CB Telsiz Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kuzey61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 124
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,433
Ynt: CB Telsiz Seçimi

Barış Bey merhaba..şimdilik söyleyebilieceğim tek şey anteni telsizin arkasına bağlamadan kesinlikle mandala basmayınız. Çünkü Telsizin çıkışlarını yakabilrsiniz. Eğer aracınızda kullanacaksanız antenin topraklamasına dikkat ediniz. Anten mutlaka toprak almalıdır. Bunu basitçe şu şekilde deneyebilirsiniz. Telsizin artı(+) ucuna aküden gelen artı ucu bağladığınızda telsiz direk çalışmalı.Yani eksi(-) ucu bağlamadan yalnızca artı ucu bağlayarak telsiz çalışmaya başlıyorsa topraklama çalışıyor demektir.Bu şekilde çalışmasının sebebi eksi(-) ucu antenden alıyor demektir. Yani akünün eksi ucu anten kablosu vasıtasıyla telsize güç veriyor demektir. kafanıza takılırsa yine yardımcı olurum.Güle güle kullanınız.

Etiketler

suyabatmaz' Alıntı:
Merhaba,

Bu gün aracım için, ikinci el bir adet anten tesisatı ile birlikte Midland Alan 100 ve yarın da yine ikinci el bir adet Midland Alan 42 cihaz alıyorum. Cumartesi günü hepsi elimde olur diye tahmin ediyorum. Herhangibir noktada takılırsam, mutlaka fikirlerinizi ve önerilerinizi alırım.

Bilgiler için tekrar teşekkür ederim,

Barış

Barış helqal olsun sana wallahi, neden haberdar etmiyorsun, neden bizede bilgi vermiyorsun, kırıldım wallahi sana.

:D :D :D

Hayırlı olsun arkadaşım, güle güle kullan.

turkergen' Alıntı:
Barış Bey merhaba..şimdilik söyleyebilieceğim tek şey anteni telsizin arkasına bağlamadan kesinlikle mandala basmayınız. Çünkü Telsizin çıkışlarını yakabilrsiniz. Eğer aracınızda kullanacaksanız antenin topraklamasına dikkat ediniz. Anten mutlaka toprak almalıdır. Bunu basitçe şu şekilde deneyebilirsiniz. Telsizin artı(+) ucuna aküden gelen artı ucu bağladığınızda telsiz direk çalışmalı.Yani eksi(-) ucu bağlamadan yalnızca artı ucu bağlayarak telsiz çalışmaya başlıyorsa topraklama çalışıyor demektir.Bu şekilde çalışmasının sebebi eksi(-) ucu antenden alıyor demektir. Yani akünün eksi ucu anten kablosu vasıtasıyla telsize güç veriyor demektir. kafanıza takılırsa yine yardımcı olurum.Güle güle kullanınız.

Türker Bey, tüm desteğiniz için teşekkür ederim. Cumartesi günü iki cihazı da bağlatmak ve denemek istiyorum olmadı pazartesi günü. Herhangibir aksilik vs. çıkar ise dediğim gibi, buradan sorunumu danışacağım. Tebriğiniz için de teşekkür edrim, belli mi olur belki bir kanalda veya bir etkinlikte karşılaşırız ;D Tekrar teşekkürler.
sertem41' Alıntı:
Barış helqal olsun sana wallahi, neden haberdar etmiyorsun, neden bizede bilgi vermiyorsun, kırıldım wallahi sana.

:D :D :D

Hayırlı olsun arkadaşım, güle güle kullan.
Selam Serhat, çok teşekkür ederim. ;D
Cihazların ikisini de malum sitede buldum. Telsiz işi ile ilgileniyorsan eğer, hemen sana da bulalım ikinci el? Bence bulunması gerekli bir cihaz.

Selamlar,

Barış

suyabatmaz' Alıntı:
Türker Bey, tüm desteğiniz için teşekkür ederim. Cumartesi günü iki cihazı da bağlatmak ve denemek istiyorum olmadı pazartesi günü. Herhangibir aksilik vs. çıkar ise dediğim gibi, buradan sorunumu danışacağım. Tebriğiniz için de teşekkür edrim, belli mi olur belki bir kanalda veya bir etkinlikte karşılaşırız ;D Tekrar teşekkürler.Selam Serhat, çok teşekkür ederim. ;D
Cihazların ikisini de malum sitede buldum. Telsiz işi ile ilgileniyorsan eğer, hemen sana da bulalım ikinci el? Bence bulunması gerekli bir cihaz.

Selamlar,

Barış

İlgileniyorum tabiki Barışcım, ama bu konuda hiç bir bilgim yok, bende çok baktım forumda herkes bir şeyler anlatıyor kafam iyice karıştı, sen bir de iki tane almışsın ::smiley: hepten kafam karıştı, bana bu konu da yardımcı olursan sevinirim.

Selamlar.

Selam Serhat,

Benim bulduğum cihazlardan: Midland Alan 100 sabit bir telsiz, diğeri de Midland Alan 42 el telsizi. CB halkbandı, 40 kanal cihazlar. Geçmişte halkbandı telsiz kullanmıştım bir dönem. Benim lisansım yok. Sabit olan cihazı araca takacağım. Telsiz bölümündeki konu başlıklarını okuduğumda: Midland Alan 100 ile ilgili negatif bir yorum okumadım. Alan 42 hakkında da kullanışlılığı ve pratikliği ile ilgili olumlu yorumlar okudum ( yetersiz kaldığı durumlar da varmış tabi ), bir tane de el telsizi aldım. Malum aile biraz kalabalık olunca ikinci cihaz gerekli geldi bana ;D Takımı daima bir arada tutmam gerek ;D ;D ;D

Bu konuda uzman arkadaşların: Türkiye'nin dört bir tarafı ile ve dünyanın öbür ucu ile görüşme düşüncesi olmayan telsiz alacak kişilerin; sıfırdan ziyade ( tercih kişilere kalmıştır ) ikinci el, 40 kanal, AM-FM cihazlar ile iş görüleceği tavsiyeleri üzerine malum sitede cihaz araştırdım. Midland'ın fena bir marka olmadığını biliyordum onun için tercih ettim. Malum sitede, söylediğim özelliklerde cihazları araştırırsan; gayet ucuz, farklı marka ve model cihazlar bulacaksın. Forumdaki tüm satılık telsiz ilanlarını inceledim, genelde sıfır ürünleri veya sıfıra çok yakın ürünleri satıyor arkadaşlar ama mutlaka hepsini incelemeni tavsiye derim, belki sana uygun cihaz forumda çıkabilir.

Cihazlar, yarın bana ulaşır diye tahmin ediyorum. Taktırdıktan sonra, kullanım ile ilgili haber veririm.

Görüşelim,

Barış

suyabatmaz' Alıntı:
Selam Serhat,

Benim bulduğum cihazlardan: Midland Alan 100 sabit bir telsiz, diğeri de Midland Alan 42 el telsizi. CB halkbandı, 40 kanal cihazlar. Geçmişte halkbandı telsiz kullanmıştım bir dönem. Benim lisansım yok. Sabit olan cihazı araca takacağım. Telsiz bölümündeki konu başlıklarını okuduğumda: Midland Alan 100 ile ilgili negatif bir yorum okumadım. Alan 42 hakkında da kullanışlılığı ve pratikliği ile ilgili olumlu yorumlar okudum ( yetersiz kaldığı durumlar da varmış tabi ), bir tane de el telsizi aldım. Malum aile biraz kalabalık olunca ikinci cihaz gerekli geldi bana ;D Takımı daima bir arada tutmam gerek ;D ;D ;D

Bu konuda uzman arkadaşların: Türkiye'nin dört bir tarafı ile ve dünyanın öbür ucu ile görüşme düşüncesi olmayan telsiz alacak kişilerin; sıfırdan ziyade ( tercih kişilere kalmıştır ) ikinci el, 40 kanal, AM-FM cihazlar ile iş görüleceği tavsiyeleri üzerine malum sitede cihaz araştırdım. Midland'ın fena bir marka olmadığını biliyordum onun için tercih ettim. Malum sitede, söylediğim özelliklerde cihazları araştırırsan; gayet ucuz, farklı marka ve model cihazlar bulacaksın. Forumdaki tüm satılık telsiz ilanlarını inceledim, genelde sıfır ürünleri veya sıfıra çok yakın ürünleri satıyor arkadaşlar ama mutlaka hepsini incelemeni tavsiye derim, belki sana uygun cihaz forumda çıkabilir.

Cihazlar, yarın bana ulaşır diye tahmin ediyorum. Taktırdıktan sonra, kullanım ile ilgili haber veririm.

Görüşelim,

Barış

Selam Barış;

Vermiş olduğun bilgiler için teşekkür ederim, forumlarda yazanları bende okudum, bir çok bilgi edindim. Ama acele etmedim neden se, belki de şu an için lazım olmadığından belki ama, hiç malum siteye bakmak aklıma gelmedi.

Benim düşüncem daha farklı olacak sanırım, sitemizde Umut Bey var, duymuşundur mutlaka UMUT ÖCAL. Kendileri Aselsan satıyorlar, bana da çok yakınlar, daha kendisi bilmiyor ama onlara uğrayıp bu konuda onlardan yardım almak istiyorum.

Telsiz konusunda sanırım büyük yardımı dokunacaktır bana ve ileride doğabilecek aksaklıklara da hemen çözüm bulabilir diye düşündüm.

Bakalım hayırlısı.

Selamlar.

İki saattir internette araştırıyordum, tam çok detay var boşvereyim derken bu konuya geldim ve şimdilik bana lazım olan herşeyi öğrendim, bilgilerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim.

barıs bey ben telsız konusunda baya acemıyım eger sızın telsız gıbı ıs yapabılecek bır mıdland tanıdıkda varsa bıldıgınız alabılırım

Arkadaşlar alışveriş sitelerinde almayı düşündüğünüz telsizler varsa bana mesaj atarsanız size yardımcı olmaya çalışırım. Aslında telsizler sizlerin tahmin ettiği gibi çok yüksek paralar ödenerek alınacak cihazlar değildir. 50-100 TL ya alacağınız basit bir 4 wattlık am/fm cihaz işinizi görecektir. 250-500 tl arası cihazları daha sonra merakınız artarsa alınız. Sahibinden.com sitesinde elektronik bölümüne girip telsizi işaretlerseniz çokça telsiz satışı görürsünüz. Bunların çoğu amatör cihaz satışları olmakla beraber içlerinde HALK BANDI (cb-Citizen Band) olanlarda vardır. Almayı düşündükleriniz varsa bilgi amaçlı yardımcı olurum. Çünkü Ofroad araçları için telsiz alımı arttıkça fiyatlarıda artmaya başladı bu cihazların. Eskiden 10 tl ye alınan cihazlar şimdi 100 tl den aşağı alınamaz oldu. President jackson ve lincoln, süperstar, galaxy 5 star gibi cihazlara 400-500 tlgibi paralar ödenebilir ama hiç özelliği olmayan düz cihazlar 200-300 TL arası satılıyor. Benim öneri amaçlı sahibinden sitesinden taradığım bir kaç link önerebilirim. Paranıza göre seçim yapmak size kalmış. Yardımcı olmaya herzaman hazırım.
NOT: SATICILARIN HİÇ BİRİNİ TANIMIYORUM.YANLIŞ ANLAŞILMASIN. ÖNERİ AMAÇLIDIR. BEN SATMIYORUM
ÖNERDİKLERİM AŞAĞIDADIR. SİZİN GÖRDÜKLERİNİZ VARSA BİLDİRİRSENİZ YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIRIM. YETERKİ KAZIKLANMAYIN.
11 ARALIK 2010 SAAT 21:10 DA SİTEDEN TARİHE GÖRE TARATTIĞIM SATIŞLARDIR. 6 SAYFAYA KADAR SEÇİM YAPTIM.

1) President jackson 6 Bant 400 TL(pazarlıkla 300-350 TL ye almaya çalışınız. Süper bir cihazdır. öncelikle 300 TL den başlayınız. 250 TLye verirse hiç düşünmeden alınız.)
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-telsiz-sabit-telsiz-president-jackson-6-band-36293431/detay

2)President Jackson 5 Bant 350 TL(pazarlığı 300 TL ye kadar yapınız.Üstüne çıkmayınız.
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-telsiz-sabit-telsiz-president-jackson-5-band-36293624/detay

3) Superstar 3900 300 TL(250 TL den fazla vermeyiniz)
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-telsiz-sabit-telsiz-superstar-3900-36293273/detay

4)Midland Cb Transceiver ALan 100 plus Telsiz 400 TL (300 TL ye hemen alınız. Çünkü 2 adet cb telsiz, çatı anteni ve araç anteni birlikte fiyattır. Çatı anteni ile araç antenin özelliklerini mutlaka sorunuz )
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-telsiz-sabit-telsiz-midland-cb-transceiver-alan-100-plus-telsiz-36196494/detay

5) Midland Alan 78 plus telsiz 200 TL (150 tl ye almaya çalışınız. En azından cihaz sıfır 200 tl ye de alınabilir. AM bandı var mı sorunuz ???)
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-telsiz-sabit-telsiz-midland-alan78-plus-multi-b-cb-telsiz-36198739/detay

6)Midland Alan 8001 Am Fm Usb Lsb 25w Telsiz 300 TL (Alınabilir. 250 den pazarlığa başlayınız)
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-telsiz-sabit-telsiz-midland-alan-80001-am-fm-usb-lsb-25w-telsiz-36133413/detay

7)mobil antenler magnum cebeci 60 TL ( ayaklı olanları alınız. fiyat çok uygun. Ayaksız olanı ben alıcam :D )
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-telsiz-aksesuar-mobil-antenler-magnum-cebeci-36124940/detay

8) Pan PC 40 AM/ FM TELSİZ 100 TL ( Adaptör ve mike ile beraber fiyat çok uygun. Çalışıyorsa sorunsuz ise hemen alınız)
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-telsiz-sabit-telsiz-pan-pc-40-am-fm-telsiz-35997189/detay

Selam,

Bugün sahibinden'de gördüğüm bir President Jackson II aldım (500TL). Seçimimin sebebi bu forumdur :smiley: Pazartesi günü de bir aksilik olmazsa montajını yaptırıcam, bilgi paylaşımı için tekrar teşekkür ederim.

Önder Bey hayırlı olsun. President her zaman güzel ve kalitelidir. Jackson 2 cihazınız eğer modifiye edilmemişse 4 watt am/fm SSB si ise kapalıdır.Eğer cihazın içi hiç açılmamışsa bu şekildedir. Bu durumda aldığınız 500 TL lik cihaz ile 50 TL ye satılan düz bir AM/FM 4 wattlık cihaz aynı işlevi görecektir. (Yasal çıkış 4 watttır). Cihazınızın içinin açılıp açılmadığına dikkat ediniz. Eğer açılmışsa modifiyelidir. Yani 10 wat am/fm 21 watt SSB dir.

Bu arada jackson 2 yerine Eski tip olan 6 bantlı veya 5 bantlı jacksonları tercih etmenizi öneririm. Hem kullanım kolaylığı açısından eski jacksonlar daha kolay kullanımdadır. Hem de boşuna fazla para vermemiş olursunuz. Bİr de biraz önce bahsettiğim watt olayı yüzünden..

turker bey mıdland lara sızın yolladıgınız pazarlık payıyla mesaj atttım genelde pıyasada kıme sorsam mıdland dıyo o nedenle cogunluya uyayım dedım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR