Bu da benim keyifhanem

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Buggy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 145
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,020
Ynt: Bu da benim keyifhanem

Buggy' Alıntı:
Yeşil Willys'i çok beğendim. Kazasız, belasız kullanın.

Diğeri de üzerindeki port bagaj(sepet),arka koltuk ve sağ tarafa kısa boyluların inip binmelerini kolaylaştırmak için taktığım basamağı saymazsak oynanmamış bir jeep.
Birtürlü düzeltemediğim ise mavi ile lacivert arasındaki farkı bilmeyip daha resmi kurumda ilk kez trafiğe çıkacağı zaman lacivert olan jeepin ruhsatında renk hanesini mavi diye doldurmuş olan birisi yüzünden sivil ruhsata geçerken önceki bilgilerin esas alınması nedeniyle renk hanesinde mavi yazıyor olması.Elimde deyil ama buna takılıyorum işte.

Etiketler

Ynt: Bu Da Benim Keyifhanem (79 Cj7)

Bahçe işleri bitince keyif saatleri başladı. Bu yıl TÜV yılım olduğu için ufak tefek bakım işleri başladı. Mekanik olarak sorun olmadığı için çalışmalar daha çok görüntüye yönelik. Hardtopu sökemediğim için işe boya ile başladım. Bahaneyle atelyem de kapılarını açmış oldu. Başka konu başlığı açmamak için eski konuyu hortlatmış oldum.

Daha önceki yıllarda kompresör ve boya tabancası ile hardtop boyarken ağaçları ve kendimi de boyadığım için ilk defa rulo kullanmayı denedim. Sonuç olumlu, boya tüketimi de üçte bire düştü. Maliyet = 1 lt Akzo-Nobel Selülozik mat siyah boya 13,75 TL + Parmak rulo 3 TL + Tiner, eski gazeteler, bant vs. 1,25 TL
Toplam 18 TL

Sırada tampon ve tampon koruyucu boyası, motor içinde ufak tefek rötuşlar, aracın altında ve çamurluk içlerinde pütürü dökülen yerlerin pütür yamaları var.

02.jpg

03.jpg

04.jpg

Ekli dosyalar

• 01.jpg
    01.jpg
    143.5 KB · Görüntüleme: 187

Ynt: Bu Da Benim Keyifhanem

Kendime iyice kızmaya başladım.Şu Willys'i burada boyaya sokmak yerine atla git İzmir'e,hem tatil yap hem Emin onu boyarken geç karşısına keyifli keyifli çayını iç.
Bu da hayatta aldığım derslerden biri oldu işte.Neyse toplam kaç pati varsa söyle onlara ben çorap/kılıf benzeri birşeyler dikip alıp getireyim bari.
Yapılan iş güzel oluyor,hele de kendi elinle yapıyorsan.Ancak o boyayı ben yapmaya kalksaydım o ruloyu jeepin üzerinde yapışıp kaldığı yerden sökmek için keser -keski epey uğraşırdım.
Eline sağlık,güle güle bin.

Seyit, willys'e kıyamam ama CJ5'i getirirsen acemi nalbant/gavur eşeği misali boya konusunda tecrübe kazanmak için onu zevkle boyayabilirim. Hardtop basit iş ama metal gövde konusunda hiç becerim yok, bahaneyle elimi alıştırırım.

Buggy' Alıntı:
Seyit, willys'e kıyamam ama CJ5'i getirirsen acemi nalbant/gavur eşeği misali boya konusunda tecrübe kazanmak için onu zevkle boyayabilirim. Hardtop basit iş ama metal gövde konusunda hiç becerim yok, bahaneyle elimi alıştırırım.

Bu iyi haber,tamamına gerek yok sanıyorum ama CJ 5 in de bir-iki yerinde boya kabarması var.Özellikle ön çamurlukların arka kısmında hani şu üst üste gelen iki kat metal olan yerlerde bu durum göze batıyor.Willys'den sonra oraları elden geçirtip bir macun çektireyim,ister lokal boya ister tamamını zımpara et hepsini boya.(Yine de lokal boyamaya bak,çünki mümkün olduğunca fabrika boyasını da korumaya ve aracı elimden geldiğince "stok" olarak muhafaza etmeye çalışıyorum.)
Bu arada çayları semaverdemi yoksa kettle,LPG vs de mi demliyoruz.Bahçede çalı çepek bol ben gelirken bir semaver getiririm,sen boya ben çayı demlerim.

Bu yaz olmasada önümüzdeki yaz yazlıkta bahçeveye şeffaf naylondan ve 5x10 kalaslardan iskeletler ile fırın gibi kabin yapıp içinde benim cj8 i boyayacağım :smiley: kafaya koydum

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ercanaslan' Alıntı:
Bu yaz olmasada önümüzdeki yaz yazlıkta bahçeveye şeffaf naylondan ve 5x10 kalaslardan iskeletler ile fırın gibi kabin yapıp içinde benim cj8 i boyayacağım :smiley: kafaya koydum

Ah bir de şu kazıma ve zımpara etme işi olmasa,tabancaya boyayı doldurup atmak kolay.Hatta macun çekmekte zevkli ama zımpara çok zahmetli iş.Önce ya bir çamurluk veya arka kapakta bir deneme yap istersen.

Ben uçak teknisyeniyim, aslında zaman zaman ufak boya işleri yapıyorum çelik macun - zımpara işim daha çok oluyor ama yinede boyacı gibi cam düzgünlüğünde yapabilirmiyim bilmiyorum. önce kaputtan başlamak planım zaten

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,777
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

SON KONULAR

Geri