Dacia Duster Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 477,328
Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi

Raw 4 de orta kilit yok mu, Terios 'ta bile var.

Var, rav4 teki otomatik, teriostaki manuel. Kalkış anında her zaman kilitli olur belli bir hıza ulaşınca kendiliğinden açılıyor.
Sadece 1.nesil düz vitesli rav4lerde manuel kontrollü orta kilit var, o yüzden orta kilit düğmesini göremezseniz şaşırmayın. Düğmeyi göremeyince kilit te yok zannedenler olduğu için sonraki yıllarda çıkan modellerde orta kilit düğmesi koymuşlar kilit otomatik olduğu halde. Aracı isterseniz kilitsiz kaldırmak patinaj yaptırmak vs gibi gereksiz işler yapmaya yarıyor sanırım ama asıl işlevi kafa karışıklığına son vermek olsa gerek. Çünkü kilit düğmesi olmadı mı kilit te yok zannetmek gayet doğal bir durum, bende öyle zannenderdim eskiden her nasıl oluyorsa araç mucizevi bir şekilde her türlü çamurun içine girip çıkıyor?! derdim. İşin aslının öyle olmadığı sonradan anlaşıldı, ortada mucize falan yok kilit var :D

Etiketler

velizar' Alıntı:
Ümit küçük bişey de ben eklemek istiyorum: Yapılan araştırmalara göre 4x4 olan düz AWD(sürkeli dört çeker) örneğin- CR-V, RAV-4, RX-4 gibi yani Lock modu olmayan 4x4 ler normal araçlara göre yola 8 KAT daha iyi tutunma kabiliyetine sahip.Sırf bunun içinde alınır. Yağmurda ,karda kış boyunca farkı yaşarsınız ve ailenizle güvenli bir şekilde seyahat edersiniz. 3 aylık yaz dönemi sorun değil ne lastik ne çekiş herşey güzel fakat 9 ay boyunca kaygan virajlarda dik yokuşlarda ıslak ve buzlu kaygan yollarda sürekli arkanızdan iten sizi sürekli yola sokan ,sanki bir babanın oğluna omuzundan şöyle bir destek vermesi gibi bişey.Kış ayları boyunca her gün muhakkak bir kaç defa bunu hissediyorum ve bu nedenle ne olursa olsun ama 4x4 olsun diyorum.Biraz fazla yakar bakımı biraz fazladır ama söz konusu güvenlik ise ...bence değer. Ayrıca 2 tane çocuğum var yollarda kalmak, perişan olmamak içinde ve yine aile güvenliğini düşünerek 4x4, ESP-ASR ve Güvenlik Paketi derim...
Unutmayalım DUster da Orta Dİf. Kilidi de var yani 4Lock!!!
Neymiş? Rav 4 te orta diff. kilidi varmış. N'apmıycek mişiz? fanatizm adına bilip bilmeden atıp tutmıycekmişiz.

veteriner' Alıntı:
Neymiş? Rav 4 te orta diff. kilidi varmış. N'apmıycek mişiz? fanatizm adına bilip bilmeden atıp tutmıycekmişiz.

Arkadaşın derdi o araçlarda kilit olup olmayışı değil, 4x4 araçların daha güvenli oluşu ile ilgiliydi.

Şu anda piyasada orta kilitsiz olduğu iddia edilen tek suv 1.6 motorlu yeni suzuki vitara. Suzukiye email gönderip sorduğumda orta kilit yok ama kalkış sistemi var dediler. Bence kendileri de yanlış biliyor çünkü kilitsiz kalkış sistemi olmaz :D Kalkış sistemi varsa kilit te vardır. Otomatikse adı kalkış sistemi oluvermiştir pazarlama departmanının elinde..

Bu kalkış sistemi denen şeylerin kimisi patinaj olduktan sonra devreye giriyor, kimisi diferansiyel kilitli halde kalkıyor sonra açıyor. Araç alacaksanız buna dikkat edin.

olasiliksiz' Alıntı:
Şu anda piyasada orta kilitsiz olduğu iddia edilen tek suv 1.6 motorlu yeni suzuki vitara. Suzukiye email gönderip sorduğumda orta kilit yok ama kalkış sistemi var dediler. Bence kendileri de yanlış biliyor çünkü kilitsiz kalkış sistemi olmaz :D Kalkış sistemi varsa kilit te vardır. Otomatikse adı kalkış sistemi oluvermiştir pazarlama departmanının elinde..

Bu kalkış sistemi denen şeylerin kimisi patinaj olduktan sonra devreye giriyor, kimisi diferansiyel kilitli halde kalkıyor sonra açıyor. Araç alacaksanız buna dikkat edin.

Yanılıyorsunuz. Kilit ayrı bir şey kalkış destek sitemi ayrı! Kilitte mekanik olarak kilitler ve her durumda ö/arka dağılımı %50-50 dağıtır. Kalkış derstek sisteminde ise patinal yapan tekerleğe fren yaptrırak tutunmayı sağlar. Yani kilitsiz de kalkış destek sistemi olur!

Yanılıyorsunuz. Kilit ayrı bir şey kalkış destek sitemi ayrı! Kilitte mekanik olarak kilitler ve her durumda ö/arka dağılımı %50-50 dağıtır. Kalkış derstek sisteminde ise patinal yapan tekerleğe fren yaptrırak tutunmayı sağlar. Yani kilitsiz de kalkış destek sistemi olur!

Bir de şöyle bir konu var, bu araçların bazılarında orta diferansiyel yerine bir tür elektromanyetik kavrama var. Orta diferansiyel olmadığı için kilidinden bahsetmek te pek mantıklı olmuyor. Yeni nesil (2006 sonrası) rav4'ler böyle. Bildiğim kadarıyla duster' da böyle. Bu sistem diferansiyel kilidinin yaptığı işi yapar, elekronik açıdan doğru dürüst kontrol edildiği sürece de güvenlik problemi çıkaracağını zannetmiyorum.

1.6 Suzukiye gelince. Adam bana hem aracın orta diferansiyelinden bahsetti, hem kilit yok dedi, hem de kalkış sistemi var dedi. Dolayısı ile anlayamadım... Bahsettiğiniz türden birşey ise pek bir işe yaramaz.

olasiliksiz' Alıntı:
Bir de şöyle bir konu var, bu araçların bazılarında orta diferansiyel yerine bir tür elektromanyetik kavrama var. Orta diferansiyel olmadığı için kilidinden bahsetmek te pek mantıklı olmuyor. Yeni nesil (2006 sonrası) rav4'ler böyle. Bildiğim kadarıyla duster' da böyle. Bu sistem diferansiyel kilidinin yaptığı işi yapar, elekronik açıdan doğru dürüst kontrol edildiği sürece de güvenlik problemi çıkaracağını zannetmiyorum.

1.6 Suzukiye gelince. Adam bana hem aracın orta diferansiyelinden bahsetti, hem kilit yok dedi, hem de kalkış sistemi var dedi. Dolayısı ile anlayamadım... Bahsettiğiniz türden birşey ise pek bir işe yaramaz.

Duster'da orta diff kilidi vardır, elektromanyetik kavrama değil.

Duster'da orta diff kilidi vardır, elektromanyetik kavrama değil.

Bir ara internette biryerlerde okumuştum, nissan üretimi elektromanyetik kavrama var diyordu.
Bu konular da çok kafa karıştırıyor. Servisler şunları doğru dürüst yazsa da uğraşmasak ne nedir diye.

olasiliksiz' Alıntı:
Bir de şöyle bir konu var, bu araçların bazılarında orta diferansiyel yerine bir tür elektromanyetik kavrama var. Orta diferansiyel olmadığı için kilidinden bahsetmek te pek mantıklı olmuyor. Yeni nesil (2006 sonrası) rav4'ler böyle. Bildiğim kadarıyla duster' da böyle.

Eğer vitarada orta dif.varsa sürekli 4 çeker gidebiliyor demektir.Belli bir hızdan sonra 2 çekere geçmesi gerekmez anlamına geliyor. Size gerçekten kafa karıştırıcı bilgiler vermişler. Okuyunca benim de kafam karıştı. :D

Eğer vitarada orta dif.varsa sürekli 4 çeker gidebiliyor demektir.Belli bir hızdan sonra 2 çekere geçmesi gerekmez anlamına geliyor. Size gerçekten kafa karıştırıcı bilgiler vermişler. Okuyunca benim de kafam karıştı. Cheesy

E yanii.. bence servis danışmanları bu araçlarla çok ilgisiz. Ellerine broşürü alıp doğru dürüst araştırmadan cevap veriyorlar, daha çok kafa karıştırıyorlar.

olasiliksiz' Alıntı:
E yanii.. bence servis danışmanları bu araçlarla çok ilgisiz. Ellerine broşürü alıp doğru dürüst araştırmadan cevap veriyorlar, daha çok kafa karıştırıyorlar.

Terios'u bana anlatan danışman zorlanınca 4x4 olduğunu söylemişti orta kilitten bahsetmemişti bile !

Orta diff kilidi denilen şeyin bir diğer adı da Şaft kildidir, gücün öne ve arkaya aktarılmasına yarar. Duster'daki kilit de bilinen mekanik şaft kilidi, elektronik olan şey ise çekiş sistemi, yani mekanik olarak 2 çekere veya sürekli 4 çekere geçmiyor, kumanda panelindeki düğme aracılığıyla 2 veya 4 çeker olabiliyor veya çekiş düşüklüğünde otomatik 4 çekere geçiyor.

Orta diff kilidi denilen şeyin bir diğer adı da Şaft kildidir, gücün öne ve arkaya aktarılmasına yarar. Duster'daki kilit de bilinen mekanik şaft kilidi, elektronik olan şey ise çekiş sistemi, yani mekanik olarak 2 çekere veya sürekli 4 çekere geçmiyor, kumanda panelindeki düğme aracılığıyla 2 veya 4 çeker olabiliyor veya çekiş düşüklüğünde otomatik 4 çekere geçiyor.

Aslında orta diferansiyel gücü her zaman hem ön hem de arka tarafa aktarır, ama bir taraf zorlanınca kolay dönen tarafa daha fazla aktarır o yüzden kilitleme ihtiyacı doğuyor.
Şaft kilidi tabirini ise ilk dafa duydum, sürekli olarak her iki tarafa güç aktarmayıp sadece 4x4 moduna geçince aktaran bir sisteme daha çok uyuyor sanki bu isim.

ümiterkan' Alıntı:

Tamam işte Kürşat Bey de aynısını söylemiş elektro manyetik derken! Şaftı kitlerken elektrik kumandalı bir kavrama olması onun eloktro manyetik olduğunu gösterir! Orta da difransiyel olması bambaşka birşey!

olasiliksiz' Alıntı:
Aslında orta diferansiyel gücü her zaman hem ön hem de arka tarafa aktarır, ama bir taraf zorlanınca kolay dönen tarafa daha fazla aktarır o yüzden kilitleme ihtiyacı doğuyor.
Şaft kilidi tabirini ise ilk dafa duydum, sürekli olarak her iki tarafa güç aktarmayıp sadece 4x4 moduna geçince aktaran bir sisteme daha çok uyuyor sanki bu isim.

+1

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR