Defender Kardeşliğine bir Üye Daha

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huseyinyilmaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 596
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 69,915
ben aracın içini porvik denilen malzeme ile kapladım bir tarafı aliminyum diğer taraf su borularının üzerine geçirilen ısı yalıtım malzemesinin düz olanı ve kendinden yapışkanlı metre karesi 12,5 tl civarıydı yanlış hatırlamıyorsam bu süngerden daha iyi gibi geldi bana sudan ve ısıdan etkilenmiyor diye biliyorum araç içine uygulama resimlerini bula bilirsen buraya atarım faydası olacaksa.

Etiketler
Gurol OZYILDIRIM' Alıntı:
ben aracın içini porvik denilen malzeme ile kapladım bir tarafı aliminyum diğer taraf su borularının üzerine geçirilen ısı yalıtım malzemesinin düz olanı ve kendinden yapışkanlı metre karesi 12,5 tl civarıydı yanlış hatırlamıyorsam bu süngerden daha iyi gibi geldi bana sudan ve ısıdan etkilenmiyor diye biliyorum araç içine uygulama resimlerini bula bilirsen buraya atarım faydası olacaksa.

gürol bey bi konu acarsanız daha faydalı olur forum daki arkadaşlar için bilği paylaşmak içindir.

[attachment=1]

fotoşopla bişeyler yapmaya çalıştım

IMG_0466 kopya3.jpg

toplam masraf:
ŞİMDİLİK
debriyaj seti - fren ana merkez - alt denge kol burçları - işçilik 590 TL
2" yükseltme kiti - direksiyon amortisörü -burç kiti - uzun fren hortumları - işçilik 935 TL
plaka masrafları 60 TL
oto elektrikçi 70 TL
jery can 70 TL
4 jant 780 TL
4lastik kumho Kl71 35" 12,5 15 1840TL
arka fren balataları 41TL
arka denge rotili- ABELO 20 TL
arka kol burçları-ingiliz 8 TL
arka salıncak burçları-ingiliz 8 TL
işçilik 0 TL
sökme/takma için gerekli takımlar,boyalar,bijon anahtarı ve kolu, spiral vs 450 TL (bunlar defenderın tamir takımı olarak sürekli araçta kalacak)
50mm spacer 450 tL
fren boruları ve fren merkezleri 120
difransiyel yağı ve hidrolik yağı 29 TL
bugune kadar ödenen toplam kargo 104 TL
marş motoru için tornacıya 60 TL
marş motoru dişlisi 40 TL
monza koltuklar 660 TL
arka fren hortumu 30 TL
takip lambası 2 adet 100 TL
bitüself 2 rulo 102 TL
şnorkel 190 TL
akustik sünger 100 TL
tavan kumaşı ve 1 teneke yapışkan ve 1 litre tiner 110 TL
arka koltuklar ve zemin döşemesi 700 TL
ön düzen şnorkel montajı direksiyondaki boşluk alınması işçilik 175 TL
strap 25 TL
2 adet mapa 10 TL

toplam masraf 7.405,00 TL

huseyinyilmaz' Alıntı:
toplam masraf:
ŞİMDİLİK
debriyaj seti - fren ana merkez - alt denge kol burçları - işçilik 590 TL
2" yükseltme kiti - direksiyon amortisörü -burç kiti - uzun fren hortumları - işçilik 935 TL
plaka masrafları 60 TL
oto elektrikçi 70 TL
jery can 70 TL
4 jant 780 TL
4lastik kumho Kl71 35" 12,5 15 1840TL
arka fren balataları 41TL
arka denge rotili- ABELO 20 TL
arka kol burçları-ingiliz 8 TL
arka salıncak burçları-ingiliz 8 TL
işçilik 0 TL
sökme/takma için gerekli takımlar,boyalar,bijon anahtarı ve kolu, spiral vs 450 TL (bunlar defenderın tamir takımı olarak sürekli araçta kalacak)
50mm spacer 450 tL
fren boruları ve fren merkezleri 120
difransiyel yağı ve hidrolik yağı 29 TL
bugune kadar ödenen toplam kargo 104 TL
marş motoru için tornacıya 60 TL
marş motoru dişlisi 40 TL
monza koltuklar 660 TL
arka fren hortumu 30 TL
takip lambası 2 adet 100 TL
bitüself 2 rulo 102 TL
şnorkel 190 TL
akustik sünger 100 TL
tavan kumaşı ve 1 teneke yapışkan ve 1 litre tiner 110 TL
arka koltuklar ve zemin döşemesi 700 TL
ön düzen şnorkel montajı direksiyondaki boşluk alınması işçilik 175 TL
strap 25 TL
2 adet mapa 10 TL

toplam masraf 7.405,00 TL

bilgilendirme süper olmuş.

teşekkür ederim araca 10bin harcayıp 20bin harcadım diyenlerden çok sıkıldık. forumda bir arkadaş daha yazıyor butun masraflarını

selim_1972' Alıntı:
Maaşallah
Allah bizede nasip eder inşallah

inşallah

tahaozak' Alıntı:
Hüseyin mağlesef bu yazmanın sonu gelmeyecek :smiley:

aman hocam öyle deme :D

euzlu' Alıntı:
kolay gelsin Hüseyin kardeşim, son hallerinin fotografini atarsan sevinirim..

ya abi profesyonel fotograf ekipmanlarım var zamanında hem hobi olarak hem de para kazanmak için fotografçılık yaptım ama defender ın fotograflarını bir türlü çekemedim hep cep telefonumla çekiyorum. bi kaç foto var guzel onlar da arkadaşın i phone undan çekildi. en kısa zamanda gelecek fotograflar söz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,652
Kayıtlı Üye Sayımız
166,518
Kaydolan Son Üyemiz
panelhizmetleri123

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR