CB Telsiz Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kuzey61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 124
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,437
Ynt: CB Telsiz Seçimi

Konu hakkında yazan ve bilgilerini paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.
Elimde olan Jackson President Jackson cihazımda jop şeklinde içinden bobinli anteni mobil olarak kullanabilirmiyim.Uygun değilse tavsiye edeceğiniz bir anten varmı.
Teşekkürlerimle.

Etiketler

Merhaba rast..President jackson cihazınızı bu jop şeklindeki antenle kullanırsanız cihazın çıkışlarını yakabilirsiniz.Yalnız bu jop anten benim düşündüğüm 20 cmlik antenlerden değildir heralde?? Eğer 90-100 cm lik olan 1/4 dalga boylu jop anten kullanıyorsanız sorun olmayacaktır fakat jakson çok güçlü bir cihaz bu antenle verimli görüşme yapamazsanız veya cihaza zarar verebilirsiniz. Ben size yerli malı da olsa magnum veya cebeci antenleri kullanmanızı öneririm. Bu antenler ise 100-120 TL satılmakta. Fakat bulması zordur.. Öneri olarak eğer hala satılmadıysa bu ilana bakınız. http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-telsiz-aksesuar-mobil-antenler-magnum-cebeci-36124940/detay

Arkadaşlar bu arada canımı sıkan birşeyler olmaya başladı. Sahibinden sitesinde Özellikle OFFROADCULARA ..diye başlayan telsiz satışları çıkmaya başladı. Bu piyasayı bilmeyerekte olsa araçlarında telsiz kullanmak isteyen iyi niyetli arkadaşlarımız yarattı. İnanın elimde o kadar çok telsiz vardı ki sağa sola dağıttım ve bir kaçını bu sitede uygun fiyata sattım. Eğer elime yine telsiz geçerse ki bu aralar bulmak zorlaşıyor , hepinizin kullanması için çok uygun fiyata hatta bedavaya yakın sembolik rakama vereceğim. Sırf sizleri (bizleri) bu konuda piyasa olarak gören satışları kınamak için. Hatta yarın İzmir' de telsiz kullanan arkadaşlardan ellerindeki fazla telsizleri kaça satabileceklerini sorup sizlere arada hiç bir fiyat farkı olmadan aynen vereceğim. Hatta sizlere numaralarını verip direk kendinizin almasını sağlayacağım.Çok sinir oldum ilanları görünce..... :mad: :mad: :mad: :mad:

türker bey henüz araç bulabilmiş değilim telsiz de benm için çok ileri aşama ama verdiğiniz bilgiler ve emeğiniz özellikle burdaki özveriniz için teşkkür edyorum.. sevgiler gezenbilir ailesi adına..

Merhaba sayın georoad..Aradığınız aracı en kısa zamanda bulmanız dileğimle beraber ben de size çok teşekkür ederim. Gönlünüzdeki aracı bulursanız fotoğraflarını eklemeyi unutmayın. Ben de araç almadan GEZENBİLİR' i 2 seneye yakın takip etmiştim. Bu sitede muhteşem yardım sever insanlar var. Doğaya çıktığınızda olan yardımlaşma site içinde de aynen devam ediyor.

Arkadaşlar hiç biryerde bu belge için eğitim kurs veren bir kuruluş yokmu yada kimsenin aklına gelmedimi?

Telsiz lisansını ,Amatö Telsizcilik lisansı olarakA B C sınıflaı olaak Kıyı emniyeti genel müdülüğü veiyor.he yıl 2 sınav yapılıyor.sınav tarihleri için http://www.coastalsafety.gov.tr/ linkini takip etmelisiniz.

ancak su va yeni yapılan düzenleme ile CB telsizcilik için ruhsat ve amatö telsizcilik lisansı gerekliliği iptal edildi.

turkergen' Alıntı:
Bu arada eski soruların arasında President jackson 2 modeli sorulmuş.Bu cihaz Türkiye de satılırken Yasal olarak satılmaktadır.Çünkü cihaz satılırken 4 watt AM/FM USB Ve LSB ise KAPALI olarak satılır.Bu yasaldır. Ammmaaaaa ;D ;D ...siz bu cihazı bu şekilde alıp 5 dakika içinde aldığınız yere gerekli modifiyeyi yaptırıp 10 watt AM/FM 21 Watt USB LSB ye sahip cihaz sahibi olabilirsiniz.Bu cihazı alamak isteyenler gerkli modifiyeyi yapmadığı sürece aldıkları telsizin wattı 4 watt olarak kalacaktır ve bu da yasaldır.Bunları alırken bu duruma da dikkat ediniz.Bu arada modifiye yaptırdığınızı söylemediğiniz sürece ve çevreye sarkıp rahatsızlık vermediğiniz sürece kimse bilmeyecektir.Bu da ipucu olarak sizde kalsın ;). Zaten telsizde çıkış gücü ayarlaması çevreye olan zararından dolayıdır.TV ler etkilenir,radyolar etkilenir,telefonlar etkilenir.Siz gerektiği gibi telsiz kullanmayı bilirseniz çıkışın yüksekliğinin bence çok önemi yok.(Belki insan sağlığına olan etkiler tartışılabilir ama inanın sigara kadar yüksek bir etki değil).Yeterki diğer cihazların çalışmasını etkilemeyin.

Merhaba Türker bey, bir konuda merakımı giderirseniz sevinirim. Yukarıda aktardıklarınızdan modifiye edilen President jackson 2 model telsizinde dinlemede iken çıkış gücünün modifiye edildiği anlaşılmıyor. Peki, konuşmak istediğimizde çıkış gücünü 4 watt olarak ayarlamamız gerekiyor ki yasal sınırlar dahilinde olsun. Bunu konuşmaya başlamadan önce manuel yapabiliyor olabilmemiz lazım. President jackson 2 model telsiz almayı düşündüğümden, bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim. İlginize şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba Sayın Judge..Tam olarak şu cümleyi anlayamadım '' ..telsiz dinlemede iken çıkış gücünün modifiye edildiği anlaşılmıyor'cümlesi. Telsizde dinlemeyi değil sadece çıkışı modifiye ediyorsunuz. Telsiz modifiye olunca daha uzakları duyabiliyor anlamı çıkmasın.Dinleme sizin konumunuza ve anteninize bağlı olarak değişir. Diyelim ki siz 21 watt çıkışla karşı tarafa sesinizi duyurabiliyorsunuz karşı tarafta size 21 watt çıkışla cevap veriyor bunu duyabiliyorsunuz fakat aynı noktadan 4 watt çıkışla konuşan başka bir kişiyi duyamıyor olabiliyorsunuz. Yani dinlemeniz aslında sabit sadece karşı taraftan çıkışı yüksek olan size gelebiliyor. Bunun tersine düşünürsek normal düz 4 watt çıkışlı cihazı olan bir arkadaş dinleme yapıyor diyelim. Siz 21 watt ile sesinizi duyurabilirken aynı noktadan cihazı 4 watt ile çıkış yaptırırsanız belki karşı tarafa duyuramayabilirsiniz. Yani dinleme sabit( anten, konum , atmosfer etkisi gibi faktörlere göre dinleme değişir). Ayrıca almak istediğiniz jackson 2 cihaz oynanmamış(modifiye edilmemiş) ise zaten 4 watt çıkışa sahiptir. Eğer modifiye edilmiş ise çıkış 21 watt olarak değişecektir( çıkış transistörü değişimi, diyot, condansator vb değişimi ile sağlancaktır ..).Bu durumda telsiz 2 şekilde yapılabilir. Ayar düğmelerinden biri çıkış wattını ayarlayacak şekilde modifiye edilir. Örneğin eski tip jaksonlarda olan sinyal gösterge tuşunun mod değişim düğmesi çıkış düğmesi olarak değiştirilebilir. Veya cihazın arkasına eklenen ufak bir düğme vb..Eğer yasal sınırlar içinde kalmak istiyorsanız modifiye ye ihtiyaç yok. Zaten daha önce de anlattığım gibi telsiz olayı süprizlerle doludur. Düz 4 watt çıkışlı cihaz ihitiyaçlarınızı tamamen karşılayacaktır. Ama siz diğer bandlarda uluslararası görüşmek isterseniz işte burada belki çıkış wattının yüksek olması işinize yarayabilir...sorunuzu anladığım kadarı ile cevap vermeye çalıştım...sorularınız olursa sormaktan çekinmeyiniz. Son bir şey daha jakson 2 gibi oynanmamış cihaza neden 500 tl civarı para vereceksiniz. Diğer ucuz cihazlar hatta temiz 2. el AM/FM olan cihazlar işinizi tamamıyla görecektir. Eğer merakınız yoksa bu cihaza tonlarca para ödemeyin. Bence illa jackson cihaz alınacaksa eski 6 bantlı ASC li (Automatic SQuelch Control=Otomatik susturucu) kara kafa diye tabir edilen cihaz tercih edilmelidir. Bu cihazda yaklaşık 300-400 TL arasıdır. Ne varsa eskide var diyip konuyu bağlayayım bari ;D ;D ;D. Yardımcı olabilmek ümidiyle selamlar..

turkergen' Alıntı:
Merhaba Sayın Judge..Tam olarak şu cümleyi anlayamadım '' ..telsiz dinlemede iken çıkış gücünün modifiye edildiği anlaşılmıyor'cümlesi. Telsizde dinlemeyi değil sadece çıkışı modifiye ediyorsunuz. Telsiz modifiye olunca daha uzakları duyabiliyor anlamı çıkmasın.Dinleme sizin konumunuza ve anteninize bağlı olarak değişir. Diyelim ki siz 21 watt çıkışla karşı tarafa sesinizi duyurabiliyorsunuz karşı tarafta size 21 watt çıkışla cevap veriyor bunu duyabiliyorsunuz fakat aynı noktadan 4 watt çıkışla konuşan başka bir kişiyi duyamıyor olabiliyorsunuz. Yani dinlemeniz aslında sabit sadece karşı taraftan çıkışı yüksek olan size gelebiliyor. Bunun tersine düşünürsek normal düz 4 watt çıkışlı cihazı olan bir arkadaş dinleme yapıyor diyelim. Siz 21 watt ile sesinizi duyurabilirken aynı noktadan cihazı 4 watt ile çıkış yaptırırsanız belki karşı tarafa duyuramayabilirsiniz. Yani dinleme sabit( anten, konum , atmosfer etkisi gibi faktörlere göre dinleme değişir). Ayrıca almak istediğiniz jackson 2 cihaz oynanmamış(modifiye edilmemiş) ise zaten 4 watt çıkışa sahiptir. Eğer modifiye edilmiş ise çıkış 21 watt olarak değişecektir( çıkış transistörü değişimi, diyot, condansator vb değişimi ile sağlancaktır ..).Bu durumda telsiz 2 şekilde yapılabilir. Ayar düğmelerinden biri çıkış wattını ayarlayacak şekilde modifiye edilir. Örneğin eski tip jaksonlarda olan sinyal gösterge tuşunun mod değişim düğmesi çıkış düğmesi olarak değiştirilebilir. Veya cihazın arkasına eklenen ufak bir düğme vb..Eğer yasal sınırlar içinde kalmak istiyorsanız modifiye ye ihtiyaç yok. Zaten daha önce de anlattığım gibi telsiz olayı süprizlerle doludur. Düz 4 watt çıkışlı cihaz ihitiyaçlarınızı tamamen karşılayacaktır. Ama siz diğer bandlarda uluslararası görüşmek isterseniz işte burada belki çıkış wattının yüksek olması işinize yarayabilir...sorunuzu anladığım kadarı ile cevap vermeye çalıştım...sorularınız olursa sormaktan çekinmeyiniz. Son bir şey daha jakson 2 gibi oynanmamış cihaza neden 500 tl civarı para vereceksiniz. Diğer ucuz cihazlar hatta temiz 2. el AM/FM olan cihazlar işinizi tamamıyla görecektir. Eğer merakınız yoksa bu cihaza tonlarca para ödemeyin. Bence illa jackson cihaz alınacaksa eski 6 bantlı ASC li (Automatic SQuelch Control=Otomatik susturucu) kara kafa diye tabir edilen cihaz tercih edilmelidir. Bu cihazda yaklaşık 300-400 TL arasıdır. Ne varsa eskide var diyip konuyu bağlayayım bari ;D ;D ;D. Yardımcı olabilmek ümidiyle selamlar..

Türker bey, yakın ilginiz ve açıklayıcı bilgileriniz için çok teşekkür ederim. 94 model bir xj aldım. Sabit bir araç telsizi almak istiyorum. Anladığım kadarıyla AM/FM bandı olan, her ikisi de 4 watt çıkışlı olan bir sabit telsiz işimi görecek. Bana bir marka ve modelini önerir misiniz? Ve tabii ki buna uygun anten (markası, uzunluğu, aracın hangi kısmına monte ettirmeliyim ) önerir misiniz? İkinci el değil de yeni bir ürün satın almak istiyorum. Garantisi ve Türkiye geneline yaygın servis ve yedek parçası olan bir ürün olsun istiyorum. Tercihlerim arasında Aselsanın yeni çıkan sabit CB telsizi var. Ancak ürün özelliklerinden AM bandının 4 watt, FM bandının çıkış gücünün ise 1 watt olduğunu okudum. En çok kullanılan band da sabırım FM. Bu nedenle her iki bandının da çıkşı gücü 4 watt olan sabit CB telsiz hangisidir acab a ve tabi en uygun ve verim alınabilecek anten? şimdiden teşekkürler...

Merhaba ,
Öncelik ile şu konuyu açığa kavuşturalım

JACKSON II ( yeni versiyon Modify edilmez )

sadece içeride sol kenarda C şeklinde bir kablo vardır , kesince 10 Band olur ,
çıkışı SSB de 21 watt hale gelir
AM de 4 watt , FM de 10 watt olarak çalışır

gelelim ikinci konuya ,
almak istediğiniz cihaz illa mobil diyor iseniz, SSB kullanmayacaksanız

Midland 78 , 48 gibi cihazlar olabilir

veya Her yerde kullanayım derseniz ,

ALAN 42 , EL,MOBİL,ARAÇ,SABİT gibi olabilen 10 band

tüm ekipmanları olan telsizi alın derim
iyi propagasyonda , kendi antenine ,
Kadıköy Bahariye Adliye yanından 3. kat dan , ADANA,KAYSERİ,MARAŞ,TOKAT geliyor
bu konuda
Telsiz Operatörleri sitesinden ( www.turkeyradiooperators.org ) daha geniş ve doğru bilgi alabilirsiniz
Özellikle OZAN bey ( Radyo Amatörü ) ( www.dnsonlineshop.com ) Midland Türkiye Distribütörü
siize bilgi verebilir

Saygılarımla
Ai AKSOY
Haberleşme uzmanı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR