Dacia Duster Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 477,282
Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi

Arkadaşlar her söze kulak asmayın kendi istek ve ekonomik durumunuza bakın başkası ne derse desin boş verin arabaysa araba konforsa konfor yakıtsa yakıt keyfinize bakın kulaklarınızı tıkayın isteyen istediği modeli alsın bu ay Ayderi'de gezdim. Artvin' ide kafkasörüde. Yusufeli Erenköy pancar dağınıda gezdim Marmaristen Hopa Sarp sınır kapısı ve Erzurum sınırı dahil her yere gittim her türlü jeepte vardı yurt dışından gelen BMW MERCEDECDE, DAĞDE NE ARARSAN VARDI onun için tartışmayalım oydu buydu diye herkes kendi bütçe ve keyfine göre gezsin genç fransadan mercedes getirmiş dağda çimenlerin üzerinde kaydırıyor parası var ne yapalım herkes kendi keyfine göre hareket etsin gereksiz araçları birbiriyle karşılaştırmayalım isteyen istediğini alsın biz kendi modellerimizde ne yaptık ne yaparız onu konuşalım herkese marmaristen selamlar

Etiketler

RESUL TAŞOĞLU' Alıntı:
Arkadaşlar her söze kulak asmayın kendi istek ve ekonomik durumunuza bakın başkası ne derse desin boş verin arabaysa araba konforsa konfor yakıtsa yakıt keyfinize bakın kulaklarınızı tıkayın isteyen istediği modeli alsın bu ay Ayderi'de gezdim. Artvin' ide kafkasörüde. Yusufeli Erenköy pancar dağınıda gezdim Marmaristen Hopa Sarp sınır kapısı ve Erzurum sınırı dahil her yere gittim her türlü jeepte vardı yurt dışından gelen BMW MERCEDECDE, DAĞDE NE ARARSAN VARDI onun için tartışmayalım oydu buydu diye herkes kendi bütçe ve keyfine göre gezsin genç fransadan mercedes getirmiş dağda çimenlerin üzerinde kaydırıyor parası var ne yapalım herkes kendi keyfine göre hareket etsin gereksiz araçları birbiriyle karşılaştırmayalım isteyen istediğini alsın biz kendi modellerimizde ne yaptık ne yaparız onu konuşalım herkese marmaristen selamlar
çok haklısınız bende size katılıyorum.

Merhabalar ve iyi geceler,
Uzun araştırmalardan sonra ve gezenbilir'in sayfalar dolusu (bazıları gerekli, bazıları gereksiz ) duster forumunu inceledikten sonra araç değişikliğimi DUSTER dan yana kullanmaya karar verdim.
Bunun başlıca sebepleri :
Biz israfı seviyoruz. Olağandışı amaçlar için üretilmiş şeyleri olağan amaçlar için kullanabiliyoruz. Bunun en güzel iki örneği cep telefonlarımız ve araçlarımız. Sırf hava atmak adına arazi için üretilmiş araçlara dünyanın parasını verip asfaltta kullanabiliyoruz.
Ben off-road (hard,soft,internet,kum,çakıl,çamur,...) yapmayacağım. Sadece şehir içinde, dışında ve birtakım doğa ortamlarında kullanabileceğim altı yüksek bir araç almak istiyorum.
Alacağım aracın teknik donanımını ve hız sınırlarını zorlamak gibi bir derdim yok.
Bagaj kapasitesinin gezilecek doğa ortamları için yeterli kapasiteye sahip olması benim için ayrıca önem taşıyor.
VW Tigan, Nissan Qashqai, Kia Sportage v.b. gibi araçların sıfırı benim için pahalı ve Duster ın çok eleştirilen plastik yapısı ve diğer insanlara hava atacak kadar özelliklerinin olmaması benim için hiçbir şey ifade etmiyor.
Bu şartlardan sonra tüm Duster kullanıcılarına daha önceden Ümit Erkan Bey'e sorduğum (kendisine teşekkür ederim) bir soruyu emin olmak adına tekrar sormak istiyorum :
1. 4x2 yada 4x4 seçeneklerinden hangisi ilk seçenek olarak düşünülmelidir?
2. Aldıktan sonra elzem olarak araçta olmasını düşüneceğiniz donanımlar nelerdir?
Verilecek yanıtlar için Duster kullanıcılarınna şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
Saygılar.

dervisali' Alıntı:
Merhabalar ve iyi geceler,
Uzun araştırmalardan sonra ve gezenbilir'in sayfalar dolusu (bazıları gerekli, bazıları gereksiz ) duster forumunu inceledikten sonra araç değişikliğimi DUSTER dan yana kullanmaya karar verdim.
Bunun başlıca sebepleri :
Biz israfı seviyoruz. Olağandışı amaçlar için üretilmiş şeyleri olağan amaçlar için kullanabiliyoruz. Bunun en güzel iki örneği cep telefonlarımız ve araçlarımız. Sırf hava atmak adına arazi için üretilmiş araçlara dünyanın parasını verip asfaltta kullanabiliyoruz.
Ben off-road (hard,soft,internet,kum,çakıl,çamur,...) yapmayacağım. Sadece şehir içinde, dışında ve birtakım doğa ortamlarında kullanabileceğim altı yüksek bir araç almak istiyorum.
Alacağım aracın teknik donanımını ve hız sınırlarını zorlamak gibi bir derdim yok.
Bagaj kapasitesinin gezilecek doğa ortamları için yeterli kapasiteye sahip olması benim için ayrıca önem taşıyor.
VW Tigan, Nissan Qashqai, Kia Sportage v.b. gibi araçların sıfırı benim için pahalı ve Duster ın çok eleştirilen plastik yapısı ve diğer insanlara hava atacak kadar özelliklerinin olmaması benim için hiçbir şey ifade etmiyor.
Bu şartlardan sonra tüm Duster kullanıcılarına daha önceden Ümit Erkan Bey'e sorduğum (kendisine teşekkür ederim) bir soruyu emin olmak adına tekrar sormak istiyorum :
1. 4x2 yada 4x4 seçeneklerinden hangisi ilk seçenek olarak düşünülmelidir?
2. Aldıktan sonra elzem olarak araçta olmasını düşüneceğiniz donanımlar nelerdir?
Verilecek yanıtlar için Duster kullanıcılarınna şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
Saygılar.

Mutlaka başka görüşler de olacaktır ama bence 4x2.
Zira;

1- yakıtı çok daha az yakıyor - cep ve çevre dostu
2- bagaj hacmi daha büyük
3- 4x4 lerde, ilgili aksamlardan dolayı eksoz susturucusu enine ve biraz daha aşağı sarkık duruken, 4x2 lerde uzunlamasına ve daha yukarıda duruyor.
4- alırken ekonomik.
yazdıklarınıza göre çamura dalmak gibi bir düşünceniz olmadığından, 4x2 gideceğiniz her yere sizi götürür. Ben geçen ay doğu karadenizde idim, çıkmadığım yayla kalmadı. Sanırım Ümit Erkan biliyordur, Sal ve Pokut Yaylalarına çıktım ki buralara 4x2 ile çıkılıyorsa, 4x2 yeter.

Saygılarımla

Off road dostumuza katılırım.

4*4 lerin yakıtları 4*2 lerden % 15 civarı fazla (Yanlış hatırlamıyorsam... off road ile karşılaştırmıştık. Yoksa % 10 muydu Kerim Bey?)

Ama derseniz ki, çamurlu yola da takılırım, o zaman 4*4 düşünebilirsiniz. 4*2 lerin BG bakımından engebeli yollarda 4*4 lerden aşağı kalır yanı yok.

Kararın hayırlı olsun.

olguncandan' Alıntı:
Off road dostumuza katılırım.

4*4 lerin yakıtları 4*2 lerden % 15 civarı fazla (Yanlış hatırlamıyorsam... off road ile karşılaştırmıştık. Yoksa % 10 muydu Kerim Bey?)

Ama derseniz ki, çamurlu yola da takılırım, o zaman 4*4 düşünebilirsiniz. 4*2 lerin BG bakımından engebeli yollarda 4*4 lerden aşağı kalır yanı yok.

Kararın hayırlı olsun.

Doğrudur dostum, iki araç arasında yakıtta %15 fark vardı.

Yanıtlar için teşekkürler.

Aslında gönlüm 4x4 ten yana ama alacağım zamanki ekonomik koşullar tercihimde daha belirleyici olacak.

Yakıt ekonomisi önemli ama güvenlikte (ESP + ASR) bir o kadar önemli diye düşünüyorum.

"Dacia Duster Kullananlar Listesi" başlığına baktığım zaman 4x2 ve 4x4 kullanıcı oranları tam saymamakla birlikte yaklaşık %50 - %50 oranlarında olduğu görülüyor. Bu da 4x2 kullanıcılarının en az 4x4 kullanıcıları kadar araçlarından memnun olduğunun bir göstergesidir diye düşünüyorum.

Arkadaşlar bende 4*4 deri koltuk hariç ful donanımla aranızdayım malatyadan..sevdim dueterimi güzel araç..1 haftadır kullanıyorum yanlız yakıt tükerimi 10lt.ortalama gösteriyo.... şehir içi acab normalmı rodaj dönemi diye:smiley:

kapıların otommtk kilitlenmesi bende yok..serviste garentiden yapıyorlarmı..

hayırlı olsun asur bey acaba nekadara maaloldu fiyatlarda sürekli bir kıpraşma söz konusu.cevaplarsanız sevinirim

4x2 Duster ile 4x4 Duster alımında araçların çekiş sistemi farklılıklarından ziyade, önemli olan başka şeyler de var. Yani sadece 4 çeker olup olmayışına değil, motor gücü faklılığına, şanzıman farklılığına, bağımsız süspansiyon olup olmayışına, ESP-ASR olup olmayışına göre aracın değeri değişiyor. Bu iki araç arasındaki yakıt farkı 100km'de 1lt civarındadır. Bu 4 çeker olup olmasıyla alakalı olmamakla birlikte Beygir gücü, şanzıman(ağır devir 1.Vites) ve araç ağırlığı farkından kaynaklanmaktadır. Çünkü iki araç da 2 çeker olarak kullanılabiliyor. Bundan sonraki kriter ise bu saydığım özellikleri isteyip istemediğinizdir. Eğer çok güçlü olmasın 85bg benim işimi görür diyorsanız 4x2 almalısınız, Daha konforlu veya yol tutuşunun daha iyi olmasını istiyorsanız bağımsız süspansiyonlu 4x4 Duster almalısınız, ESP-ASR olsun istiyorsanız 4x4 almalısınız vs...5-6000TL fark bu saydığım özellikler tutuyor, Bence bu aradaki fiyat farkı sırf motor gücü için bile verilir, 4 çeker özelliği,Bağımsız Süspansiyon, ESP-ASR olup olmayışını saymıyorum bile.

Ümit küçük bişey de ben eklemek istiyorum: Yapılan araştırmalara göre 4x4 olan düz AWD(sürkeli dört çeker) örneğin- CR-V, RAV-4, RX-4 gibi yani Lock modu olmayan 4x4 ler normal araçlara göre yola 8 KAT daha iyi tutunma kabiliyetine sahip.Sırf bunun içinde alınır. Yağmurda ,karda kış boyunca farkı yaşarsınız ve ailenizle güvenli bir şekilde seyahat edersiniz. 3 aylık yaz dönemi sorun değil ne lastik ne çekiş herşey güzel fakat 9 ay boyunca kaygan virajlarda dik yokuşlarda ıslak ve buzlu kaygan yollarda sürekli arkanızdan iten sizi sürekli yola sokan ,sanki bir babanın oğluna omuzundan şöyle bir destek vermesi gibi bişey.Kış ayları boyunca her gün muhakkak bir kaç defa bunu hissediyorum ve bu nedenle ne olursa olsun ama 4x4 olsun diyorum.Biraz fazla yakar bakımı biraz fazladır ama söz konusu güvenlik ise ...bence değer. Ayrıca 2 tane çocuğum var yollarda kalmak, perişan olmamak içinde ve yine aile güvenliğini düşünerek 4x4, ESP-ASR ve Güvenlik Paketi derim...
Unutmayalım DUster da Orta Dİf. Kilidi de var yani 4Lock!!!

Arjantin'de şatışa çıkacak yeni Renault Duster'ın versiyonları

Expression 1.6 4x2
Dynamique 1.6 4x2
Privilege 1.6 4x2
Privilege 2.0 4x2
Privilege 2.0 4x4

[attachment=2]

00.jpg

velizar' Alıntı:
Ümit küçük bişey de ben eklemek istiyorum: Yapılan araştırmalara göre 4x4 olan düz AWD(sürkeli dört çeker) örneğin- CR-V, RAV-4, RX-4 gibi yani Lock modu olmayan 4x4 ler normal araçlara göre yola 8 KAT daha iyi tutunma kabiliyetine sahip.Sırf bunun içinde alınır. Yağmurda ,karda kış boyunca farkı yaşarsınız ve ailenizle güvenli bir şekilde seyahat edersiniz. 3 aylık yaz dönemi sorun değil ne lastik ne çekiş herşey güzel fakat 9 ay boyunca kaygan virajlarda dik yokuşlarda ıslak ve buzlu kaygan yollarda sürekli arkanızdan iten sizi sürekli yola sokan ,sanki bir babanın oğluna omuzundan şöyle bir destek vermesi gibi bişey.Kış ayları boyunca her gün muhakkak bir kaç defa bunu hissediyorum ve bu nedenle ne olursa olsun ama 4x4 olsun diyorum.Biraz fazla yakar bakımı biraz fazladır ama söz konusu güvenlik ise ...bence değer. Ayrıca 2 tane çocuğum var yollarda kalmak, perişan olmamak içinde ve yine aile güvenliğini düşünerek 4x4, ESP-ASR ve Güvenlik Paketi derim...
Unutmayalım DUster da Orta Dİf. Kilidi de var yani 4Lock!!!
Raw 4 de orta kilit yok mu, Terios 'ta bile var.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR