Araç Muayene Kusur Tablosu, TUV Hakkında...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Alps Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 270
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 105,076
Ynt: Araç Muayene Kusur Tablosu, TUV Hakkında...

aracların frenleri bilgisayarla ölçülüyor birde ön fren borularına çok önem veriyorlar

Etiketler

CJ7V8' Alıntı:
Fatih bey sağ tekerleğin ordaki numara ile fren merkezinin altındaki sac plaka üzerinde yazanlar aynı numaralar mı ? benim CJ nin ruhsatındaki şase no fren merkezinin altındaki numara.Şase no nerede dediler ,bende orayı gösterdim sorun çıkarmadılar..

sami kardeşim ben yerini bilmiyodum tabi tüvdeki arkadaşlarda bilmiyorlar ustamı aradım bana sağ tekerleğin orada olduğunu söyledi tabi bu model model değişebilir bilgimi paylaştım benin cj 5 79 model

Imhoof' Alıntı:
Selamlar

Benim aracım willys 1955 model fakat bunun şasisini kes biç yapmışlar uzatmışlar ve tipini cj5'e benzetmişler, daha önceden (işler laçka iken) muayene yapılmış ama bu sefer sizce dert olurmu bu?

Ustalıkla yapılmış bir tadilat bu modeldeki bir araçta farkedilmeyebilir.
Ancak; tadilatı kasaplar yapmışsa, bunu farketmeyip tadilat projesi istemeyen muayene uzmanı da kasap sayılır!!!

profi' Alıntı:
Ustalıkla yapılmış bir tadilat bu modeldeki bir araçta farkedilmeyebilir.
Ancak; tadilatı kasaplar yapmışsa, bunu farketmeyip tadilat projesi istemeyen muayene uzmanı da kasap sayılır!!!

Kesinlikle mükemmel bir iş çıkardık motor, frenler ve debriyaj sıfır gibi oldu ama beni düşündüren gerisi okadar yolu gidipte örneğin far ayarı gibi ufak birşeyden kalıp dönmek te var

Muayene haricinde bir sorum var yönlendirir yada cevaplarsanız sevinirim.... Bir arkadaşım 2009 defender 90 almış İngiltere den geleli 3 hafta belki daha fazla olmuş gebze gümrükte beklemekte fakat evrak yada gerekli neyse fazlasıyla olmasına rahmen bir türlü bürokrasiyi aşamıyor... Bu durum normalmi ?

fosilbulent' Alıntı:
Muayene haricinde bir sorum var yönlendirir yada cevaplarsanız sevinirim.... Bir arkadaşım 2009 defender 90 almış İngiltere den geleli 3 hafta belki daha fazla olmuş gebze gümrükte beklemekte fakat evrak yada gerekli neyse fazlasıyla olmasına rahmen bir türlü bürokrasiyi aşamıyor... Bu durum normalmi ?

Bülent tam olarak sorun ne?

Merhabalar

Bende geçtiğimiz haftalarda TÜV den geçtim daha doğrusu takipçi bir arkadaşa verdim o halleti öncelikle randevu sistemini çok sevdim randevu verilen saat içerisinde gittiğinizde o saat dilimi içerisinde kesinlikle muayeneniz yapılıyor hatta Ankara İvedikteki istasyonda yanlış hatırlamıyorsam 3 peronu randevulu araçlara ayırmışlar gayet de iyi olmuş.

Benim sol far kararmıştı ordan ağır kusur bulunmuş (zaten yeni aldığım araçta pek içime sinmemişti hemen tatile gideceğimden ikisini birden değiştirdim) ama asıl macera ondan sonra başladı Ankara İvedik Sanayi de pek çok tanıdığım olmasına rağmen far ayarı için epeyce uğraştık adeta bilardo topuna döndük o elektrikçiden bu elektrikçiye dolandık en sonunda bir usta yaptı ve ekledi sizin bu cherokee lerin zaten far ayarı sorunu var geçenlerde bir müşterim gidip başka bir aracın hemde muayeneden yeni geçmiş bir aracın farlarını söktü onu taktık bunla bile zor geçti dedi sebebi de kısa hüzmelerde ışığı ortada bir yere toplayamıyormuş.

Usta yapabildiği kadar ayarını yaptı bizde koskoca makinaya bebek muamelesi yaparak narin narin kullanıp istasyona götürdük hemen geçti bu arada araçta sadece yan basamaklar ve arka camlarda siyah filmler vardı hafif kusurla geçtik iki yıl kafamız rahat.

Bu güne kadar yakın çevremden birisi 2005 kango birisi 1975 anadol ve benim zj sorunsuz geçti. Dikkat edilen en büyük şey frenler daha sonra da karasördeki büyük dikkat çekici çürümeler bunlar olmazsa sorun çıkmadığını gördüm

Ancak hem çevremden hem sanayiden öğrendiğim kadarıyla TÜV yukarıda arkadaşların yazdığı gibi belli bir check list üzerinden muayeneyi yapıyor. Ayrıca görevlilerini çok sıkı denetliyor Ankara da pek çok çalışanın özellikle evrak takipçileri ve tamircilerle samimi göründüğü gerekçesi ile işten çıkarılmış.

Burada üye arkadaşların hepsinin belli bir kültür seviyesinde olduğunu görüyorum aslında tarafsız düşündüğümüzde yapılanların bizlerin ve yakınlarımızın iyiliği için olduğunu göreceklerdir. Elbette bazı taşlar zamanla rayına oturacak en başta da modifiyeli araçlar için belli bir düzen getirilecek daha bu gün arkadaşlarla konuştuk modifiye için açılan servislerin reklamları yapılıyor modifiye yapmak serbest bununla ilgili tüm malzemeleri ithal etmek serbest ama kullanmak yasak bir garip çelişki.

Saygılarımla

10 sayfadır bayağı bir tartışıldı. Herkes fikrini söyledi. Geçen hafta perşembe günü bende CJ imi muayene ettirdim. İzlenimlerimi anlatayım.

1- Vinç: önemli dediler, ruhsata kesin işlenmesi gerekiyor, kabul edilmez filan... Alakası yok. Vinci soran bile olmadı. Ruhsatta işletme masraflarıma üzüldüm açıkçası.
2- İlave aydınlatmalar, kimsenin umurunda değil.
3- Büyük lastik: standardını kimse bilmiyor. 35 lastikle ve 4 inç yükseltme ile yalnızca ilgi odağı oldum o kadar.
4- Çeki demiri: ruhsata işlettim. Kimse bakmadı. Stepnenin altında öylece durdu.
5- Egzos sesi: ara gazı verip durdular, bu ne kadar ses diyen olmadı.
6- Telsiz: Ruhsatı olacak şudur budur, inanmayın. Muayene de zaten sorun yok ayrıca dağlarda gezerken jandarmalarla karşılaştık her tarafı aradılar. Telsizi soran yok.
7- Ön boynuz demiri: çok abartı değilse geçiyor.
8- Koltuk sayısı: ruhsatımda 5 kişi diyor. 2 kişilik yerim var. az olduğu için sorun olmadı.

Çok abartık bence bu işi çoook.. Adamlar ellerindeki listede yazılan, görevleri olan noktaları kontrol ediyorlar. Frenlerin tutmazsa git yaptır diyor. Farların yanmazsa değiştir diyor. Düz ve doğru mantık. Biz ne yaptık aman vinç dedik gittik proje çizdirdik. Ruhsatı değiştirdik. Çeki demiri dedik. İlave aydınlatma sök öyle git dedik. Bu işlere para verdik, para verdik para verdik. Bir daha arazi aracım olursa elimi sürmeyeceğim. Benim araç geçtikten sonra gerisini düşünemiyorum.

Geçmiş olsun :smiley:

Sistem biraz biraz oturuyor zamanla anlaşılan . İlk günler birbirini tutmayan ve can sıkıcı işler hayli fazlaydı .

Acaba vinç , çeki demiri gibi şeyleri sizin ruhsata işli olduğu için sormamış olmasınlar . Gerçi forumda başka arkadaşlarda paylaşmıştı , vinç vs tüvü bağlamıyor arazi araçlarında diye . Ki olması gereken de bu ...

jeep' Alıntı:
10 sayfadır bayağı bir tartışıldı. Herkes fikrini söyledi. Geçen hafta perşembe günü bende CJ imi muayene ettirdim. İzlenimlerimi anlatayım.

1- Vinç: önemli dediler, ruhsata kesin işlenmesi gerekiyor, kabul edilmez filan... Alakası yok. Vinci soran bile olmadı. Ruhsatta işletme masraflarıma üzüldüm açıkçası.
2- İlave aydınlatmalar, kimsenin umurunda değil.
3- Büyük lastik: standardını kimse bilmiyor. 35 lastikle ve 4 inç yükseltme ile yalnızca ilgi odağı oldum o kadar.
4- Çeki demiri: ruhsata işlettim. Kimse bakmadı. Stepnenin altında öylece durdu.
5- Egzos sesi: ara gazı verip durdular, bu ne kadar ses diyen olmadı.
6- Telsiz: Ruhsatı olacak şudur budur, inanmayın. Muayene de zaten sorun yok ayrıca dağlarda gezerken jandarmalarla karşılaştık her tarafı aradılar. Telsizi soran yok.
7- Ön boynuz demiri: çok abartı değilse geçiyor.
8- Koltuk sayısı: ruhsatımda 5 kişi diyor. 2 kişilik yerim var. az olduğu için sorun olmadı.

Çok abartık bence bu işi çoook.. Adamlar ellerindeki listede yazılan, görevleri olan noktaları kontrol ediyorlar. Frenlerin tutmazsa git yaptır diyor. Farların yanmazsa değiştir diyor. Düz ve doğru mantık. Biz ne yaptık aman vinç dedik gittik proje çizdirdik. Ruhsatı değiştirdik. Çeki demiri dedik. İlave aydınlatma sök öyle git dedik. Bu işlere para verdik, para verdik para verdik. Bir daha arazi aracım olursa elimi sürmeyeceğim. Benim araç geçtikten sonra gerisini düşünemiyorum.

Ben çok yazdım muamelecilere para kaptırmayın diye, sakalım yok diye kimse dinlememiş gördüğüm kadarıyla. ;D ;D

discovery-V8' Alıntı:
Ben çok yazdım muamelecilere para kaptırmayın diye, sakalım yok diye kimse dinlememiş gördüğüm kadarıyla. ;D ;D

Bin nasihat bir nusubetten iyimiydi neydi. Gözümle gördüm işte soğudum biraz ;D

Vinç işli diye kimseye bir şey demedim. Üstelik çadırının ipini bile açmadılar.

jeep' Alıntı:
Bin nasihat bir nusubetten iyimiydi neydi. Gözümle gördüm işte soğudum biraz ;D

Vinç işli diye kimseye bir şey demedim. Üstelik çadırının ipini bile açmadılar.

"Bir müsibet bin nasihattan iyidir" galiba doğrusu ;D ;D

Yine yazayım ozaman Tüv ün bağlı olduğu kanunlar ki bu konuda diğer kurumlar kendine vazife çıkaramaz, aracın trafikte dolaşabilmesi için gerekli ekipmanlarla ilgili, vinç trafikte kullanılan bir ekipman değil, bull bar veya vinc tamponununda sivri çıkıtısı yok ise buna karşı çıkabilecek bir kanun yok, ayrıca diyelimki kanunen yasak olan bir ekipmanı aracınıza taktınız ve ruhsata işlettiniz bunun sakıncası yok mu oluyor?

Çeki Demiri ayrı bir olay , trafikte aracın çekebileceği römorkla ilgili, doğuracağı sonuçlar trafik güvenliğini tehlikeye sokabilir nizamlara uygun bağlanıp bağlanmadığı kontrol edilip onaylanmak zorunda.

Selamlar

Mesela yollarda uçarak giden otobüs ve dolmuşlardan daha tehlikeli olamaz vinç tamponlu bir araç .

Yada Hoplaya zıplaya giden beko - kepçe cinsi araçlardan daha fazla tehlike yaratamaz diye düşünüyorum .

Bunu Polise muhtemelen anlatamayız yalnız . Mesele Emniyet hala muayene süresinde ısrarlı ve 1 yıldır diyor . Cam filmi yasaktır diyor vs vs vs . Kurumların aralarındaki uyumsuzluğu biranönce çözmesi gerekiyor .

Ama neyazık ki Emniyet aynı fikirde değil . Hatta şimdi ruhsat yeniletseniz muayenenizin 1 yılı kesilerek yeni ruhsatınız çıkartılabilir . Yada hiç dokunulmayabilir(gözden kaçıyor galiba) .

Sonrasında bol dilekçeli , bol beklemeli bir süreç başlıyor ...

Yolda hiçbir polisin durdurup yok bunlar bir sene diyeceğini sanmam . Ama resmi yazıyla sorduğunuz 1 yıldır diye cevap veriliyor . Hatta ilk zamanlar da yüzyüze görüştüğüm bir rütbeli polis yanlış yazılmıştır o , arazi araçları bir sene gibi bir açıklamda dahi bulundu ... İlginç tabi...

Sanki bu olay sıra numarası alırken küçük araç diye sıra alıyoruz ya, orada 2 yılmış gibi anlaşılıyor. Çünkü plakaya yapışacak pulu parayı yatırırken veriyorlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,715
Kayıtlı Üye Sayımız
166,550
Kaydolan Son Üyemiz
Vehbikoc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR