balkanlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan corrado41 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,593
Ynt: balkanlar

tekrar merhaba.
bende gitmeden bir navigasyon almıştım.özellikle şehir çıkışlarında çok işime yaradı ana yollarda sıkıntı yasamadım zaten.
maliyet.ben mümkün olduğunca düşük tuttum veya tutmaya çalıştım diyelim
uçak biletini gidiş dönüş bosna 186 avroya almıştım.
araç günlük 33 avroydu yanılmıyorsam.
toplamda 3600 km yaptım. motorının litresi 1 ila 1.1 avro.
yeme içme :kahvaltı için yanımda su ısıtıcı,çay.zeytin biskuvi götürmüştüm.yemek fiyatları çok lüx yere gitmedikçe tr ye göre uygun.

konaklama:4 veya 5 gece araçta yattım. ;)fiyatlar temmuz da artabilir ve gidilen yere göre değişir ama 15-20 avro civarında konaklayabilirsiniz diye düşünüyorum.insanlar evlerinin odalarını kiralıyor.ama temmuzda hırvatların populer adalarında hem yer hem ücret sıkıntısı olabilir.
aklıma gelenler bunlar. buna göre yaklaşık bir hesap çıkarırsınız umarım. ama genelde evdeki hesap tutmaz :smiley:

Etiketler

merhabalar corrado.
Bu ramazan bayramında bende eşim ve 4 yaşındaki oğlumla birlikte balkanları gezmek istiyoruz.İlk olarak ineceğimiz yer Saraybosna.Bu tatil için 5 gün süre ayırdık.Nasıl bir rota çerçevesinde ve nereleri gezmemizi tavsiye edersin.

merhaba cihan bey.
net cevap vermek isterdim ama insanların beğeni ve dünya görüşleri farklı olduğu için benim hoşlanmadığım şeylerden siz hoşlanabilir ; benim beğendiğim yerleri doğal olarak siz beğenmeyebilirsiniz.
mesela benim çok beğendiğim dubrovnik'e giden iş arakadaşım hiç beğenmediğini söyledi.
size diyebileceğim bosna ve etrafında gidilebilecek yerlerin fotoğraflarını inceleyip ona göre karar vermeniz.

şöyle bir rota olabilir. araç kiraladığınızı düşünerek
ilk gün havalimanından direk travnik tarafına gidebilirsiniz. ufak tatlı bir yer. bolca osmanlı eseri ve çok güzel köfteleri var.gece travnikte konaklayıp sabahında plitvitze ye gidebilirsiniz.(doğal güzelliklerden hoşlanıyorsanız)
farklı farklı turlar var.ben 4 saatlik olanını alıp gezmiştim.
buradan inceleyebilirsiniz.

http://np-plitvicka-jezera.hr/hrv/
buradan sonra tekrar sarejovaya dönüp o ve sonraki gece orada kalınabilir.ben vrelo bosna-tünel müzesi- aliyanın kabri ve tabiki baş çarşıyı gezmiştim.latin köprüsü -sebil-moriça han ve diğer bir çok eser baş çarşıda veya yakınında zaten

sonraki gün direk dubrovkik tarafına gidebilirsiniz.dönüştede son gece mostarda konaklayıp -yakınlardaki blagaj tekkesi ve poçitel köyünü- ziyaret edip son gün mostardan çıkıp direk havalimanında aracı teslim edebilirsiniz.
daha öncede dediğim gibi bosna ve hırvatistanda trafik kurallarına özellikle hız sınırlarına riayet ediyorlar.boş yolda tın tın giden çok araç göreceksiniz.ben biraz hızlı kullanmaktan keyif aldığım için hızlıca turladım.sizin çoçuğunuzuda düşünerek bu programdan dubrovnik veya plitvitze çıkarılabilir.
baska sorunuz olursa memnuniyetle cevaplarım.
yolunuz açık olsun.

birde yazmayı unuttum.
rota planlamasını .şehirler arası mesafeyi aşağıdaki site aracılığı ile yapabilirsiniz.

http://www.viamichelin.com/

Selam corrado41,

Yazdıklarına baktım ve birazda olsa fikir edindim. Aklıma takılan birkaç nokta var onları sormak isterim;

Toplam 5 arkadaş 9 günlüğüne, makedonya, üsküp'e gidip oradan arac kiralamayı düşünüyoruz. biraz araştırınca, citroen Berlingo model arabayı günlüğü 36-40 Euro cıvarına kiralayabildiğimizi gordum. Gerci google da biraz daha bakınca aynı aracı 30-33 Euro yada kiralayabileceğimiz sitelerde buldum. Bu biraz kafamı karıştırdı :smiley:

Soruma gelecek olursak, benim en çok merak ettiğim konu bu kiraladığımız arac ile Sırbistana geciste sıkıntı yaşarmıyız ? Zira biraz araştırınca ve ilgili kiralama sitelerinde "yeşil kart" diye adlandırılan bir sigortaya sahip olmak gerekiyormuş. onun dışında TR ehliyetimiz zaten her yerde geciyormuş. Acaba siz bu yeşil kart sigortasını olayını nasıl hallettiniz ?

Son olarak, bir arkadaş hırvatistan'da gündüz arabanın farları acık değil diye ceza yenildiğinden bahsetmiş (bana ilginc geldi.) Acaba makedonya'da da boyle enteresan trafik kuralları uygulamaları var mı bildiğiniz ?

merhaba binus.
herhalde yanlış anladınız ben sırbıstana geçmedim.
tam olarak yeşil kart olayını bilmiyorum açıkcası.
ben bosnadan kiraladığım araç ile -hırvatistan-karadağ arnavutluk-ve makedonyaya problemsiz girdim.
sadece kosova girişinde-bosna kosovayı tanımadığı için yapılan sigorta orada geçersizdi.- 15 günlük ayrı bir sigorta yaptırdım.kosova için.
benzer bir durum sırbistan makedonya arasında varsa muhtemelen olabilir ama bildiğim kadarıyla sırplar ile makedonlar arasında sıkıntı yok.
yunanistanın makedonya ile bir takım sıkıntıları var
o yüzden makedonyanın adı avrupa da The former Yugoslav Republic of Macedonia diye geçiyor.

trafik olayında makedonya da o tip kurallar olduğunu zannnetmiyorum.keşke olsaydı diyorum :smiley: bence gerekli bir uygulama.

Yok ben doğru anladım. :smiley:) Ben sadece sınır geçmiş birisi olarak size sormak istedim. zira sınır gecislerinin genelinde aranan bir belge imiş bu yeşil kart. Artık bunu araç kiralama firması ile konuşacam ama anladığım kadarı ile problem olmuyormuş.

Birde bu araç kiralama sitelerinin hangileri ne kadar güvenilir olduğunu bilebilsem cok iyi olacak. National Alamo diye bir firma var, araştırınca en ideal ve uygun fiyatta o firma gorunuyor. Alamo nun kendi resmi sitesi üzerinde rezervasyon yapınca arabanın günlüğü 40,75 Euro oluyor. ama makedonya'daki acentanın firma sitesine girince günlüğü 37 Euro oluyor. Dahada ilginci sitenin makedon dili üzerinden rezervasyon yapınca günlüğü 34 Euro'ya geliyor. :eek: şahsen şaşırmış durumdayım.

Araba kiralama benim için onemli zira en buyuk 2. masraf kalemi... :smiley: Bu konuda ne yapacağımı bilemedim. bir fikri yada tecrubesi olan var mı acaba ?

o zaman ben yanlış anlamışım :D

sizin dediğiniz bu olabilirmi.

http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/OwningAVehicle/Motorinsurance/DG_067624

karadağ sınırında bir kartı mecburi olarak satıyorlardı.bumuydu emin değilim.görevli gelip benim aracın camına baktı.camda yapışık bir sürü etiketten biride o olduğu için ben direk almadan geçmiştim ama nedir nasıl bir şeydir emin değilim.

aşağıdaki gibi bir not buldum nette.karadağ için tabi bu dediğim.

Please note that Green Card code ‘SCG’ is not valid in Montenegro, and if you purchased UK insurance with this code, then you will have to purchase additional insurance at the border crossing when entering to Montenegro.

araç içinde daha bilindik firmalara bir fiyat sorun derim.

http://www.europcar.com/car-rental-SKOPJE_PETROVEC_AIRPORT.html

iyi akşamlar

Selamlar,

Bu yaz temmuz ayı gibi 2 kişi bosna'ya gitmek istiyoruz.

Ancak yaz tatilini de birlikte geçirmek adına (yani deniz ve plajlı yaz tatili) Bosnadan hırvatistan'a geçmek istiyoruz. Sorularım şunlar.

Buradan uçak bileti alarak direkt bosna'ya gitsek (vize yok diye biliyorum?)

Oradan bir araba kiralasak ve 1-2 gün bosna'yı gördükten sonra hırvatistana devam etsek sınırı geçmek mümkün mü? (Yukarıda ele alınmış ama biraz karışık)

Ya da mümkün olması için hangi evraklara ihtiyaç var?

Bosna'dan arabayla geçmektense Hırvatistan'a geçip oradan araba kiralamak daha mı doğru olur?

Hırvatistan'da çok güzel plajların olduğu adalar olduğunu duydum, internetten fotoğraflarına da ulaşmak mümkün ama gittikten sonra hayal kırıklığına uğrama adına nereye gitmeyi önerirsiniz? Dubrovnik'ten bu adalara ulaşılabilir mi?

Son olarak dönüş biletini Hırvatistan-Turiye mi yoksa Bosna-Türkiye'mi almak daha doğru olur (arabayı bosna'dan kiralayınca illaki dönüp brakmak gerekecek ama... eğer bosnadan değil hırvatistan'dan dönmek daha mantıklıysa, bosnadan hırvatistana da otobüsle flaan geçmek daha mantıklı gibi)

Konuyla ilgili bilgisi olan biri sorulara cevap verirse minnettar olurum.

Bunun dışında görülmesi, gidilmeis gereken yer önerilerinize şimdiden teşekkür ederim.

Selam fativarya Hosgeldin
En rahat Bosna Hersek'ten otobüsler geçmen Hırvatistan'a çünkü kiralık arac ile gecmek biraz kağıt ve ektra para harcanan demektir cunki bir ülkeden başka ülkeye gidince farklı oluyor dönüş
Biletini Hırvatistan'dan olmanız belki daha pahalı olacaktır cunkin tek gidişlerde yüksek fiyat oluyor gidiş geliş daha ucuz oluyor Bosna Hersek THY yada Bosna hava yolları uçuyor başka artarnatif yok arac bence hırvatistan kıralayin Bosna Hersek bir kaç gün turistik gezi için yeterli güneş ve deniz için Hırvatistan daha iyi olur sizin için şimdiden iyi yolculuklar

sayın fativarya .
yukarılarda da yazdığım gibi gerekli olanlar.
tr ehliyeti-kredi kartı vede tabiki pasaport
bosna hırvatistan geçişinde herhangi bir problem yok.ayrı bir evrak belge gerekmiyor.
sınır kapısında bizim otobanlardaki ödeme gişeleri gibi gişeler var.pasaportu uzatıyorsunuz işlemi yapıp geri veriyorlar.
hatta adriyatik boyunda hırvatistan içersinde ilerlerken, bosnaya deniz bağlantısı için verilen neum a girerken boşnak polisi bakmıyor bile.kısa süre sonra tekrar hırvat toprağına giriyorsunuz.
hırvatistanın populer adaları hvar vede korcula.tabi siz yüksek sezonda gideceksiniz.fiyatlar yüksek olur vede aşırı kalabalık.bu adalara giderseniz rezervasyon yaptırın derim.
ben mljet adasına günü birlik gitmiştim.deniz gerçekten çok çok temiz ve soğuktu.tabi adriyatik boyunca bir sürü plaj şehir kasaba var.split makarska ve civarlarında gezebilirsiniz.buralarda yer sıkıntısı olmaz insanlar evlerinin odalarını kiralıyorlar.
dubrovnikten çevre ufak adalara turlar var.ben gitmemiştim ama gidenler pek beğenmemişlerdi diye hatırlıyorum.

adalar arasındaki feribot seferlerini buradan kontrol edebilirsiniz.-yazlık sefer saatleri farklıdır-

http://www.jadrolinija.hr/default.aspx?lang=2

Fotoğraflar çok güzeldi. Sağolun.
Balkan rotalarında en büyük problem planlama. Çok dar zamana sığdırmaya çalışınca da bi daha gitmek istiyoruz.:smiley:)

İyi günler
Güzel resimler ve bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.
Saygılar
Batuhan

Merhaba arkadaşlar,

Forumda yeniyim ancak bir süredir yakindan takip ediyorum. Öncelikle resimler müthiş gerçekten, emeğinize sağlık :smiley:

6-15 Temmuz arasında 9 günlük balkanlar seyahati yapmak istiyorum. Kendi aracım ile çıkacağım. Yunanistan'dan alacağım Schengen vizesi ile yunanistan üzerinden Kavala - Selanik güzergahından ilerleyeceğiz. Ancak forumdan takip ettiğim kadarıyla bu zaman çok kısa kalacak ve çok kararsızım :smiley: :smiley: Bana bu süre zarfında gidip görülebilecek yerleri, görüş ve önerileriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Yurtdışına çıkarken bildiğim kadarıyla 300TL uluslararası ehliyet, 64 Euro 15 günlük sigorta isteniyor ve vize tabi. Bunların dışında, ne gibi evrakları hazırlamam gerekiyor. Bu konuda tecrübelerinize ve yardımınıza ihtiyacım olacak.

Saygılar,

Sayın Trainer,
zaten masraf sizinde yazdıklarınız. Bunun haricinde zaten Kosova ve Karadağ yollarını kullanırsanız ufak tefek gene masraflar oluyor.
Kosova sınırında 32 euro sigorta parası (yeşil sigorta burada geçmiyor), Karadağ da en son bildiğim 10 euro çevre pul parası. Bunların dışında Yunanistan için bozuk euro, Makedonya içinde onların parasından otoyollarda lazım olacaktır. Makedonya yolları için 10 euro karşılığı makedon parası alsanız fazlasıyla yeter (belki 5 de yetebilir)
Benim bu sene niyetim gidilen yerlerde biraz daha köylere gitmek. Örneğin İskeçe, Gümülcine, Drama gibi şehirlerin köylerindeki insanlarımızı, camileri görmek istiyorum. Fakat planlar her daim yapılıyor ama iş yola çıkınca değişebiliyor.
Hayırlısı bakalım
sağlıcakla kalınız

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=52292.new;topicseen#new

@trainer fb
geç cevap için kusura bakmayın.
muhtemelen görmüşsünüzdür ama dikkatinizden kaçtı ise yukarıdaki linki bir inceleyin isterseniz.
malum ben bosna dan kiralayıp yine bosna ya döndüm.sizin rota biraz farklı ve üstteki linkte daha geniş bilgi var.
güzel yorumlarınız için teşekkürler.
şimdiden yolunuz açık olsun.

@ ne desek verdiğiniz bilgiler ve yorumlar için teşekkür

@batuhan beğenmenize sevindim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

SON KONULAR

Geri