Dacia Duster Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 477,269

Etiketler
Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi

Arkadaşlar, bugün araca kış lastiği taktırırken, lastikler sökülünce ön disk, arka kampana fren tertibatı ile, amortisör, akslar ve salıncaklara biraz baktım. Adını bilmediğim, amortisörü aks ve fren aynalrına bağlayan irice ve önemli bir parçanın hem önde hem arkada aşırı paslanmış olduğunu gördüm. Sanki bir kışı daha zor çıkartır gibi pas tutmuş.

Yanımda cep tel yoktu foto çekemedim, ancak internette resmini bulup koyuyorum. Bu parçanın aşırı paslanmış olması ne gibi sorunlar çıkarır, değişmesi (değişecek olanda da galveniz yaptırma gerekliliği varmıdır) olası mıdır?
Mekanik aksamdan anlayan arkadaşların yanıtlarını bekliyorum.

Image1.jpg

mimar, kış çıkıyor, sen kış lastiği taktırıyorsun. ;D

Da, bu dediğin paslanan parçayı bir bilen açıklarsa iyi olur. Merak ettim.

Gerçi bu arabayı yapan "üç-dört teneke parçasını mı kısacak" diye düşünülebilir. (salıncakları tutan ve paslansa da görevini yapacak olan bir parça gibi görünüyor.) Ama yine de bilelim.

Sorma olguncandan hocam, kış lastiği almayacaktım ama bu hafta sonu Ankara dışına uzun yola çıkmam gerekti. Kış lastiği durur durur olmadık bir anda hayat kurtarır, başıma da gelmişti..Uzun yol için bir gidiş gelişe 4 lastik parası verdim..Yolda pişman olmayım diye. Zira Ankara dahil tüm iç anadolu alaskaya döndü bu aralar..

Diğer konu, resmini gönderdiğim parçaya tüm araçlarda "aks taşıyıcı" deniyormuş. Çok da önemli bir parça, motor aksı bir yönden, frenler diğer yönden, amortisör ve yaylar üstten buna bağlanıyor..herşeyi tutan döküm demir bir parça. Bunun galveniz olması gerekirdi ama müthiş paslanmış..kış geçsin yazın bir baktıracağım, ustalar danışığ, gerekirse galvenize veririm..

dış paslanmaysa sorun değil antipas ve üstüne siyah boya atarsın, içeri işlemişse değişmek lazım... ancak kaç senelik araçta bu hale gelmiş hayret yani... teneke değil, dmeır döküm parça olmalı bu... sonuçta ana taşıyıcı kelepçesi gibi... hayret yani... ??? bende huylandım bak şimdi... yarın bakim bi... ;)

Aracım 4 aylık, kasımda 0 alındı. Parça döküm olduğu belli, ancak çıplak döküm o kadar su içinde bir kısımda kullanılır mı? Boyalı olur, galveniz olur vs. Bu alt paslanmalara kafam bozuldu, kış biraz geçsin alt yıkama yaptırıp lifte kaldıracağım..altta sorunlu ne varsa, garantiydi, benim bakımımdı falan elden geçecek..
İnternette bizden daha yağışlı ülkeler Almanya Fransada çekilmiş Dusterin alt fotoğraflarında ben böyle paslanma görmedim.

mimar_ankara' Alıntı:
Aracım 4 aylık, kasımda 0 alındı. Parça döküm olduğu belli, ancak çıplak döküm o kadar su içinde bir kısımda kullanılır mı? Boyalı olur, galveniz olur vs. Bu alt paslanmalara kafam bozuldu, kış biraz geçsin alt yıkama yaptırıp lifte kaldıracağım..altta sorunlu ne varsa, garantiydi, benim bakımımdı falan elden geçecek..
İnternette bizden daha yağışlı ülkeler Almanya Fransada çekilmiş Dusterin alt fotoğraflarında ben böyle paslanma görmedim.
Bu Duster ilk çıktığında arazi şartları ve kötü koşullara uygun denmişti. Hatta şöyle bir yazı buldum nette:
Dacia Duster, Dacia Logan şasisi üzerine inşa edildi. Kendini kanıtlamış bu şasi korozyona karşı yeniden geliştirildi. Logan’dan farklı olarak korozyona karşı direncini arttırmak için şasinin ve kapıların boş bölümleri balmumu ile dolduruldu. Dış bağlantıların sızdırmasını önleme amaçlı macunlar çekildi. Şasinin mekanik parçaları üzerinde ek balmumu kaplamaları yapıldı. Şasinin altı, çamurluklar, davlumbaz taş ve çakıl sıçramalarına karşı güçlendirildi.
Tüm bunlar fasarya mı yani ???

ben bunun içeri işleyen ciddi bir pas olduğunu düşünmüyorum.
duster'a niyetliyim diye haftalardır bu foruma bakıyorum , diğer markalara da göz atıyorum , zannetmiyorum ki böyle 4-5 ayda ciddi problem yaratacak bir paslanma hem de kritik bölgede olsun ?

üstelik hard off road değilse bile hafif arazi şartlarında ve kötü hava koşullarında dolaşacak olan bir araç için o kadarını da mühendisler düşünmüşlerdir artık ?

duster a çok sataşan mesaj okudum burada ama yine de ortada "yaaa bakın işte biz demiştik , duster dandik" denilebilecek bir durum olmadığından , paslanmanın yüzeysel olduğundan eminim.

abiler o kadar kıllanmayın bence, alın kullanın sıkıntı yaşarsanız araçlarınız garantili değiştirirler.. Ben o kadar yere girdim çıktı çamur kar orası burası bi kez altına bakmadım, gerek duymadım, 1,5 yıl oldu bi sorun çıkarmadı.. Sorun olursa servis şurası, gidersiniz hallederler..

Yüzeysel bir paslanmadır büyük bir ihtimal. Kışın araçlarınızı karda kullandıktan sonra mutlaka alt kısım olmak üzere iyi bir şekilde yıkatın. Kar suyu aracın alt mekaniğinin yüzeysel ve aracına göre derin paslanmasına neden olur.

s.forester' Alıntı:
ben bunun içeri işleyen ciddi bir pas olduğunu düşünmüyorum.
duster'a niyetliyim diye haftalardır bu foruma bakıyorum , diğer markalara da göz atıyorum , zannetmiyorum ki böyle 4-5 ayda ciddi problem yaratacak bir paslanma hem de kritik bölgede olsun ?

üstelik hard off road değilse bile hafif arazi şartlarında ve kötü hava koşullarında dolaşacak olan bir araç için o kadarını da mühendisler düşünmüşlerdir artık ?

duster a çok sataşan mesaj okudum burada ama yine de ortada "yaaa bakın işte biz demiştik , duster dandik" denilebilecek bir durum olmadığından , paslanmanın yüzeysel olduğundan eminim.
Sayın forester siz de ortada sizin tabirinizle sataşma olmadığı halde direk savunmaya geçmişsiniz. Hem de kendinizin de vurguladığı gibi duster sahibi olmayıp sadece niyetli olduğunuz halde. Hani bir reklam var "cin olmadan adam çarpmak " diyor ya, o aklıma geldi. Bence binmediğiniz bir aracı bu kadar sahiplenmeyin. Duster sahipleri bile sizin kadar iddialı değil. "Nasılsa garantisi var, bekleyelim görelim, ilerde çok sorun çıkarır, dökülmeye başlarsa satar geçeriz " diyorlar. ::smiley: ;D

Mimar bey sakınan göze çöp batar derler. Çok düşünmeyin. Önemli bir şey olması mümkün değil. Fren diskleride bir süre nemli ortamda kalırsa ve çalışmazsa paslanır ve frene ilk bastığınızda üstündeki pas silinip gider. Aynen bunun gibi bir paslanmadır büyük ihtimal. belki elinizi sürseniz silinip gidecek.

Resimden gördüğüm kadarıyla paslanma gördüğünüz yerler arka amortisör bağlantı kulağı ve arka fren,iç kampana kasnağı.

Mimar bey bu parçalar yüzeysel pas gösterir görüntü dışında sorun çıkarmaz bu durum, benim model 73 Model anadolum var bu sene dış kampana kasnağına güzel görünsün diye boya attım ,2010 model fiat fiorino aracımdada bu kampana aksamı pas içinde 40 sene sonra boyayacağım inşallah kafanıza takmayın :smiley:

duster almadan sevmiş olabilir, demoralize etmesek ... samimiyse mesele yok ki... ayrıca kımın kontrpiye yaptığı belli değil... kendi aramızda özeleştiri-fikir jımlastığı yapıyoz, tabıkı memnunuz genel olarak Duster ımızden... diğer jıplerde ne mekanik-elktronık sorunlar çıkıyor, hele full elktronık süslü lüx pahalı olanlarda, bizimkilerin ufak sorunları pası pusu hıkaye kalır... ??? :-\ eleştirel yaklaşımlarda daha hassas olup, sıcak samimi ortamları germesek ... herkes makul-mantıklı-kıbar fikir beyan etse, sorun olmaz zaten..., aksı halde, gereksiz etki-tepki-tahrik-kaos oluyor sonra... :( huzurlu kalın... ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR