Ynt: balkanlar
merhaba meier. yorumunuz için teşekkürler.
uçak biletini gezimden 4 veya 5 ay evvel trek turizm den almıştım. 186 avroydu yanılmıyorsam.türk hava yolları ile bosna havayolları ortak uçuyor.
sizin gideceğiniz tarihe baktım 400 avrolar civarında gözüküyor şu an.muhtemelen o tarihlerde bir çok tur o taraflara gideceğinden fiyatlar yüksek diye düşünüyorum.
ben hyundai era(dizel) kiralamıştım o segmentteki araçlar 30-35 avro civarında.tr ehliyeti yeterli birde yanınızda kredi kartı olursa oradan belli bir meblağ çekiyorlar dönüşte tekrar iade ediyorlar.havalimanı (ufak bir yer) içinde yan yana 4-5 acente var.ben buradan kiralamıştım.
http://www.hyundai.ba/?node_id=215
sınırlardan geçiş:
ben sadece bosna dan hırvatistana geçerken ufak bir sıkıntı yaşadım.genç bir memurdu. benim pasaportta hiç bir avrupa ülkesinin vizesi olmaması(belik suriye ve iran vizelerinin olması) sebebiyle aracı bavulu inceledi.yanımdaki para miktarını sordu.otel rezervasyonumu sordu(ben daha önceden bu tur problemler yaşayan gezginlerin notlarını okumuştum splitte lüx bir otelden rezarvasyon yaptırmış gibi bir çıktı aldıydım ,yok tabi öyle bir şey
) biraz tartışyık bu genç polisle.içerden yaşlı başka bir polis geldi.nema problema dedi.genç olana bir şeyler dedi.oda gitti pasaporta damgayı basıp getirdi.
onun haricinde geçtiğim diğer sınır kontrollerinde sıkıntı yaşamadım.araçla gişeye yanaşıyorsunuz. pasaportu işletip devam.araçtan inmeden hızlıca işlemler gerçekleşiyor.sadece kosova girişinde ayrı bir sigorta yaptırmanız gerekiyor.
araç maliyet:
benim gittiğim tarihlerde ülkeden ülkeye farklılık göstersede dizel 1 ila 1,10 avro civarındaydı.
otobus-kiralık araç
biraz sizin planınıza bağlı.
4 günde sadece saraybosna mostar gezecekseniz otobus.
daha fazlası için araç kiralamak mantıklı gibi.
yolunuz açık olsun