Dacia Duster Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 479,233
Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi

Bu makyajlama işi bir kural değil. Firma pazarlama stratejisi veya pazar payı gereği bunlara gerek duyar. Bir araç bu haliyle çok miktarda satılıyorsa, firma neden sonraki hamlesini şimdi yapsın ki? Ne zaman satış grafiği düşer, o zaman "boyadım-badanaladım, yeniyi alın ey ahali" der.

Dikkat edersen, reklam filmini bile değiştirmediler iki yıldır. ::smiley: "Kolay ulaşırsın zor vazgeçersin...." Birkaç kişi, bir de araba görüntüsü... O kadar.

Adam niye masraf etsin ki? (Düşünürsen yani)

Etiketler

Bu arada dikkatimi çeken bir hususu da sizlerle paylaşmak isterim.... Markanın Dacia olması birçok kişiyi bu aracı almaktan alıkoyuyor. Bazı illerde marka fanatizmi had safhada (Örneğin Denizli böyle). Bir de "alırsam elimde kalır" endişesiyle, tek atımlık barutu olan ortahalli yurdum insanı bu aracı almakta çekingen davranıyor. Fakat gittikçe bunun yıkıldığı da görülüyor.

Arkadaş "Dacia da alınır mı" "son sahibi ben mi olayım" filan diye uzak duruyor. Fakat birileri vızır vızır binmeye devam ediyor. (Burası latife... Kendi aracı tertemiz duruyor, çünkü sık sık benzinliğe gittiğinden yıkatıyor; gördüğü Dusterlar kir pas içinde, adam benzinciye ayda bir bilemedin 15 günde bir gidiyor. ::smiley: ) Ayrıca aracın diğer araçlar gibi alınıp satıldığını da görüyor.... Bu, Duster'ın pazar payının azalmayacağı anlamına geliyor.

Bir başka husus da, Duster'ın arazi kabiliyetinin, hafif off roadı ve dolayısıyla doğayı seven yurdum insanının istediği düzeyde olduğunu halkımız görüyor. Örneğin, geçen pazar günü çok kötü olmayan, ama birkısım 4x4 lerin girmeye cesaret edemediği orman yolarında epeyce gittik ve yolun kayma dolayısıyla tehlikeli olan bir yerinde durduk; yola yayan devam ettik, biraz gidip geri döndük vs. vs..

O arada 50-60 kişilik bir grup trekkingci zirve yapmış dönüyorlardı. Arabaya hayretle baktılar. Birkaçı foto bile çekti, birkaçı "vay be, buraya kadar gelebilmiş" dedi. Tabii bu insanlar yeniyetme değil belli bir ekonomik düzeyde olan insanlar. Duster'ın performansına birçok yerde birçok kişi tanık oluyor. Dolayısıyla marka fanatizmi yavaş yavaş yıkılıyor.

Benim yaşadığım ilde 6-7 ay öncesine kadar yollarda hiç Duster ile karşılaşmazdık. Azdı yani. Şimdi, en az iki üç tane Duster görüyorum her sabah işe giderken.

Tabi,makyajlama ihtiyacı dediğiniz sebeplerle beraber artık 3 yıl da bir araç için uzun bir süre hele kullanımdayken. Tüm firmalar satışlarını arttırmak istedikleri için değişikliğe ihtiyaç duyar tabi. Ama çok satılsa da ilk çıkan aracın eksiklerinin giderilmesi için de yapılır makyaj malumunuz üzere.Dacia markası diye araba almamak akıl işi değil.Çünkü artık her firma iyi araçlar yapıyor,yapmaya çalışıyor.Milletim de akıllandı artık,eskidenmiş o sadece kuş gurubu arabalara takılmak.Şimdi her marka ve her model var Türkiye'de. Kötü yapsalar da alan olmaz,belli ihtiyaçları karşılamak ve belli bir kalitede olmak zorunda.O yüzden araba markalarına takılmak hele ki ünlü markaların çatısı altında olan ve üretilen araçları küçümsemek yanlış bir şey. Renault,Nissan gibi firmaların ürettiği bir araç Dacia olsa ne olur? Ben takılmam mesela.Araç ihtiyacımı karşılıyor mu,tamamdır. Renault ve Nissan yapımı sonuçta...

dacia dusterin, satış planlaması renoda... hitap ettiği kesim belli... satış rakamları belli... talebe göre kendi satışlarını riske etmiyecek düzeyde değişiklik yapabilir... yani dusteri reno kalos gibi yapmasını beklememek lazım... ayrıca konfor-özellik artıkça fiyatta artacaktır... bunları iyi anlarsanız, değişikliklerin nasıl ne kadar ve ne zaman olacağı tahmin edilebilir... ;) 8)

bilalr' Alıntı:
dacia dusterin, satış planlaması renoda... hitap ettiği kesim belli... satış rakamları belli... talebe göre kendi satışlarını riske etmiyecek düzeyde değişiklik yapabilir... yani dusteri reno kalos gibi yapmasını beklememek lazım... ayrıca konfor-özellik artıkça fiyatta artacaktır... bunları iyi anlarsanız, değişikliklerin nasıl ne kadar ve ne zaman olacağı tahmin edilebilir... ;) 8)

Bilal Bey, Duster,Koleos gibi olamaz zaten. Bunu beklemek aptallık olur.Bizim beklediğimiz,ön konsol,cam kumandaları,tavan lambası gibi eksiklerin tamamlanması. Değişiklik olarak bunları yapsa yeter zaten.Donanım olarak Laurate gayet yeterli fiyatına göre.Sevgiler...

Brezilya ve Arjantin de satışta olan Renault DUster'ın içi olsa gayet yeterli.
İllaki olucaktır ama önce Duster satışlarının düşmesi kan kaybetmesi gerek. Örneğin son 3-4 aydır Qashqai satışları epey düşmüş ve CVT şanzıman geldi hatta yeni 1.6 DCI motor gelicekmiş.
i5521219_new-interior-dacia-duster-1-jpg

Dacianın satış politikası yüzünden hiç bir zaman Renault Duster doluluğunda bir araç getirmesine izin vereceğini sanmıyorum. O zaman Renault Duster getirirlerdi. Sonucta Ranault marka imajı Dacia marka imajından çok üstün. Zaten onu verseler bi zaman sonra 2.0 lt motorlusunu tüketici istemeye başlıyacak. Sonu yok bunun. Alın size en ucuz 4x4 kullanın. Donanımı yetmiyorsa pamuk eller cebe 100 tl ye koleosa.

youngsun' Alıntı:
Brezilya ve Arjantin de satışta olan Renault DUster'ın içi olsa gayet yeterli.
İllaki olucaktır ama önce Duster satışlarının düşmesi kan kaybetmesi gerek. Örneğin son 3-4 aydır Qashqai satışları epey düşmüş ve CVT şanzıman geldi hatta yeni 1.6 DCI motor gelicekmiş.
i5521219_new-interior-dacia-duster-1-jpg

Benim de kastım bu işte. :smiley: Bunları yapsa, yapmak zorunda zaten, yeterli.3-4 yıl aralığında makyajlanmak zorunda araç.Aynı aracı 5 yıl o şekilde satmak yanlış olur.Çünkü aracın eksiklerini kendileri de takip ediyorlar,vatandaşın şikayet ve önerilerini de dikkate alıyorlar,almak zorundalar.

Monti' Alıntı:
Dacianın satış politikası yüzünden hiç bir zaman Renault Duster doluluğunda bir araç getirmesine izin vereceğini sanmıyorum. O zaman Renault Duster getirirlerdi. Sonucta Ranault marka imajı Dacia marka imajından çok üstün. Zaten onu verseler bi zaman sonra 2.0 lt motorlusunu tüketici istemeye başlıyacak. Sonu yok bunun. Alın size en ucuz 4x4 kullanın. Donanımı yetmiyorsa pamuk eller cebe 100 tl ye koleosa.

Monti Bey,doluluk derken Duster'ın doluluğu iyi zaten. Fakat bu konsol ve bu şekilde aracı uzun süre satamazlar,mutlaka değişiklik olmak zorunda. Kullanıcılar mutlaka bundan şikayet etmişlerdir. Ön konsol ve cam kumandaları değişmeli en azından.

Hatta,konsolu tamamen değil de teyp, ve kumandaların orayı değiştirsinler,cam kumandalarını kapıya alsınlar,tavan lambası koysunlar o da yeter bana. :smiley:

Abiler alin kullanin biyerden sonra aracin icine filan bakmicaksiniz yok ben sehirde kullanir cok dugmeli arac guzel kokpitli arac diyorsaniz baska arac alin. Mesela opel astranin icinde 47 tus var. yok ben arabayi alir dag tas demeden, kis kamplarini kacirmam kamyon gibide kullanirim diyorsaniz araci alin. Emin olun bu yeni ic dizaynli duster daha gelmez en minumum 3 yil diyorum
Zamaninda seat leon cok tutuldu ama herkez yakitindan yakiniyordu kaaac sene gecti ustunden daha gecen sene kasasi motoru degisti. Kolay kolay gelmez yeni ic dizaynli duster daha yedek parcasinin yan sanayisi daha aksesuarlarinin yansanayisi cikmadan imkansiz gibi, telden yaziyorum arkadaslar cumleler kotu ve devrik olabilir :smiley:

SERKANEFE' Alıntı:
Abiler alin kullanin biyerden sonra aracin icine filan bakmicaksiniz yok ben sehirde kullanir cok dugmeli arac guzel kokpitli arac diyorsaniz baska arac alin. Mesela opel astranin icinde 47 tus var. yok ben arabayi alir dag tas demeden, kis kamplarini kacirmam kamyon gibide kullanirim diyorsaniz araci alin. Emin olun bu yeni ic dizaynli duster daha gelmez en minumum 3 yil diyorum
Zamaninda seat leon cok tutuldu ama herkez yakitindan yakiniyordu kaaac sene gecti ustunden daha gecen sene kasasi motoru degisti. Kolay kolay gelmez yeni ic dizaynli duster daha yedek parcasinin yan sanayisi daha aksesuarlarinin yansanayisi cikmadan imkansiz gibi, telden yaziyorum arkadaslar cumleler kotu ve devrik olabilir :smiley:

Serkan kardeşim,sana kesinlikle katılıyorum. :smiley: Ben de öyle düşündüm bugün,nasip olursa yazın alayım diyorum inşallah. Yoksa bekle bekle nereye kadar? :smiley: Değişirse ben aldıktan hemen sonra, yapacak bir şey yok. Yok değişmezse zaten ben buna 4-5 yıl binerim.O zamana kadar da kasası değişir,yeni kasa alırız. :smiley: Birkaç eksiği var ,onlar da çok önemli değil. Yalnız sen cam kapatma modülü taktırmışsın sanırım,bunu serviste takıyorlar mı? Aracı alınca ilk işim serviste park sensörü, kolçak,yaparlarsa da cam modülü yaptırmak. Arka camlar açık kalırsa hepsi kapanır hiç olmazsa...

bende brezilya vatandaşı gibi, ön konsol ıstıyom dıye, dacı-reno.com.a yazayım, ne dicekler bakem... çok kullanışlı konsol olmuş... bizim neyımız eksık gardaşım... paraysa para... ;) ??? yada dacıadan sadece ön konsol sipariş mi etsek... garanti değişme-bozma olurmu ki ne... ;D 8)

Bu da değişir mutlaka da yani Dacia Duster,ne zaman işte? Sorun burada... Renault Duster'ın konsolu gayet iyi,dediğiniz gibi parasını verelim... :smiley:

Konsol ve cam açma yerleri aslında hikaye. Siz Duster'ın konforuna, yakıt ekonomisine, arazi kabiliyetine alıştınız mı konsol ve cam açma yerleri aklınıza bile gelmiyor emin olun. Alışıyorsunuz zaten bu haline. Otomatik değil de elle açmalı cam bile olsa artık bir noktadan sonra vız gelir :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

SON KONULAR

Geri