Bu da benim keyifhanem

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Buggy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 145
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,019
Ynt: Bu Da Benim Keyifhanem

hay emeklerinize klavyelerinize sağlık ne kadar güzel şeyleri ne kadar güzel dile getirmiş yazmışsınız... ::smiley:

Etiketler

Emin dur sis lambaları demişken aklıma takılan bir soruyu sormak istiyorum .Bir ara benim önlerde de iki adet sis vardı fakat önüne gelen aşağı yukarı ayar yapa yapa sonunda kırdılar.Öndeki winch ve koruyucudan ötürü de ilave olarak koyduğum iki adet sinyal araç üzerinde hemen hemen senin sisler gibi duruyor.Biryerlerde de gözüme iki adet hesaplı benzer türden lamba takıldı.
Sorum şu; Mevcut sinyalleri söküp yerlerine o sisleri taksam .Uzun-kısa far ampulü türü birşeylerle bu lambaları iki ayrı anahtar üzerinden hem sinyal ve hemde sis olarak kullanabilirmiyim?
Gelelim yaptıklarına;Fazla söze gerek yok,eline sağlık.Zaten jeepin var derdin var.anahtar tornavida pantolonların arka cebinde dolaşıyor insan.Bu "dert" lafın gelişi.Başka tür bir araç olupta elimde toz beziyle dolaşmaktansa anahtar-tornavida işin zevkli yanı ve bu tür aletlerle yanına yaklaşmaya müsade eden başka araç pek bulunmaz.
Bu arada sadece müziği duyamamakla kalmayıp benzin-tiner vs kokularını da alamıyoruz.

Seyit, sis lambaları H3 ampul kullanır. Tek devrelidir. 55W veya 100W seçenekleri var.

H4.jpg

Ekli dosyalar

• H3.jpg
    H3.jpg
    6.7 KB · Görüntüleme: 293

Konu anlaşılmıştır.En azından mevcut sinyaller üzerinde de biraz daha düşünmek istiyorum.Dediğim gibi vinç ve müştemilatı ön panjur üzerindeki kendi sinyal ve park lambalarının önünü kapattığı için hemen hemen senin sis lambalarının konumunda harici sinyal/park lambaları koymak zorunda kalmıştım.Daha önce başka lambalar da vardı fakat uzun süredir Dodge sinyali kullanıyorum.Yerleri ön tekerleklerin tam karşısına denk geliyor ve biraz ağır çamura girince tekerlekler ileriye doğru birer avuç dolusu büyüklükte çamur fırlatıyor.İçlerinde taş-çakıl da ayrıca eksik olmuyor ve o lambalar bu tür saldırılara pek dayanamıyor.Ya arkalarına 3 mm den aşağı olmamak kaydıyla sac plaka uyarlamam ya da uygun başka bir tür lamba ile biraz küçülterek yerlerini değiştirmem gerekiyor.Gözüme kestirdiğim bir yer var.Bunlardan boşalacak yere de o sis lambalarını düşünmüştüm.Dış muhafazaları çok sağlam görülüyordu ve ayrıca suya-sabuna da çok dayanacak cinsten birşeyler.Sanırım teknelerde dış güvertenin bir yerlerine takılan bir mal.Yukarıda sen sis lambalarından bahsederken resimde gözüme takılınca benzerlik görüp bağlantı kurdum ve birden aklıma iki işi birden üstlenip üstlenemiyecekleri gibi o soru takıldı.
Bu durumda ben öncelikli olarak sinyal ve park lambası olarak düşündüğüm yere uygun lamba araştırayım.Aslında gözüme takılan öyle bir lamba da var.Tekrar bulup resimlerini koymaya çalışırım.

Dodge sinyallerini bilmiyorum. Çamurdan etkilendiğine göre arka kısmı açıkta. Ebatları uygun olursa reflektör ve duy kısmı traktör farlarının içine monte edilir. Hazır boyadayken far da araç rengine boyanabilir. Willys'te bu tür far sırıtmaz. Eğer çift duylu ampul takılabilseydi hiç değişiklik yapmadan kullanabilirdin. 35W tek devreli standart ampul kullanıldığı için sadece sinyal olarak kullanabilirsin.

Ekli dosyalar

• Farsan.jpg
    Farsan.jpg
    19.3 KB · Görüntüleme: 322

Traktör lambaları biraz büyük.Aslında boyutu küçültüp o tarz arka kısmı sağlam birşeyler olursa sis lambası olması önemli değil,sinyalleri sağlama almam da yeterli.2. resimde kürek tutamağının hemen altına gelen yerde koruyucunun kalın sacına yanlamasına da monte edebilirim.

Jeep 1.jpg

Jeep 2.jpg

Traktör farları 13 cm çapında. Daha küçük ebatta düşünüyorsan motosiklet sis farları var. sahibinden.com da çifti 40 - 50 TL civarında.

Aşağıda da benim alışveriş yaptığım sitelerden birindeki çeşitler var. Çap 6,8 - 9 cm arası, fiyatlar çifti 15 - 20 USD (free shipping), 25 günde PTT kargo ile elinde. En alttaki sinyal lambası olmaya en uygun olanı.

http://www.dx.com/p/ns60-55w-4000k-2000-lumen-h3-halogen-yellow-light-car-fog-lamps-dc-12v-pair-117133#.U6l16aOeq_I
http://www.dx.com/p/55w-3000k-1000-lumen-h3-halogen-yellow-light-car-fog-lamps-dc-12v-pair-117240#.U6l2HaOeq_I
http://www.dx.com/p/gh168-h3-55w-443lm-4200k-warm-white-halogen-car-front-foglights-12v-2-pcs-274606#.U6l2LaOeq_I
http://www.dx.com/p/waterproof-3w-1000-1300lm-led-white-light-motorcycle-headlamp-black-12-80v-179403#.U6l296Oeq_I

Buggy' Alıntı:
Tabancanın da profesyonel tip olması lazım. Bende 3 tane var ama toplasan bir tane etmez. Ancak tahta parmaklık, bank, kapı vs boyuyor. Bence araç boyanacaksa herşeyin sökülmesi sadece kupanın kalması en doğrusu. Orayı bantla burayı ört mutlaka bir yerlere boya bulaşıyor. Ön hazırlıkları olmasa boya çok zevkli bir iş.
Seyit, ben günde en az iki litre tükettiğim için poşet çay tercih ediyorum. Demleme ağır gelir. Kettle'ı koyarız, ben çay sen kahve takılırız.

Sent from my phone

Emin bey merhaba; Samimiyetinize güvenerek boya işlerine benim de dahil olma isteğimi size iletmek isterim. :smiley: Tampon , alt takım , korozyonlu ve paslı yüzeyleri kendim elden geçirmek istiyorum. Tam hayal ettiğim ortamdan bahsedildiği için araya girdim :smiley:

Saygılar

$ 6.99 fiyatlı olanlar daha uygun geldi.Aynısının LED yerine halojen olanı varmı acaba?Bir de gövde kısmını krom istemiyorum.
Eklediklerimi de ben bulmuştum.Verdiğin linklerdeki lambaları ve o linkleri torun uyuduktan sonra iyice incelemek istiyorum.

R-2A.JPG

R-2B.JPG

seyit' Alıntı:
$ 6.99 fiyatlı olanlar daha uygun geldi.Aynısının LED yerine halojen olanı varmı acaba?Bir de gövde kısmını krom istemiyorum.
Eklediklerimi de ben bulmuştum.Verdiğin linklerdeki lambaları ve o linkleri torun uyuduktan sonra iyice incelemek istiyorum.

$ 6.99 olan plastik gövde, halojen ampulün ısısıyla erir. Krom olması önemli değil, zaten kısa sürede kararacak. Güzel bir zımpara yapıp yüzeyi pürüzlendirip araç rengine boyatırsın.

ercanaslan' Alıntı:
abi h3 lambalı bir sis lambasının içine turuncu renkte ekstra led lamba koyarak ledi sinyal h3 ü de sis farı olarak kullanılamazmı acaba?

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sis olayını ikinci plana attık Ercan. Öncelik park ve sinyal lambaları. Mevcut park/sinyal lambaları işlevsiz kaldığı için dış ortama dayanıklı ve willys'te sırıtmayacak türde bir far bulup iki devreli (5/21W) bir duy'la birleştirip ön tampona takmak gerekiyor. Böyle birşey araştırıyoruz.

Buggy' Alıntı:
Sis olayını ikinci plana attık Ercan. Öncelik park ve sinyal lambaları. Mevcut park/sinyal lambaları işlevsiz kaldığı için dış ortama dayanıklı ve willys'te sırıtmayacak türde bir far bulup iki devreli (5/21W) bir duy'la birleştirip ön tampona takmak gerekiyor. Böyle birşey araştırıyoruz.

yazdıklarınızın hepsini bidaha okuyunca kople yanlış anladığımı farkettim kusura bakmayın :smiley:

Ailenin arazilerinden Pajero Pinin gitti, toruna hazırlık olsun diye benim CJ'nin torunu Jeep KJ geldi. Daha karmaşık, daha elektronik ve daha plastik. Isınamadım, açıkcası ürktüm ama umarım alışırım. Ne de olsa Jeep :smiley:

001.jpg

Ekli dosyalar

• 002.JPG
    002.JPG
    257 KB · Görüntüleme: 211

Abi hayırlı olsun. Allah kazasız belasız binmeyi nasib eder insanllah

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR