CB Telsiz Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kuzey61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 124
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,468
Ynt: CB Telsiz Seçimi

PRESIDENT JAKSON II 40 KANAL AM/FM/LSB/USB CB HALK BANDI TELSİZ
PRESIDENT JAKSON II AM/FM/LSB/USB CB TELSİZ

BU FATURA GEREKEN ARKaDAŞIMIZA ALIP , SONRA SATTIĞIMIZ CİHAZ
625 GİBİ BİR fiyata gelmişti ( 0 olarak PRESIDENT ten alındı son cihazlardan biri )

güzel cihaz ama bana zayıf geldi
eski JACKSON lara hiç benzemiyor...
ben tavsiye etmem..

MIDLAND 8001 S bile ondan iyi...

RadyoSPOR yıllarca milleti kazıkladı zaten HACI ve kardeşi...
CEBECİ hala anten yapıyormu bilmiyorum ama herhalde bıraktı...
Çok yaşlandı belki Oğlu devam ediyor olabilir
İlkdefa anadoluhisarında ki evinin bahçesinde kopya çekerek başladı KAVANOZLUYA...

Etiketler

Bu gün Radyopor-Karaköy de anten baktım bir model fiber kaplı sökülebilir diğerleri sabit 125 TL.
Cebeci bitmiş

turkergen' Alıntı:
Kesinlikle siz kusura bakmayınız. Verdiğim not bilgi amaçlı idi yanlış anlaşıldıysa özür dilerim. .Kurulum ile ilgili olarak buradan size yardımcı olmaya çalışalım. Bu linkte kendi vitara ma yaptğım telsiz montajının anlatımı var. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=54888.0 . Belki biraz faydası olur.. Öncelikle telsizi nereye koyacağınıza karar verin. Bundan sonra Anteni nereye takabilirsiniz ona karar verin. Aracınızın marka ve modelini belirtir veya resim eklerseniz.Bizim için kolay olur..İsterseniz ayrı bir konu başlığı açın. linkini buraya yazın size oradan tüm arkadaşlar yardımcı olmaya çalışalım.

Türker aracımın fotoğraflarını eklediğim link;
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=69974.new#new

sağlıcakla kalın...

ali aksoy' Alıntı:
Cevaplar karşımış ama sorun değil..

anten konusundaki sorular , çok fazla uzun sürer , el telsizi ve mobil telsiz ile aradaki farkları ,
web sitesinde anlatmak daha rahat olur , hemde burada konu kirliliği yaratmamış oluruz,
zaten bir bölümü var , istanbul'da midland ile ilgili arkadaşımız ozan bey bu konuda bilgi sahibi
ama yinede sorular için vakti olmaz ise ( turkeyradiooperators.org ) sitesindeki konulara ekleme yapıp cevap alabilirsiniz
-----------------------------------------
Araç montajı için :

Fotoğrafları çekerseniz
onları sıralarız ve üzerine yapılacak işlemleri yazarız
böylece telsiz montajında kolaylık olur.

aracı , takılacak yeri , anten takılacak yerleri ,
arac genel görünüm ,
iç görünüm , detaylar ,
kapılar , döşeme fitilleri , yan kapı menteşeleri
ön kaput açık , göğüs , direksiyon , torpido altı ,
akü tarafı , tamponlar , tampon alt bağlantıları ,
enstalasyon geçiş noktalarını ,

daha aklınıza gelen yerleri çekip web sitesine ( Tevfik Bey'in adresine ) gönderirseniz o veya ben
üzerinde oynar ekler ve yayınlarız.
sorularınızı da yeni üyeler için ( turkeyradiooperators ) CB veya OFF ROAD bölümünde sorabilirsiniz

saygılarımla

Ali bey, aracımın fotoğraflarını eklediğim link;
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=69974.new#new

( turkeyradiooperators ) adresi nedense hata veriyor siteye giremiyorum. Bu nedenle burada yayımlayabiliyorum.

Saygılarımla.

ali aksoy' Alıntı:
Cevaplar karşımış ama sorun değil..

anten konusundaki sorular , çok fazla uzun sürer , el telsizi ve mobil telsiz ile aradaki farkları ,
web sitesinde anlatmak daha rahat olur , hemde burada konu kirliliği yaratmamış oluruz,
zaten bir bölümü var , istanbul'da midland ile ilgili arkadaşımız ozan bey bu konuda bilgi sahibi
ama yinede sorular için vakti olmaz ise ( turkeyradiooperators.org ) sitesindeki konulara ekleme yapıp cevap alabilirsiniz
-----------------------------------------
Araç montajı için :

Fotoğrafları çekerseniz
onları sıralarız ve üzerine yapılacak işlemleri yazarız
böylece telsiz montajında kolaylık olur.

aracı , takılacak yeri , anten takılacak yerleri ,
arac genel görünüm ,
iç görünüm , detaylar ,
kapılar , döşeme fitilleri , yan kapı menteşeleri
ön kaput açık , göğüs , direksiyon , torpido altı ,
akü tarafı , tamponlar , tampon alt bağlantıları ,
enstalasyon geçiş noktalarını ,

daha aklınıza gelen yerleri çekip web sitesine ( Tevfik Bey'in adresine ) gönderirseniz o veya ben
üzerinde oynar ekler ve yayınlarız.
sorularınızı da yeni üyeler için ( turkeyradiooperators ) CB veya OFF ROAD bölümünde sorabilirsiniz

saygılarımla

Ali bey, Tevfik beyin sitesinde bir problem mi var? İki gündür siteye giriş hata veriyor.

Resimdeki telsizin düz doğada 10klm kapsam alanı olduğu talimatında yazıyor.
Göl veya denizde herhalde.
Fiyatı uygun gibi.
Zor durumlarda faydası olurmu?[attachment=1]

telsiz 2.jpg

airboat' Alıntı:
Resimdeki telsizin düz doğada 10klm kapsam alanı olduğu talimatında yazıyor.
Göl veya denizde herhalde.
Fiyatı uygun gibi.
Zor durumlarda faydası olurmu?[attachment=1]

Seyfettin bey iyi pazarlar , :smiley:
Öncelikle bu tip telsizler performans bakımından PROFESYONEL PMR lerin verdiğini vermez. :'(
fakat ucuz olsun kısa mesafe konuşacak birşeyler olsun derseniz... tamam o zaman.

eğer iki kişi konuşacak iseniz , PMR görüşme mesafeleri hakkında bilgi alacaksanız :-X
şehir içi ve şehirler arası için tüm raporlar www.turkeyradiooperators.org web sitesinde var hatta cb ile olanlar da dahil..

iki şık var ..
kısa mesafe , kırılacak , bozulacak , ucuz telsiz ::smiley:
uzun mesafe , sağlam , MIL standartı , pahalı telsiz ;D

tercih sizin..
görüşmek üzere
saygılarımla
Ali AKSOY

Arkadaşlar merhaba; DNS de Midlandın çeşitli modelleri mevcut fiyatları da birbirine çok yakın;

http://www.dnsonlineshop.com/CB-HALK-BANDI-TELSIZLER_k_t_g_CBT__aa__aa__aa__.htm

İçlerinden sadece Midland 278 Halk Bandı CB olanı eleyebildim çünkü mayk girişi sağ tarafta benim araca monte şeklime göre ters düşüyor geri kalan modelleri arasında kararsız kaldım.

Midland 248 Halk Bandı CB Telsiz AM/FM

Midland ALAN 48 Plus Multi B Halk Bandı CB AM/FM

Bu iki telsizin arasında 10TL gibi bir fiyat farkı var ikisinin birbirine göre avantaj/dezavantajları nelerdir ?

Birde şu model var DNS de vardı ama kaldırmışlar.Üzerinde analog SWR olması benim hoşuma gidiyordu;

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-lisanssiz-telsiz-midland-alan-48-excel-amfm-cb-telsiz-44132754/detay?

Sonuç olarak bu 3 model arasında kararsız kaldım.Bir tavsiye verebilir misiniz ?

moonwalker_arc' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba; DNS de Midlandın çeşitli modelleri mevcut fiyatları da birbirine çok yakın;

http://www.dnsonlineshop.com/CB-HALK-BANDI-TELSIZLER_k_t_g_CBT__aa__aa__aa__.htm

İçlerinden sadece Midland 278 Halk Bandı CB olanı eleyebildim çünkü mayk girişi sağ tarafta benim araca monte şeklime göre ters düşüyor geri kalan modelleri arasında kararsız kaldım.

Midland 248 Halk Bandı CB Telsiz AM/FM

Midland ALAN 48 Plus Multi B Halk Bandı CB AM/FM

Bu iki telsizin arasında 10TL gibi bir fiyat farkı var ikisinin birbirine göre avantaj/dezavantajları nelerdir ?

Birde şu model var DNS de vardı ama kaldırmışlar.Üzerinde analog SWR olması benim hoşuma gidiyordu;

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-lisanssiz-telsiz-midland-alan-48-excel-amfm-cb-telsiz-44132754/detay?

Sonuç olarak bu 3 model arasında kararsız kaldım.Bir tavsiye verebilir misiniz ?
Merhaba, ben aracıma alan 278 bağladım. Oldukça memnunum. Çıkışı size ters gelmiş bir şey diyemem. 248 modeli 48 den sonra çıkarılanı. Özellikleri arasında hiç bir fark yok. Yeni model olması açısından 248 tercih sebebi olabilir. Kaldırılan model artık üretilmiyor. DNS nin sahibi Ozan Çağman bey bu sitenin de üyesi doğrudan temasa geçmenizi öneririm. Oldukça yönlendirici ve yardımcı oluyor. Ayrıca Albericht marka sanırım yeni telsizler geldi. Ozan bey de var. Ön paneli çıkıyor. Bu fikri de değerlendirin derim! Kolay gelsin :smiley:)

Arkadaşlar merhaba,
uzun süredir konuyu takip ediyorum. Aynı diğer arkadaşlar gibi çok fazla bilgi sahibi değilim. Ancak bu konu başlığındaki aydınlatıcı bilgiler ışığında aşağıdaki iki ilana gözüm çarptı.
Ustalardan bu iki ilan için yorumlarını rica ediyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
Saygılarımla

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-lisanssiz-telsiz-midland-202-cb-telsiz-41727921/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-lisanssiz-telsiz-cb-telsiz-usb-lsb-var-41630212/detay

ali aksoy' Alıntı:
Seyfettin bey iyi pazarlar , :smiley:
Öncelikle bu tip telsizler performans bakımından PROFESYONEL PMR lerin verdiğini vermez. :'(
fakat ucuz olsun kısa mesafe konuşacak birşeyler olsun derseniz... tamam o zaman.

eğer iki kişi konuşacak iseniz , PMR görüşme mesafeleri hakkında bilgi alacaksanız :-X
şehir içi ve şehirler arası için tüm raporlar www.turkeyradiooperators.org web sitesinde var hatta cb ile olanlar da dahil..

iki şık var ..
kısa mesafe , kırılacak , bozulacak , ucuz telsiz ::smiley:
uzun mesafe , sağlam , MIL standartı , pahalı telsiz ;D

tercih sizin..
görüşmek üzere
saygılarımla
Ali AKSOY

Ali Bey; İlginize ve verdiğiniz bilgiye çok teşekkür ederim.

ali aksoy' Alıntı:
İshak bey ;
202 M / 1985 modeldir :'(
diğer cihaz ise piyasada tutulmaz ... :-\

Bence biraz daha zorlanın ve 0 bir cihaz alın,

saygılarımla
Ali AKSOY

Ali bey tşk ederim bilgiler iiçin.
Demekki neymiş "yazılanları daha iyi okumak" lazımmış :smiley:

Alibey size o zaman tek soru sorayım. Yurt dışında eş dost çok oradan (almanya,hollanda,belçika,danimarka) hangi cihazı almamı tavsiye edersiniz.
Gelirken getirsinler.
Sizden (modifiye etmeye de uygun olsun :smiley: ) marka ve model bilgisi almam mümkün müdür acaba?

Tekrar saygılarımla.
İyi günler

moonwalker_arc' Alıntı:
Yeni gelen telsizleri gördüm fiyatları biraz tuzlu :smiley: peki 248 ile 278 arasında ne gibi farklılıklar var acaba ?

248 ile 278 arasındaki farkları dnsonlineshop tan karşılaştırabilirisiniz? 278 daha pratik şimdiden söyliyeyim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR