Dacia Duster Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 477,275
Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi

Dacia Duster, Dacia Logan şasisi üzerine inşa edildi. Kendini kanıtlamış bu şasi korozyona karşı yeniden geliştirildi. Logan’dan farklı olarak korozyona karşı direncini arttırmak için şasinin ve kapıların boş bölümleri balmumu ile dolduruldu. Dış bağlantıların sızdırmasını önleme amaçlı macunlar çekildi. Şasinin mekanik parçaları üzerinde ek balmumu kaplamaları yapıldı.

arkadaşlar, ben de ne zaman ümidin dusterıyla yaylalara çıksak, niye bal arıları peşimizi bırakmıyor diyordum. demek dusterın içinde kocaman gizli bir balmumu varmış. o zaman ümidim, bu yaz, rize yaylalarında peşimizden ayılar eksik olmıcak demektir.

Etiketler

erolsungur' Alıntı:
Dacia Duster, Dacia Logan şasisi üzerine inşa edildi. Kendini kanıtlamış bu şasi korozyona karşı yeniden geliştirildi. Logan’dan farklı olarak korozyona karşı direncini arttırmak için şasinin ve kapıların boş bölümleri balmumu ile dolduruldu. Dış bağlantıların sızdırmasını önleme amaçlı macunlar çekildi. Şasinin mekanik parçaları üzerinde ek balmumu kaplamaları yapıldı.

arkadaşlar, ben de ne zaman ümidin dusterıyla yaylalara çıksak, niye bal arıları peşimizi bırakmıyor diyordum. demek dusterın içinde kocaman gizli bir balmumu varmış. o zaman ümidim, bu yaz, rize yaylalarında peşimizden ayılar eksik olmıcak demektir.
Sen zaten hep peşimden geliyosun ya erolcuğum ;D şaka şaka ;D ;D ;D Diyarbakır'a selamlar.

Arkadaşlar,herkese merhaba. Ben de size katılmak istiyorum inşallah.Nasip olursa Dacia Duster 4x4 Laurate,esp+asr opsiyonu ile almayı düşünüyorum fakat bu Renault Duster'ın içini görünce acaba Dacia Duster da böyle olur mu ki diye bir soru geldi aklıma. Renault France ve Dacia Türkiye'ye attığım mesajlarda açıklayıcı bir bilgi alamadım.Dacia Duster ne zaman makyajlanır acaba? Araç 2010 yılında üretime başladı sanırım,bu yılın sonunda makyajlanır diye düşünerek beklemeye karar verdim.Cam açma kumandalarının yeri,konsolun durumu,tavan lambası olmayışı... gibi birkaç küçük kusur da olmasa iyi olacakmış aslında ama Renault Duster makyajlanırsa bu da makyajlanır diye düşünüyorum. Bilgisi olan var mı bu konuda? Sevgiler...

Sayın yeni üye 8...9,

Doğrusu sorduğunuz sorunun cevabını burada bilen yok. En bilen ümit olabilir. Çünkü ümiterkan araştırmacı forumcudur özellikle Duster konusunda. Renault Duster'daki makyajın Dacia Duster'a uygulanıp uygulanmayacağı konusu da belirsiz. Değil buradakiler, Mais satıcıları bile bilmez. Bilse bilse maisin ceosu bilir. ;D

Siz adamlara mesaj atmakla, geleceketeki ticari adımların bilgisini istemişsiniz, haklı olarak cevap vermezler. Örneğin Dacia Duster'ın satışları düşsün, hemen makyajlı halini çıkarırlar.... (Ben olsam öyle yapardım)

Cam açma komandası ile tavan lambalarını arkadaşlar hallettilerdi. Çok önemli değil onlar. Ama konsol konusunda haklısınız. Çok kötü ve kullanışsız.

[SIZE=x-small][/SIZE]De la: akbiyikfatih82@mynet.com
Trimis: 2 martie 2012 14:09
Către: VOCEA Clientului
Subiect: Dacia Duster 1.5 DCİ 4X4 LAURATE

Dear Dacia, I want to buy a Duster at the end of this year but I want to learn when Dacia Duster is going to change? I learnt that Renault Duster is going to change in 2013. I'm wiriting you from Turkey. Renault Duster is not here.We can buy Dacia Duster only... Please give me an information about this problem. When Dacia Duster is going to change ? İnterior,outside.... etc. Loves from Turkey..

Yesterday, I sent you this message and you said that you want my informationS. I wrote here my personal informations. Loves from TURKEY

My İnformations:

Name: FATİH
Surname:
Adress:

TURKEY

Good day
Dear Mister Akbiyik
We thank you for trusting us with your confidence by appealing to our services.
Regarding your request about Dacia Duster we assure you that when Dacia is going to release/upgrade a model of vehicle, this event will have a big press release so that all of the people interested in this model will know in time prices, models, and engine versions. Any car producer is announcing his intentions to release a facelift of a product. But until that moment all the details of this matter are remaining confidential. We are staying opened to any suggestions and requests that you might have regarding our products or services offered by our company. You can contact us at the following e-mail address vocea.clientului@daciagroup.com or by filling the form from our web-site http://www.daciagroup.com. You can also contact us at the following phone number +40 248 500 000 or fax +40 248 500 076 from Monday to Friday between the hours 08AM and 08 PM and Saturday between the hours 08AM and 04PM.You can also write to us through our post address. Our postal address is Automobile Dacia SA - Vocea Clientului Dacia, str. Uzinei nr. 1, Mioveni, jud. Arges, cod 115400.

Arkadaşlar,benim yolladığım mesaj ve verilen cevap bu işte. İngilizcem idare eder ama tercümesini İngilizce öğretmeni arkadaşıma yaptırdım. Tercümesi de şuymuş:" ii günler sayın fatih .... bizim servisimize güvenip bize başvurduğunuz için teşşkürler. Dacia Duster ile ilgili talebinize ilişkin olarak biz size teminatla söyleriz ki Dacia şirketi yeni bir model tanıtacak ve bu tanıtım bu modelle ilgilenenler arasında büyük bir etki yaratacak fiyatlarını, modellerini ve motorlarının versiyonlarını bildireceğiz. her araba üreticisi üreteceği araba ile ilğili ipucu verir ama tüm detayların hepsi araba üretiecek zamana kadar gizli kalır."

Tabi ki ben de adamların gizli şeylerini öğrenme hakkına sahip değilim fakat en azından makyajlanacaksa ne zaman yapılacak bilmek lazım.Ben arabayı aldıktan birkaç ay sonra olursa insan üzülür tabi.Ben öğretmenim,zar zor alacağız bir daha değiştiremem mesela... Bir de bu tercümeye göre bir değişiklik var."[SIZE=large]Dacia Duster ile ilgili talebinize ilişkin olarak biz size teminatla söyleriz ki Dacia şirketi yeni bir model tanıtacak ve bu tanıtım bu modelle ilgilenenler arasında büyük bir etki yaratacak fiyatlarını, modellerini ve motorlarının versiyonlarını bildireceğiz." Bu ne demek ki acaba? Yeni bir model mi üretilecek,Duster mı makyajlanacak?

Öğretmenmişiniz ve isminizi öğrendik. Fatih hocam, bu mail de sizi kısaca "geçiştirmişler". Hiç bir şey söylemiyor bu mail. Siz bence Duster alma işinizi erteleyebildiğiniz kadar erteleyin zira her geçen sezonda araçlara yenilikler ekleniyor. Böylece bekledikçe daha yeni versiyona ulaşmış olursunuz. Bu arada çeviri bir insan çevirisinden çok google çevirisine benziyor çünkü mailin bütün içeriğini çevirmemiş, sadece kelimeleri tek tek çevirmiş gibi geldi bana.... Doğru çeviri " Dacia bir aracının yeni veya upgrade edilmiş bir modelini piyasaya süreceği zaman bu olay büyük bir basın duyurusu ile tüm ilgilenen insanlara fiyat, model veya motor versiyonu değişiklikleri şeklinde bildirir. Ayrıca ürünlerine makyaj yapma niyetinde olan tüm üreticiler bunu önceden bildireceklerdir. Bu ana kadar tüm detaylar saklı tutulur." Yani kısacası adamalr biz Duster a makyaj yapcaksak önceden bunu duyarsınız diyor. Şu an böyle birşey duymadıysanız demekki yoktur diyor. Klasik politikacı konuşması işte ;D ;D ;D ;D . Böyle derler 2 ay sonra kalkarlar aracı komple yenilerler.... :p :p

Monti' Alıntı:
Öğretmenmişiniz ve isminizi öğrendik. Fatih hocam, bu mail de sizi kısaca "geçiştirmişler". Hiç bir şey söylemiyor bu mail. Siz bence Duster alma işinizi erteleyebildiğiniz kadar erteleyin zira her geçen sezonda araçlara yenilikler ekleniyor. Böylece bekledikçe daha yeni versiyona ulaşmış olursunuz. Bu arada çeviri bir insan çevirisinden çok google çevirisine benziyor çünkü mailin bütün içeriğini çevirmemiş, sadece kelimeleri tek tek çevirmiş gibi geldi bana.... Doğru çeviri " Dacia bir aracının yeni veya upgrade edilmiş bir modelini piyasaya süreceği zaman bu olay büyük bir basın duyurusu ile tüm ilgilenen insanlara fiyat, model veya motor versiyonu değişiklikleri şeklinde bildirir. Ayrıca ürünlerine makyaj yapma niyetinde olan tüm üreticiler bunu önceden bildireceklerdir. Bu ana kadar tüm detaylar saklı tutulur." Yani kısacası adamalr biz Duster a makyaj yapcaksak önceden bunu duyarsınız diyor. Şu an böyle birşey duymadıysanız demekki yoktur diyor. Klasik politikacı konuşması işte ;D ;D ;D ;D . Böyle derler 2 ay sonra kalkarlar aracı komple yenilerler.... :p :p

Sevgili Monti Bey, zaten araç 2010 yılında üretilmeye başlandı sanırım.Malumunuz üzere her araç genelde 3 yılda bir makyaj görür ve 5 yılda bir de kasa değiştirir. Araç kasa olarak güzel,hoşuma gitti.Siyahı hele çok şık duruyor. Aslında aklımda İnsignia vardı ama şu anki aracım 2011 model 95 bg Fiorino. Yüksek araca alıştım ve otomobiller bana basık geliyor.O yüzden hem kendisi hem de altı yüksek bir araç istiyorum.Bir de geçen Fiorino ile 25 cm karda kaldım,asr ve esp var araçta,asr de işe yaramadı.Arkamdan bir 4x4 geçti gitti ve ben o an 4x4 almaya karar verdim kesin. :smiley: Hanımla gittik, baktık ve beğendik aracı.Kokpiti,cam kumandaları da yerinde ve daha özenli olsaymış daha iyi olacakmış.Bu yılın sonun kadar bekleyeceğim,değişeceğini öğrenebilirsem beklerim.Yok değişmeyecekse alırım.Ama mutlaka değişim gösterecektir çünkü satışa başlayalı 3 yılını dolduracak neredeyse...

Dediğim gibi bekleyin o zaman. Değişim olacaktır eninde sonunda ama Dacia Duster bence hiç bir zaman Renault Duster konfor ve aksesuar seviyesine ulaşmayacaktır. Çünkü Türkiyede satış argümanı Avrupadaki satış argümanından çok farklı. Burada fiyatı ile çok fazla öne çıkıyor bu sebepten dolayı hiç bir zaman Dacia Dusterı "yüklemeyecekelrdir". Bu arada Dusterın işçilik ve malzeme kalitesinin nispeten biraz düşük olduğu herkezce kabul edilir. Yani Insignia gibi bir aracın kalitesi cok farklıdır mukayese etmemelisiniz... Ayrıca 4x4 ün verdiği konforun yanında binek araçlara göre daha masraflı olduğunuda bilmelisiniz. En azında aynı motora ve ağırlığa sahip bir binekten çok daha fazla yakıt tüketecektir. Fakat son derece atraktiv dış dizaynı, konforlu süspansüyonu, sessiz ve muadillerine göre ekonomik motoru, geniş ama biraz kullanışsız iç hacmi ile ben her zamana Duster için paranın alabileceği en iyi değer derim... Bu yüzden Dusterın düşmanı da çoktur. ;D ;D ;D

Yüklemek değil de Monti Bey,şu ön konsolu biraz daha modern yapsalar ve cam kumandalarını da kapılara alsalar fazla bir şey istemem zaten. :smiley: Fiyat,performans,tüketim açısından Duster gayet iyi bir araç.İnsignia işçiliği ve kalitesinin beklemiyorum zaten. :smiley: Genişliği ve ferahlığı bana makul seviyede,Fiorino'dan sonra. Süspansiyonları Fiorino'dan yumuşaksa sorun yok. :smiley: Benimkisi odun gibi...

Konsola bişi diyemem ama Dacia başlığına bakarsanız bi yerlerde cam kumandalarını kapıya sonrada alan arkadaşlarımız var. Süspansiyonu tatlı sert ve süper başarılı. Hızlı virajlarda stress yaratmaz, bozuk yollarda içeriye bozukluğu az verir. Bence süspansiyonu Dusterın mucizevi fiyatından sonraki en başarılı 2. parçasıdır. Bu forumu didik didik araştırın bütün sorularınıza cevap bulacaksınız... Ben almadan önce öyle yaptım ;D ;D

Monti' Alıntı:
Konsola bişi diyemem ama Dacia başlığına bakarsanız bi yerlerde cam kumandalarını kapıya sonrada alan arkadaşlarımız var. Süspansiyonu tatlı sert ve süper başarılı. Hızlı virajlarda stress yaratmaz, bozuk yollarda içeriye bozukluğu az verir. Bence süspansiyonu Dusterın mucizevi fiyatından sonraki en başarılı 2. parçasıdır. Bu forumu didik didik araştırın bütün sorularınıza cevap bulacaksınız... Ben almadan önce öyle yaptım ;D ;D

Forumu baya inceledim zaten. :smiley: Cam kumandalarını da gördüm fakat ben bir şeyin orjinalinden yanayım.Çünkü sonradan yapılanlar genelde tutmuyor pek. :smiley: Ya aslında çok da sorun değil onlar da almışken tabi değişeni olursa onu alalım. Bu yılın sonuna kadar beklemedeyim bakalım. Sevgiler...

Kıymetli insan; daha fiorinoyu yeni almışsın. Satacaksın, zarara gireceksin!

Monti arkadaşımız doğru söyler, Duster alma işini ertelemende yarar var.

Bu arada taleplerini ilgili firmalara ilet. "makyajlanması..." ricasında bulun.

Bakarsın tüketicinin sesine kulak verirler.

Tabii bu makyajlı Duster'ı beklerken biz araçlarımızla keyifle geziyor olacağız, bu da bir gerçek... ;D

Haaa, bu arada bir makyaj eylemini de arzedeyim. Bazı arkadaşlarımız firmanın makyajlamasını beklemeden Duster'a makyaj yapıyorlar. Mesela Dacia yazısını değiştiriyorlar, panjurları değiştiriyorlar filan. "Ne gibi değişiklik yaptınız" başlığında birçok değişiklik tanıtılmış. ;D ;D ;D ;D ;D ;D

olguncandan' Alıntı:
Kıymetli insan; daha fiorinoyu yeni almışsın. Satacaksın, zarara gireceksin!

Monti arkadaşımız doğru söyler, Duster alma işini ertelemende yarar var.

Bu arada taleplerini ilgili firmalara ilet. "makyajlanması..." ricasında bulun.

Bakarsın tüketicinin sesine kulak verirler.

Tabii bu makyajlı Duster'ı beklerken biz araçlarımızla keyifle geziyor olacağız, bu da bir gerçek... ;D

Sevgili Olgun CANDAN,teşekkür ederim öneriniz için.Şunu biliyoruz ki her araç 3 yılda bir makyaj ve 5 yılda bir de kasa değişikliği yapar.Bu yılın sonunda muhtemelen bir makyaj olur diye düşünüyorum.Fiorino daha yeni,evet. Ama dediğiniz gibi Duster da :" Gel,beni al." diyor. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR