Dacia Duster Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 477,319
Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi

arkideşler, zaten araç yeni, rodaj mevzusundan çok yakıyo dıye bişi demiyom... :mad: bari konsolu düzgün kullanışlı olsa diyom yani... ;)

Etiketler

Konsol tasarımı neden bu kadar eleştiri alıyor anlamakta güçlük çekiyorum..Çok çeşitli araç kullandım, o kadar da eleştiri alacak bir durum yok Duster'da. Araç kullanırken hiç eğilmeden el ve kol hareketi ile herşeye kumanda edebiliyorsunuz. Ergonomik olarak, sürüş konforunu bozacak kadar yanlış yerlere yerleştirilmiş bir kumanda yok. Hepsinin yerine alıştığınızda yolda giderken bir göz atarak hepsini kullanabiliyorsunuz.
-Yalnız kolçak takıldığında el freni sorunlu. Eliniz üstte kolçağa takılıyor, pecere kumandaları Renault dusterda kapılara takılmış, bu durumda sürücü sol ön yolcu sağ dizlerinin yan mesafeleri 3-4 santim daralıyor, dikkatinizi çekerim.
-Daciada radyo,klima kontrolları biraz daha yukarda olsaymış daha rahat kullanılırmış.
-Göğüs üstünde yolcu tarafında kağıt mendil, gözlük falan koyacak bir çukur bölge olsaymış daha iyi olurmuş.
-Kadranda benzin ve hararet göstergesi zor okunuyor, anolog dusterin havasına daha yakışırdı bence..
Ama yine de bu kadar ağır eleştirileri haketmiyor..

-Yalnız kolçak takıldığında el freni sorunlu. Eliniz üstte kolçağa takılıyor, pecere kumandaları Renault dusterda kapılara takılmış, bu durumda sürücü sol ön yolcu sağ dizlerinin yan mesafeleri 3-4 santim daralıyor, dikkatinizi çekerim.
-Daciada radyo,klima kontrolları biraz daha yukarda olsaymış daha rahat kullanılırmış.
-Göğüs üstünde yolcu tarafında kağıt mendil, gözlük falan koyacak bir çukur bölge olsaymış daha iyi olurmuş.
-Kadranda benzin ve hararet göstergesi zor okunuyor, anolog dusterin havasına daha yakışırdı bence....
...
işte tamda bunlardan vb dolayı konsol daha fonksıyonel ve ergonomik olsaydı dıyoz... ;) yosam böylede mecburen seve seve kullanıyoz zati.. ;D .

mimar_ankara' Alıntı:
Konsol tasarımı neden bu kadar eleştiri alıyor anlamakta güçlük çekiyorum..Çok çeşitli araç kullandım, o kadar da eleştiri alacak bir durum yok Duster'da. Araç kullanırken hiç eğilmeden el ve kol hareketi ile herşeye kumanda edebiliyorsunuz. Ergonomik olarak, sürüş konforunu bozacak kadar yanlış yerlere yerleştirilmiş bir kumanda yok. Hepsinin yerine alıştığınızda yolda giderken bir göz atarak hepsini kullanabiliyorsunuz.
-Kadranda benzin ve hararet göstergesi zor okunuyor, anolog dusterin havasına daha yakışırdı bence..
Ama yine de bu kadar ağır eleştirileri haketmiyor..

Ağır eleştiri yapmadık ki,sadece konsol ve cam kumandaları daha modern olsa iyi olur diyoruz. Fiyatı uygun olsa da yeni bir aracın kumanda kısımları ve konsolu daha modern olmalı. Benim Fiorino da fiyatı uygun bir araç ama konsolu ve kumandaları,daha modern.Sonuçta daha iyi bir dizayn maliyeti fazla arttırmaz ama o zaman da makyajlayacak daha fazla şey bulmaları lazım.Bence bu konsol ve kumanda yerleri böyle kalmaz.Renault Duster'a benzer bir gün ama ne zaman? :smiley:

bilalr' Alıntı:
-Kadranda benzin ve hararet göstergesi zor okunuyor, anolog dusterin havasına daha yakışırdı bence....
...
işte tamda bunlardan vb dolayı konsol daha fonksıyonel ve ergonomik olsaydı dıyoz... ;) yosam böylede mecburen seve seve kullanıyoz zati.. ;D .

Bilal Bey'in ve sizin dediğiniz gibi işte o sebeplerden değişmesi lazım konsolun. :smiley:

Dusterın satış rekorları kırmasının sebebi üzerinde durursak, kimse konsolu için almıyor Dusterı. Alacak adam Renault konsolu konsada alcak konmasada alacak. Mesela yeni gelen arkadaşımıza bakalım. Almaya karar verdi ve cüzdanıda denkleştirdiyse ister Dacia konsolu olsun ister Ranault konsolu olsun alacak. Eli mahkum çünkü bu paraya kimse Dusterın verdiklerini veremiyor. Bunuda Renault üst yönetimide herkezden daha iyi biliyor... Eğer Renault konsolu koyarsa zaten Renault olarak satar ve parasınıda ona göre ister. Sonucta Renaultun marka imajı Dacia dan çok daha iyi. Reanult konsollu Dacia Duster diye birşey asla ol-ma-ya-caaaaak.... :p

Valla şu haliyle bile aylardır SUV segmentinin lideri Duster. Bundan sonra da öyle olucak gibi görünüyo.
Çünkü rakipleri gittikçe pahalanıyo. Ama Duster daha ufak ufak zamlanıyo.

Monti' Alıntı:
Dusterın satış rekorları kırmasının sebebi üzerinde durursak, kimse konsolu için almıyor Dusterı. Alacak adam Renault konsolu konsada alcak konmasada alacak. Mesela yeni gelen arkadaşımıza bakalım. Almaya karar verdi ve cüzdanıda denkleştirdiyse ister Dacia konsolu olsun ister Ranault konsolu olsun alacak. Eli mahkum çünkü bu paraya kimse Dusterın verdiklerini veremiyor. Bunuda Renault üst yönetimide herkezden daha iyi biliyor... Eğer Renault konsolu koyarsa zaten Renault olarak satar ve parasınıda ona göre ister. Sonucta Renaultun marka imajı Dacia dan çok daha iyi. Reanult konsollu Dacia Duster diye birşey asla ol-ma-ya-caaaaak.... :p

Duster bir süre sonra mutlaka makyajlanacak ve ekslikleri giderilecek ama ne zaman? Bunu bekleyip görmek lazım,aynı aracı hiç değiştirmeden 5 yıl satmaz ve satamaz hiçbir firma. Mutlaka değişir,Renault'a benzer ya da benzemez onu bilemem ama bu konsolun değişmesi lazım.

bence anı yaşamak lazım 1 yıl 2 yıl sonra ne olacak diye beklersek oooo çok zaman boşa geçe bilir daha önce ben böyle beklemiştim de ordan biliyom :smiley: ::smiley:

yeni konsollu çıkarsa, bizde konsolu değişiriz, garantiden mi, parayla mı o zaman bakarık... ;)

İşte öyle bir imkanımız olursa iyi olur ama o zaman da astarı yüzünü geçebilir. :smiley:

8TORnADO9' Alıntı:
İşte öyle bir imkanımız olursa iyi olur ama o zaman da astarı yüzünü geçebilir. :smiley:
Yeni konsollu gelirse de bu fiyatlarda olması çok zor. Arz talebe göre fiyatı yükselecektir.

Ali ŞEN kardeşime katılıyorum,yani değişeceğine en fazla 6 ay gibi bir süre olduğunu bile bile de eskisi alınmaz tabi ama 1-2 yıl da beklemenin anlamı yok.O zaman da sen makyajlısını alırsın,bir-iki yıl sonra da kasası değişir. :smiley:

firmaların bazen saçma işleri oluyo, kasa değiştiriyor eskisi daha guzel oluyor, konsol değişiyo berbat oluyo, vs gibi... zevke göre gerekli adaptasyonları kullanıcı yapsın der gibi, bu modifiyelrin bir kısmı öle deel mi zati... canımız sağolsun paramız olsun gerisi kolay, hallolur... ;D
önkonsol fazla para olmaz, garanti, çıkma, kasko, olmadı parayla vs, bi formül olacak.... ;) yolcu aırbag işi zorlar ya bakacas artık... ???

Duster 1.6 altındaki dizel motoru ve hafif arazideki yetenekleri ile şu anki piyasada rakipsiz. Ancak Peugeot 4008 , C4 Aircross 1.6 dizel motorla yakında piyasaya çıkacak. Hyundai de 1.6 dizel motor getirecekmiş. Bu araçlar her nekadar asfalt SUV u olsalarda Dusterın satış rakamlarını etkileyecek potansiyeldeler. Bu gelişmelerin ışığı altında Dacianın yenilik yapmasını beklemek mantıklı olur bence.

Valla olcay bey, babamın fabrikası değil, babamın şirketi de.... ;D

Zorlarsa zorlasın... Bu dacia/renonun sorunu. Aklını başına alsın zorlanmasın. ;D

Sadece, benim parça ve bakıma ihtiyacım olduğunda sorun çıkmasın, yeter.

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Duster'ı zorlamalarından hareketle makyajın erken olabileceğini öne sürmüş oluyorsunuz. Eğer böyle bir "sıkıştırma" olursa, doğrudur, erken olabilir bu makyaj. ;D

Ama saydığınız araçlar Duster kategorisinde değil, bildiğimiz otomobilin bir üst segmentinde (segmentleri de karıştırıyorum...)

Şayet Hyundai 4x4 üne dizel motor takar da 50 ler civarı satarsa, o zaman dediğiniz olabilir. ::smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR