

burakuysal' Alıntı:
Cenk bundan sa parkelerin altına kullanılan buna benzer sonderece ucuz malzeme var. Onu tavsiye ederim.

http://www.akustiksunger.net/kaucuk-vibrasyon-levhalari.html

Şu linkteki malzemelerden mi bahsediyorsunuz? (not; çalan müzikle alakam yoktur)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR