defender ses izolasyonu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dturan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 111
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,810
Ynt: defender ses izolasyonu

Offroad düşünüyorsan halı olmamasında fayda var. Eğer nemlenirse kokusundan arabanın içinde duramazsın. Ayrıca nemi içinde muhafaza ettiği için de çürümeyi hızlandırır.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Etiketler
Ynt: Defender Ses İzolasyonu

burakuysal' Alıntı:
Offroad düşünüyorsan halı olmamasında fayda var. Eğer nemlenirse kokusundan arabanın içinde duramazsın. Ayrıca nemi içinde muhafaza ettiği için de çürümeyi hızlandırır.

Katılıyorum

burakuysal' Alıntı:

Ağır yol dışı şartlarında kullanmayı düşünmüyorum. Ben daha çok keşif amaçlı gezi ve kamplar yaptığım için halılarımı tutmakta bir sakınca görmedim. Halıları muhafaza edip üzerilerine tozu engelleyici, ses ve ısı izalasyonuna katkıda bulunacak özelliklere sahip istediğim zaman kaldırabileceğim bir malzeme düşünüyorum.

burakuysal' Alıntı:
O zaman halı iyidie cenk. Ama su alırsa çok sıkıntı olur.

Evet iyi hatırlattın Burak. Sağ kapı altından ve bagaj kapısından tazyikli su ile yıkadığım zaman su almıştı. Yazın yapılacak temizlik boyası sonrasında kapı fitillerini de değiştirip testlere tabi tutacağım. Deneme yanılma yoluyla en iyi yöntemi bulacağız artık.

Ynt: defender ses izolasyonu

Bizim karşı sitede fitilci hortumcu var. Metresi 1,5 tl den başlıyor fitiller. Orjinalinden 1 parça getirirsen aynısından kaç m istersen alırız.

burakuysal' Alıntı:
Bizim karşı sitede fitilci hortumcu var. Metresi 1,5 tl den başlıyor fitiller. Orjinalinden 1 parça getirirsen aynısından kaç m istersen alırız.

Eyvallah Burak teşekkürler :smiley:

Defender'ın su alması için derin su geçişi yapmasına gerek yok, bunu unutmayınız ;D ;D ;D Ciddiyim bu arada. Keşif ve kamp yapacam birşey olmaz dersiniz, iki yağmur yağar içi bir karış su olur kel alaka biryerden, aman diyeyim. Ayrıca halı üzerine yapıştırma da başka bir sıkıntı...

umut401' Alıntı:
Defender'ın su alması için derin su geçişi yapmasına gerek yok, bunu unutmayınız ;D ;D ;D Ciddiyim bu arada. Keşif ve kamp yapacam birşey olmaz dersiniz, iki yağmur yağar içi bir karış su olur kel alaka biryerden, aman diyeyim. Ayrıca halı üzerine yapıştırma da başka bir sıkıntı...

Aracı ben aldığımdan beri çok şiddetli sağanak yağmur ve fırtınalar da dahi hiç su almadı. Ben kendim kapı kenarlarında ki çamur ve kirler için tazyikli suyu fazla yakın ve uzun süre tuttuğum için yukarıda bahsettiğim iki yerden su aldı. Bunun dışında diğer üç kapıda tazyikli su da içeri giremedi. İki kapının fitillerini yeniledik mi sorun kalmayacak. Halı üstüne herhangi bir şey yapıştırmayı düşünmüyorum. Üstüne atıp kullanabileceğim bir pas pas seti olsun ama izolasyonlu olsun istedim. ;)

agirabi' Alıntı:
Aracı ben aldığımdan beri çok şiddetli sağanak yağmur ve fırtınalar da dahi hiç su almadı. Ben kendim kapı kenarlarında ki çamur ve kirler için tazyikli suyu fazla yakın ve uzun süre tuttuğum için yukarıda bahsettiğim iki yerden su aldı. Bunun dışında diğer üç kapıda tazyikli su da içeri giremedi. İki kapının fitillerini yeniledik mi sorun kalmayacak. Halı üstüne herhangi bir şey yapıştırmayı düşünmüyorum. Üstüne atıp kullanabileceğim bir pas pas seti olsun ama izolasyonlu olsun istedim. ;)
Neyse ben söyleyeyim de bende kalmasın:smiley:)))))))

umut401' Alıntı:
;D mesela benim ön sol kapı direğinin bir yerinden?? (4 senedir bulamadım orayı) çok yağmurda damla damla su alıyor. pedalların altı gölleniyor.
bende sağ tekeri kaldırıma çıkartıyorum girdiği gibi çıkıyor su :D

Giren suyun çıkacağı delik olduktan ve su emecek malzeme olmadığı müddetçe sorun yok ;D ;D ;D ;D Sorun girip de çıkmazsa başlıyor. İnanılmaz ama SIII'de sadece hard top sürgülü camlardan çok çok az bir su alıyor... Sanırım İngiliz/Otokar farkı...

umut401' Alıntı:
Giren suyun çıkacağı delik olduktan ve su emecek malzeme olmadığı müddetçe sorun yok ;D ;D ;D ;D Sorun girip de çıkmazsa başlıyor. İnanılmaz ama SIII'de sadece hard top sürgülü camlardan çok çok az bir su alıyor... Sanırım İngiliz/Otokar farkı...
benimki de orjinal ingiliz montaj ama sonradan yapılan bilinçsiz işlemler hırpalıyor arabayı. elin ingilizi kaportanın her parçası için özel plastik dübel yapmış. biz kalkmışız akıllı vida ile kaporta delmişiz :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.