Bir Gezgin Defender'ın Re-birth Hikayesi...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tindersticks Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 393
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 86,312
Ynt: Bir Gezgin Defender'ın Re-birth Hikayesi...

marlon' Alıntı:
Umarım artık, Taner beyin amacı iyicene anlaşılmıştır. Sanırm bu işte bilgi sahibi olan arkadaşların, bu andan itibaren Taner beyin beyin beklentileri doğrultusunda tecübelerini paylaşması ile ortaya gerçekten güzel, ve klasik bir land çıkacaktır.
Ben keyif ile izliyorum ve başta Taner bey olmak üzere fikrini paylaşan herkese teşekkür ederek başarılar diliyorum

Saygılarımla
Rıza

Teşekkürler Rıza Bey.... Evet hedef belli.... yapılması gereken o hedefe hep beraber ilerleyelim... ( ki baştan hedefimi çok net koymamın nedeni de sizin de dediğiniz gibi o hedefe yönelik katkıları beklemem)

Etiketler

tindersticks' Alıntı:
Sevgili Umutçum....
aracını, deneyimlerini, bilgilerini zaten hayranlıkla izliyorum.... arabanı aldığın günden beri devamlı bir labaratuvar gibi onu daha da iyi hale getirme uğraşını ve bu uğraş sırasındaki deneyimlerini paylaştığın için de tüm defender severler adına teşekkürler sana....
ama....

beni ilgilendiren hangi hızla gittiğim değil nereye gittiğim...40 yaşındayım ve yaşamımdan hız kavramını çıkarıyorum artık.... mesleğim reklamcılık.... alanım moda reklamcılığı... bu yaşıma kadar çok hızlı bir hayat yaşadım... ve farkettim ki ne kadar hızla gidersen aslında o kadar çok yer görmüş olmuyorsun, ve hatta geçtiğin yeri o kadar az görüp o kadar az tanıyorsun....
bu benim için son 1 yıl içerisinde bir yaşam felsefesi haline dönüşmeye başladı....

ipek yolunu aşan deve kervanları gibi ilerleyebilirim.... problem yok.... bu da benim tercihim sevgili kardeşim.....

Tercihine saygılıyım abicim ona lafım yok zaten, benim ki sağlam bir öneriydi sadece. Biz izlemeye devam edelim en iyisi :smiley:

yarın büyük gün.... işlerimden dolayı kocaoğlanın başına gidemedim...

aracın motoru inip şase için karar vereceğiz....
kumlama+güçlendirme+epoksi boya+endüstriyel boya mı yoksa direk yeni şase mi?

bence kendi şasesi... ne de olsa yaşanmışlıklar var onda , ruh var.

tindersticks' Alıntı:
yarın büyük gün.... işlerimden dolayı kocaoğlanın başına gidemedim...

aracın motoru inip şase için karar vereceğiz....
kumlama+güçlendirme+epoksi boya+endüstriyel boya mı yoksa direk yeni şase mi?
Vitamini içinde derler ya o misal , ruhu şasede. Gerekli güçlendirmeleri yaparsanız yenisinden sağlam olur. :smiley:

Gerçekten şasi değişimi gereksiz ve zahmetli gibi iyi bir tamir daha güzel bence tercih sizindir

Şaşe değişiminin işin bürokrasisi dışında neden zahmetli bir iş olduğunu anlayamadım.. değişen motor kaputundan ne farkı var yada kapıdan?? Yeterki aynı modeli kapsayan özeliklerde olsun.. Bilmiyorum yanılıyormuyum???

Saygılarımla

Rıza

marlon' Alıntı:
Şaşe değişiminin işin bürokrasisi dışında neden zahmetli bir iş olduğunu anlayamadım.. değişen motor kaputundan ne farkı var yada kapıdan?? Yeterki aynı modeli kapsayan özeliklerde olsun.. Bilmiyorum yanılıyormuyum???

Saygılarımla

Rıza
Her aracın şasesi o araca özel numaralandırmıştır.Tıpkı bilgisayarların ip numarası gibi.Mesela çalınan bir araç şase nosundan tespit edilebilir polis tarafından. Bu sebeple değişimi daha zahmetli.

İşin büroksisi derken onu kastediyorum zaten Deniz. Onuda legal temin ettiğinde sorun kalmıyor zaten.. Kastettiğim o idi zaten:smiley:)

Rıza

marlon' Alıntı:
İşin büroksisi derken onu kastediyorum zaten Deniz. Onuda legal temin ettiğinde sorun kalmıyor zaten.. Kastettiğim o idi zaten:smiley:)

Rıza
Selamlar , eksik okumuşum kusuruma bakmayın. :smiley:

(Mesajlar karıştı , daha doğrusu konular.Aracı toplanan SeriesIIIle karıştırdım Series şasesi hakkında bilgi verdim. :D :D) Kusura bakmayın değiştirdim mesajımı. :smiley: )

Sorun değil:smiley:)
Ama Araçlar hakkındaki ilgini büyük birkeyif ile izliyorum.. Bunuda söylemeden edemiyeceğim.

Rıza

marlon' Alıntı:
Sorun değil:smiley:)
Ama Araçlar hakkındaki ilgini büyük birkeyif ile izliyorum.. Bunuda söylemeden edemiyeceğim.

Rıza
:smiley: Çok küçükken pikniğe giderken bana alınan bir kitap otomobillere olan ilgimi başlattı , adı Otomobiller'di(98basımı) kitabın. Hatta arazi taşıtları bölümünde Range Rover hakkında bilgi falan veriyordu. O günden beri ilgim günden güne arttı.. Çok hikayevari bir yazı oldu ama idare edin artık :D
Selamlar olsun.. :smiley:

dopamin' Alıntı:
Sonuçta herkes fikrini söyler ama son sözü sahibi söyler
Haklısın Ömer abi , biz divan kurulu misali fikirlerimizi belirtiriz. Son sözü arabanın sahibi yani padişah söyler.. :smiley:

Assasin' Alıntı:
Haklısın Ömer abi , biz divan kurulu misali fikirlerimizi belirtiriz. Son sözü arabanın sahibi yani padişah söyler.. :smiley:

son sözü arabanın sahibinin söylemesi (ki bunu söylerken buarada karşılıklı yaşadığımız değerlendirmenin etkisi yadsınamaz) evet doğrudur ama padişahlık??? efendisiz bir dünyaya inanan bana göre değil sevgili deniz....

tindersticks' Alıntı:
son sözü arabanın sahibinin söylemesi (ki bunu söylerken buarada karşılıklı yaşadığımız değerlendirmenin etkisi yadsınamaz) evet doğrudur ama padişahlık??? efendisiz bir dünyaya inanan bana göre değil sevgili deniz....
Doğrudur , inanın bana göre de değil. Mecaz-ı mürsel yaptım sadece. Kelimelere takılmayınız. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR