Defender Operasyonu Başladı "Trabzon'dan"

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ndogru Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 169
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 57,759
Ynt: Defender Operasyonu Başladı "Trabzon'dan"

Nevzat bey hayırlı olsun diyorum ve ekliyorum. Bu araç bitince bir Şalpazarı- Geyikli Sisdağı yayla turu yaparsın herhalde. Malum taaa İzmirden gelmesi yorucu ve çok uzak.Bu yaz benimde programım var hayırlısıyla. Düşünsenize. Kar çamur yağmur veee altında Land R. Harika olur kanısındayım. Çalışmalarınızın Fotolarını bekliyoruz. Selamlar...

Etiketler

Bir yakınım Amerikaya gidecek diff-lock sipariş vermek istiyorum ,forumda hidrolik olanlardan bahsedildi ancak detaylı bilgi bulamadım.İstediğimde kilitleyebileceğim istediğimde açabileceğim böyle % 100 diff locker var mıdır? Bavula sığar mı ? Markası nedir? gibi sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim selam ve saygılar ...

ndogru' Alıntı:
Bir yakınım Amerikaya gidecek diff-lock sipariş vermek istiyorum ,forumda hidrolik olanlardan bahsedildi ancak detaylı bilgi bulamadım.İstediğimde kilitleyebileceğim istediğimde açabileceğim böyle % 100 diff locker var mıdır? Bavula sığar mı ? Markası nedir? gibi sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim selam ve saygılar ...

arb nin havalı kilitleri mevcut istediğinizde devreye sokabildiğiniz ama bazı ek ekipmanlara ihtiyaç var kompresör gibi

ÖNCELİKLE SİZİN ADINIZA ÇOK SEVİNDİM HAYIRLI UĞURLU OLSUN, :smiley:

HAYAT BU ARAÇLARLA SİZE ZEVK VERMEYE DEVAM ETSİN.

BENDE SİZİN BU GİRİŞİMİNİZDEN ÇOK ETKİLENDİM, KISMET OLUSA BENDE GİDİP ALMAK İSTİYORUM,

ANCAK MERAK ETTİĞİM KONU SİZLER ÇOK GEZİP ARAYIP YORULMUŞSUNUZ, BENDE GİTTİĞİMDE EN AZ

SİZİN ARAÇLARINIZ KADAR İYİ BİR ARAÇ BULABİLME ŞANSIM VARMI.?

TEŞEKKÜRLER

İSMAİL ULUĞ
ANTALYA

ndogru' Alıntı:

Aracınız için Detroit Locker mekanik kilit en popüler olanı. Hava kompresörlü ARB daha az tutulan seçenek. Gezenbilir sitesinin sponsorlarından Hüma Oto'dan %15 indirimle satın alabilirsiniz. Yurtdışıyla çok büyük fark oluşmuyor.
Amerika'da az sayıda LR olduğu için aşağıdaki adres dışında kilit sorulabilecek pek adres olmayabilir.
http://www.eastcoastrover.com/
Kolaylıklar diliyorum.

ndogru' Alıntı:
Serdar bey çok teşekkür ederim ,size de hayırlı uğurlu olsun ... Size , Yunus beye ve diğer üstadlara epeyce sorum var acil olarak:
Kapı içi ve tavan kaplamarının yan sanayi ürünleri var mı nerden bulabilirim ? Ustam orijinal hidrolik direksiyonun sorunlu olduğunu, zaten onun da toplama olduğunu , çıkma bir mercedes direksiyonu takmam konusunda epeyce ısrarlı bu konunun aslı varmıdır ? Lr parçalarını yerli ürünler de olabilir , en uygun temin edebileceğim Ankara veya İstanbul adresleriniz var mı ? Tek bir hidrolik Dif-Lock takmak istiyorum bu tek olunca arkaya mı öne mi takılmalı ? Tavsiye edebileceğiniz hidrolik dif-Lock ... :smiley: Aslında daha yüzlerce soru var ama şimdilik burda keseyim. Selam ve saygılar ...
ön kapı panzotlarının yan sanayi olanı var tanesi 120 tl tavan kaplamalarını kendimiz eski kaplamaları temizleyerek polyesterden döktük daha tam bitmediği için resim koyamadım ayrıca portbagajıda kendimiz yapıyoruz aracın yedek parçalarını istanbul da http://defenderyedekparca.com/default.asp bulabilirsiniz

Öneriler için çok teşekkür ediyorum hepsini araştıracağım .İsmail bey : Direk satışa çıkan araçlar şans işi ihaledekiler gibi , biz baktığımızda 3-4 tane adam olabilir gibi görünen araç vardı kapalı kasa olanlardan bahsediyorum diğerlerine bakmadık ancak tentelilerden olabilir çünki talep daha az.Satılamayan araçlar sanırım 3 ihaleye çıkıyor ,bu 3 ihalede de fiyatı en az 5000 tl. ye çıkmayan araçlar direk satış ile satılıyor. Ayrıca teminat yakılan araçlar ,herhangi bir nedenle ayrılıp alınmayan araçlar da olabiliyor sanırım. Hangi araçların hangi gün direk satışa çıkacağını ancak MKE Hurdasan yetkilileri bilebilir , telefonla bilgi almayı deneyebilirsiniz. Benim önerim bir ayın 1. günü orda olmanız genellikle biri ay başında diğeri de ortaları veya sonunda 2 ihale yapılıyor. İki ihaledeki araçları görüp zarf atmaya hazır gitmek , o sırada da bizim yaptığımız gibi hali hazır direk satış araçlarını inceleyip mukayese yapmak en doğru yol gibi görünüyor. Gönlünüzdeki gibi iyi bir Defender almanız dileğimle selamlar ...

çok teşekkür ederim sayenizde çok bilgilendim tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim
tekrar hayırlı olsun aracın resterasyon maliyeti ve gelişmeleriniz hakkında bizleri bilgilenirirseniz ayrıca çok daha memnun olurum.
çalışmalarınızda başarılar dilerim
selamlar
ismail uluğ
Antalya

Nevzat bey kusumuma bamayın geç okudum
tavan döşemesi için Barbaros beyle irtibata geçebilirsin
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=26101.msg219171#msg219171
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=29873.msg261980#msg261980

ndogru' Alıntı:
Serdar bey çok teşekkür ederim ,size de hayırlı uğurlu olsun ... Size , Yunus beye ve diğer üstadlara epeyce sorum var acil olarak:
Kapı içi ve tavan kaplamarının yan sanayi ürünleri var mı nerden bulabilirim ? Ustam orijinal hidrolik direksiyonun sorunlu olduğunu, zaten onun da toplama olduğunu , çıkma bir mercedes direksiyonu takmam konusunda epeyce ısrarlı bu konunun aslı varmıdır ? Lr parçalarını yerli ürünler de olabilir , en uygun temin edebileceğim Ankara veya İstanbul adresleriniz var mı ? Tek bir hidrolik Dif-Lock takmak istiyorum bu tek olunca arkaya mı öne mi takılmalı ? Tavsiye edebileceğiniz hidrolik dif-Lock ... :smiley: Aslında daha yüzlerce soru var ama şimdilik burda keseyim. Selam ve saygılar ...
Hidrolik direksiyon
aslında mercdes ,bmv,öpel ,hidrolik direksiyonları şekil itibariyle land rover direksiyonunun aynısıdır ancan defender direksiyonuna göre dönüş yönü ters olduğundan aynı şekilde uygulamak yerine şasenin önünde tadilat yaparak uygulayanları gördüm ama ben beğenmedim tavsiye etmem
orjinal ve yeni direksiyondan vaz geçmeyin derim

Kupa indirildi,şase bir iki kurşun sıyrığı dışında temiz "Mehmetçiğe kurşun sıkan eller kopsun" motor, diferansiyeller,şanzuman da tamamen sökülüp şase boyacıya gidecek ...

IMGP1023.jpg

IMGP1025.jpg

IMGP1026.jpg

Diğer taraftan da parça-aksesuar araştırmalarım devam ediyor. Kapı içi -tavan döşemelirinde çatlak- sigara yanığı vs. var bu parçaların orijinali çok pahalı bence gereksiz , fiberden dökülüp suni deri kaplanınca orijinali gibi oluyor , Barbaros beyle ve Trabzondaki fibercilerle görüştüm tavan , arka kapılar tamam gibi , ön kapının iç döşeme fiberlerine halen erişemedim. Ankarada bunları satan , defender için "yerli malzeme" , koltuk vs... satan adres ve telefonlara ihtiyaç var ...

KOLTUKLAR İÇİN ACELE ETME RUHSATINI AL GEŞ BATUMA VEYA DAHA İLERİ KUTAYSİYE 200-250 DOLARA MERSEDES ML SERİSİ ELEKTRİK AYARLI ISITMALI GERÇEK DERİ KOLTUKLARI AL

süreci merakla takıp edıyorumm allah kolaylık versinnn

Mürselim bey ve Arif bey çok teşekkür ederim. Arif bey ; Gürcüstanda 250 dolar (mercedes ml) yeni koltuk fiyatı mıdır ,çıkma mı ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR