Dacia Duster Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 477,430
Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi

olgun bey meydanı bana bırakın ben antidustercıların hepsine yeterim kalan sağlarla devam edelim siz tribünden seyredin sizinde sahaya indiğiniz zamanlar oldu yorumlarınızı takip ediyorum biraz dinlenin :D ya bu yeni kasa honda civic'ler ne gidiyormuş aman yarabbi bu akşam 6 boyu yedim acaba gaza basıyomuyum diye şüphe ettim :D 40 50 70 nevarsa bütün kilometreleri denedik rolling'te patates oldum anca torkun etkisiyle bi kafa çıkartıyorum hondayı arka tamponuma alıyorum ondan sonra beni geçip boy saydırıyor 150 ye kadar kovaladım yok hayır aça aça gidiyor arayı box yada yazılım şart olmuyo böyle. dragta 4çekerin etkisiyle iyi ara açtım ama yok baba yaa 3ü bitiremeden geldi gene yanıma forumda çipçi aranıyor ar-son tuning harici her dükkana kapım açıktır pm please ;D

Etiketler

Dustero, Civic ile Duster'ı mı yarıştırdın? Yanlış anlamadım dimi?

Şayet böyleyse, ikisinin klasmanından tut da mekaniğine ve yakıtına kadar hepsi farklı.... O yarış yarış sayılmaz. ;D ;D ;D

Daha önce takip ettin mi bilmiyorum; bu tunning işini galiba kaneruslu yapıyordu, bir arkadaşımız (youngsun olabilir) yaptırmıştı.

Ümiterkan daha iyi biliyor. Ümitin bir arkadaşı da yaptırdı. Performansı hakkında da youngsun ve ümit daha net bilgi verebilir.

DuSTeRo' Alıntı:
nhcteam aracınıza yaptıklarınızı biliyorum delmedik kesip biçmedik yerini bırakmadınız bırakında okadar aracı söküp topladıktan sonra az buçuk ses gelsin :D bahsettiğiniz sorunları ben hiç yaşamadım benim bi plakalık zangırdıyo hafiften okadar 10ayda 6 7 kere balansa gittim yani bi okadar zangur zungur yerlere girdim ama sıkıntı doğurmadı bahsettiğiniz gibi sizinki muhtemelen okadar söküp takmaktan olsa gerek direksiyonumdada bir sıkıntı yok.

zoruma giden de bu zaten.. kesip biçmediğimiz yerlerden geliyor sesler ;D kesip biçip söküp taktığımız yerleri kapatırken hep silikon ve çift taraflı bantlar kullandık... oralardan en ufak bir tıkırtı gelmiyor.. ön göğüsle camın birleştiği yerle direksiyon göbeğinden geliyor ses zırıltı yapıyor.. ellenmedik yerlerdebn geliyor seslerin hepsi :-\ :-\

ümiterkan' Alıntı:
Genelde vinç alırken araç ağırlığının 2-2,5 katı önerilir ama bizimki portatif olacağından ve makarılı sistemle yarı güçle iki katı gücünde bir ağırlığı çekebilirler.
Netlifti sipariş verdik ;D . Pzt yada salı gelmiş olacak. Beğenmezsem iade koşuluyla... Ondan sonra 2-3 güne bitiririm deneme videolarını burda seyrettiririm.... ;D ;D

Bu arada yükseltme yaylarım ve flanşlarımda geldi cuma günü taktırayım bunları.. :D :D Sonra lastik alcam 225/70-16 BFG AT karar verdim gibi... Ne dersiniz?

22.jpg

sevgili dustero , beni anti-dustercu olarak sınıflandırıyorsan yanılıyorsun.

tek tek detaylı yanıt vermeyeceğim , gerek de yok , subaru'nun da benim tanıtımıma ihtiyacı yok.
159 mesajı hep buraya yazmışsın diyorsun ya , daha önce de 2 defa söyledim , duster alıp almamak konusunda karar ereye çalışan biri olarak nereyi okumam ve nerede yazmam gerekiyor , Land Rover sayfasında mı ?
Ben buraya kendi aracımı anlatmaya değil dusterı okumaya geliyorum , fakat bazı mesajlara cevap veriyorum tabii ki.

Tamam kabul edelim , duster off road açısından Forester'dan daha uygundur , 1 karış karı geçerse vaziyet , Forester orada kalır , duster ise bazen 60 bazen de 80 cm karda gider (burada yazılanlardır bunlar) vs vs. Yani Duster arazide Foresterı solda sıfır bırakır , rahatladınız mı ? beni üzmez yani duster foresterdan daha iyidir iddiaları , öylesine çekilmiş fotolar , sonuçta gerçekler değişmez ve gerçek off roadçılar da bunları okur , güler geçer. Tamam duster arazide daha iyi...

Bu arada ben iç hacim , kullanışlılık ve yakıt açısından duster düşünüyorum , o yüzden forumdayım , fakat dün iyice bir daha baktım , mesela arka koltukta diz mesafesi öyle geniş de gelmedi bana ? Kısmetse 2 tane çocuk koltuğu takacağım arkaya , aralarına kimse geçip de oturamaz gördüğüm kadarı ile. Başka bir araç bakmalı sanırım , bagaj fena değil ama yaşam alanını bilemedim..

KAR KAPLANI' Alıntı:
Evet ağzı olan konuşuyor, Yahu arabanın sınıfı belli gücü belli, Yani bu arabadan grand charoki perfonmansı beklene bilir mi?

Dacia Duster parasına göre dört dört lük arabadır aciz kalan araçlara yol açan kara batmış yardım bekleyen araçları yerinden çıkarandır, ispatıda resimle belgelenmiştir.

1. Resim: suziki vitara 4x4 kara gömülmüş atmadığı vites kalmadı (Low- hiğht) araba baskı balata yemek üzere arabayı iteleyende benim aracım 80 km diye adam bana arabamı çekebilirmisin demeye çekiniyor arabayı battığı yerden çekerek çıkaran Duster dır!

2. Resim: Captiva en ful donanımlı modeli araç karda gidemiyor devamlı kayma yapıyor çünkü araba manuel olarak 4 çekere geçmiyor işte bu aracın önüne geçerek ona yol açan Duster dır!

3. Resim: Subaru impreza 4x4 adam arabayı oraya park ederken araba zorla kenara yanaştı gözlerimle gördüm yahu siz neden buraya duruyorsunuz esas manzara ilerlerde dediğimde yok bey efendi araç kayıyor biz burda piknik yapacağız dedi güldüm geçtim. o noktadan en az 5 km daha yukarıya giden Duster dır!

Sonuç: Bu aciz araçların hepsinin fiyatı Duster'ın en az 2 katıdır, hele vergisiyle yakıtları da cabasıdır.

Ne kadar saçma karşılaştırmalar yapmışsınız.
Bir arazi aracını çekince çekilen araçtan daha iyi arazi aracı oluyor onu anladım.
1 ay önce kar yağdığında komşuma gelen misafiri aracını (jeep 5,2 choreke) çevirmek isterken taralaya girdi
Ve tarladan çıkamadı. niva ile çekmek zorunda kaldım.
Şimdi benim aracım 5,2 den iyimi tabiki değil.
aracımda 2005 üretimli ok144 lastik var.
nissan x-trailin çıkamadığı buzlu asfalt rampada arkama 1 tonluk peugeut 206'yı bağlıyarak çıktım.
Benim aracım x-trailden iyimi tabiki değil x-trail benim aracımdan çok konforlu güçlü bir araç.

Birde Low gereksiz bir vitesse 5,9 cherokeye niye koymuşlar sormak lazım motor performansı yetmiyormuydu araca.

sayın dustero :

şu sizin cümleniz: "...sayın forester elbetteki subaruyu yabana atıcak değilim heleki üstündeki 4çeker sisteme nissan dahi ulaşamamışken..."
e dusterın sistemi değil mi bu (nissandan alınan sistem), bu durumda nasıl duster arazide subarudan iyi oluyor ?

şu videoya "yönlendirme, karalama" diye etiket koyanlar , bir park etmiş forester fotosuna bakıp da karar veriyorlarsa diyecek bir tek kelime yok :smiley:
http://www.youtube.com/watch?v=2OzK-oRPCbs

şu satırlar da off roadı sanırım sizden benden daha iyi bilen birine ait , eski sayfalara bakınca zaten görüyorsunuz , tek kelime eklemiyorum :

" ...ön tekerler çamurrda yada buz üzerinde patinaj yapan araç duster ise yoluna devam eder.subaru ise yine devam eder.yeti, tiguen,q3,q5,q7 gibi haldex sistemindeki araçlar ise orda kalır.
duster de subaru araçlarda arazide çok iyi araçlardır arkadaşlar.
çapraz askıda ise duster kalır, subaru gider.dusterin kalma sebebi ön veya arkada kilitli difereansiyel olmamasıdır.subaruda ise kilitli diferansiyele ihtiyaç yoktur.çünkü araçta bulunan simetrik 4 çeker sistemi gücü %25 olarak her tekere ayrı ayrı gönderebilme vasfına sahiptir.karşılıklı tekerleklerin birbiri ile çekiş konusunda alakası yoktur.bu yüzden en iyi awd sistemidir..."

s.forester' Alıntı:
sevgili dustero , beni anti-dustercu olarak sınıflandırıyorsan yanılıyorsun.

tek tek detaylı yanıt vermeyeceğim , gerek de yok , subaru'nun da benim tanıtımıma ihtiyacı yok.
159 mesajı hep buraya yazmışsın diyorsun ya , daha önce de 2 defa söyledim , duster alıp almamak konusunda karar ereye çalışan biri olarak nereyi okumam ve nerede yazmam gerekiyor , Land Rover sayfasında mı ?
Ben buraya kendi aracımı anlatmaya değil dusterı okumaya geliyorum , fakat bazı mesajlara cevap veriyorum tabii ki.

Tamam kabul edelim , duster off road açısından Forester'dan daha uygundur , 1 karış karı geçerse vaziyet , Forester orada kalır , duster ise bazen 60 bazen de 80 cm karda gider (burada yazılanlardır bunlar) vs vs. Yani Duster arazide Foresterı solda sıfır bırakır , rahatladınız mı ? beni üzmez yani duster foresterdan daha iyidir iddiaları , öylesine çekilmiş fotolar , sonuçta gerçekler değişmez ve gerçek off roadçılar da bunları okur , güler geçer. Tamam duster arazide daha iyi...

Bu arada ben iç hacim , kullanışlılık ve yakıt açısından duster düşünüyorum , o yüzden forumdayım , fakat dün iyice bir daha baktım , mesela arka koltukta diz mesafesi öyle geniş de gelmedi bana ? Kısmetse 2 tane çocuk koltuğu takacağım arkaya , aralarına kimse geçip de oturamaz gördüğüm kadarı ile. Başka bir araç bakmalı sanırım , bagaj fena değil ama yaşam alanını bilemedim..
size legacy outback 2.0 dizel yakışır...arka koltuğa iki çocuk koltuğu koyarsınız isteyen istediği gibi araya geçer sıkıntı olmaz, bagaja iki çocuğun bütün eşyalarını (bebek arabası, beşik, çocuk odası ;D vb.) koyarsınız.asfaltta gerçi çocuk varken hız yapmazsınız ama riskide olmadan (savurma, devrilme, rüzgardan etkilenme) rahatça ilerlersiniz...

s.forester' Alıntı:
duster ise bazen 60 bazen de 80 cm karda gider (burada yazılanlardır bunlar) ......fakat dün iyice bir daha baktım , mesela arka koltukta diz mesafesi öyle geniş de gelmedi bana....

Kıymetli katılımcılarımız, sevgili forester; şu 80 cm. kar hikayesinin ne menem saçmalık olduğunu halkımıza anlatamadık vesselam....

Buradaki aklı başında ve ciddi yazan hiçbir kullanıcı böyle bir iddiada bulunmadı. Kilitlenen başlıkta, ilk sayfalarda, biri çıktı "geçen gün komşunun Duster'ı ile 80 cm karda gittik" dedi, herkes buna sazan gibi atladı. Olay bu. Kimse Duster'ın 80 cm karda gideceğini, daha doğrusu "80 cm. karın Duster için bir engel oluşturmayacağı"nı söylemiyor.

Forester, ister al ister alma ama, Duster'ın arka koltuk diz mesafesi algılaman kesinlikle yanlış diyebilirim. Çünkü benim 1.85 boyundaki oğlum bile çok rahat seyahat edebiliyor arka koltukta. Almaktan vazgeçersen, vazgeçme nedenin başka olsun, arka koltuk diz mesafesi değil.

Bence de aracın arka diz mesafesi gayet iyi. O yüzden almayacaksanız bir daha düşünün derim.

Monti' Alıntı:
Netlifti sipariş verdik ;D . Pzt yada salı gelmiş olacak. Beğenmezsem iade koşuluyla... Ondan sonra 2-3 güne bitiririm deneme videolarını burda seyrettiririm.... ;D ;D

Bu arada yükseltme yaylarım ve flanşlarımda geldi cuma günü taktırayım bunları.. :D :D Sonra lastik alcam 225/70-16 BFG AT karar verdim gibi... Ne dersiniz?
TAKİPTEYİM KOLAY GELSİN ;)

Monti' Alıntı:

Monti, boş laflara daldık, sana mesajı unuttuk.

Şu vinç işini ben de takip ediyorum.

Önceleri yükseltmeye pek sıcak bakmıyordum ama, biraz çetin yol şartlarında arabanın biraz alçak düştüğünü farkettim. İşin ehli tarafından yapılan, uzmanca onaylanan bir yükseltme de doğrusu Duster'ı daha da güzelleştirir. Yay işinde de izlemedeyiz.

Bu vesileyle arkadaşlarımıza bir düşüncemi iletmek isterim...

Burada mukim bizler ağır off roadcı değiliz. En off roadcımız ümiterkan bile çamurdan çamura kayadan kayaya gezmiyor, yayladan yaylaya geziyor.

Doğadaki yol şartlarında neyin önünüze çıkacağını yahut ileride ne yaşayacağınızı bilemezsiniz. Bu nedenle, düştüğünüz zor durumdan kurtulmak için gerekli alet-ekipman yanınızda olmalı. Ümiterkan geçen gün "kar yığınına saplandım, çıkamadım, balta ve kürekle çıktım" demişti, hatırlayın.

Ben de uzun zamandır arabada kazma-kürek takımının, bir portatif vincin olması gerektiğini düşünüyorum. Mesela montinin projesi tutarsa, almayı ciddi ciddi düşünürüm. (Ekonomik duruma bağlı olarak) Profesyonel off road için değil, düşebileceğimiz zor durumlardan kurtulabilmek için.

Arkadaşlarımız prtatif kazma kürek için ne düşünürler? Alan var mı? Ben internetten bakıyorum, ama bizzat elime almadığım için hiçbiri içime sinmiyor. Alelusul şeyler gibi geliyor. Şağlam, kullanışlı ama saklaması/nakli de kolay olan bir alet nerede satılır, markası nedir?

merhaba arkadaşlar

el vincleride mevcut oldukca pratik ve kullanişli araca monte edilmiyor zaten .... caraskal mantıgıyla aynı
aracların bagajında cok rahat muhafaza edilebilir ....

hırdavatcılarda veya istanbulda persembe pazarında mevcut ....selamlar

Sabri bey, el vinçleri derken, elektrikli olandan (yukarıda fotoğraflanan, portatif) mı söz ediyorsunuz, yoksa mekanik çalışan ayrı bir vinçten mi?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR