Dacia Duster Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 479,077
Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi

Selam,

Vinç fiyatı uygunmuş... Alan arkadaşlar keyifle kullansınlar.

...

Benim Duster 15.000 km oldu. 20.000 km bakımı yaklaşınca ve bu konuda okuduklarımı da dikkate alarak aracımı aldığım bayiye gittim ve Dacia Duster 20.000 km bakımı için 290 TL fiyat verdiler. Bayi, Güven Altan/Maltepe-İst .

...

Yakın zamanda Adventure kit ya da Macera kiti isimli orjinal aksesuarı satın alan/ güncel fiyatını bilen var mı?

Etiketler

bu jantların bakış yönü benim ilk dikkatimi Tempralar SX AK , olarak piyasaya çıktığında çekmişti. O yıllar için çok şık jantları vardı. Bir taraftan bakıyorum , jant deseninde sivri uçlar ileri doğru bakıyor , dedim ki herhalde diskler hava alsın çabuk soğusun diye . diğer tarafa geçtim , haydaaa sivri uçlar arkaya bakıyor :smiley:
anladım ki öyle birşey düşünmemişler , aynı kalıpla , aynı bantta yüzbinlerce jant üretmişler sağ-sol diye ayırmadan ve çat çat takmışlar.

o günden sonra bir süre takıntı oldu , birçok markada jantlar böyle , hepsine bakıyordum , sonra genelde simetrik desenli jantlar ağırlık kazanınca bakmaz oldum.
Evet duster'la aynı konu gündeme gelmiş. :smiley:

jant işine bende takıldım şimdilerde tek dacia degilmiş ama bu zamana kadar hiç dikkat etmemiştim.....
sadece fabrikasyon jantlar mı böyle acaba onlara bakıyorum......
bu jantları bulabilirsem benim araca bi denemek isterim.....bilgisi olan arkadaşlar varsa yardım ederlerse teşekkür ederim.....

imagesCA2JFSQB.jpg

jantlar sanırım aracın genel görünümünü değiştiren bir numaralı etken. Tabii rebi vesaireyi saymıyorum , aynı renkli standard donanımlı iki araçtan bahsediyorum. Yani ek spoyler , köpekbalığı anten , far karartma filan tamam ama jantlar çok fazla değiştiriyor aracı.

2005 yılı maysı ayında bir astra almıştım aracın jant dizaynı at arabası tekerleğine benziyordu bence , daha 20 kilometre yapmadan aksaray'dan jantları değiştirdim. o günlerde bu kadar rahat bulunamıyordu her çeşit jant ve biraz ayıptır söylemesi pahalıydı. üzerindeki sıfır lastik ve jantlara biraz fark ödemiştim islamoğlu lastik-jant firmasından . İzmit'e gidene kadr 2 kişi otoparkta 1 kişi trafik ışıklarda abi jantları nerden aldın arabadan ziyade jantlar havalıymış demişti :smiley:

şimdi öyle mi 10.000 liralık araçların altında en faça jantlar , e takımı 550 - 700 e kadar düştü. :smiley: Arabayı alanın aklına hemen dur bunu alçaltiim , dur jantları şekil yapiim cümleleri geliyor :smiley: 2.000 lira farkla bu arabanın ABS lisini Airbaglisini alırdım demek yerine jant seçiliyor :smiley:

icugurlu' Alıntı:
jant işine bende takıldım şimdilerde tek dacia degilmiş ama bu zamana kadar hiç dikkat etmemiştim.....
sadece fabrikasyon jantlar mı böyle acaba onlara bakıyorum......
bu jantları bulabilirsem benim araca bi denemek isterim.....bilgisi olan arkadaşlar varsa yardım ederlerse teşekkür ederim.....

bu jantlar çok façaymış bea... hertürlü gider... ;D

3998aefe.jpg

32435c45.jpg

322201.jpg

6b650cfc.jpg

4553.jpg

Yükseltmeyi yaptıktan sonra Ankara mühye köyü Imrahor vadisinde dün biraz iniş çıkış çamur tepe biraz aracı zorladık... Sıkı yerlerde resim çekemedik ama hakkaten biraz zorladık; Az biraz resimler;

23032012489.jpg

23032012490.jpg

23032012491.jpg

23032012492.jpg

Şimdi anlatacaklarımı çok iyi okuyunuz; Yaklaşık 1,5 saat kadar çamurda dağda tepede debelendikten sonra eve doğru yola koyulduk ve ön taraftan ses gelmeye başladı lastik döndükçe bu ses vardı ve giderek arttı. Bugün çok işim olduğu için bizimle çalışan bi arkadaşımız ile aracı sanayiye yolladım. Götürdüğü yerde sürekli, şirketin araçlarını gönderdiğimiz; tanıdığımız ve akrabası olan bir yerdi. Bi süre sonra telefon ettiler ve sol ön aks bilyası dağıldığını söylediler. Ben değiştirin dedim ve hem araca hem kendime kızmaya başladım.. Bu kadar kolay dağılmamalıydı. Herneyse bir süre sonra tekrar telefon geldi ve bilya yatağının boşluklu olduğu ve daha önce buraya başka bilya çakıldığı söylediler. Ben aracın -0- olduğunu ve lastiğin bile daha ilk kez lastiği söküldüğünü söyledim onlarda gördüklerini söylediklerini söylediler. Kafam çok karıştı bizim arkadaşla tam konuşamadım henüz, çok detay bilmiyorum ama sanki arac eski bir arac gibi eski aks ilemi toplanmıştı yada montaj esnasında problem olmuştu ve o şekildemi acaba kalite kontrolden geçmişti? ??? Benim aracım eylul sonu -0- alınmış ve şu anda sadece 8900 km de ki bir aractır. Garip çoook garip..... ??? ??? ???

ümiterkan' Alıntı:
Yeni yaylar biraz daha sert di mi Monti Bey
Kesinlikle daha sert ümit bey o yüzden yanağı biraz büyütmek ve araziye çıkarken lastik havalarını biraz indirmek uygun olur ...

İzleyelim bakalım altından ne çıkacak?

Acaba garanti kapsamında tamirat isteseniz ne olur?

Monti' Alıntı:
Kesinlikle daha sert ümit bey o yüzden yanağı biraz büyütmek ve araziye çıkarken lastik havalarını biraz indirmek uygun olur ...
Arkalara taktığınız yay yerine eski ön yayı takarsanız sorun hallolmuş olur. Orjinal ön yaylar orj arka yaylara göre daha büyüktür ve yükseltme için taktığınız yeni arka yayla aynı boydadır. Eski ön yayı arkaya takarsanız aracın konforu eski haline geri dönecektir ;)

Monti' Alıntı:
Şimdi anlatacaklarımı çok iyi okuyunuz; Yaklaşık 1,5 saat kadar çamurda dağda tepede debelendikten sonra eve doğru yola koyulduk ve ön taraftan ses gelmeye başladı lastik döndükçe bu ses vardı ve giderek arttı. Bugün çok işim olduğu için bizimle çalışan bi arkadaşımız ile aracı sanayiye yolladım. Götürdüğü yerde sürekli, şirketin araçlarını gönderdiğimiz; tanıdığımız ve akrabası olan bir yerdi. Bi süre sonra telefon ettiler ve sol ön aks bilyası dağıldığını söylediler. Ben değiştirin dedim ve hem araca hem kendime kızmaya başladım.. Bu kadar kolay dağılmamalıydı. Herneyse bir süre sonra tekrar telefon geldi ve bilya yatağının boşluklu olduğu ve daha önce buraya başka bilya çakıldığı söylediler. Ben aracın -0- olduğunu ve lastiğin bile daha ilk kez lastiği söküldüğünü söyledim onlarda gördüklerini söylediklerini söylediler. Kafam çok karıştı bizim arkadaşla tam konuşamadım henüz, çok detay bilmiyorum ama sanki arac eski bir arac gibi eski aks ilemi toplanmıştı yada montaj esnasında problem olmuştu ve o şekildemi acaba kalite kontrolden geçmişti? ??? Benim aracım eylul sonu -0- alınmış ve şu anda sadece 8900 km de ki bir aractır. Garip çoook garip..... ??? ??? ???
Öncelikle geçmiş olsun, fabrikasyon bir hataya benziyor garantiden sorun hallolur gibi.

olguncandan' Alıntı:
İzleyelim bakalım altından ne çıkacak?

Acaba garanti kapsamında tamirat isteseniz ne olur?
Garanti için tren kaçtı... sanırım bir tür doldurup yeniden tornalama işi ile bilya yatağını yeniden eski ölçüsüne getirdiler... Rulmanı çaktılar... Detay pzt öğreneceğim.... Resim çekmesini istenmediğim için kendime kızıyorum şu an :mad: :mad: :mad:

Monti' Alıntı:
Garanti için tren kaçtı... sanırım bir tür doldurup yeniden tornalama işi ile bilya yatağını yeniden eski ölçüsüne getirdiler... Rulmanı çaktılar... Detay pzt öğreneceğim.... Resim çekmesini istenmediğim için kendime kızıyorum şu an :mad: :mad: :mad:
Hazır el atmışken Ön ve arka rot kollarını da ağır hizmete çevirseydiniz keşke ;)

Monti' Alıntı:
Garanti için tren kaçtı... sanırım bir tür doldurup yeniden tornalama işi ile bilya yatağını yeniden eski ölçüsüne getirdiler... Rulmanı çaktılar... Detay pzt öğreneceğim.... .....

Anlayamadım monti; sence bu, fabrikada mı yapılmıştır?
Fabrika bunu yapana kadar arızasız malzeme kullanır. Aksi halde işgücü kaybı olur.... Ekonomik akıl bunu gerektirir.

Sen şu işi iyice bir öğrenip belgeleyip Dacia ve Renault şirketi aleyhine bir işlem başlatsan.... Tüketici hakları vs.ye dayanarak.

Sorun garanti değil. Zaten garanti terenini kaçırdım dedin. Sorun, sana "ayıplı mal" satılmış olması.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,569
Kaydolan Son Üyemiz
lystrakon

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR