CB Telsiz Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kuzey61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 124
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,430
Ynt: CB Telsiz Seçimi

Merhaba sayın Judge..Ali Bey gerekli açıklamaları yapmış benim eklemek istedğim tek şey Midland Alan 78 yaklaşık 240 TL civarı..Normal de bu cihaz ın da Sadece AM mode olması lazım (yanlışım varsa düzeltiniz). Ufak bir modifikasyonla cihaz AM/FM 400 kanal olabiliyor. Midland alan 48 de sanırım aynı( standartı 400 kanal mı bilemiyorum) fiyatı 300 TL civarlarında.Bu fiyatlar bana çok uçuk geliyor..Ama tercihler tabiki sizin. İnternette şu an eski jacksonlar 300-400 arası oynuyor.. Eğer o kadar para verilecekse bence jakson alın derim...Tabi ki tercih sizin..Bİr de Ali bey e sadece meraktan sormak istiyorum. Bu alan 42 cihaz ile Adana, Tokat, vs dinlenebilriken siz göndermede onlara ulaşabiliyor muydunuz?..Ben eski tip realistic 207 el cihazımla daha cihazı satıncaya kadar 2.kattaki evimden İtalyanları dinliyordum..Ama onlara ulaşamıyordum. Demek istediğim alan 42 süper cihaz ama o da sonuçta 1watt Am 4 watt FM( bir de 10 band lı). Fiyatıda yaklaşık 350 TL civarlarında. Gerçek anlamda telsize merakı olmayanların( yanlış anlaşılmasın bu bir hastalıktır..ben de olduğu gibi :D ) bu kadar paralar ödemesi garip geliyor..Derseniz ki arkadaş para benim keyif benim :D siz bilirsiniz :D..Şansıma bu aralar elime hiç AM/FM cihaz geçmiyor. Daha önce burdaki arkadaşlara sözüm var. Bu cihazlardan bulursam çok sembolik rakamlara buradan satacağım.Benim kendimce önerim Am/Fm e sahip düz bir basit cihaz.Merakınız varsa diğer cihazları alabilirsiniz.Ama yoksa sadece offroad amaçlı ve başka bir özel hizmet için kullanmayacaksanız düz 4 watt cihaz yeterli olacaktır( hadi AM i de 1 watt olanlardan olsun :D)..Herkese selamlar sevgiler..

Etiketler

President Jackson II için şu adresteki fiyat nedir böyle? :eek:
http://buradahepsivar.com.tr/asp/show_stock.asp?product=CB.TXMU313

Anteni de sormuşsunuz. Anten telsiz için en önemli şeydir. TOPRAKLAMA ya Mutlaka ve mutlaka dikkat edilmelidir. Bunun için anteni montajlarken dip kısmının aracın şasesine bağlı olmasına dikkat ediniz. Anteni herhangi bir plastik(veya yalıtkan) aksama bağlarsanız topraklamayı atlamış olursunuz. Bu da cihazınızın verimini düşereceği gibi çıkışların yanmasına kadar gidebilir(en kötü senaryoyla). Anten için ayrıntısına girmeden ( ayrıntısını bu linkte yazmıştım.inceleyiniz.. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=60849.msg732030#msg732030) cb(citizen band=halk bandı) de tam dalga boyu yaklaşık 11 metredir(yani anten 11 metre olmalı). Böyle bir anteni evinizde veya arabanız da kullanmanız mümkün değil. ( arabanın tepesinde 11 metre anten düşünün :D ) . Bu 11 metrelik kısmı tamamlayabilmek için anten diplerinde bobinler olur.Ama yinede siz bu metrajı sağlayamazsınız. Bu durumda işte TOPRAKLAMA devreye girer. Yani tamamlayamadığınız kısmı topraklama yaparak tamamlarsınız. Bu yüzden TOPRAKLAMA önemlidir.Bunun dışında sadece offroad amaçlı ve arada sırada başka yerlerede sesim gitsin derseniz piyasada satılan 5/8 mobil anten diye satılan antenlerden alınız. İşinizi tamamı ile görecektir. Bunların fiyatlarıda 100-150 arası değişmekte. Ve yine aracın bulunduğu konum sizin veriminiz için önemli olcaktır. Ormanlık alanda yapılan görüşme ile çıplak arazide yapılan görüşme çok fark edecektir. Bunlar yüzünden anteni suçlamayınız. Bir de SWR ayarı denilen olay var. Bu ayarı da SWR metre denilen aletle yapabilir (anten boyunu uzatıp kısaltarak) veya yaptırabilirisiniz. Bunlara dikkat ettiğiniz sürece olay tamam zaten gerisi atmosfere kalıyor :D. bazen bir bakacaksınız Adana, Erzurum, Kars çağrı yapıyor bazende italya ,portekiz, İspanya, Rusya..

turkergen' Alıntı:
Merhaba sayın Judge..Ali Bey gerekli açıklamaları yapmış benim eklemek istedğim tek şey Midland Alan 78 yaklaşık 240 TL civarı..Normal de bu cihaz ın da Sadece AM mode olması lazım (yanlışım varsa düzeltiniz). Ufak bir modifikasyonla cihaz AM/FM 400 kanal olabiliyor. Midland alan 48 de sanırım aynı( standartı 400 kanal mı bilemiyorum) fiyatı 300 TL civarlarında.Bu fiyatlar bana çok uçuk geliyor..Ama tercihler tabiki sizin. İnternette şu an eski jacksonlar 300-400 arası oynuyor.. Eğer o kadar para verilecekse bence jakson alın derim...Tabi ki tercih sizin..Bİr de Ali bey e sadece meraktan sormak istiyorum. Bu alan 42 cihaz ile Adana, Tokat, vs dinlenebilriken siz göndermede onlara ulaşabiliyor muydunuz?..Ben eski tip realistic 207 el cihazımla daha cihazı satıncaya kadar 2.kattaki evimden İtalyanları dinliyordum..Ama onlara ulaşamıyordum. Demek istediğim alan 42 süper cihaz ama o da sonuçta 1watt Am 4 watt FM( bir de 10 band lı). Fiyatıda yaklaşık 350 TL civarlarında. Gerçek anlamda telsize merakı olmayanların( yanlış anlaşılmasın bu bir hastalıktır..ben de olduğu gibi :D ) bu kadar paralar ödemesi garip geliyor..Derseniz ki arkadaş para benim keyif benim :D siz bilirsiniz :D..Şansıma bu aralar elime hiç AM/FM cihaz geçmiyor. Daha önce burdaki arkadaşlara sözüm var. Bu cihazlardan bulursam çok sembolik rakamlara buradan satacağım.Benim kendimce önerim Am/Fm e sahip düz bir basit cihaz.Merakınız varsa diğer cihazları alabilirsiniz.Ama yoksa sadece offroad amaçlı ve başka bir özel hizmet için kullanmayacaksanız düz 4 watt cihaz yeterli olacaktır( hadi AM i de 1 watt olanlardan olsun :D)..Herkese selamlar sevgiler..

Tüeker bey, Alan 42 yi araçta kullanırken, sürekli yerinden al konuştuktan sonra tekrar yerine takmaya çalış vs. olmaması bakımından bu telsize de araç telsizlerindeki ahize bağlabiliyor mu? Kulaklık takıldığını biliyorum ama bu konuya açıklık bulamadım. Bir de alan 42 de harici hoparlör bağlama şansımız yok sanırım.

:eek: Diyecek söz bulamadım..üstüne biraz daha para versen benim arabayı alırsınız :D :D :D :D :D ..Kızdığım konu buydu işte..President mağzası İstanbul da kapanmadan önce 600 TL gibi sıfır fiyatı vardı. Dükkan sanırım şu an kapandı ve bu cihazın fiyatı bu hallere geldi..Çok yazık..Haa bir de sahibinden de offroadculara telsiz diye başlayan satışlar var..Onlara da ayrıca gıcığım :D :D ;)

judge' Alıntı:
President Jackson II için şu adresteki fiyat nedir böyle? :eek:
http://buradahepsivar.com.tr/asp/show_stock.asp?product=CB.TXMU313

Alan 42 cihazda external (harici)mic(mikrofon)/spk(speaker=hoparlör) çıkışının var olup olmadığını hatırlamıyorum.Kullanan arkadaşlar yardımcı olacaktır.Ama genelde el telsizlerinin çoğunda vardır.
NOT:Bu arada ahize dediğiniz, konuşulan mikrofon Mike(mayk) olarak adlandırılır. Üzerinde mandal denilen düğme vardır. Mandala basıp konuşur,elinizi mandal dan çekerseniz dinleme konumuna geçersiniz. Aynı anda telefon ahizesi gibi telsizde görüşme yapamazsınız.

turkergen' Alıntı:
Alan 42 cihazda external (harici)mic(mikrofon)/spk(speaker=hoparlör) çıkışının var olup olmadığını hatırlamıyorum.Kullanan arkadaşlar yardımcı olacaktır.Ama genelde el telsizlerinin çoğunda vardır.
NOT:Bu arada ahize dediğiniz, konuşulan mikrofon Mike(mayk) olarak adlandırılır. Üzerinde mandal denilen düğme vardır. Mandala basıp konuşur,elinizi mandal dan çekerseniz dinleme konumuna geçersiniz. Aynı anda telefon ahizesi gibi telsizde görüşme yapamazsınız.
Terminoloji hatası için kusura bakmayın. Ama biliyorsunuz ki; bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Tekrar teşekkür ederim aktardığınız bilgiler için. Birde Bir iki güne kadar bir cb telsiz + anten edinmiş olurum sanırım. Fakat araca kurulum ve takiben swr ayarı için Antep'te ehil kişiyi nerelerde aramalıyım. Bu konuda burada ciddi sıkıntı var. Fikir verir misiniz nerden yola çıkmalıyım?

Kesinlikle siz kusura bakmayınız. Verdiğim not bilgi amaçlı idi yanlış anlaşıldıysa özür dilerim. .Kurulum ile ilgili olarak buradan size yardımcı olmaya çalışalım. Bu linkte kendi vitara ma yaptğım telsiz montajının anlatımı var. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=54888.0 . Belki biraz faydası olur.. Öncelikle telsizi nereye koyacağınıza karar verin. Bundan sonra Anteni nereye takabilirsiniz ona karar verin. Aracınızın marka ve modelini belirtir veya resim eklerseniz.Bizim için kolay olur..İsterseniz ayrı bir konu başlığı açın. linkini buraya yazın size oradan tüm arkadaşlar yardımcı olmaya çalışalım.

turkergen' Alıntı:
Kesinlikle siz kusura bakmayınız. Verdiğim not bilgi amaçlı idi yanlış anlaşıldıysa özür dilerim. .Kurulum ile ilgili olarak buradan size yardımcı olmaya çalışalım. Bu linkte kendi vitara ma yaptğım telsiz montajının anlatımı var. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=54888.0 . Belki biraz faydası olur.. Öncelikle telsizi nereye koyacağınıza karar verin. Bundan sonra Anteni nereye takabilirsiniz ona karar verin. Aracınızın marka ve modelini belirtir veya resim eklerseniz.Bizim için kolay olur..İsterseniz ayrı bir konu başlığı açın. linkini buraya yazın size oradan tüm arkadaşlar yardımcı olmaya çalışalım.

Rica ederim. Özür dileyecek bir şey yok. Bilgi notu olduğunun farkındayım. Sadece kendimi ifade ettim. Aracımın markası 1994 model jeep xj. O halde en kısa sürede resimde ekleyerek bir konu başlığı açıcam. Teşekkür ederim.

Merhaba sayın Judge..Ali Bey gerekli açıklamaları yapmış benim eklemek istedğim tek şey Midland Alan 78 yaklaşık 240 TL civarı..Normal de bu cihaz ın da Sadece AM mode olması lazım (yanlışım varsa düzeltiniz). Ufak bir modifikasyonla cihaz AM/FM 400 kanal olabiliyor

ALAN 48 ve ALAN 78 AM/FM dir..

ufak bir modifikasyon ile değil , açılış ile sistem kontrol entegesine komut verilir.

yani açarken istediğiniz band için açılış yaparsınız

saygılarımla

ali aksoy' Alıntı:
Merhaba sayın Judge..Ali Bey gerekli açıklamaları yapmış benim eklemek istedğim tek şey Midland Alan 78 yaklaşık 240 TL civarı..Normal de bu cihaz ın da Sadece AM mode olması lazım (yanlışım varsa düzeltiniz). Ufak bir modifikasyonla cihaz AM/FM 400 kanal olabiliyor

ALAN 48 ve ALAN 78 AM/FM dir..

ufak bir modifikasyon ile değil , açılış ile sistem kontrol entegesine komut verilir.

yani açarken istediğiniz band için açılış yaparsınız

saygılarımla
Ali bey, merhaba. Sizin yönlendirmenizle Tevfik beyle de geçen gün telefonda tanıştım. Türkiye radio operatörleri sayfasına üye oldum Bilgilerden ziyadesiyle istifade ettim.Tereddüt ettiğim bir konuyu sizinle payalaşmak istedim. Off road aracım da kullanmak için Alan 48 multi plus almayı düşünüyorum. Ancak Alan 42 nin taşınabilir olması dışında Alan 48 karşısında başka bir üstünlüğü var mı? Mesela çatıya anten bağlama imkanım yok evde kullanmak istediğimde verim alabilir iyim? Araçta görüşme esnasında sürekli elimize almak zorunda mıyız? Mayk, harici hoparlör bağlanabiliyor mu? değerlendirmenizi bekliyorum? İlginiz için Şimdiden teşekkür ederim.

Cevaplar karşımış ama sorun değil..

anten konusundaki sorular , çok fazla uzun sürer , el telsizi ve mobil telsiz ile aradaki farkları ,
web sitesinde anlatmak daha rahat olur , hemde burada konu kirliliği yaratmamış oluruz,
zaten bir bölümü var , istanbul'da midland ile ilgili arkadaşımız ozan bey bu konuda bilgi sahibi
ama yinede sorular için vakti olmaz ise ( turkeyradiooperators.org ) sitesindeki konulara ekleme yapıp cevap alabilirsiniz
-----------------------------------------
Araç montajı için :

Fotoğrafları çekerseniz
onları sıralarız ve üzerine yapılacak işlemleri yazarız
böylece telsiz montajında kolaylık olur.

aracı , takılacak yeri , anten takılacak yerleri ,
arac genel görünüm ,
iç görünüm , detaylar ,
kapılar , döşeme fitilleri , yan kapı menteşeleri
ön kaput açık , göğüs , direksiyon , torpido altı ,
akü tarafı , tamponlar , tampon alt bağlantıları ,
enstalasyon geçiş noktalarını ,

daha aklınıza gelen yerleri çekip web sitesine ( Tevfik Bey'in adresine ) gönderirseniz o veya ben
üzerinde oynar ekler ve yayınlarız.
sorularınızı da yeni üyeler için ( turkeyradiooperators ) CB veya OFF ROAD bölümünde sorabilirsiniz

saygılarımla

Arkadaşlar Midland telsizleri Türkiye piyasasına bir arkadaşım tanıtmıştı.Uzun yıllar Türkiye disitribütörlüğünü yaptı o dönemlerde ben de halk bandı denen CB telsiz modasına dahil oldum.SWR metre ler aluminyum çubuktan bobinli antenler vs.vs.Atmosfer şartları izin verdikçe ülkeler arası bile görüşmeler yapardık.Daha sonraları İtalya hattına çalışan tır cılardan President Jackson II cihazlar ve 1000w lık cihazlar getirttik,acemilik zamanlarımızda TV da dizi izleyenlerden bir hayli küfürler de işitmişizdir mutlaka.2010 3. ayda elimde o zamandan (1999) kalma bir adet President i ambalajında 125 liraya verdim.
Yukarıdaki link i verilen sitede satış yapan uyanıklar da sanıyorum bu forumlaı okuyup afaki rakamlar istiyorlar.Zira bu forum u okurken eski merakım depreşti ve en son teknemde kullandığım emektar President i kullanmaya karar verdim.Sahibinden com.dan aradığım bir arakadaştan mobil anten almaya niyetlendim,allahtan parayı havale edip kargo ile istememişim.Zira anten tam bir hurda idi.
Bence bu tip ihtiyaçları Karaköy,Yüksekkaldırım civarından bakmakta fayda var,hala uygun fiyata adam gibi ürünler bulunabiliyor.
Bu arada bilmiyorum "CEBECİ" hala anten üretiyormu.Çok başarılı ürünleri vardı

Eskiden İstanbulda Karaköy de Radyospor (şampanya çağrı adı) diye bir Telsizci vardı. Hala var mı bilem. Ben istanbul dan 2007 de İzmir e geldim. Gelmeden uğradığımda elinde sadece Midland CB telsizler vardı. Satışlarının çoğunu artık PMR lere ayrımıştı.Halk bandı pek gitmiyordu. Burada antenlerde mevcuttu.Hatta 5/8 çatı antenimi ve maxon CB cihazımı ondan almıştım.İzmir de Özmak anten var. Üreticisi İzmir de kendilerine telefon ettim ve artık cb mobil anten yapmadıklarını hatta cb anteni yapmadıklarını ve sadece sipariş verilirse yaptıklarını onlarıda çoklu alımlara(devlet dairesi falan)yaptıklarını söylediler.Tam üzülüyorken İstanbul a President mağzasının açıldığını duydum. Hemen oradaki dükkanla bağlantıya geçtim ve Texas 1800 power anteni 139 TL gibi bir fiyata aldım..sonra dükkanı kapatacaklarını öğrendim..ve sanırım o da kapandı..Çok üzüldüm..Antenin fiyatı şimdi başka sitelerde 249 TL..Tam Cb tekrar alevleniyorken bu hobi yine Lüks oldu..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR