CB Telsiz Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kuzey61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 124
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,433

Etiketler

Ynt: CB Telsiz Seçimi

umut bey temin ederken (satıcı) bu belgeyi ibraz etmek gereklimi yoksa gidip bakkaldan ekmek alır gibi ala bilinirmi?

Civil band halk bandı 27 mhz de uluslararası anlaşmalara imza atmış ülkelerce belli teknik sınırlar içinde ruhsat ve lisans gerektirmeden halkın kullanımına açılmıştır.

Peki UMUT bey bunlar için lisanas gerklimi

kenwood TM-V71E (VHF ama emin değilim) veya kenwood TM241E Mobil (VHF)

el telsizi için ise
YAESU VX 8R TRİPLEBAND

gerekiyorsa lisansız önere bileceniz marka model varsa sevinirim

kuzey61' Alıntı:
Peki UMUT bey bunlar için lisanas gerklimi

kenwood TM-V71E (VHF ama emin değilim) veya kenwood TM241E Mobil (VHF)

el telsizi için ise
YAESU VX 8R TRİPLEBAND

gerekiyorsa lisansız önere bileceniz marka model varsa sevinirim

Lisans gerekir

sizin haberleşme ihtiyacınız nedir?

Heves Merak ve kamp da avda kullanmak allah göstermesin doğal affetlerde yardımcı ola bilmek insanlara ve bu konu hakkında bilgim sıfır yani sınava girsem teknik bilgiden kalacam kesin kanundan mevzuatdan ezberler geçerim ama teknik bilgiden çok zor gibi görünüyor anlıyacanız

Merhaba MAGNUM06..
Umut Kaptan cevap vermiş ben de eklemek istedim.

Midland Alan 42 Ve Midland Alan 78 Telsizler (multi yazanları)1 Watt AM , 4 Watt FM olup CB (Citizen Band-Halk Bandı) olarak geçer. Multi yazmayanları sadece AM band fakat modifiye edilebiliyor diye biliyorum.Yeni telsiz yönetmeliğine göre bu cihazların kullanımı herhangi bir ruhsat veya izin gerektirmemektedir. Sorunsuzca kullanabilirsiniz. Kanun yeni olduğu için kolluk kuvvetleri bazen eski kanuna göre hareket etmek isteyebilir.Güzel bir dille yeni yönetmeliği hatılratınız veya telsizi yeni aldıysanız faturasını saklayınız.Aşağıda yeni yönetmelik mevcuttur.Bunun haricinde size tavsiyede bulunmak istiyorum.Alacağınız telsizleri araştırırken AM bandınında 4 watt olmasına dikkat ediniz. Piyasada daha ucuza 4 watt AM/FM cihazlar mevcut. Cihazların aynı anda 2 kanalı dinleme gibi güzel özellikleri var.Her şey güzelde sonuçta bu cihaz bir el cihazı.Araç antenine bağlamadan sağlıklı görüşme mesafesi olmayacaktır.2 cihazı birden alacaksanız birini el cihazı diğerini sabit kullanacaksanız bu şekilde olabilir.El cihazlarının en büyük sıkıntısı pil sorunudur.Alan 42 cihazı bence görüşme mesafesi olarak aman aman bir cihaz değil.Hem sabit hem el cihazı olarak kullanacağım derseniz bilemem ama ben bunun yerine sabit cihaz almanızı veya ayrı ayrı cihazlar almanızı tavsiye ederim.Bu arada cb telsiz satışı ve alımı serbest olduktan sonra 2.el telsiz satışları çoğaldı.50 TL ye AM/FM 4 watt olan cihazlar var.Boş yere tonlarca para vermeyin.2. el piyasadan antenle beraber 120-150 arası telsiz alabilirsiniz ki antenin sıfırı 100 tl telsizin sıfırı 300 tl..toplam 400 tl gibi bir para..bence çok para..iyi araştırın derim.Satışlarla karşılaşırsanız size bilgi amaçlı yardımcı olurum.Sormaktan çekinmeyiniz.

BİLGİLENDİRME:
Yeni Telsiz Yönetmeliği 18 Temmuz 2009 cumartesi tarih ve 27292 sayı ile RESMİ GAZETE 'de yayınlanmış ve Bu yönetmeliğin 3.BÖLÜM üne göre HALK BANDI TELSİZ(CB) CİHAZLARINDA RUHSAT ve SERTİFİKA ARANMAMAKTADIR. KULLANIMI EK-2 YE UYMAK KAYDIYLA SERBESTTİR.
http://www.tk.gov.tr/Duzenlemeler/Hukuki/yonetmelikler/2009/ozeltelsizsistemleriyonetmeligi.pdf

Bu arada eski soruların arasında President jackson 2 modeli sorulmuş.Bu cihaz Türkiye de satılırken Yasal olarak satılmaktadır.Çünkü cihaz satılırken 4 watt AM/FM USB Ve LSB ise KAPALI olarak satılır.Bu yasaldır. Ammmaaaaa ;D ;D ...siz bu cihazı bu şekilde alıp 5 dakika içinde aldığınız yere gerekli modifiyeyi yaptırıp 10 watt AM/FM 21 Watt USB LSB ye sahip cihaz sahibi olabilirsiniz.Bu cihazı alamak isteyenler gerkli modifiyeyi yapmadığı sürece aldıkları telsizin wattı 4 watt olarak kalacaktır ve bu da yasaldır.Bunları alırken bu duruma da dikkat ediniz.Bu arada modifiye yaptırdığınızı söylemediğiniz sürece ve çevreye sarkıp rahatsızlık vermediğiniz sürece kimse bilmeyecektir.Bu da ipucu olarak sizde kalsın ;). Zaten telsizde çıkış gücü ayarlaması çevreye olan zararından dolayıdır.TV ler etkilenir,radyolar etkilenir,telefonlar etkilenir.Siz gerektiği gibi telsiz kullanmayı bilirseniz çıkışın yüksekliğinin bence çok önemi yok.(Belki insan sağlığına olan etkiler tartışılabilir ama inanın sigara kadar yüksek bir etki değil).Yeterki diğer cihazların çalışmasını etkilemeyin.

Merhaba,

Bu gün aracım için, ikinci el bir adet anten tesisatı ile birlikte Midland Alan 100 ve yarın da yine ikinci el bir adet Midland Alan 42 cihaz alıyorum. Cumartesi günü hepsi elimde olur diye tahmin ediyorum. Herhangibir noktada takılırsam, mutlaka fikirlerinizi ve önerilerinizi alırım.

Bilgiler için tekrar teşekkür ederim,

Barış

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR