Dacia Duster Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 479,154
Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi

olguncandan' Alıntı:
Dustero, Civic ile Duster'ı mı yarıştırdın? Yanlış anlamadım dimi?

Şayet böyleyse, ikisinin klasmanından tut da mekaniğine ve yakıtına kadar hepsi farklı.... O yarış yarış sayılmaz. ;D ;D ;D

Daha önce takip ettin mi bilmiyorum; bu tunning işini galiba kaneruslu yapıyordu, bir arkadaşımız (youngsun olabilir) yaptırmıştı.

Ümiterkan daha iyi biliyor. Ümitin bir arkadaşı da yaptırdı. Performansı hakkında da youngsun ve ümit daha net bilgi verebilir.
ya yeğen yeni almış abi kalkalımda kalkalım hadi bi arabamı göreyim falan kırmadım kalktık :smiley: genelde bu tarz koşular yaparım zaten duster'ı aldıktan sonrada bana hoşlandığım şeyler değişmedi bide tutarlı bir araç olduğu için güven doygusuda yarattı 5000rodajdan beri hep dip gaz babam dip gaz. 1.2 dizel polo ile de denemiştim 5 6 boy rahat açılıyor ama kerata şimdi çipledi neolur bilmiyorum yanımda gider heralde. duster'ı sınıf arkadaşlarıyla kıyaslarsak duster arkadan hep egzos gazı yutmak zorunda kalır en düşük arkadaşı 2.0 140hp :D ha sahi 1.5 105terios ilede denemiştim 2boy kadar açabiliyorum 140tan sonra bıraktık araç çıktı önümüze ama yetişebilceğini sanmıyorum. yazılım olayını beyine lehim yapan firmalar gerekçesiyle biraz askıya aldım box olayına daha sıcak bakıyorum en azından arıza durumunda çıkarırrım servis aracımı garanti dışı edemez.

nhcteam' Alıntı:
zoruma giden de bu zaten.. kesip biçmediğimiz yerlerden geliyor sesler ;D kesip biçip söküp taktığımız yerleri kapatırken hep silikon ve çift taraflı bantlar kullandık... oralardan en ufak bir tıkırtı gelmiyor.. ön göğüsle camın birleştiği yerle direksiyon göbeğinden geliyor ses zırıltı yapıyor.. ellenmedik yerlerdebn geliyor seslerin hepsi :-\ :-\
allah allah ya şaşırdım şimdi bi servise gitmenizde fayda var gösterin çok düşük bir ihtimalle ama çok düşük bir ihtimalle bulabilirler :smiley:

s.forester' Alıntı:
sevgili dustero , beni anti-dustercu olarak sınıflandırıyorsan yanılıyorsun.

tek tek detaylı yanıt vermeyeceğim , gerek de yok , subaru'nun da benim tanıtımıma ihtiyacı yok.
159 mesajı hep buraya yazmışsın diyorsun ya , daha önce de 2 defa söyledim , duster alıp almamak konusunda karar ereye çalışan biri olarak nereyi okumam ve nerede yazmam gerekiyor , Land Rover sayfasında mı ?
Ben buraya kendi aracımı anlatmaya değil dusterı okumaya geliyorum , fakat bazı mesajlara cevap veriyorum tabii ki.

Tamam kabul edelim , duster off road açısından Forester'dan daha uygundur , 1 karış karı geçerse vaziyet , Forester orada kalır , duster ise bazen 60 bazen de 80 cm karda gider (burada yazılanlardır bunlar) vs vs. Yani Duster arazide Foresterı solda sıfır bırakır , rahatladınız mı ? beni üzmez yani duster foresterdan daha iyidir iddiaları , öylesine çekilmiş fotolar , sonuçta gerçekler değişmez ve gerçek off roadçılar da bunları okur , güler geçer. Tamam duster arazide daha iyi...

Bu arada ben iç hacim , kullanışlılık ve yakıt açısından duster düşünüyorum , o yüzden forumdayım , fakat dün iyice bir daha baktım , mesela arka koltukta diz mesafesi öyle geniş de gelmedi bana ? Kısmetse 2 tane çocuk koltuğu takacağım arkaya , aralarına kimse geçip de oturamaz gördüğüm kadarı ile. Başka bir araç bakmalı sanırım , bagaj fena değil ama yaşam alanını bilemedim..
sevgili forester bak bazı şeyleri yanlış anlıyosun duster ile foresteri etap etap ayırıp karşılaştırdık zaten birbine üstün yönlerini yapabilceklerini sınırlı kalcaklarını yazdık çizdi foresterin üstün olduğu yeride söyledim duster'ın üstün olduğu yeride söyledim bir subaru hayranı olarakta objektif yaklaşıyorum forester ile duster yada xv konusunda eski konulara dönmeyelim madem araç alıcaksınız çok güzel onu konuşalım. arka koltuklardaki diz mesafesinin hatrı sayılır bir uzaklığı çok rahat koltuk takabilirsiniz ve yanal olarakta epey geniştirki 3 tane 75 er kiloluk bayan hiç sıkışmadan oturabilmektedir. bagajda görünüşte küçük gibi duruyor olsada hatrı sayılır bir derinliği vardır. yinede sizin tercihiniz elbetteki karar hakkı sizindir ama öne oturup bi ön koltuğu kendinize göre ayarlayıp arkaya geçip oturmanızı isterim en azından daha kalıcı bir fikir olur.

s.forester' Alıntı:
sayın dustero :

şu sizin cümleniz: "...sayın forester elbetteki subaruyu yabana atıcak değilim heleki üstündeki 4çeker sisteme nissan dahi ulaşamamışken..."
e dusterın sistemi değil mi bu (nissandan alınan sistem), bu durumda nasıl duster arazide subarudan iyi oluyor ?

şu videoya "yönlendirme, karalama" diye etiket koyanlar , bir park etmiş forester fotosuna bakıp da karar veriyorlarsa diyecek bir tek kelime yok :smiley:
http://www.youtube.com/watch?v=2OzK-oRPCbs

şu satırlar da off roadı sanırım sizden benden daha iyi bilen birine ait , eski sayfalara bakınca zaten görüyorsunuz , tek kelime eklemiyorum :

" ...ön tekerler çamurrda yada buz üzerinde patinaj yapan araç duster ise yoluna devam eder.subaru ise yine devam eder.yeti, tiguen,q3,q5,q7 gibi haldex sistemindeki araçlar ise orda kalır.
duster de subaru araçlarda arazide çok iyi araçlardır arkadaşlar.
çapraz askıda ise duster kalır, subaru gider.dusterin kalma sebebi ön veya arkada kilitli difereansiyel olmamasıdır.subaruda ise kilitli diferansiyele ihtiyaç yoktur.çünkü araçta bulunan simetrik 4 çeker sistemi gücü %25 olarak her tekere ayrı ayrı gönderebilme vasfına sahiptir.karşılıklı tekerleklerin birbiri ile çekiş konusunda alakası yoktur.bu yüzden en iyi awd sistemidir..."
sevgili forester bahsettiğim ulaşamama sorunuda buydu zaten bu vidyoyu seneler önce izledim görüntü beni şaşırtmamıştı subaru'yuda iyi biliyorum diyorum size sanırım söylemek istediğim şeyler net anlaşılmıyor tane tane tek tek tekrar anlatacağım. duster arazide subarudan iyidir diye birşey yok arazi okadar geniş bir kavramdırki etabı sınırı ucu bucağı yok. diyorumki subaru üstündeki çeker sistemi itibarı ile düz zeminlerde özellikle 1 karış kar ve sığ çamurlarda duster'dan eksiği yok fazlası vardır diyorum ama iş off road'a yani etaplara engebelere yokuş inip derin çamurlara gelince orda durun diyorum bu yeterince açık ve net bir anlatım tarzı değilmi? duster'ın kapasitesi bu alanda daha iyi diyorum genel bir bağlamda değil her konuda ayrı ayrı öznel bir ayrım yapıyorum. duster ordaki hondadanda diğer araçlardanda daha başarılırdır bunu size vidyo ilede gösterebilirim. vidyoyu 2.40ıncı daikakaya alırsanız bunu sizde görebilirsiniz. [flash=200,200]http://[SIZE=78%]http://www.youtube.com/watch?v=9OHwnKGDvxc&feature=related[/SIZE][/flash]

[/size]o alıntı yaptığın arkadaşında bildiği yanlış bişey var duster'da kilitli difransiyel vardır oda öndedir sadece arkada yoktur difransiyel kilidi lock modu odur sert zeminlerde direksiyonu biraz fazla çevirirseniz araç kendini kasar direksiyon ağırlaşır. çapraz askıda amatör bir şöförle bile forester elbet gidecektir ama duster'ın kalıp kalmayacağı biraz kaldığı çaprazın açısına eğimine birazda kullanıcısına bağlıdır duster'ın dilinden iyi anlayan biri olması gerekir üstündeki subarudan aşağı kalan sistem gereği. saygılar[size=78%]

Etiketler

olguncandan' Alıntı:
Monti, boş laflara daldık, sana mesajı unuttuk.

Şu vinç işini ben de takip ediyorum.

Önceleri yükseltmeye pek sıcak bakmıyordum ama, biraz çetin yol şartlarında arabanın biraz alçak düştüğünü farkettim. İşin ehli tarafından yapılan, uzmanca onaylanan bir yükseltme de doğrusu Duster'ı daha da güzelleştirir. Yay işinde de izlemedeyiz.
Olgun hocam bence Dusterın standard yüksekliği çok iyi, hatta konu olmuştu bi ara, birçok standard 4x4 ten daha yüksekti. Benimki biraz gevezelikten aslında ;D ;D bide benim 2 numara, oğlan çok seviyo yüksek aracları, araba meraklısı, ufaktan onu off-road türü bi aktiviteye alıştırabilirsem ilerde sürat meraklısı olmaz hem doğa sever hem kampçı olur... Bu sebepten ufaktan yayla ovalara götürmeye başlayım onu... E oralara gidincede az biraz tekerimiz döndüğünce arazi sürüşü yaparız...Kalmak da istemeyiz tabi... ::smiley: ::smiley:

youngsun' Alıntı:
Yaylar 3 cm mi yükseltiyo?
Evet Kaner beyin yaptığı yükseltmenin aynısı ;) (Heralde Turkiyedeki ilk yükseltmeydi)... Bende onda görünce hoşuma gitti, istedim. :D :D . H&R yaylar 3 cm. TUV onaylı. Standard lastiklerle araba için hiçbir sakıncası yok.. 8) 8) . Ama ben lastik çapınıda büyüteceğim (225/70-16, yaklaşık 2 cm yarı çapta) Bu yüzden 25mm flanşla lastikler yanlara açılacak... Böylelikle uşkim (güya) viraj kabiliyetinide bozmayacağım aracın... Kısacası 5 cm yukarı 5 cm dışarı.... ;D ;D ;D

sayın dustero , bakın tutarsızlığınızı tekrar ortaya koymuşsunuz :

"...ama iş off road'a yani etaplara engebelere yokuş inip derin çamurlara gelince orda durun diyorum ..."

bence esas orada duster dursun , size gönderdiğim mesajda açıkça yazıyor çapraz askıda duster kalır subaru gider... Eh sizin bahsettiğiniz engebeler, derin çukurlar vs zaten hem çapraz askı riskini fazlaca içerir hem de çekiş sisteminin üstünlüğünü daha da açık şekilde ortaya koymasını sağlar subaru'nun...

bu da sizin tutarsızlığınızı ispatladı , bence fazla yazıp da daha fazla batmayın lütfen.

Duster iyidir hoştur , az yakar , vergisi düşüktür , parasının karşılığıdır fakat arazide bir Foresterdan iyidir dediniz mi , orada duuuuurrr :smiley:
bu konuda başka yazmayalım , herkesin çekeri kendine 4 :smiley:

bu 80 cm karda gitme meselesini ben zaten ciddiye aldığımdan değil latife olarak yazdım. Fakat sonradan da 60 cm karda gitti diye iddialar geldi o da başka yani :smiley:

bu arada bende zaten legacy var sayın monti , outback değil ama yine de diz mesafesi çok çok iyi. Duster o kadar değil bu konuda. Buna rağmen arkaya 2 koltuk koyunca ortada kalan yeri kastetmiyorum. Çocuk koltuğu ile şöför koltuğunun sırtlığı arasından geçerek arkada ortaya oturmaya çalışan kişinin sıkışmasından bahsediyorum.

s.forester' Alıntı:
bu arada bende zaten legacy var sayın monti , outback değil ama yine de diz mesafesi çok çok iyi. Duster o kadar değil bu konuda. Buna rağmen arkaya 2 koltuk koyunca ortada kalan yeri kastetmiyorum. Çocuk koltuğu ile şöför koltuğunun sırtlığı arasından geçerek arkada ortaya oturmaya çalışan kişinin sıkışmasından bahsediyorum.
senin hatlar karıştı arkadaşım... legacy subaru falan ilgilendirmiyo beni...

SERKANEFE' Alıntı:
yüksekte virajlar ve hız etkileniyor mu acaba ?
Göreceğiz ama mutlaka biraz etkileniyordur...Aracın altına giren hava ne kadar cok olursa o kadar yol tutuş bozulur...

sayın monti bu kadar kızmanıza gerek yok :smiley:

sayın maresal yazacağım yerde monti yazmışım , ne de olsa insanım , hata yapabilirim , sizi bilemiyorum tabii herhalde sıfır hata var sizde.

olguncandan' Alıntı:
Sabri bey, el vinçleri derken, elektrikli olandan (yukarıda fotoğraflanan, portatif) mı söz ediyorsunuz, yoksa mekanik çalışan ayrı bir vinçten mi?

olgun bey merhaba ....

mekanik el vincleri mevcut aynı zincirli calaskar mantıgıyla calişiyor ... zincir yerine kolu var elle ceviriyorsunuz ...

kuyudan su çeker gibi mi, o ara arabayı kım kullancak... ;)

s.forester' Alıntı:
sayın monti bu kadar kızmanıza gerek yok :smiley:

sayın maresal yazacağım yerde monti yazmışım , ne de olsa insanım , hata yapabilirim , sizi bilemiyorum tabii herhalde sıfır hata var sizde.
kullanıcı adınız s.forester olunca forester kullanıcısı olduğunuzu zannettim...

aha... paşamızda olaya dahıl oldu... sıcak çatışma olmasa bari... ;D

bilalr' Alıntı:
kuyudan su çeker gibi mi, o ara arabayı kım kullancak... ;)

oyle bir iş yapıyorki :D [SIZE=78%] umarım ıhtiyaciniz olmaz ama yinede dag bayır camur bir yerde kalirsiniz lazim olur ... benim aracda 6 [/SIZE]

tonluk vinc var yinede her ihtimale karşi calaskarda var ... sizin araclariniz daha hafiif 1300 1500 civarı sanırım el vinci cok rahat kullanıslı ve ekonomik .... tek basina oluncada aracı boşa alip cekmek mumkun :smiley: selamlar

sabri yucel' Alıntı:
oyle bir iş yapıyorki :D [SIZE=78%] umarım ıhtiyaciniz olmaz ama yinede dag bayır camur bir yerde kalirsiniz lazim olur ... benim aracda 6 [/SIZE]

tonluk vinc var yinede her ihtimale karşi calaskarda var ... sizin araclariniz daha hafiif 1300 1500 civarı sanırım el vinci cok rahat kullanıslı ve ekonomik .... tek basina oluncada aracı boşa alip cekmek mumkun :smiley: selamlar
Söylediğiniz böyle birşey değilmi ??? ??? Bundan aldım bi tane... düşündük taşındık sıkışınca yukarı çekemeyeceğimize karar verdik; hem bırakınca aracın geri aşağı gitmesi olayı var... Emniyet kilitlisi lazım ama emniyet kilidi de hiç güven vermedi... Vazgeçtim... varsa gördüğünüz bildiğiniz yapılmış bi tane resmini görmek isterim yinede ::smiley:

picture_first_k_b.jpg

yok arkadaşim bu mekanızma isık ayaklarını yukarı cikarmak icin kullanılıyor maksimum 100 kilo ceker o

benim bahsettigim 1 tonluk bir alet ... balikcilar benzerlerini kullanıyor yanılmıyorsam ırgat diye adlandırıyorlar ..

forumlarda el vinci diye aratırsanız bulursunuz sanırım ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR