defender ses izolasyonu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dturan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 111
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,808
YavuzÇ.' Alıntı:
Derya nasıl bir uygulama yapıldı?
Yavuz abi, ön konsolu komple söküp şoför koltuğu altına kadar yalıtım yaptırmıştım. Bitüself le kaplamıştı soner. Ama sonra baskı balata değişti arazi kollarına ayar yapıldı derken şanzuman tüneli 2 kere söküldü. O arada yalıtım kalktı tabi. Şimdi şanzuman tüneli için hazır kaplama alıp taktım Otokar dan. Gayet memnunum ondanda.
e5ymu6yj.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Etiketler

Ynt: Defender Ses İzolasyonu

Sonuçtan memnun kaldığınıza göre mutlaka yapılması gereken bir operasyon bence. Konu bayağı eski şimdi bir sürü yeni ve tenolojik izolasyon malzemesi çıkmıştır. Bende İçeride özellikle sürücü kısmında ki ısıyı ve tabii ki sesi kesmek için benzer bir araştırma ve arayış içerisindeyim. Şu ana kadar kafama en çok yatan ürün Dynamat Xtreme.

http://www.dynamat.com/brands/dynamat-xtreme/

Türkiye distirübütörü Promet Oto dan Hüseyin Bey ( 0544 633 1111) ile görüştüm. Dynamat extrem 'e benzeyene ama süngerli olan M Acoustik extreme pro diye bir üründen bahsetti. Hem fiyat anlamında daha uygunmuş hem de sesle beraber ısı izalasyonu da sağlar dedi. Anadolu yakasında bir toptancılarının telefonunu verdi. Nurettin Bey ( 0532 611 7173 ) Bugün arayacağım.

Izolasyon malzemesine ihtiyaç duyan arkadaşlarla beraber başka bir konu altında netleştirip toplu alım da yapabiliriz. Hem fiyat anlamında avantajımız olur hem de imece usulü hep beraber araçlarımızı izole edebiliriz. ;D

Konu baya eski ama benimde bi katkım olsun istedim :smiley: ses izolasyonu hakkında güzel bir video..

http://youtu.be/hDUR0uLpyI8

Evet adam temiz iş çıkartıyo.. Bu adamın bütün videoları çok iyi.. Hem çok açık ve net anlatıyo hem de çok kaliteli iş yapıyo..

Ynt: defender ses izolasyonu

Yurtdışı forumlarda sıkça kamp matının iyi bir izolasyon sağladığı söyleniyor. Benim aklıma yatıyor. Kapalı hücre, ısıya dayanıklı bir köpük neticede...

Kamp matı yerine bina mantolamasında kullanılan izolasyon straforu en sağlıklısı ama sert olduğu için esnemez kırılır. Çalışması zordur.

Umut selam Cuma günü güncel fiyatları aldım şöyle;

Dynamat Extreme

46 cm x 81 cm 9 parça 260 USD
90 cm x 30 cm 4 parça 115 USD

M Acoustic Extreme

45 cm x 80 cm 5 parça 100 USD

M Acoustic Extreme II ( İlave sünger malzemeye sahip hem ısı hem ses izalasyon malzemesi )

45 cm x 80 cm 5 parça 150 USD

Ben en sondaki M acoustic Extreme II ile hem ses hem ısı izolasyonu yapmayı düşünüyorum. 45x80 lik 5 parça olan paketten yaklaşık 2,5 paket gidiyormuş 110 defender izolasyonunda. Bu durumda 450 usd malzeme maliyeti çıkıyor.

Valla Cenk, rakamlar tuzlu ama yapılırsa tek seferlik olur altyapı sağlamsa çok folloş bir Defender değilse... Ben izolasyon ve döşeme işimi hallettim, sadece hardtop tavana yapmadım o da çok gerekli değil Series için. Ama satar da başla araç alırsam mutlaka göğüs arkası dahil paraya kıyıp Dynamat çakacağım:smiley:))

Aslında toptan alınırsa mutlaka fiyat avantajı olacaktır. Perakende fiyatlar gerçekten çok tuzlu. Mutlaka dynamat ürünleri kalitesinde Türk malı ürünler de vardır. Ben biraz daha araştıracağım.

bencede cok pahali yahu,motor kaputunun icine yapistirabilicegimiz kendinden yapiskanli ucuz bi malzeme yokmu ya isciliginide kendimiz yapsak :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR