Dacia Duster Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 479,123

Etiketler
Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi

Benim jantların yönü de ümitinki gibi. Bir taraf öne diğer taraf arkaya bakıyor.

icugurlu, demek ki yapı böyle....
Şu vinç işi çözülürse iyi olacak. Ha gayret monti.

3000lb'lik vinci aldık arkadaşlar.
4167_kucuk.jpg
Fiyatını 150TL olarak söylemişti ama yanlış söylemiş meğer :smiley: . Yine de elindeki 2 vinci de 150TL'den verdi sağolsun. Normalde 225TL imiş. Vincin markası MAX-EXTRA, Çin malı. Aldıktan sonra nette birkaç yerde baktım adamın söylediği fiyat aralığında zaten var. Örneğin bu sitede:
http://www.asteknikhirdavat.com.tr/max_extra_12v_tekne_atv_vinci_3000lb_urunu.html
http://www.724magaza.com/MAX-EXTRA-3000LB-TEKNE-ATV-VINCI-10-HP-12-V,PR-27104.html
http://www.sasmaz.com.tr/MAX-EXTRA-12V-TEKNE-ATV-ViNCi-3000LB_3738.html#0
Google da "MAX EXTRA ATV Vinç" diye arattığınızda çok çıkıyor. Vinçlerden daha önce Elektirik idaresinde çalışan NİVA'lara sattığını herhangi bir şikayeti olmadığını söyledi, ayrıca Max-Extra'nın vinç motorları da kaliteliymiş.
Paket İçeriği: Vinç, Kablolu Kumanda, Vincin Montasının Yapıldığı Alt Tabla, Gücü iki katına çıkaran Makara, Çelik Sırmanın kolay dönmesine yarayan merdane, İki adet Kanca, Kablolar, Kullanım ve Teknik Kılavuzu.

ümiterkan' Alıntı:
3000lb'lik vinci aldık arkadaşlar. Fiyatını 150TL olarak söylemişti ama yanlış söylemiş meğer :smiley: . Yine de elindeki 2 vinci de 150TL'den verdi sağolsun. Normalde 225TL imiş. Vincin markası MAX-EXTRA, Çin malı. Aldıktan sonra nette birkaç yerde baktım adamın söylediği fiyat aralığında zaten var. Örneğin bu sitede:
http://www.asteknikhirdavat.com.tr/max_extra_12v_tekne_atv_vinci_3000lb_urunu.html
http://www.724magaza.com/MAX-EXTRA-3000LB-TEKNE-ATV-VINCI-10-HP-12-V,PR-27104.html
http://www.sasmaz.com.tr/MAX-EXTRA-12V-TEKNE-ATV-ViNCi-3000LB_3738.html#0
Google da "MAX EXTRA ATV Vinç" diye arattığınızda çok çıkıyor. Vinçlerden daha önce Elektirik idaresinde çalışan NİVA'lara sattığını herhangi bir şikayeti olmadığını söyledi, ayrıca Max-Extra'nın vinç motorları da kaliteliymiş.
Paket İçeriği: Vinç, Kablolu Kumanda, Vincin Montasının Yapıldığı Alt Tabla, Gücü iki katına çıkaran Makara, Çelik Sırmanın kolay dönmesine yarayan merdane, İki adet Kanca, Kablolar, Kullanım ve Teknik Kılavuzu.
Ağırlık durumları nasıl? Bide rica etsem en boy yükseklik ölçebilirmisiniz? Yarın Netlift ile bi mukayese edeyim...

ümiterkan' Alıntı:
3000lb'lik Vincin Ölçüleri ;)
Ağırlık 5,1kg
En: 10,5cm
Boy: 24cm
Genişlik: 10cm
Çok kompakt ve hafifmiş.. bakalım Netlift nasıl olcak? Belki Max-extra daha iyi bi alternatif olabilir yarın mukayese ederiz.

Demek ki kolay ve ucuz çözüm yolda.

Elektrikten anlamam ama şöyle bir soru aklıma geldi. Gerek netlift gerekse max-extra 12 voltla çalışıyor. Fakat akülerin amperi yüksek. Acaba onlar kaç amper ile çalışıyor? Bir sorun çıkar mı?

olguncandan' Alıntı:
Demek ki kolay ve ucuz çözüm yolda.

Elektrikten anlamam ama şöyle bir soru aklıma geldi. Gerek netlift gerekse max-extra 12 voltla çalışıyor. Fakat akülerin amperi yüksek. Acaba onlar kaç amper ile çalışıyor? Bir sorun çıkar mı?
Amperi yüksek akü ile daha iyi çalışır olgun hocam yeter ki voltu yüksek olmasın :smiley:

olcaykarakaya' Alıntı:
Vinç kapasitesi için 1362 Kg diyorlar. Duster için yeterli midir?

Makara ile kapasite artırılabilir.

İkincisi, Duster binen çok derin çamurlara zaten girmez. Dolaısıyla bir yerde takılı kaldığında, biraz vinç biraz motor desteği ile çıkabilir. (Gerçi vinç ile motor aynı anda çalıştırılabilir mi, bilmiyorum. İzlediğim bazı videolarda vinç çalışırken sanki motor çalışmıyordu. O kısmı bilmiyorum.)

Bir binici bu vince ve Duster'a güvenir de Cruiser'ın veya defenserin girdiği çamura girmeye kalkarsa zaten kalmayı haketmiş olur. Ona ancak çekici yardımcı olabilir.

olguncandan' Alıntı:
Makara ile kapasite artırılabilir.

İkincisi, Duster binen çok derin çamurlara zaten girmez. Dolaısıyla bir yerde takılı kaldığında, biraz vinç biraz motor desteği ile çıkabilir. (Gerçi vinç ile motor aynı anda çalıştırılabilir mi, bilmiyorum. İzlediğim bazı videolarda vinç çalışırken sanki motor çalışmıyordu. O kısmı bilmiyorum.)

Bir binici bu vince ve Duster'a güvenir de Cruiser'ın veya defenserin girdiği çamura girmeye kalkarsa zaten kalmayı haketmiş olur. Ona ancak çekici yardımcı olabilir.
Vinc çalışırken aracın calışması gerekir neden ? Çünkü Vinc yuksek amper çeker ve kısa sürede akuyu boşaltır .. Çift aku ve arac çalısmasına rağmen uzun vinclemelerde aku yinede boşalmaktadir ... Aracı çalıştırmassanız vincledikden sonra Mars başmayabilir ... Selamlar

Vınc secımınde en az arac agırlıgının ıkı katı cekme kuvetı ve daha yuksek verım ıcın ıse arac agırlıgının 3 katı cekme kuvetıne sahıp vınc kullanmak ıyıdır. Ve bır baska noktada vınc degerlerı tambura sarılan halatın 1. katına gore belırlenır. Yanı 4 tonluk bır vınc ıcın ılk halat sarımında 4 ton verır. Tamburdakı her kat ıcın guc duser.
Arac agırlıgı ve vınc gucu ne olursa olsun makara kullanmak ( yuku 2 ye bolmek ) tavsıye edılır.
Aracın marka modelıne baglı olmadan eger dıngıl yere oturduysa en az 2 katı bır vınc gucune ıhtıyac vardır. Fakat dıngıl yere oturmamıs ve tekerler cukur kazmamıssa 1-1 guc te yeterlı olur.
Vıncler yuk altında asırı akım cekerler ( 9000-12000 lbs lık olanlar. 200-300 amper gıbı.) arac calısırken dıkkatlı kullanılmazsa cıft aku olsa bıle akuyu bıtırebılır.

Ağalar, portatif vinç ile ilgili görselleri ararken şu videoya rastladım

http://www.youtube.com/watch?v=2WIgQaC8KXc&feature=related

Bizi ilgilendiren kısmı, gerdirme/çektirme ile arabayı kurtarıyorlar.

Şoförlük ise aptalca... Önde birileri çalışıyor, ama adam gaz verip duruyor.... Hasbelkader tutunsa durana kadar adamları ezecek.

Bir video daha buldum; hem araba da tam Duster sınıfından...

http://www.youtube.com/watch?v=ZJdwVSOWtbM&feature=related

vosdost, dediğin doğrudur; vinç dediğin çekip çıkarmalı.... Fakat biz, profesyonellerin girdiği (örneğin yukarıda reklemı yapılan yolaçıldaki gibi) çamura veya takıldığı engele takılmayacağımız için, bize çok kuvvetli bir vinç gerekmez. Portatif olması da ayrı bir güzellik olur.

İşin özü şu: Böyle bir cihaza (gerdirme veya vinç) belki de hiç ihtiyaç duymayacağım.... Çılgın macera çılgınların olsun. Fakat çılgınlık aramadan da doğada bazen işler ters gidebilir.... (Bir başılta kısaca özetlemiştim) Örneğin siz "bu yolla başederim" diyerek bir orman yoluna koyulursunuz. Fakat ileride ne olduğunu, yolun nasıl olduğunu ileriye gitmeden bilemezsiniz. ileriye gidersiniz ve iş işten geçmiş olur. geriye gelemezsiniz... İşte bu durumlarda kullanılacak alet-edavat lazım.

sabri yücel, teşekkür. Aslında o konu kafama takılmıştı. Birçok video izledim, vinç çalışırken araçların çalışıp çalışmadığını bir türlü anlayamadım. Bu akü boşalmasını değil de aracın durmasının mantıksızlığını düşünmüştüm. Öyle ya, vinç çalışıyor, motor niye dursun.... Demek ki izlediğim videolarda bişeyleri ya kaçırmışım ya da net değilmiş.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,571
Kaydolan Son Üyemiz
sezginelif09sena@gma

SON MESAJLAR

SON KONULAR