balkanlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan corrado41 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,350
Ynt: balkanlar

Sevgili Corrado 41
Nefis anlatımınız ve harika görüntüler için teşekkürler. Balkanlar gerçekten umduğumuzdan daha güzelmiş. İnşallah ailemle beraber en kısa zamanda bizde bu ziyareti gerçekleştireceğiz.
Hele hele bu görüntülerden sonra gitmeye sabırsızlandık.
Tekrar teşekkürler ve İzmir den iyi geceler.

Etiketler

@gunozkolayli fazla baklamayın derim :smiley:.izmire selam

@ alphinzet sizinde canınıza sağlık.tüyleri diken diken edecek foto yok gibi ama :smiley:

Prizren.

Kosova demek prizren demek benim için.tam bir Osmanlı şehri.camileri ,köprüleri, evleri.
Ve müthiş etleri ile bestami restaurant.
Priştina başkent ama görülesi bir yeri yok.sadece 6 km kadar mesafede sultan murat ın kabri ziyaret edilebilir.

balkans412.jpg

balkans421.jpg

balkans411.jpg

prizren

balkans409.jpg

bestami restaurant.ferdi

balkans425.jpg

sultan murat ın kabri

üsküp.

Yine eski şehre sahip.yine nehir.
Yani sevdim bu şehri
nehrin bir tarafında daha çok Müslüman Arnavut ve Türkler.diğer modern tarafta Makedonlar yaşıyor.herkes kendi okuluna gidiyor.haliyle hem kril hem Latin alfabesi kullanılıyor.balkanlarda halklar iç içe geçmiş burasıda öyle.
Hem eski şehir hem yeni kısımda etraf kafe kaynıyor..kafelerde cinsi latif :D

balkans437.jpg

balkans446.jpg

balkans434.jpg

balkans450.jpg

balkans436.jpg

rahibe terasa vakfı.bu ablayıda hem makedon hem arnavutlar sahipneniyor.

Tetovo-kalkandelen

Alaca camisi-sarena djamija- balkanlardaki alaca camilerin en güzeliymiş.gerçekten de öyle.
zamanın mülki idare amirinin kızı hüsniye hanım yaptırmış şeklinde net olmayan bir bilgi var.
kadın eli değidiğinden mi bu kadar güzel diye düşünüyor insan.

birde baba arabati Bektaşi tekkesi var.

balkans453.jpg

balkans455.jpg

balkans456.jpg

alaca camii

balkans469.jpg

balkans471.jpg

bektaşi derviş baba.gün gelirde burayı okursan beni hatırlayasın diye. mancare 8)

Bayram tebriklerinden anlaşıldığı kadarıyla ramazan bayramında yapmışsınız bu geziyi sizi nasıl kıskandım anlatamam,hele o leziz etlerin tadını hatırladıkca:smiley: (ben Novi pazarda yemiştim hala unutamıyorum)

Ohrid

Ohrid gölünün kenarında ufak bir yer.yakınlarda sveti naum ziyaret edilebilir.

balkans476.jpg

balkans475.jpg

balkans485.jpg

balkans478.jpg

sveti naum.müslümanlarda sarı saltuk un türbesinin burası olduğuna inanıp ziyaret ediyorlarmış.

Struga.

Ohrid gölü kenarında ufak bir şehir daha.
Normalde nehirler göle akar ama burada göl nehire akıyor.daha doğrusu gölden akan su nehir oluşturmuş.nehrin 2 tarafı yine kafelerle dolu .

balkans491.jpg

Arnavutluk

Durres elbasan işkodrayıda gördüm ama gerçek anlamda sadece beratta gezdim.
Safranbolu benzeri evlere sahip.ama oaraya gitmek dönmek yollardan dolayı sabır işi.

balkans495.jpg

balkans504.jpg

balkans506.jpg

balkans502.jpg

gerçek arnavut kaldırımı bu olsa gerek.

özcan dağ' Alıntı:
Bayram tebriklerinden anlaşıldığı kadarıyla ramazan bayramında yapmışsınız bu geziyi sizi nasıl kıskandım anlatamam,hele o leziz etlerin tadını hatırladıkca:smiley: (ben Novi pazarda yemiştim hala unutamıyorum)

öncelikle hatırlatmanız için teşekkürler.
sayfa başındak işehir üsküp.

evet ramazanın sonu ve bayram boyunca o corafyada idim.
novi pazar doğumlu veya asıllı bir çok boşnak var türkiyede.
benim ziyaretimden kısa süre önce sırp vizesinin kalkması yönünde hükümetler mutabıktı ama vizesiz geçiş başlamamıştı.
1 ay kadar evvel vizeler kalksa idi muhtemelen orayada giderdim.
etler.
bosna ve kosova da her çeşidini tattım.
en çok bestamideki sosis hoşuma gitti ama bizim buradaki sosislerle şekill harici alakası yok.

merhaba Corrado41,

öncelikle bu mükemmel gezinizin mükemmel paylaşımı için teşekkürler. ben de 19 mayıs tatilinde 4 günlük bir kaçamak yapmak istiyorum tatil için eşimle. sizden ricam gezinizin maliyeti hakkında detay bilgi verebilir misiniz? örneğin bosnaya ne ile gittiniz, araba kiralama şartları, fiyatı, sınırlardan geçişlerde problem yaşadınız mı? araç maliyetli midir? yoksa otobüslerle gitmek daha mı mantıklıdır?

sen ya da başka bilen bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim.

merhaba meier. yorumunuz için teşekkürler.
uçak biletini gezimden 4 veya 5 ay evvel trek turizm den almıştım. 186 avroydu yanılmıyorsam.türk hava yolları ile bosna havayolları ortak uçuyor.
sizin gideceğiniz tarihe baktım 400 avrolar civarında gözüküyor şu an.muhtemelen o tarihlerde bir çok tur o taraflara gideceğinden fiyatlar yüksek diye düşünüyorum.
ben hyundai era(dizel) kiralamıştım o segmentteki araçlar 30-35 avro civarında.tr ehliyeti yeterli birde yanınızda kredi kartı olursa oradan belli bir meblağ çekiyorlar dönüşte tekrar iade ediyorlar.havalimanı (ufak bir yer) içinde yan yana 4-5 acente var.ben buradan kiralamıştım.
http://www.hyundai.ba/?node_id=215

sınırlardan geçiş:
ben sadece bosna dan hırvatistana geçerken ufak bir sıkıntı yaşadım.genç bir memurdu. benim pasaportta hiç bir avrupa ülkesinin vizesi olmaması(belik suriye ve iran vizelerinin olması) sebebiyle aracı bavulu inceledi.yanımdaki para miktarını sordu.otel rezervasyonumu sordu(ben daha önceden bu tur problemler yaşayan gezginlerin notlarını okumuştum splitte lüx bir otelden rezarvasyon yaptırmış gibi bir çıktı aldıydım ,yok tabi öyle bir şey :smiley: ) biraz tartışyık bu genç polisle.içerden yaşlı başka bir polis geldi.nema problema dedi.genç olana bir şeyler dedi.oda gitti pasaporta damgayı basıp getirdi.
onun haricinde geçtiğim diğer sınır kontrollerinde sıkıntı yaşamadım.araçla gişeye yanaşıyorsunuz. pasaportu işletip devam.araçtan inmeden hızlıca işlemler gerçekleşiyor.sadece kosova girişinde ayrı bir sigorta yaptırmanız gerekiyor.

araç maliyet:
benim gittiğim tarihlerde ülkeden ülkeye farklılık göstersede dizel 1 ila 1,10 avro civarındaydı.

otobus-kiralık araç
biraz sizin planınıza bağlı.
4 günde sadece saraybosna mostar gezecekseniz otobus.
daha fazlası için araç kiralamak mantıklı gibi.
yolunuz açık olsun

Fotoğraflara hayran kaldım,umarım ben de kısa zamanda fotoğraflarımı koyacağım. Temmuzun ilk 2 haftası çıkmayı düşünüyorum. 2 kişiyiz şimdilik. 2 kişi daha arıyoruz,ekonomik olması bakımından. Siz lacivert pasaportla mı çıktınız yani vizesiz olan her yere gittiğinize göre öyle diye düşündüm. arabayı kiraladığınız yere dönüş noktasında dönüpte bırakmışsınız arabayı. Ben daha rotaya karar vermedim ama bazı şirketlerin acentaları olursa gittiğiniz ülkede de bırakabiliyormuşsunuz sanırım. Yani demek ,istediğim bir noktadan başlasak gittiğimiz noktada arabayı bıraksak mı daha iyi olur yoksa dönüşte farklı bir yolu kullanarak daha fazla yer görmek mi karar veremedim. ehliyet konusunda sorun çıkardılar mı? ya da araba kiralamada falan ben onu merak ediyorum. uymamız gereken herhangi bir şart var mı?

merhaba.
evet ben lacivert pasaport ile çıkmıştım.
aracı alınan yere bırakmak daha mantıklı gibi.
şöyle ki ; alıp başka bir ülkede bırakırsanız dönüş için oradan uçak bileti almanız lazım.
genelde aynı şehre gidiş dönüş almak daha uygun oluyor.
birde rota önemli.
ben aracı aldığımda bihac tarafına gıtmiştim.dönüşte mostar tarafından sarajevo ya döndüm.yani çakışmayabilirsiz.
araç kiralarken tr ehliyeti yeterli birde kredi kartı.
karttan belli bir miktar çekip teslim anında bir sıkıntı yoksa iptal ediyorlar.
ehliyet ile ilgili 2 defa radar a girdim ama sıkıntı olmadı ceza da ödemedim.
bosna hırvat ve karadağ da trafık kurallarına uyuyorlar.
arnavutluk makedonya ve kosova da biraz dikkatli kullanmak lazım.
yolunuz şimdiden açık olsun.

not: bölgenin 2 adet büyük ölçekli haritasına sahibim.
ihtiyacınız olursa dönüşte iade şartı ile size gönderebilirim.

Çok teşekkürler teklifiniz için. Tabi ki sizden alırsam geri verme sözü veririm.Gitmeden mutlaka navigasyon almayı düşünüyorum,işimi görür herhalde?? Bir de ortalama bir fiyat yazabilir misiniz acaba? Gerçi kişiden kişiye değişir fiyat ama en azından ortalama bir fikrim olsa

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR