Dacia Duster Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 479,152

Etiketler
Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi

benzerleri bızım yandaki inşaatta var... yukarı malzeme çekıyolar... onu bakıp modife olursa onu mu taksak napsak... ;) ;D

mıs gıbı orjınal guzel motorlu portatıf vinçler dururken yenı keşif ve adaptasyon merakımız harıkalar yaratıyor.... ;D 8)

bu lınkde de var adı triformus okursanız sayfayı ne kadar onemli oldugunu anlarsınız ...elektrıklı vinc her zaman arıza yapabilir aku bosalabilir vs vs ...

olguncandan' Alıntı:
Sabri bey, el vinçleri derken, elektrikli olandan (yukarıda fotoğraflanan, portatif) mı söz ediyorsunuz, yoksa mekanik çalışan ayrı bir vinçten mi?
Sabri Bey herhalde bunlardan bahsediyor, fiyatları 20-60TL arasında değişiyor. Kullanımı insanı yorsa da her araca lazım bir alet
http://www.demirkancelikhalat.com/urunler/el-vinci-irgat-ve-akulu-irgatlar/halatli-cektirme.html

Trifore'lar pahalı ve halatını sürekli halka halinde tutmak gerekiyor, halka kırıldığında zedelendiğinde trifordan geçmiyor ve sistem çalışmıyor

mantık olarak hepsi aynı calişma prensibine sahip ... kapalı bır modeli vardı yanı dişliler gozukmuyordu markasını bılmiyorum .. sonuc olarak aracı kurtarsın yeter ... bır ton cekme kapasitesı yeterli olur sanırım .....
....
arazide kalmak cok kotu hele issiz bir kumsalda veya ne bileyim issiz tek başiniza ormanda vs vs mutlaka calaskar .. elvinci veya hı jack kriko bulundurmak hayat kurtarır ... selamlar

sayın maresal ben forester kullanıyorum , eşim legacy.

legacy de arka diz mesfesi hayli geniş , belki de suprb skodadan sonraki en geniş fakat duster acaba daha geniş mi diye dün bayağı bir inceledim maalesef.

iki çocuk koltuğunun arasına oturmak için geçerken , ç.koltuğu ve şöför koltuğu sırtlığı büyük engel oluşturuyor.

Sabri beye katılırım; birtakım teknik araç-gereçler mutlaka olmalı ki, bir yere takılı kaldığınızda kurtulma imkanı ve ihtimali olsun.

Bu çektirmeler aklıma yatmıyor değil.

Elbette vinç daha pratik. Kullanımı daha iyi. Ama ilki ekonomik gerekçe, ikincisi se elektrikli aletin bozulma ihtimali. Hatta vinç olsa bile, bir de çektirme olmalı.

Monti' Alıntı:
Netlifti sipariş verdik ;D . Pzt yada salı gelmiş olacak. Beğenmezsem iade koşuluyla... Ondan sonra 2-3 güne bitiririm deneme videolarını burda seyrettiririm.... ;D ;D

Bu arada yükseltme yaylarım ve flanşlarımda geldi cuma günü taktırayım bunları.. :D :D Sonra lastik alcam 225/70-16 BFG AT karar verdim gibi... Ne dersiniz?
Hayırlı olsun Monti Bey, değerlendirmelerinizi bekliyoruz.

olguncandan' Alıntı:
Sabri beye katılırım; birtakım teknik araç-gereçler mutlaka olmalı ki, bir yere takılı kaldığınızda kurtulma imkanı ve ihtimali olsun.

Bu çektirmeler aklıma yatmıyor değil.

Elbette vinç daha pratik. Kullanımı daha iyi. Ama ilki ekonomik gerekçe, ikincisi se elektrikli aletin bozulma ihtimali. Hatta vinç olsa bile, bir de çektirme olmalı.
Aynen katılıyorum, çoğu vinç kullanan arkadaşlarda az önce sitede linkini verdiğim gerdirme'lerden mutlaka var.

ümiterkan, bir sürü kurcaladım ama bir türlü TL cinsi bir karşılık bulamadım; kaç lira bu nesneler, bilgin var mı?

acil yardım
jantlarımın yönleri ters zannetim ama galiba dacia sadece tek yönlü jant çalışmış :smiley:
ucuza kaçsın diye........ arabanın jantlarından bir anda sogudum.....değiştiricem galiba :((((
ne dersiniz ????????

images.jpg

imagesCAKE2ACV.jpg

icugurlu' Alıntı:
acil yardım
jantlarımın yönleri ters zannetim ama galiba dacia sadece tek yönlü jant çalışmış :smiley:
ucuza kaçsın diye........ arabanın jantlarından bir anda sogudum.....değiştiricem galiba :( (((
ne dersiniz ??? ??? ??

Valla ne bileyim icugurlu, jantların yönlerine hiç dikkat etmedim.

Sırf bir jant yüzünden arabadan soğuduysan değiştir gitsin. Para senin keyif senin.

Her kararına saygılar. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

s.forester' Alıntı:
sayın dustero , bakın tutarsızlığınızı tekrar ortaya koymuşsunuz :

"...ama iş off road'a yani etaplara engebelere yokuş inip derin çamurlara gelince orda durun diyorum ..."

bence esas orada duster dursun , size gönderdiğim mesajda açıkça yazıyor çapraz askıda duster kalır subaru gider... Eh sizin bahsettiğiniz engebeler, derin çukurlar vs zaten hem çapraz askı riskini fazlaca içerir hem de çekiş sisteminin üstünlüğünü daha da açık şekilde ortaya koymasını sağlar subaru'nun...

bu da sizin tutarsızlığınızı ispatladı , bence fazla yazıp da daha fazla batmayın lütfen.

Duster iyidir hoştur , az yakar , vergisi düşüktür , parasının karşılığıdır fakat arazide bir Foresterdan iyidir dediniz mi , orada duuuuurrr :smiley:
bu konuda başka yazmayalım , herkesin çekeri kendine 4 :smiley:

bu 80 cm karda gitme meselesini ben zaten ciddiye aldığımdan değil latife olarak yazdım. Fakat sonradan da 60 cm karda gitti diye iddialar geldi o da başka yani :smiley:

bu arada bende zaten legacy var sayın monti , outback değil ama yine de diz mesafesi çok çok iyi. Duster o kadar değil bu konuda. Buna rağmen arkaya 2 koltuk koyunca ortada kalan yeri kastetmiyorum. Çocuk koltuğu ile şöför koltuğunun sırtlığı arasından geçerek arkada ortaya oturmaya çalışan kişinin sıkışmasından bahsediyorum.
sevgili forester türkçe anlatmaya çalışıyorum açık ve net bir dille ama sanırım idrak yolları enfeksiyonunuz aşırı dozda olsa gerekki plak gibi aynı nakaratı çalıyosunuz tutarsız ve anlamsız konuşan zatıalinizdir. http://www.youtube.com/watch?v=9OHwnKGDvxc&feature=related şu vidyoyu izlediyseniz eğer sizin aracınız 3.12nci dakikaka biter. hepsize off road etaplardan olulur demiştimya siz hani hiç anlamayadığınız subarunun o muhteşem çekişinde gözlerinizin büyülü kalıpta o göremediğiniz off road'u siz zaten hiçbir zaman anlayamazsınız. çapraz askıda duster kalır subaru gider diye bir ifadeniz var bunu neye istinaden konuşuyosunz duster'ın arka diz mesafesinden bile haberdar olmayışınızdanmı? bu araca çokmu iyi bildiğinizi sanıyosunuz çokmu denediniz? sizinkisi burda tecrübeye dayalı bilgi aktarmak değil forum pokemonluğu yapmaktır. çapraz askı nedir gidiniz önce bi onu öğreniniz titanic gibi batan sizsiniz. 4.39a ve 5.10a dikkat ediniz bu iş sizin burda salla babam yazmanıza benzemez sizin çaprazda kalır dediğiniz araç gidiyor işte isterseniz gözlükte postalayabilirim adresinize söylenenleri idrak harici görme probleminizde varsa zatıalinizde. '''' çapraz askıda amatör bir şöförle bile forester elbet gidecektir ama duster'ın kalıp kalmayacağı biraz kaldığı çaprazın açısına eğimine birazda kullanıcısına bağlıdır''' böyle bir yorumum olmuştu vidyoda belirttiğim sürelerdeki patinajlarda dediklerimin nekadar oturaklı ve tutarsız olmadığının kanıtıdır sanırım. dedimki forester patinajsız gider duster patinajla gider. ben sizin altınızdaki aracı iyi biliyorum ama siz duster hakkında hiçbişey bilmiyorsunuz ve yorum yapıyorsunuz bu durum beni öldürüyor. subaruyu nissan'dan üstün kılan yeri vidyo ilede gösteriyorum ama siz bunu tamam off road şampiyonu forester gibi algılıyosunuzki bu ne ilginç ve komik :smiley: forester çaprazda patinaja girmeden geçtiği için tamam forester off road düellosunun şampiyonudur yeterki sizin gönlünüz hoş olsun egonuz tatmin olsun off road la neleri bağdaştırıyosunuzya nediyeyim size zaten sizin üstünüzdeki sisten zj den de kıral hiç boşuna zj leri sokmasınlar çamura sizin aracınızın yaklaşma ve uzaklaşma açıları maşallah 55 derece düz duvara vursanız çıkarsınız 3.12inci dakika size vız gelir.

index.php

ben bu şekilde takılmış duster jant'ını ilk defa görüyorum, normalde hep diğer resimdeki gibi görüyorum yollarda...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

SON MESAJLAR

SON KONULAR