defender ses izolasyonu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dturan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 111
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,808
Ynt: Defender Ses İzolasyonu

YavuzÇ.' Alıntı:
http://www.akustiksunger.net/kaucuk-vibrasyon-levhalari.html

Şu linkteki malzemelerden mi bahsediyorsunuz? (not; çalan müzikle alakam yoktur)
YavuzÇ.' Alıntı:
http://www.akustiksunger.net/kaucuk-vibrasyon-levhalari.html

Şu linkteki malzemelerden mi bahsediyorsunuz? (not; çalan müzikle alakam yoktur)

yavuç abi bu malzemeye sakın bulaşma ;) tırlarında dorselerinde paletler malzemeler falan kaymasın diye küçük parçalar halinde de kullanılıyor ;) ve kışın ateş yakma konusunda çok başarılı ....

Etiketler

Defendere yalıtım yapmak zor veya kolay bir şekilde halledilir ama içine su girdiginde ne olacak . su girmesi içinde öyle dereye girmeye gerek yok yagmur yagsın yeter bugun 3 defender vardı ve üçümüzün ki içine su almıştı . şimdi tabana o kadar para caba harcayıp söküp atmakda adama koyar . Mesela şanzuman tüneli en cok sesı alan kısım ve arıza durumunda acılacak ilk parça . Belki tünelin içerisinden yapılabilir oda ne kadar saglıklı olur

Ynt: defender ses izolasyonu

Önce kalın bir tıpa alacaksın. Sonra panç ile o tıpaya uygun delik açacaksın. Açtığın deliğin kenar çeperlerini izolasyon maddesiyle sıvamayı unutma.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tünel için hazır bir malzeme var kayalarda. Önceki sayfada resmini koymuş olmam lazım.
Benim bitüself in üstünde komple kalın plastik bir zemin kaplaması var. Araziden geldikten sonra rampaya çekip hortumla içini yıkıyorum çok kolay oluyor :smiley:

motor kaputunun icine putur atsam olurmu ? cok sesi engellemesi onemli degil maksat motor fazla isininca kaputtaki boyayi catlatmasin diye ? grand cherokee bu arada defender degil.mantikli bisey mi soyledim acaba ?

Bende yalıtım için biraz araştırdım sonunda izocam armaflex e karar verdim kendinden yapışkanlı ve yapışkansız olan ve birtarafı aliminyum kaplı modelleri var ayrıca 8mm ve13mm olarak satılıyor izocam bayilerinde .
Ayrıca bu malzemeyi kaput içinede kullanabileceğimide düşünüyorum.Malzeme yumuşak olduğu için işlenmesi kolay.

http://www.izocam.com.tr/tr-tr/urunler/yalitim-uygulamalari/tesisat-yalitimi/armaflex-ht.aspx

Oğuzhan benim kullandığım izolasyon ısıya dayanıklı değil. Tam tersine ısıtarak eritiyor yapışkanlık kazandırıyorsun. Kullanmadan önce üzerindeki ısı değerlerini oku.

bafralı' Alıntı:
Bende yalıtım için biraz araştırdım sonunda izocam armaflex e karar verdim kendinden yapışkanlı ve yapışkansız olan ve birtarafı aliminyum kaplı modelleri var ayrıca 8mm ve13mm olarak satılıyor izocam bayilerinde .
Ayrıca bu malzemeyi kaput içinede kullanabileceğimide düşünüyorum.Malzeme yumuşak olduğu için işlenmesi kolay.

http://www.izocam.com.tr/tr-tr/urunler/yalitim-uygulamalari/tesisat-yalitimi/armaflex-ht.aspx

benim bahsettiğim K-flex te buna benzer bir ürün ;) ürünün mantığı aynı kauçuk köpüğü diye geçiyor

alev almıyor
kapalı hücre
çeşitleri mevcut ister tek taraflı ister çift taraflı yapışkanlı ve folyolu çeşitleri var)
farklı kalınlıklarda var

ibrahim_ipek' Alıntı:
O zamam onu bi hafta icinde halledeyim . Evdekilere arac cok rahat geldi tek sorun ses onu cozersem gunluk bile binilebilir .

ibrahim IPEK
Kayalar ın sitesinde sorun var. güncel fiyatı telefonla öğrenebilirsiniz. ama bu tam olarak yalıtım değildir. sadece tünel kaplaması. internetten değil görerek almanızı tavsiye ederim.

ibrahim_ipek' Alıntı:
O zamam onu bi hafta icinde halledeyim . Evdekilere arac cok rahat geldi tek sorun ses onu cozersem gunluk bile binilebilir .

ibrahim IPEK
senin arac bahcesehirdemi ? kirmizi beyaz bitane gordum de az once :smiley:?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR