Bir Gezgin Defender'ın Re-birth Hikayesi...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tindersticks Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 393
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 86,308
Ynt: Bir Gezgin Defender'ın Re-birth Hikayesi...

Malesef bu gün de işlerimin yoğunluğundan dolayı gidemedim arabamın başına.... ve sanırım önümüzdeki Çarşambaya kadar da gidemiyeceğim gibi görünüyor... Nasıl merak ediyorum nasıl özlemişim....

Not: arabanın sanırım gerçek rengine ulaştım... LCN Cambrian Grey, Slate Grey year 84-88 LRC.348

Merak edenler için yıllara göre orjinal renk tablosu ektedir...

Opak Renkler için
http://www.stephen.hull.btinternet.co.uk/nonmetallic.html

metalik renkler için
http://www.stephen.hull.btinternet.co.uk/metallic.html

İç Döşeme Renkleri
http://www.stephen.hull.btinternet.co.uk/interior.html

Eski Renk Kartelası ( iyi bir monitörde bakmanız rica olunur.... Hep benim Sony Vaio da bakıyordum benzetemiyordum bir kez de Eizo/Mac Pro ikilisinde denedim... Tamam dedim..
http://www.stephen.hull.btinternet.co.uk/chart1.html

Yeni renk kartelası
http://www.stephen.hull.btinternet.co.uk/chart2.html

http://www.docstoc.com/docs/32977601/Paint-Codes-land-rover-discovery-range-rover-defender-freelander

Defendera dair bulduğum bilgileri de bu topic te paylaşacağım....

Etiketler

oralarda bir haber var. şu seçim bir bitsin.. haberi yapmaktan çok arabayı görmek ve basında bir bira içmek için gelicek kameraman arkadaşım emrah öncül ile..
zapatur u falan konusuruz:smiley::smiley::smiley:

saka bir yana araba önceden belgesel ekibininmiş ya, tam televizyoncu arabası. tipinden tarzından her şeyinden anlaşılıyor:smiley::smiley:

Takip edilecek güzel bir konu restarasyonu yapan arkadaşa başarılar ve en önemlisi sabır dilerim selamlar Galip TAŞ

Taner bey kolay gelsin, yaklaşımınız çok yerinde tebrik ederim (özgüne sağdık kalmakla ilgili)... İlgiyle izliyorum

zapatista' Alıntı:
oralarda bir haber var. şu seçim bir bitsin.. haberi yapmaktan çok arabayı görmek ve basında bir bira içmek için gelicek kameraman arkadaşım emrah öncül ile..
zapatur u falan konusuruz:smiley::smiley::smiley:

saka bir yana araba önceden belgesel ekibininmiş ya, tam televizyoncu arabası. tipinden tarzından her şeyinden anlaşılıyor:smiley::smiley:
Kesinlikle dostum.... zaten daha önce de dediğim gibi aracı ilk gördüğümde vuruldum.... O kadar kişilikli daha doğrusu kimlikliydi ki ona aşık oldum...

herkesin defenderı kendine güzel gelirmiş benimki de bana dünyanın en güzeli geliyor... o kadar özel ki...
Bu yüzden de çok müdahale etmek istemiyorum ona.... hatta bir ara orjinal boyasıyla bırakmayı yani boyamamayı bile düşündüm.... ama geçen 25 yılın ardından son parçası da bir kaç yıl içerisinde solacak hiç bişi kalmayacaktı...

bu aracı bulmadan önce -ki forumda puma mı tdi mi vs diye topik bile açmıştım yardım isteme babında... tamamen bu güne adepte edilmiş bi araç yapmayı düşünüyordum.... Aliağadan en hurdasını alıp her şeyini değişitirip bu güne dair bişi yapmak.... ama şimdi elimdekini yaşatmak korumak büyütmek ve güzelleştirmek istiyorum... üzerindeki yaşanmışlıkları maskeleme silip atmak istemiyorum...

Hatta bazen o kadar takılıp kalıyorum ki... işi gücü bırakıp tam 2 gün aracın orjinal rengini araştırdım.... hala da araştırıyorum 100de100 bulana kadar da devam...
Araç orjinal İngiliz olduğu için kaydı otokarda yok ama yine de yardım için aradım Otokarı.... Sağolsun Satış Sonrası Hizmetler Müdürlüğünde Servis Mühendisi Kürşat Başar arkadaşım (arkadaşım diyorum çünkü o kadar içten o kadar ilgili o kadar yapıcı yaklaştı ki anlatamam) net olamamkla birlikte olası rengi bildirdi... Yinede net olmadığı için bilgi harıl harıl araştırıyorum... Daha önce olsa rengim (hatta renklerim) belliydi... Başta ilk gençliğimin rengi oksitli camel trophy sarısıydı.... Sonra Land Rover Experience grisi, ondan sonra Tangerine G4 ve daha sonra da experimental bir iş... Defender renk paleti dışında kendi kurguladığım desert wolf ya da tibet tuscany adında bir konseptti oluşturacağım... gövde mat kum kahvesi tavan ise kum beji... ama şimdi bütün projeleri çöpe attım...

kocaoğlanı olduğu gibi istiyorum....
Yani yapmak istediğim bir başkomutan değil dostum yanlızca bir ikincil komutan....
yani kocaoğlanın doğdu yıllara döneceğim ben de....
ne demiş atalarımız gerçekçi ol imkansızı iste....
( sıcak konyak daha keyifli olmaz mı bira yerine :smiley: )

Taner bey;

Selamlar Bende tüm bu sitede var olan si ve sizler gibi bir defender aşığıyım sizlerin geçtiği yolun henüz başındayım.

İzmir de bu işi yapan biri olarak sizinle tanışmak ve bu güne kadar yaşadıklarınızdan ilham almak isterim. Aracınızı birebir görüp Mevcut ustalarınızla görüşmek isterim. Benim Defender araştırmalarım devam ediyor uygun zamanı bulduğumda benimde bir aracım olacak ve belkide aynı ustaların elinde şekil bulacak.

Saygılarımla

Serkan ÖNTÜRKLER

ada28' Alıntı:
Takip edilecek güzel bir konu restarasyonu yapan arkadaşa başarılar ve en önemlisi sabır dilerim selamlar Galip TAŞ

Teşekkürler.... Sabırla ilgili bir problem yok inanın.... Ben de çok var.... 22 yıldır reklamcılık yapınca insan sinirlerinin bir bölününü aldırmak zorunda kalıyor...

bir de galiba acelem yok.... şu an farkediyorum bunu....

bu da güzel bişi sanırım.... ölüme de doğuma da çiçekler yolladığımız ve hep bir yere koşarak gittiğimiz ayağımızı tam gücümüzle yare basmadığımız şu modern zamanlarda hırssız ve acelesiz olmak hoşuma gitti...

ONTURK' Alıntı:
Taner bey;

Selamlar Bende tüm bu sitede var olan si ve sizler gibi bir defender aşığıyım sizlerin geçtiği yolun henüz başındayım.

İzmir de bu işi yapan biri olarak sizinle tanışmak ve bu güne kadar yaşadıklarınızdan ilham almak isterim. Aracınızı birebir görüp Mevcut ustalarınızla görüşmek isterim. Benim Defender araştırmalarım devam ediyor uygun zamanı bulduğumda benimde bir aracım olacak ve belkide aynı ustaların elinde şekil bulacak.

Saygılarımla

Serkan ÖNTÜRKLER

bilgi paylaşıldıkça arşivsel data olmaktan çıkıp hayata yön veren güç olu verir.... bu sitenin beni en cezbeden yanı da buydu zaten.... her gezenin her bildiğini koşulsuz paylaşıvermesi kardeş sofrasında gibi... mülkiyetin en büyük hırsızlık olduğuna inana biri olarak bilginin mesajlardan mesaja, oradan da gerçek hayata sınırsız dolaştığı bu site bu yüzden çekiyor beni....

bir kaç yıldır deneyimlerini paylaşanlardan hep alıyordum.... vakit şimdi de deneyimi yaşayoıp paylaşma vakti... muhetemelen de yarın senin deneyimlerini paylaşacağız buradan ilgiyle sevgili serkan...

not: böyle bir işe izmirde kalkışmak gerçekten kolay değil... hiç bir databse yok hiç bir adres yok daha önce garajda hiç bir araca rsatlamadım... aydında toplanan Cjlerden sivasa, ığdıra, trabzona kadar canım ülkemin her yerinden dostumuzun aracına tanık olduk ama bir tane izmir yoktu yüzyüze paylaşacağım deneyimlerini... (eğer varsa ve ben gözden kaçırdıysam da affola)

Aracım İzmir otomersunda toplanmakta bayraklı smyrna meydanı başak tütün depolarını geçtikten sonra benzinliğin karşısı... yarın sabah ilk iş mehmet ustaya telefon açacağım, gezenbilir şifresini söyleyen herkesin aracımı canlı görmesi konusunda lütfen ilgilenin -ki şifreyi söyleyen herkes kardeşim gibidir....

En kısa sürede orada olacağım ;

Tanışmak dileği ile

slm aracın şase değişimi işleri ile ilgili bi gelişme var mı?

or_man_cı' Alıntı:
slm aracın şase değişimi işleri ile ilgili bi gelişme var mı?
henüz yok... daha doğrusu eski şaseyi kullanıp kullanmama konusunu henüz netleştirmedik... yoksa yeni şase kullanmaya karar verirsek prosedürsel olarak hiç bir problem yok... tabi her şeyi tasal koşullarda yaptığınız sürece....

tindersticks' Alıntı:
öz(g)üne sadık kalmak.... ne güzel...
sadakat bazen en büyük hovardalıktır...
Haklısınız, Restoratör/Konservatör olarak bahsi geçen (öz/özgün) kriter benim mesleki anlamda kıllandığım yegane üslup, bu nedenla daha yakınen takip ediyorum... Tebrik ediyorum. Allah özünden Ayırmasın :smiley:

KABA BİR HESAPLA KAÇA MAL OLACAK BU ARAÇ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR